IEPER GOLF

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : IEPER GOLF
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 447.763.876

Publication

11/12/2013
ÿþI ; .. ," " ; ;

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11 iiiisu~uiiuuui VI

*13185543+

Ondernemingsnr : 0447.763.876

Benaming (voluit): IEPER GOLF

(verkort) :

Rechtsvorm : NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel : DEHEMLAAN 24

8900 IEPER

Onderwerp akte :OMZETTING AANDELEN AAN TOONDER IN AANDELEN OP NAAM 

NIEUWE TEKST VAN DE STATUTEN  (HER)BENOEMING BESTUURDERS EN GEDELEGEERD BESTUURDER.

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door geassocieerd notaris Michel van TIEGHEM de TEN BERGHE te Oostende op 18 november 2013, te registreren, dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "IEPER GOLF", met zetel te 8900 Ieper, Dehemlaan 24:

1) beslist heeft de aandelen aan toonder, zowel deze van type A als deze van type B, om te zetten in aandelen op naam.

2) beslist heeft de statuten van de vennootschap aan te passen aan het Wetboek van vennootschappen, ingevoerd bij de wet van zeven mei negentienhonderd negenennegentig, zoals gewijzigd bij latere wetten.

3) de herwerkte statuten van de vennootschap vastgesteld heeft, waarvan volgend

uittreksel:

Vorm en benaming :

De vennootschap is een naamloze vennootschap en draagt de benaming : "IEPER

GOLF".

Zetel :

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8900 Ieper, Dehemlaan 24.

Doel

De vennootschap heeft tot doel : Het oprichten, installeren, plaatsen en beheren van

golf links, aankoop en verkoop, agentschap voor alle golfartikels en van ieder voorwerp er betrekking op hebbende, het trainen indoors of outdo ors, de organisatie van tornooien, het opzoeken van sponsors, plaatsen van publiciteit, franchising en de uitbating van bars en restaurants, dat alles in de meest brede zin. De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en zij mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen, zowel van haarzelf als voor alle derden. In algemene regel mag de vennootschap alle fmanciële, burgerrechtelijke, roerende en onroerende, commerciële en industriële verrichtingen doen, welke in verband staan met haar doel of welke eenvoudig van aard zijn om de verwezenlijking ervan te bevorderen en dit zowel in binnen- en buitenland.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Duur :

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen van 26 juni 1992. Zij kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen op de wijze voorgeschreven voor statutenwijziging.

Kapitaal :

Het geheel geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt driehonderdtweeëntwintigduizend euro (E 322.000,00). Het is verdeeld in dertienduizend (13.000) aandelen type A zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/dertienduizendste van het kapitaal vertegenwoordigen. Er zijn tevens vierduizend (4.000) aandelen type B buiten kapitaal, ook preferente aandelen genoemd, uitgegeven. Deze aandelen buiten kapitaal type B, geven echter geen recht op een preferent dividend en zullen aldus niet delen in enige winstverdeling. De aandelen type B zullen enkel volwaardig participeren in de opbrengst van de verkoopprijs van de aandelen indien alle aandelen overgedragen worden (een afzonderlijke overeenkomst desaangaande werd tussen de oprichters opgesteld).

Bestuur :

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden (of ten minste twee leden indien wettelijk toegelaten), al dan niet aandeelhouders, die benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat vaststelt. Zij zijn herbenoembaar. Rechtspersonen kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur. Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze " verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen. Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. De raad van bestuur vergadert, na bijeenroeping door de voorzitter, zo dikwijls als de belangen van de vennootschap het vereisen of telkens twee bestuurders het aanvragen en dit na bijeengeroepen te zijn door, en onder het voorzitterschap van zijn voorzitter, of bij diens verhindering, de ondervoorzitter of een bestuurder door zijn collega's aangeduid. De vergaderingen worden gehouden op de plaats die in de uitnodigingsbrieven zijn aangeduid. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij enkele meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit, beslissende stem, behoudens in het geval waarin de raad van bestuur slechts twee leden telt. Iedere verhinderde of afwezige bestuurder kan schriftelijk, per telefax, per e-mail, per telegram, per telex of enig ander analoog bestaand of toekomstig technisch procédé, volmacht verlenen aan een andere bestuurder om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen. De opdrachtgever wordt in dit geval geacht aanwezig te zijn. Geen enkele bestuurder kan evenwel meer dan één medebestuurder vertegenwoordigen. Een bestuurder mag ook zijn mening uitdrukken en stemmen bij brief, telefax, e-mail, telexbericht of telegram, doch enkel wanneer de helft van de bestuurders in persoon aanwezig zijn. Indien de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur eveneens worden genomen bij

eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. De raad van bestuur wordt met de meest uitgebreide bevoegdheden bekleed om alle handelingen van bestuur of van beschikking te stellen, welke de vennootschap aanbelangen. Al wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten voorbehouden is aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van de raad van bestuur. Hij heeft namelijk de macht om alle verrichtingen te doen die binnen de bepalingen vallen van het doel van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgische Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

mod 11.1

Artikel 18 : Dagelijks bestuur

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap evenals de vertegenwoordiging van de vennootschap voor wat betreft dit bestuur, toevertrouwen : - hetzij aan één of meer van zijn leden, die de titel van gedelegeerd bestuurder zullen dragen; i hetzij aan één of meer directeuren, in of buiten zijn midden verkozen; - hetzij aan een directiecomité of een bestendig comité waarvan de leden al dan niet tussen de bestuurders gekozen worden. De raad van bestuur kan verschillende van deze mogelijkheden tezelfdertijd gebruiken. Hij mag eveneens bijzondere machten verlenen aan elke mandataris. Hij bepaalt de bevoegdheden en de vergoedingen aan te rekenen op de algemene kosten van de personen aan wie hij delegatie verleent. De raad van bestuur kan de mandatarissen op elk ogenblik ontslaan.

Artikel 20 : Externe vertegenwoordi ginasbevoeadheid

Behoudens bijzondere bevoegdheidsdelegatie door de raad van bestuur en zonder afbreuk te doen aan de delegaties voorzien bij artikel 18 van de statuten, wordt de vennootschap in alle akten, andere dan die van dagelijks bestuur, en in alle delegaties en volmachten met betrekking tot deze akten, met inbegrip van de akten waaraan een openbaar of ministerieel ambtenaar zijn medewerking verleent, geldig vertegenwoordigd door één gedelegeerd bestuurder samen met één bestuurder. De rechtsvorderingen zo als eiser of als verweerder worden gevoerd en gevolgd in naam van de vennootschap, door de raad van bestuur op verzoek van zijn voorzitter, een gedelegeerd bestuurder of de daartoe ; gemachtigde persoon van de raad van bestuur.

De jaarvergadering :

De jaarvergadering van de aandeelhouders zal ieder jaar verplichtend gehouden worden in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping op de derde maandag van de maand mei om tien uur. Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, dan heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats. Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 30 van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle aandeelhouders, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering. De eigenaars van aandelen op naam moeten, zo de raad van bestuur erom verzoekt, minstens 5 volle dagen voor de vergadering, de raad van bestuur inlichten bij aangetekende brief dat zij het voornemen hebben de vergadering bij te wonen, met aanduiding van het aantal effecten waarvoor zij aan de stemming deelnemen. Bestuurders zijn evenwel vrijgesteld van deze formaliteiten. De obligatiehouders mogen de vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem, indien zij de formaliteiten hebben vervuld die voorgeschreven worden bij de eerste twee alinea's van dit artikel. Ieder aandeelhouder heeft het recht zich op de algemene vergadering door een ander persoon te laten vertegenwoordigen, mits laatstgenoemde zelf aandeelhouder is en de formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten. De onbekwamen en de rechtspersonen mogen nochtans door hun wettelijke of statutaire vertegenwoordigers of organen worden vertegenwoordigd of bijgestaan, zelfs indien deze zelf geen aandeelhouders zijn. De raad van bestuur mag het model van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem : aangeduide plaats worden gedeponeerd vijf volle dagen vóór de algemene vergadering. De ; eigenaars van aandelen op naam moeten, zo de raad van bestuur erom verzoekt, minstens 5 volle dagen voor de vergadering, de raad van bestuur inlichten bij aangetekende brief dat zij het voornemen hebben de vergadering bij te wonen, met aanduiding van het aantal effecten waarvoor zij aan de stemming deelnemen. Bestuurders zijn evenwel vrijgesteld van deze formaliteiten. De obligatiehouders mogen de vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem, indien zij de formaliteiten hebben vervuld die voorgeschreven worden bij de eerste twee alinea's van dit artikel. Ieder aandeelhouder heeft het recht zich op de algemene vergadering door een ander persoon te laten vertegenwoordigen, mits laatstgenoemde_ zelf aandeelhouder is en de formaliteiten heeft ._.vervuld om tot de

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

vergadering te worden toegelaten. De onbekwamen en de rechtspersonen mogen nochtans door hun wettelijke of statutaire vertegenwoordigers of organen worden vertegenwoordigd of bijgestaan, zelfs indien deze zelf geen aandeelhouders zijn. De raad van bestuur mag het model van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden ; gedeponeerd vijf volle dagen v66r de algemene vergadering. De eigenaars van aandelen op naam moeten, zo de raad van bestuur erom verzoekt, minstens 5 volle dagen voor de vergadering, de raad van bestuur inlichten bij aangetekende brief dat zij het voornemen hebben de vergadering bij te wonen, met aanduiding van het aantal effecten waarvoor zij aan

de stemming deelnemen. Bestuurders zijn evenwel vrijgesteld van deze formaliteiten. De obligatiehouders mogen de vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem, indien zij de formaliteiten hebben vervuld die voorgeschreven worden bij de eerste twee alinea's van dit artikel. Ieder aandeelhouder heeft het recht zich op de algemene vergadering door een ander persoon te laten vertegenwoordigen, mits laatstgenoemde zelf aandeelhouder is en de formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten. De onbekwamen en de rechtspersonen mogen nochtans door hun wettelijke of statutaire vertegenwoordigers of organen worden vertegenwoordigd of bijgestaan, zelfs indien deze zelf geen aandeelhouders zijn. De raad van bestuur mag het model van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden gedeponeerd vijf volle dagen v66r de algemene vergadering. De raad van bestuur heeft altijd het recht gedurende de zitting een gewone of buitengewone algemene vergadering drie weken uit te stellen. Deze schorsing vernietigt elke genomen beslissing. Elk aandeel geeft recht op één stem. De aandelen type 13 hebben geen stemrecht. Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda. Behoudens in de gevallen door de wet voorzien, worden de beslissingen genomen met de meerderheid van de stemmen, welke ook het getal van de vertegenwoordigde effecten weze op de vergadering. Indien bij benoemingen geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid van de stemmen behaalt, zal een herstemming plaats hebben tussen de kandidaten die het grootste aantal stemmen hebben behaald. In geval van staking van stemmen bij een herstemming, is de oudste kandidaat verkozen. De stemmingen gebeuren door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist, bij meerderheid van stemmen. Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de aandeelhouders en het getal van hun effecten voorkomen, wordt door ieder van hen of door hun lasthebber ondertekend voor zij ter zitting binnenkomen.

Artikel 0 : S chrifteli' ke besluitvormin

Met uitzondering van : - de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 633 Wetboek van vennootschappen; - de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de aandeelhouders eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan alle aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle aandeelhouders zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de aandeelhouders. De houders van warrants, de houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben het recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Boekjaap,.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en} bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11,1

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

Winstverdeling :

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van een boekjaar. Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal bereikt. De algemene vergadering kan met inachtneming van de bepalingen van artikel 615 van het Wetboek van vennootschappen beslissen dat vijfentwintig ten honderd (25%) van de winst zal bestemd worden voor de aflossing van het kapitaal door terugbetaling a pari van de door het lot aan te wijzen aandelen, zonder vermindering van het in de statuten vastgesteld kapitaal. De aandelen worden vervangen door bewijzen van deelgerechtigdheid. Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om, overeenkomstig de bij de wet bepaalde voorwaarden, op het resultaat van het lopend boekjaar interimdividenden uit te keren.

Ontbinding en vereffening :

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen. Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen. Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen.ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van

kapitaal. Een ontbinding en vereffening zijn in één akte mogelijk mits: 1/ er geen

vereffenaar is aangeduid; 2/ er geen passiva zijn luidens de staat van activa en passiva als bedoeld in artikel 181 Wetboek Vennootschappen; 3/ alle aandeelhouders of vennoten op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn en besluiten met eenparigheid van stemmen. De terugname van het resterend actief gebeurt dan door de vennoten zelf.

6) besloten heeft volgende personen te (her)benoemen tot bestuurders

1. Mevrouw SOETE, Jenny Maria, geboren te Oostende op één mei negentienhonderdvijftig (rijksregister nummer 50.05.01-198.81), wonende te 8450 Bredene, Sint-Riquierstraat 3.

2. De Heer AVEREYN, Willy, geboren te Oostende op veertien januari negentienhonderd achtenveertig (rijksregister nummer 48.01.14-249.55), wonende te 8450 Bredene, Kapelstraat 64 bus 0901.

3. Mevrouw AVEREYN Yvette Mariette Yvonne, geboren te Oostende op 17 maart 1953 (rijksregister nummer 53.03.17-446.81- identiteitskaart nummer 591-171561578 geldig tot 22 september 2015), wonende te 8400 Oostende, Mariahofstraat 20

Hun mandaat eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van 2019 en is onbezoldigd behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering.

RAAD VAN BESTUUR

Uit de notulen van de vervolgens gehouden raad van bestuur dd. 18 november 2013

blijkt dat tot gedelegeerd bestuurder werd aangesteld : de Heer AVEREYN Willy voornoemd.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

afgeleverd voor registratie met het oog op de neerlegging voorzien in artikel 68 van

het Wetboek van Vennootschappen.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Geassocieerd notaris Michel van TIEGHEM de TEN BERGHE

Gelijktijdig neergelegd ; expeditie van het proces-verbaal dd. 18 november 2013.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Sfaaitsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 20.05.2013, NGL 04.06.2013 13145-0213-013
31/05/2012 : IE034136
31/05/2011 : IE034136
07/09/2010 : IE034136
18/06/2009 : IE034136
16/06/2008 : IE034136
13/06/2007 : IE034136
13/06/2005 : IE034136
29/06/2004 : IE034136
06/01/2004 : IE034136
18/06/2003 : IE034136
01/06/1999 : IE034136
30/10/1993 : IE34136
16/07/1993 : IE34136

Coordonnées
IEPER GOLF

Adresse
DEHEMLAAN 24 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande