HUISARTSENKRING VAN BRUGGE EN OMGEVING, AFGEKORT : HABO

Association sans but lucratif


Dénomination : HUISARTSENKRING VAN BRUGGE EN OMGEVING, AFGEKORT : HABO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 866.767.749

Publication

02/01/2014
ÿþ~ MOD 2.2



Li, , :: In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

11111 ~~I~I~IIII 'H"



gei

_ i-'.;;115wLTE

. --Y i~Ztt_ir~e)

I l DEC, 2ft3

Griffier

Ondernemingsnr : 0866.767.749

Benaming

(voluit): Huisartsenkring van Brugge en Omgeving

(verkort) : HABO

Rechtsvorm : VZW

Zetel : PROF. DR. J. SEBRECHTSSTRAAT 1, 8000 BRUGGE

Onderwerp akte : wijziging statuten - wijziging Dagelijks Bestuur en Raad van Bestuur

Op de 2e Buitengewone Algemene Vergadering van 21 november 2013 werden de gewijzigde statuten goedgekeurd:

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, ZONE EN DUUR

Artikel 1: Naam

De benaming van de vereniging is: Huisartsenkring van Brugge en Omgeving, met als afkorting HABO. Zowel de volledige naam als de afkorting kunnen elk afzonderlijk als enige en volledige statutaire benaming van de vereniging worden gebruikt. Alle officiële stukken en akten uitgaande van de vereniging dragen deze benaming voorafgegaan of gevolgd door de rechtsvorm en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 : Zetel

De zetel is gevestigd te 8000 Brugge, Prof. Dr, J.Sebrechtsstraat 1, in het gerechtelijk arrondissement Brugge. De zetel kan ten allen tijde worden overgebracht op een ander adres binnen de huisartsenzone op voordracht van de raad van bestuur, met een eenvoudige goedkeuring daar de algemene vergadering. De zetelverplaatsing moet vooraf aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren worden meegedeeld.

Artikel 3 : Doel

De vereniging heeft tot doel om:

1.De uitoefening van het huisartsenberoep te vergemakkelijken, te behartigen en te beschermen,

2.De huisartsengeneeskunde op een sociaal en wetenschappelijk verantwoorde wijze te bevorderen: zowel curatieve als preventieve geneeskunde, diensten die de continuïteit van de zorgen verzekeren, thuisgezondheidszorg en palliatieve zorgen; en met een bijzondere aandacht voor de wettelijke verplichtingen en de regels van de deontologie, zowel van artsen als van andere beroepen.

3.De relaties te bevorderen binnen de huisartsenzone en locoregionaal, tussen de huisartsen onderling en met de geneesheren specialisten, met de beoefenaars van medische en paramedische beroepen, met de gezondheidswerkers, publieke en private instellingen, organisaties in de gezondheids- en welzijnszorg en de overheid.

4.De lokale organisatie en de vertegenwoordiging van de huisartsen op zich te nemen en de samenwerking van de huisartsen met andere beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg.

De vereniging kan tevens alle activiteiten ondernemen om deze doelstellingen te bereiken en te bevorderen. 5.0m deze doelstellingen te realiseren (niet limitatief) :

" Treedt de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving vzw op als de vertegenwoordiger van de huisartsen van de huisartsenzone.

" ls de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving vzw het locoregionaal aanspreekpunt voor de huisartsen voor het lokale beleid ter implementatie van het lokale gezondheidsbeleid.

" Kan de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving vzw initiatieven nemen ter promotie van de huisartsenwerking en van de eerstelijnsgezondheidszorg.

" Neemt de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving vzw initiatieven ter optimalisatie van de multidisciplinaire samenwerking tussen eerstelijnszorgverstrekkers.

" Neemt de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving vzw initiatieven om de continuïteit van de zorgen te waarborgen, in het bijzonder via samenwerkingsovereenkomsten met ziekenhuizen.

" Neemt de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving vzw initiatieven om voor alle patiënten de toegankelijkheid van de huisartsengeneeskunde binnen haar huisartsenzone te optimaliseren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

il

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Organiseert de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving vzw een huisartsenwachtdienst waarvan de huisartsenzone en de uitvoerende modaliteiten worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

" Kan de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving vzw initiatieven nemen om de wetenschappelijke navorming van de huisartsen te bevorderen, o.a. via voordrachten, studievergaderingen, seminaries, congressen.

" Kan de Huisartsenkring van Brugge en Omgeving vzw initiatieven nemen om organisatorisch, structureel en inhoudelijk een beroepskader aan de huisartsen aan te bieden, om te voldoen aan wettelijke vereisten en/of om te voldoen aan erkenningcriteria voor huisartsen.

De vereniging kan tevens alle roerende en onroerende goederen bezitten of verkrijgen en alle rechtshandelingen verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4 ...Zone

De huisartsenzone van de HABO vzw, bestaat uit de geografisch aaneengesloten zone van de hierna

vermelde gemeenten, die eveneens worden opgenomen in het huishoudelijk reglement. Mogelijke wijzigingen

van de zone worden opgenomen in het huishoudelijk reglement :

8370 Blankenberge

8000, 8200, 8310, 8380 Brugge

8340 Damme

8420, 8421 De Haan

8490 ,iabbeks

8300, 8301 Knokke-Heist

8020 Oostkamp

8377 Zuienkerke

Artikel 5 : Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde worden ontbonden door de algemene

vergadering, onder de voorwaarden vermeld in onderhavige statuten.

TITEL Il : DE LEDEN: LIDMAATSCHAP, UITSLUITING, ONTSLAG, OVERLIJDEN

Artikel 6 : Lidmaatschap

De vereniging omvat minstens vier werkende leden, en het maximaal aantal leden is onbeperkt. De vereniging telt werkende en eventueel toegetreden leden, De volheid van het lidmaatschap met stemrecht en toegang tot de algemene vergadering komt toe aan de werkende leden, verder vermeld ais "lid" of "leden". De overige leden, zonder stemrecht, worden toegetreden leden genoemd.

De raad van bestuur zal op de zetel van de vereniging een register van de leden bijhouden.

Zijn lid van de vereniging, huisartsen die voldoen aan de volgende cumulatieve lidmaatschapsvoorwaarden: 1° praktijk voerend huisarts zijn (d.w.z. erkende huisartsen, huisartsen in beroepsopleiding en algemeen geneeskundigen met verworven rechten),

2° met een kabinet uitgerust om de huisartsgeneeskunde te beoefenen, en gevestigd op een adres binnen de huisartsenzone,

3° het jaarlijks lidgeld betalen,

4° zich houden aan de wettelijke en de deontologische bepalingen van de statuten, de huishoudelijke reglementen, en die in het bijzonder het huishoudelijk reglement van de wachtdienst onderschrijven.

Kandidaat-leden stellen zich schriftelijk kandidaat bij de raad van bestuur die beslist over de aanvaarding van de kandidaturen ais lid van de vereniging. De vrijwillige toetreding van een lid, dat voldoet aan aile lidmaatschapsvoorwaarden, kan van rechtswege niet geweigerd worden, noch door de algemene vergadering noch door de raad van bestuur, De raad van bestuur waakt te allen tijde over de lidmaatschapsvoorwaarden van de leden.

De algemene vergadering kan andere personen toelaten als toegetreden leden.

Toegetreden leden zijn ereleden, beschermleden, steunende, adviserende of medewerkende leden. De kandidaturen als toegetreden lid dienen schriftelijk te worden ingediend bij de raad van bestuur die zal beraadslagen en beslissen over hun al dan niet aanvaarding, Zij kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering of de raad van bestuur wanneer de raad van bestuur het gepast oordeelt hen uit te nodigen. Zij bezitten evenwel geen stemrecht. Hun verdere rechten en plichten worden vermeld in het huishoudelijk reglement. Wettelijke bepalingen zijn op hen niet van toepassing.

Artikel 7. Uitsluiting -- Ontslag  Overlijden

7.1 De uitsluiting van een lid vereist de beslissing van de algemene vergadering, na advies van de raad van bestuur, mits vermelding op de agenda en genomen bij twee derden meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

Het onderwerp van de uitsluiting kan nooit betrekking hebben op de statutaire voorwaarden van het lidmaatschap, gezien de acceptatieplicht, op voorwaarde dat het lid aan alle cumulatieve lidmaatschapsvoorwaarden voldoet en blijft voldoen.

De rechten van de verdediging van het geviseerde lid worden gerespecteerd o.a. door het voorafgaand aanhoren door en het noodzakelijk advies van de raad van bestuur.

De uitsluiting treedt onmiddellijk in en wordt aan de betrokkene per aangetekend schrijven medegedeeld.

MOD 2.2

ge 7.2 Een lid dat ontslag neemt of vrijwillig uittreedt zal dit per aangetekend schrijven melden aan de raad van

bestuur, die het ter kennis brengt van de algemene vergadering. Het lid dat weigert het lidgeld te betalen, na

een schriftelijke aanmaning en een regularisatietermijn van één maand, wordt geacht ontslag te nemen en

wordt daarvan aangetekend op de hoogte gebracht door de raad van bestuur.

Ontslagen gaan in vanaf de volgende algemene vergadering.

7.3 Het lidmaatschap neemt een onmiddellijk einde bij het overlijden van een lid.

7.4 Het verlies van één van de cumulatieve voorwaarden van lidmaatschap brengt van rechtswege ook het

verlies van het lidmaatschap mee.

7.5 Het ontslagnemend noch het uitgesloten lid, noch de rechtsopvolgers van overleden leden, kunnen

aanspraak maken op het vermogen noch op de bijdragen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of

vergoeding voor gestorte bijdragen en/of inbreng vorderen.

TITEL Ill : DE ALGEMENE VERGADERING : SAMENSTELLING, WERKING, BESLUITVORMING,

NOTULEN EN JAARVERSLAG

Artikel 8. Samenstelling

8.1 De algemene vergadering omvat alle leden.

8.2 De leden zijn aanwezig in persoon of bij geschreven volmacht geldend voor één vergadering als

vertegenwoordiger van een ander lid.

8.3 Elk in persoon aanwezig lid kan evenwel maximaal 1 volmacht hebben.

8.4 De volmachtgever wordt als aanwezig geteld door de behandeling en de beslissing over het punt of de

punten in de volmacht vermeld,

8,5 Alle leden hebben gelijk stemrecht en elk lid beschikt over één stem.

8.6 Toegetreden leden en/of derden kunnen zonder stemrecht deelnemen aan de algemene vergadering

volgens de voorwaarden bepaald door de algemene vergadering.

Artikel 9. Werking

9.1 De algemene vergadering beschikt over alle wettelijke bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de Wet

van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen zijn toegekend.

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming of afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de eventueel aangestelde commissarissen

5° de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een iId;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waar de statuten dat vereisen.

9.2 De raad van bestuur stelt de agenda op -ondertekend door de voorzitter en de secretaris- en nodigt uit, telkens het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Naast de agenda opgesteld door de raad van bestuur wordt elk voorstel ondertekend door 1120ste van de leden op de agenda geplaatst.

9.3 Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen, op aanvraag van de raad van bestuur of wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, Binnen de 21 kalenderdagen na dit verzoek moet de raad van bestuur dan een algemene vergadering aankondigen en reglementair samenroepen met op de agenda minstens de gevraagde onderwerpen. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de 40ste kalenderdag na dit verzoek.

9.4 De oproepingsbrief met de agenda, plaats, datum en uur van de vergadering wordt aan ieder lid ten laatste 10 katenderdagen voordien toegezonden per post of per mail.

De uitnodiging wordt ondertekend door hetzij de voorzitter hetzij door twee bestuurders.

9.5 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter zit de ondervoorzitter de vergadering voor, vervolgens het oudste lid van de raad van bestuur.

9.6 Elk jaar wordt ten minste één algemene vergadering gehouden waarin het verslag en de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar worden voorgelegd en goedgekeurd. Ze heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand mei. In afwachting mag de raad van bestuur per maand één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

Artikel 10. Besluitvorming

10.1 Behalve wanneer de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, kan de algemene vergadering geldige beslissingen nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

10.2 De stemming over personen is geheim. De algemene vergadering kan de stemmodaliteiten bepalen en kan één of meer stemopnemers aanduiden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

10.3 Een voorstel wordt aanvaard door de eenvoudige meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij gelijk aantal stemmen wordt het voorstel geacht niet te zijn aangenomen.

10.4 De algemene vergadering kan geldig beslissen over wat niet expliciet op de agenda staat wanneer twee derde van de aanwezige leden hierom verzoekt, behalve over deze punten die expliciet vooraf op de agenda moeten vermeld worden en waarvoor een besluit van de algemene vergadering is vereist.

10.5 De regelmatig genomen besluiten binden alle werkende leden, ook zij die niet stemmen, die tegenstemmen of afwezig zijn,

Artikel 11. Notulen -- Jaarverslag

11.1 De besluiten van de algemene vergadering worden neergeschreven in de notulen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De werking in relatie met haar doelstellingen en/of wettelijke opdrachten wordt gerapporteerd in een jaarverslag,

11.2 Het afschrift van de notulen en/of het jaarverslag wordt door twee bestuurders ondertekend.

11.3 Het register van de notulen en/of de jaarverslagen en de boekhoudkundige stukken van de vereniging worden op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle belanghebbende derden (werkende, toegetreden leden ea) er inzagerecht hebben na een vooraf te maken afspraak.

TITEL IV DE RAAD VAN BESTUUR : SAMENSTELLING, WERKING, BEVOEGDHEDEN EN

OVERDRACHT BEVOEGDHEDEN

Artikel 12, Samenstelling

12.1 De algemene vergadering benoemt onder haar leden de leden van de raad van bestuur, die verder als

bestuurder worden vermeld.

De bestuurders worden benoemd met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of

vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit maar kunnen wel een

kostenvergoeding ontvangen. Afhankelijk van de kostenvergoeding is het mogelijk dat er fiscale fiches worden

opgemaakt.

12.2 De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie bestuurders.

12.3 Ten einde de grootst mogelijke objectiviteit en autonomie te bewaren voor de organisatie en de werking

van de huisartsen kring is een politiek mandaat onverenigbaar met een mandaat van bestuurder.

12.4 Bij de samenstelling van de raad van bestuur kunnen maximaal 2/3de van de mandaten opgenomen

worden door personen van hetzelfde geslacht, indien de algemene vergadering onmogelijk aan die voorwaarde

kan voldoen, wordt de motivering daartoe opgenomen in het verslag van de aanstellingsvergadering.

12.5 De raad van bestuur wordt verkozen voor een periode van 4 jaar; bestuurders die verkozen worden om

een ontslagnemend lid te vervangen, voleindigen het mandaat van hun voorganger. Het bestuursmandaat is

hernieuwbaar, doch maximaal tweemaal ononderbroken.

12.6 Het ontslag van een bestuurder wordt gemeld zoals in Artikel 7,2 van deze statuten.

12.7 De afzetting van een bestuurder gebeurt zoals in Artikel 7.1 van deze statuten.

12.8 De bestuurders kunnen geen personeelsleden zijn van de vereniging.

Artikel 13. Werking

13,1 De raad van bestuur verdeelt de bestuursfuncties onder haar leden, zoals de voorzitter,

ondervoorzitter, secretaris, de penningmeester en de wachtdienstcotirdinator. Deze functies zijn

onverenigbaar. Andere bestuursfuncties kunnen omschreven worden in een huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de ondervoorzitter of door twee bestuurders.

De oproepingen tot de raad van bestuur moeten om geldig te zijn ondertekend of verstuurd worden door de voorzitter of door de ondervoorzitter of door twee bestuurders. Alle bestuurders moeten worden opgeroepen per gewone of aangetekende brief, per mail of per fax, ten minste vijf dagen voor de vergadering, Bij hoogdringendheid kan van deze termijn worden afgeweken, mits alle bestuurders hiermee akkoord zijn,

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, indien deze belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en in geval van diens belet of afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders

13.2 De beraadslagingen en de beslissingen van de raad van bestuur vereisen de aanwezigheid van minstens de helft van zijn leden; de gewone stemmenmeerderheid volstaat, onthoudingen niet meegeteld. De raad van bestuur handelt in de uitoefening van zijn bevoegdheden als een college.

13.3 Bij gelijk aantal stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 14. Bevoegdheden

14,1 De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, door de handtekening van de voorzitter en de secretaris of de penningmeester, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, In alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, inbegrepen daden van beschikking en al wat niet volgens de wet of statuten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

14.2 Aldus kan de raad van bestuur alle roerende en onroerende handelingen stellen, verkopen, aankopen, lenen, ontlenen; samengevat: de vereniging verbinden in alle omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

14.3 De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging, en bepaalt hun taken en bezoldigingen.

14.4 De raad van bestuur beslist over aile aangelegenheden tenzij de wet of de statuten een andere regeling voorschrijven. De raad van bestuur moet de geldige besluiten van de algemene vergadering uitvoeren.

14.5 De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en die ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

14.6 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan nopens verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht en tot de fouten in hun bestuur.

Artikel 15.Overdracht bevoegdheden

15.1 De raad van bestuur kan bevoegdheden om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen overdragen aan een of meerdere personen (derden).

15.2 De aanvaarding van de opdracht, de inhoud van de opdracht en de omvang van hun bevoegdheden, alsook de ambtsbeëindiging en/of afzetting, worden in de notulen van de algemene vergadering opgenomen. De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden;

a)Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekende brief ter kennis worden gebracht van de betrokkene.

15.3 De raad van bestuur kan uit zijn leden een dagelijks bestuur benoemen, mandaat dat beperkt is tot de tijdsduur van hun geldig bestuursmandaat, Dit dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling. Dlt mandaat is bij akte bepaald .

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijkse leven van de vereniging vereist zijn én die zowel wegens hun gering belang ais wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van aile bestuurders.

De ambtsbeëindiging van een lid van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)Op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag ln te dienen bij de raad van bestuur,

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekende brief ter kennis worden gebracht van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

TITEL V ; LIDGELDEN  BEGROTINGEN  REKENINGEN

Artikel 16. Lidgelden

16.1 De raad van bestuur bepaalt het jaarlijks lidgeld, als een billijke bijdrage voor de werking, dat wordt ter

goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De maximum bijdrage is 2500 euro,

Artikel 17. Begroting en rekeningen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. De rekeningen worden meegestuurd met de agenda van de algemene vergadering,

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan in geen geval bij wijze van dividend of andere aan de leden worden uitgekeerd. Het vermogen van de vereniging bestaat uit inkomsten van lidgelden; inkomsten van schenkingen, legaten en leningen; inkomsten uit eigen activiteiten, inkomsten uit beleggingen, inkomsten uit overheidssubsidies indien aanwezig.

TITEL Vi ; ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18. Ontbinding - vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3de van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4f5de meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213de van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5de meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging

r

MOp 2,2

vrijwillig te ontbinden. Deze tweede algemene vergadering mag niet worden samengeroepen binnen de vijftien dagen na de eerste.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. Voor zaken die betrekking hebben op het medische beroepsgeheim zal hiervoor een beroep worden gedaan op artsen.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling aangeduid door de algemene vergadering,

TITEL VII : ALGEMEEN

Artikel 19. Orde - Geneeskundige Commissie

19.1 De statuten en huishoudelijke reglementen worden vooraf ter nazicht en goedkeuring voorgelegd aan

de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

19.2 Elk lid blijft als geneesheer op deontologisch vlak persoonlijk verantwoordelijk voor zijn daden, zowel

tijdens de beoefening van het beroep als voor daden gesteld binnen het kader van de werking van de

vereniging.

19.3 Het huishoudelijk reglement van de wachtdienst wordt ter nazicht en goedkeuring voorgelegd aan de

Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren en aan de Provinciale Geneeskundige Commissie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 20. Statuten - wijzigingen - goedkeuring

20.1 De Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen worden

toegepast wanneer de statuten en/of de huishoudelijke reglementen geen oplossing bieden.

20.2 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden beslist indien die wijziging in de agenda van de

oproeping gedocumenteerd vermeld is, en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of

vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen

met een tussentijd van ten minste 15 dagen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal

aanwezigen.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een twee derden der aanwezige en/of vertegenwoordigende

stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel en/of de doeleinden van de vereniging kan slechts met 415de meerderheid van

stemmen worden besloten.

20.3 Deze statuten werden overeengekomen onder de hiernavolgende leden.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de buitengewone algemene vergadering

gehouden in Brugge op 21 november 2013

Op de Buitengewone Vergadering werd er een nieuw dagelijks bestuur en Raad van Bestuur verkozen: Het nieuwe dagelijks bestuur wordt gevormd door:

Piet Vermeire

°26/02/1966 te Dendermonde

Schaarstraat 33, 8000 Brugge

Voorzitter

Jan Claeys

°15/3/1951 te Brugge

Heidelaan 47, 8420 De Haan

secretaris

Rita Van Belle

°24/02/1951 te Viane

Kerkstraat 200, 8370 Blankenberge

penningmeester

Philip Vandevelde

016/08/1956 te Brugge

Wagenmakersstraat 16, 8310 Sint-Kruis Brugge

verantwoordelijke Huisartsenwachtpost

In de Raad van Bestuur waren er volgende wijzigingen:

werden ontslaan:

a

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

Frederik Cherlet

° 19/12/1978 te Brugge

Pijpeweg 118, 8310 Sint-Kruis

Marieke De Vlieghere °01/08/1982 te Brugge Cathifleweg 82A, 8490 Jabbeke

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

André Hutsebaut

°29109/1946 te Brugge

Oude Pastoriestraat 13, 8340 Moerkerke

Guido Vandenheede

°61511955 te Zwevele

Sint-Biooisstraat 20, 8020 Ruddervoorde

werd benoemd:

Nicolas Delvaux

°09/0111981 te Asse

Karel De Floustraat 17, 8000 Brugge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

werden herbenoemd:

Jan Claeys

015/3/1951 te Brugge

Heidelaan 47, 8420 De Haan

Stephanie Degomme

026/04/1981 te Gent

Izabeflastraat 17, 8301 Knokke-Heist

Kurt Geldof

°14/03/1960 te Izegem

Wagenbruggelaan 81, 8200 St-Michiels

Rita Van Belle

02410211951 te Viane

Kerkstraat 200, 8370 Blankenberge

Rik Van Ooteghem

°17/12/1958 te Oostende

Graaf Jansdijk 41, 8300 Knokke-Heist

Philip Vandevelde

016108/1956 te Brugge

WagenmaKersstraat 16, 8310 Sint-Kruis Brugge

Piet Vermeire

°26/02/1966 te Dendermonde

Schaarstraat 33, 8000 Brugge

Piet Vermeire

Voorzitter







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/06/2013
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r Moo 2.2

0 ..p6-

BEL ISCH STAATSBLAD BR0 ` e~~

n Griff;e~_let

M" NITEUR BE LGE ter Gt~l~~lA ~~,

2013 N~~~~~~~~p

~~A~~v~~ çvvpr+A~+a~~ ~~

~~c>~ G~r (Atdettng gug~ ~~

Ondernemingsnr : 0866.767.749

Benaming

(voluit) : Huisartsen van Brugge en Omgeving

(verkort) : HABO

Rechtsvorm : VZW

zetel: 8000 Bru Dr. .

gge, Prof.vJ. Sebrechtsstraat 9

Onderwerp akte : wijziging bestuur

Op 2 mei 2013 werd er in onze huisartsenkiing HABO vzw (Huisartsen van Brugge en Omgeving) Algemene vergadering gehouden.

In het dagelijks bestuur neemt de voorzitter ontslag:

Koen Maria Steel

° 15/10/1963 te Brugge

Ploegstraat 10, 8380 Brugge

Er wordt een nieuwe voorzitter en ondervoorzitter benoemd, de functie van penningmeester blijft ongewijzigd:

Piet Leon Adrienne Vermeire

° 26/02/1966 te Dendermonde

Schaarstraat 33, 8380 Brugge

Voorzitter

Philip Antoine Godelieve Vandevelde

° 16/08/1956 te Brugge

Wagenmakersstraat 16, 8310 Sint-Kruis Brugge

Ondervoorzitter

Riet Van Belle

°2410211951 te Viane

Kerkstraat 200, 8370 Blankenberge

Penningmeester

ln de Raad van Bestuur nemen volgende leden ontslag:

Koen Maria Steel

° 15/10/1963 te Brugge

Ploegstraat 10, 8380 Brugge

Annik Ooghe

°2611111979 te Kortrijk

Veldhoendreef 4, 8200 St-Michiels

De Raad van Bestuur is al volgt samengesteld:

Frederik Alfred Rachel Cherlet

° 19/12/1978 te Brugge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

. ~ P I MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Pijpeweg 118

8310 Sint-Kruis

Jan Maria P. Claeys

0151311951 te Brugge

Heidelaan 47, 8420 De Haan

Stephanie Degomme

°26/04/1981 te Gent

lzabellastraat 17, 8301 Knokke-Heist

Marieke Esther De Vlieghere

°01/08/1982 te Brugge

Cathilleweg 82A, 8490 Jabbeke

Kurt Jozef Gustaaf Geldof

014/03/1960 te Izegem

Wagenbruggelaan 81, te St-Michiels

André Hutsebaut

'29109/1946 te Brugge

Oude Pastoriesiraat 13, 8340 Moerkerke

Riet Van Belle

024/02/1951 te Viane

Kerkstraat 200, 8370 Blankenberge

Rik Marie Luc Van Ooteghem

017/12/1958 te Oostende

Graaf Jansdijk 41, 8300 Knokke-Heist

Guido Johny Rene Vandenheede

06,5/1955, Zwevele

Sint-Etooisstraat 20, 8020 Ruddervoorde

Philip Antoine Godelieve Vandevelde

016/08/1956 te Brugge

Wagenmakersstraat 16, 8310 Sint-Kruis Brugge

Piet Leon Adrienne Vermeire

° 26/02/1966 te Dendermonde

Schaarstraat 33, 8380 Brugge

Piet Vermeire

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam enr hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

26/06/2012
ÿþMOD 22

r--r~---~,--- " ~ - , In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 rît-K.

MONITEUR

2 0 -06-ELG1SCH STA

rr ~fEERGELEGD ter GRIFFE der B EL `RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge) 2012 op:

1 I lUN1201 .r ,~

ATSBLAD Griffie

ll

'1211]936*

Ondernemingsnr : 0866.767.749

Benaming

(voluit) : Huisartsenkring van Brugge en Omgeving

(verkort) : HABO

Rechtsvorm : vzw

zetel: Prof. Dr. J. Sebrechtstraat 1  8000 BRUGGE

Onderwerp akte : wijziging bestuur

Op 3 mei 2012 werd er in onze huisartsenkring HABO vzw (Huisartsen van Brugge en Omgeving) Algemene Vergadering gehouden met verkiezing van een nieuw bestuur.

Het dagelijks bestuur blijft onveranderd en wordt gevormd door

Koen Maria Rosa Steel

015/10/1963 te Brugge

Ploegstraat 10, 8380 Brugge

Voorzitter

Piet Leon Adrienne Vermeire

02610211966 te Dendermonde

Schaarstraat 33, 8000 Brugge

Ondervoorzitter en Secretaris

Riet Van Belle

°2410211951 te Viane

Kerkstraat 200, 8370 Blankenberge

Penningmeester

De Raad van Bestuur wordt verder aangevuld door:

Frederik Alfred Rachel Chenet

° 19/12/1978 te Brugge

Pijpeweg 118

8310 Sint-Kruis

Jan Maria P. Claeys

0151311951 te Brugge

Heidelaan 47, 8420 De Haan

Stephanie Degomme

°2610411981 te Gent

Izabellastraat 17, 8301 Knokke-Heist

Marieke Esther De Vlieghere

00110811982 te Brugge

Cathilleweg 82A, 8490 Jabbeke

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor- Luik B - vervolg

pehouden

san het

Belgisch

Staatsblad



Kurt Jozef Gustaaf Geldof

°1410311960 te Izegem

Wagenbruggelaan 84, te St-Michiels







André Hutsebaut

°2910911946 te Brugge

Oude Pastoriestraat 13, 8340 Moerkerke

°Annik Ooghe

02611111979 te Kortrijk

Annutiatenstraat 49, 8000 Brugge

Guido Johny Rene Vandenheede

°61511955, Zwevele

Sint Elooisstraat 20, 8020 Ruddervoorde

Philip Antoine Godelieve Vandevelde

016/08/1956 te Brugge

Wagenmakersstraat 16, 8310 Sint-Kruis Brugge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2012 - Annexes du Moniteur belge Rik Marie Luc Van Ooteghem

'17/12/1958 te Oostende

Graaf Jansdijk 41, 8300 Knokke-Heist

Te ontslaan uit de Raad van Bestuur,

Michel Himpe

°717/1950 te Brugge

Grote straat 23, 8420 De Haan

Peter Louis Hoffman

Eernegemseweg 18, 8490 Snellegem

01810111965 8490 Varsenare

Linda Sabbe

30/05/1956 te Knokke

H. Consciencestraat 36, 8300 Knokke-Heist

Piet Vermeire

Ondervoorzitter en Secretaris







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

19/05/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



StaatsbLàd -19705/2011- Annexes du Moniteur belge

lit

" 11075898*

NEERGÉLÉGÙ ier GRi I dir

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TF BRUGGE (Afdeling 6tUgge)

op:

Q 6 if i ni

Griffie n

Ondernemingsnr : 0866.767.749

Benaming

(voluit) : Huisartsenkring van Brugge en Omgeving

(verkort) : HABO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat 1, 8000 Brugge

Onderwerp akte : wijziging bestuur

Op 07/04/2011 werd op de Algemene Vergadering van onze huisartsenkring het ontslag aanvaard van Geert Verdonckt en de benoeming van André Hutsebaut in de Raad van Bestuur.

Wordt ontslaan als bestuurder:

Geert Verdonckt

°21111962

Middelburgsesteenweg 46, 8430 Moerkerke

Wordt benoemd als bestuurder:

André Hutsebaut

°29/0911946

Oude Pastoriestraat 13, 8340 Moerkerke

Koen Steel

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/06/2015
ÿþMOD 2.2

~.~3

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Piet Vermeire

Voorzitter 1-41011101e

N LE i't u I~ [,.i:. (.: I.'

Griffie I~echltbarlk i~r~cpt~ancigi

GNI T EUR BELGE

fl 4 Je 2u:5

11 -06- 2015

GISCH STAAATSB_AD OGtti Atdffirel%rige

Ondernemingsnr : 0866.767.749

Benaming

(voluit): HUISARTSENKRING VAN BRUGGE EN OMGEVING

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat 1 8000 Brugge

Onderwerp akte : Wijziging bestuur

Op de algemene vergadering van 07 mei 2015 werden onderstaande wijzigingen in de raad van bestuur goedgekeurd:

CII

tUte

RFI

0,v_gr.e.DPº%

werden ontslaan:

Nicolas Delvaux

°0910111981 te Asse

Karel De Floustraat 17, 8000 Brugge

Stephanie Degomme

'26/04/1981 te Gent

Izabellastraat 17, 8301 Knokke Heist

Kurt Geldof

014/03/1960 te Izegem

Wagenbruggelaan 81, 8200 St-Michiels

Rik Van Ooteghem

*17/12/1958 te Oostende

Graaf Jansdijk 41,8300 Knokke Helst

werden benoemd:

Evelyne Wirawan °24-08-1980 te Dumortierlaan 20 8300 Knokke

Eline Dewilde °24-03-1986 te Brugge Vestingstraat 71/1 8310 Brugge

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto\ Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoeg" de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
HUISARTSENKRING VAN BRUGGE EN OMGEVING, AFGE…

Adresse
PROF. DR. J. SEBRECHTSSTRAAT 1 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande