IEPER RETRO

Association sans but lucratif


Dénomination : IEPER RETRO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.884.110

Publication

25/03/2014
ÿþt MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

1 2 MARI 2014

1H11~IRI~IIIRIII~II

140 6804*

Il

V111

Ondememingsnr : o 5`I .3 1) - .,1_,Io Benaming

(voluit) ! IEPER RETRO

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : OUDE VEURNESTRAAT 49 GLV C (GELIJKVLOERS C) , 8900 IEPER

Onderwerp akte : OPRICHTING

V.Z.W. IEPER RETRO

met als zetel Oude Veumestraat 49 GLV C (gelijkvloers C) te 8900 leper.

Gerechtelijk arrondissement: leper

Tussen de ondergetekenden:

- Dhr. Ossieur Carlos, geboren op 12/08/1957 te leper ,

wonende te 8900 leper, Oude Veumestraat 49 GLV C

(gelijkvloers C)

Identiteitskaartnummer : 591-1720110-14

- Mevr. Magnant KateIl, geboren op 11/09/1977 te Gent,

wonende te 8980 Passendale, Osselstraat 50 A,

Identiteitskaartnummer: 591-1190903-39

- Dhr. Clauw Bjom, geboren op 01/08/1978 te Poperinge ,

wonende te 8980 Passendale, Osselstraat 50 A,

ldentiteitskaarinummer : 591-4449591-12

-Dhr, Clauw Eddy, geboren op 17/1211954 te Viamertinge

wonende te 8980 Beselare, Neerhof 21 A

ldentiteitskaartnummer : 591-8155976-27

allen meerderjarig en van de Belgische Nationaliteit, is overeengekomen om bij deze statuten op te maken van een vereniging zonder winstoogmerk die zij onder hen verklaren op te richten overeenkomstig de; vernieuwde Wet van 27 juni 1921.

Naam

Artikel 1. De vereniging heeft als naam "V.Z.W. IEPER RETRO"

Zetel

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8900 leper, Oude Veumestraat 49 GLV C (gelijkvloers

C), in het gerechtelijk arrondissement leper.

Dit adres kan gewijzigd worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Doel

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel :

Het organiseren van dag- en periodezoektochten met auto's en oldtimers.

De vereniging heeft een speels , sportief en educatief karakter.

De vereniging kan alle handelingen stellen die zowel rechtstreeks als onrechtstreeks de verwezenlijking van

haar doelstellingen beogen.

Zo kan zij trainingen, wedstrijden, stages, kampen, vertoningen van alle aard, cursussen, enzovoort

organiseren. Deze lijst is opsommend en niet beperkend.

~--

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

~

M00 2.2

Duur

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, vanaf heden, zij kan ten allen tijde ontbonden

worden. Het eerste boekjaar loopt vanaf oprichting tot en met 31/12/2014.

Vanaf 2015 zat het boekjaar het gewone kalenderjaar zijn,

Leden

Artikel 5. De vereniging heeft 2 soorten leden: door de Raad van Bestuur erkende leden, namelijk de vaste of effectieve leden en de toegetreden (adviserende) leden.

De effectieve leden dragen door hun bijzondere bevoegdheden of bedrijvigheden rechtstreeks bij tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Zij alleen hebben stemrecht op de Algemene Vergadering. Het aantal effectieve leden is beperkt tot 4, Zij moeten minimum met drie zijn.

De toegetreden (adviserende) leden worden voorgedragen door de Raad van Bestuur. Zij kunnen moreel en financieel bijdragen. Zij hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Aanneming

Artikel 6. Wie effectief lid wenst te worden van de vereniging, moet een schriftelijke aanvraag doen aan de raad van bestuur, Deze beslist over deze vraag bij geheime stemming binnen de termijn die hij geschikt acht en zonder ooit zijn beslissing te moeten rechtvaardigen, leder nieuw lid moet het ledenregister ondertekenen. Deze handtekening geldt ais onvoorwaardelijke toetreding tot de statuten der vereniging.

Bijdrage

Artikel 7. De jaarlijkse bijdrage voor leden bedraagt maximum 100,00 Euro, zij wordt door de raad van

bestuur vastgesteld.

Ontslag

Artikel 8. De effectieve leden kunnen zich op ieder ogenblik uit de vereniging terugtrekken mits hun ontslag

aan de raad van bestuur over te maken.

Uitsluiting

Artikel 9. Alleen de algemene vergadering kan een effectief lid uitsluiten. Zij beslist bij geheime stemming en met een meerderheid van de twee derde der aanwezige stemmen en na het lid, tegen hetwelk deze maatregel schijnt te moeten getroffen worden, gehoord of opgeroepen te hebben. Een ontslagnemend of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechtverkrijgenden van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk fonds en mogen geen overlegging van rekening, verzegeling of inventaris vorderen.

Artikel 10. Een lijst met namen, voornamen, woonplaats en nationaliteit van de effectieve leden van de vereniging moet worden bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Deze lijst wordt ieder jaar aangevuld door de zorgen van de raad van bestuur, Zij vermeldt de wijzigingen die bij de effectieve leden hebben plaatsgehad.

Bestuurders

Artikel 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders. Zij worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering, die eveneens de duur van hun mandaat bepaalt. Zij zijn herkiesbaar. Hun mandaat is niet bezoldigd. De raad kiest onder de effectieve leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Benoeming, ontslag, afzetting van een bestuurder, alsmede het ophouden en hernieuwen van zijn mandaat, worden binnen de maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Bevoegdheid

Artikel 12. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur (art. 1988, Burgerlijk Wetboek) te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Het sluiten van alle aankopen, verkopen en ruilingen van roerende en onroerende goederen, van huur- en verhuurovereenkomsten van welke duur ook, en van alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbritagebedingen; het aanvaarden en verwerpen van toelagen, schenkingen en legaten, het beleggen van gelden, het aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en het verlenen van alle zakelijke waarborgen, voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met (of zonder) kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en verzet.

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één der bestuurders,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

r 1

MOa 2.2

1

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht, en tot de in hun bestuur bedreven misgrepen.

Elk lid van de bestuurraad heeft steeds het recht inzage te vragen van het kasboek en de bewijzen van inkomsten en uitgaven,

Afvaardigingen

Artikel 13. De raad duidt onder zijn leden een afgevaardigde bestuurder of directeur aan, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer.

Vergaderingen

Artikel 14. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging en onder het voorzitterschap van zijn voorzitter of, bij ontstentenis van beiden, van een door zijn collega's aangeduide bestuurder, telkens dit voor het belang der vereniging of door twee bestuurders gevraagd wordt. De vergaderingen zullen gehouden worden op de in de oproeping aangeduide plaats.

Quorum

Artikel 15. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissingen nemen indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elke beslissing van de raad wordt genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemming is de stem van degene die de vergadering voorzit, beslissend.

Artikel 16. Beslissingen van de raad van bestuur blijken uit processen-verbaal ondertekend door de

meerderheid der leden die bij de bespreking en de stemmingen aanwezig waren.

De processen-verbaal worden in een bijzonder register ingeschreven.

Algemene vergadering

Artikel 17. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle effectieve leden.

Haar besluiten verbinden evenzeer de effectieve leden die niet of tegen stemmen.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid

1° De wijzigingen aan de statuten van de vereniging;

2° De benoeming en de afzetting van de bestuurders en commissarissen;

3° De goedkeuring van begroting en rekening;

4° De uitsluitingen van effectieve leden;

5° Het ontbinden van de vereniging

en alle andere uitdrukkelijk door de wet voorziene bevoegdheden van de Algemene Vergadering.

Gewone en buitengewone algemene vergadering

Artikel 18. Er moet ieder jaar minstens één algemene vergadering worden gehouden, op de derde zaterdag van de maand juni om 10.00 uur. Een buitengewone vergadering kan bijeengeroepen worden zo dikwijls dit vereist wordt voor het belang van de vereniging. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt. De vergaderingen hebben plaats in de exploitatiezetel van de vereniging, Oude Veumestraat 49 GLV C (gelijkvloers C), 8900 leper, of een andere plaats, door de bestuurraad aangeduid, op de dag en het uur die in de oproeping zijn aangeduid. Al de effectieve leden moeten erop uitgenodigd worden.

Uitnodigingen

Artikel 19. De uitnodigingen worden gedaan door de raad van bestuur, hetzij mondeling, hetzij bij gewone brief tot elk effectief !id gericht, ten minste acht dagen vóór de vergadering, en in naam van de raad ondertekend door de voorzitter of door de gevolmachtigde bestuurder, of door twee bestuurders. Zij vermelden de agenda; de vergadering mag slechts beraadslagen over de hierop vermelde punten.

Bureau

Artikel 20. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of , bij

ontstentenis, door de oudste der overige aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan.

Stemrecht

Artikel 21. teder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen en er deel aan te nemen, hetzij bij

middel van een lasthebber naar zijn keuze, die zelf effectief lid is.

Al de effectieve leden zijn wettelijk stemgerechtigd; ieder van hen heeft één stem.

Quorum

Artikel 22. De vergadering is geldig samengesteld, welke ook het getal der aanwezige of vertegenwoordigde

effectieve leden mocht zijn, en haar beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

A . i

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MD6 2,2

Luik B - Vervolg

stemmen; bij staking der stemmen is deze van de voorzitter beslissend. In afwijking van het voorgaand artikel worden de beslissingen van de vergadering houdende wijziging van de statuten, uitsluiting van de leden of vrijwillige ontbinding van de vereniging, slechts genomen mits de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventueel gerechtelijke bekrachtiging welke hiervoor regelmatig vereist krachtens de artikelen 8,12 en 20 van voormelde wet.

Register

Artikel 23. De beslissingen van de algemene vergadering worden vastgesteld in een bijzonder register, ondertekend door de voorzitter en de secretaris alsook door de effectieve leden die het vragen, en bewaard in de exploitatiezetel der vereniging waar al de betrokkenen er kennis van kunnen nemen, doch zonder de registers mee te mogen nemen. Indien de betrokkenen geen effectieve leden zijn, doch bewijzen dat zij er wettig belang bij hebben, kunnen zij hiervan slechts kennis nemen mits een geschreven machtiging van de voorzitter van de raad van bestuur of van de gevolmachtigde bestuurder. Afschriften van of uittreksels uit deze processen-verbaal worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

Begroting, rekeningen

Artikel 24, leder jaar, op de algemene vergadering en voor de eerste maal in 2015 wordt de rekening van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt. Beiden worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gewone vergadering van de maand erop volgend.

Ontbinding, vereffening

Artikel 25. De ontbinding en de vereffening van de vereniging worden geregeld door de artikelen 18 en 22

van voornoemde wet.

Vereffenaars

Artikel 26. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden der goederen en waarden van de ontbonden vereniging. Het netto overblijvend maatschappelijk actief wordt overgedragen aan een door de algemene vergadering verkozen vereniging of goed doel, die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvan de ontbonden vereniging werd opgericht.

In geval van gerechtelijke ontbinding zal, met hetzelfde doel, door de vereffenaar of de vereffenaars een algemene vergadering der leden worden bijeengeroepen.

Artikel 27. Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Overgangsbepalingen

De leden-oprichters, voor de eerste maal in algemene vergadering bijeen op 11/03/2014 , die de

oprichtersvergadering is, bepalen het aantal bestuurders op 3. Tot de leden van de Raad van Bestuur worden

voormelde oprichters aangesteld.

De bestuurders in bestuurraad bijeen, stellen achtereenvolgens aan:

Als bestuurder-voorzitter: Dhr. Ossieur Carlos, die aanvaardt,

Als bestuurder-secretaris: Mevr. Magnant Katell, die aanvaardt.

Als bestuurder-penningmeester: Dhr. Clauw Bjom, ellte aanvaardt.

Opgemaakt in 4 exemplaren, te leper op 11/03/2014 waarvan elke ondertekenaar erkent één exemplaar ontvangen te hebben.

Ossieur Carlos Magnant Katell Clauw Bjom Clauw Eddy

Voorzitter-bestuurder Secretaris-bestuurder Penningmeester-bestuurder Oprichter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/05/2015
ÿþ M0D 2.2

~~Lgûik " B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



A so~oosi* 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0547.884.110

Benaming

(voluit) ; IEPER RETRO

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : OUDE VEURNESTRAAT 49 BUS GLV C 8900 IEPER

Onderwerp akte ; VRIJWILLIGE ONTBINDING EN SLUITING VEREFFENING

Uittreksel uit de notulen van de Buitengewone Vergadering van 2910312015:

Er wordt beslist om over te gaan tot de ontbinding en invereffeningstelling van de VZW,

Er wordt kwijting verleend aan de bestuurders voor de uitoefening van hun mandaat tot deze

datum.

De Heer Ossieur Carlos, wonende Oude Veumestraat 49 GLV C (Gelijkvloers C), 8900

leper, wordt tot vereffenaar aangesteld.

Er waren geen activiteiten in 2015 en het batig saldo van 2014 zal gebruikt worden om de

VZW te ontbinden, Aangezien er dan geen netto actief meer aanwezig is, dient er geen

bestemming voor bepaald te worden.

Derhalve wordt er onmiddellijk beslist om tot de sluiting van de vereffening over te gaan.

De VZW houdt aldus definitief op te bestaan op datum van 2910312015.

Er wordt kwijting verleend aan de vereffenaar voor de uitoefening van zijn opdracht,

Alle boeken en bescheiden van de VZW zullen worden bewaard gedurende de bij wet verplichte termijn op het adres : Oude Veurnestraat 49 GLV C (Gelijkvloers C), 8900 leper.

Deze beslissingen werden genomen met eenparigheid van stemmen.

Ossieur Carlos

Vereffenaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
IEPER RETRO

Adresse
OUDE VEURNESTRAAT 49 C 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande