IMBEX

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : IMBEX
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 436.425.566

Publication

17/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.03.2014, GGK 28.08.2014, NGL 15.09.2014 14585-0231-013
08/11/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 22.08.2013, NGL 05.11.2013 13655-0101-013
05/11/2012 : ME. - JAARREKENING 31.03.2012, GGK 23.08.2012, NGL 30.10.2012 12625-0091-013
10/02/2012
ÿþ Luik B j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111111M111111

bei

aa

Be', &tas

NEERGELEGD

2.7. 01, 2012

f ;EC;r-l1`f?AN K Kc7;JPWAnIDECI

ijiagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0436.425.566

Benaming :

(voluit) : IMBEX

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel Noordstraat 1 - 8560 Moorsele (Wevelgem)

Onderwerp akte :

STATUTENWIJZIGINGEN

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Notaris Jean-Charles De Witte te Kortrijk, op 30 december 2011, ter registratie aangeboden, houdende buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "IMBEX" met zetel te 8560 Wevelgem (Moorsele), Noordstraat 1, dat met eenparigheid van stemmen de volgende besluiten werden genomen:

De vergadering besluit het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap uit te drukken in euro zodat het maatschappelijk kapitaal vastgesteld is op honderd drieëntwintigduizend negenhonderd zesenveertig euro zesenzeventig cent (¬ 123.946,76).

De vergadering besluit het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van duizend drieënvijftig euro vierentwintig cent (¬ 1.053,24) om het te brengen van honderd drieëntwintigduizend negenhonderd zesenveertig euro zesenzeventig cent (¬ 123.946,76) op honderd vijfentwintig duizend euro (¬ 125.000,00), door incorporatie van beschikbare reservers ten belope van het overeenkomstig bedrag, zonder creatie van nieuwe aandelen.

De aanwezige aandeelhouders stellen vast en verzoeken ons, Notaris, er akte van te nemen dat de voorgestelde kapitaalverhoging is verwezenlijkt en dat het kapitaal daadwerkelijk werd gebracht op honderd vijfentwintig duizend euro (¬ 125.000,00), vertegenwoordigd door vijf duizend (5.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

De vergadering besluit de aandelen aan toonder om te zetten in gedematerialiseerde effecten en/of aandelen op naam, waarbij elke aandeelhouder de vrije keuze heeft naar welk soort hij zijn aandelen aan toonder wenst om te zetten.

Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend tot vernietiging van de aandelen aan toonder alsook om de modaliteiten vast te leggen voor de omwisseling van de vroegere effecten aan toonder in effecten op naam of in gedematerialiseerde effecten.

De vergadering stelt vast dat alle aandeelhouders hun aandelen aan toonder wensen om te zetten in aandelen op naam. De vergadering geeft opdracht aan de Raad van Bestuur onmiddellijk na afloop van deze vergadering het nodige te doen met het oog op de omzetting van de aandelen aan toonder in aandelen op naam en dit

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

door overeenkomstige inschrijving in het register van aandelen en vernietiging van de aandelen aan toonder.

De aldus vervangen aandelen hebben dezelfde rechten en verplichtingen als de oorspronkelijke aandelen.

- De vergadering besluit de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid te wijzigen in die zin dat de vennootschap voortaan in en buiten rechte vertegenwoordigd wordt door één gedelegeerd bestuurder afzonderlijk optredend, of door twee bestuurders, gezamenlijk optredend.

De vergadering besluit tot aanneming van een nieuwe tekst van de statuten, ingevolge aanpassing aan de genomen besluiten en aan de thans vigerende wetgeving en meer bepaald aan het Wetboek van Vennootschappen en aan de wet van twee augustus tweeduizend en twee, na hernummering van de artikelen, als volgt :

RECHTSVORM - NAAM

De vennootschap is een naamloze vennootschap.

Zij draagt de benaming "IMBEX".

ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8560 Wevelgem (Moorsele),

Noordstraat 1.

Deze mag worden overgebracht naar iedere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving. Iedere wijziging van zetel wordt door toedoen van het bestuursorgaan in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, administratieve zetels, exploitatiezetels, filialen, agentschappen en depots vestigen in België of in het buitenland oprichten.

DOEL

De vennootschap heeft als doel:

a) Het verwervan en beheren van participaties in vennootschappen;

b) Het beheer, de instandhouding en valorisatie van haar onroerend

patrimonium met inbegrip van het onderhoud, de verbouwing, bebouwing en verhuring ervan;

c) Het beheer van roerend patrimonium

d) Het beheren van vennootschappen welk doel deze vennootschappen ook mogen hebben, het uitoefenen van de functie van vereffenaar in dergelijke vennootschappen, het verwerven, beheren en in waarde stellen van brevetten, octrooien en licenties en andere intellectuele rechten.

Het verlenen van dienstprestatie van economische aard, zowel in eigen beheer als in deelneme met derden, onder meer onder de vorm van techno-consult, assistentie op het gebied van engineering, technisch, commercieel en financieel advies.

De vennootschap mag alle burgerlijke, handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel of die eenvoudig nuttig zijn of dit doel vergemakkelijken.

Zij mag onder meer onroerende goederen aanwerven, bouwen, opschikken, uitrusten, ombouwen, doch alleen met het oog op beheer en valorisatie en dus niet met het oog op verkoop of wederverkoop;

Zij mag echter onroerende goederen vervreemden met het oog . op wederbelegging en opbrengst, zij mag beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden, zij mag belangen nemen door middel van inbreng, aankoop van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

maatschappelijke rechten of op een andere wijze, in ondernemingen en vennootschappen met een gelijkaardig of aanverwatn doel of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren om de afzet van haar producten te kunnen vergemakkelijken.

De vennootschap mag zich borg stellen of zakelijke zekerheden verlenen ten voordelen van ondernemingen of vennootschappen waarin ze belangen bezit als medeëigenaar, vennoot, schuldeiser of op andere wijze.

De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in de meest uitgebreide zin.

DUUR

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde duur.

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL - AANDELEN.

Het maatschappelijk kapitaal, vastgesteld op honderd vijfentwintig duizend euro

(¬ 125.000,00), is vertegenwoordigd door vijfduizend (5.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie (3) leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes (6) jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen.

Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee (2) leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee (2) aandeelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee (2) leden telt, houdt de clausule - vermeld onder artikel 13 van deze statuten - krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De vaste vertegenwoordiger van de rechtspersoon die bestuurder is, is evenwel niet persoonlijk verbonden voor de verbintenissen van de vennootschap waarin de rechtspersoon bestuurder is.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

CONTROLE

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere aandeelhouder conform artikel 166 van hel Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van aandeelhouders steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere aandeelhouder zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te hanen laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

ALGEMENE VERGADERINGEN.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de vierde donderdag van de maand augustus, om veertien uur in de Gemeente waar de maatschappelijke zetel gevestigd is.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

BOEKJAAR

Het boekjaar vangt aan op 1 april en eindigt op 31 maart van het jaar daaropvolgend.

Op het einde van elk boekjaar maakt de raad van bestuur een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een bestuurder of door een persoon belast met het dagelijks bestuur, of hiertoe uitdrukkelijk gemachtigd door de raad van bestuur.

Het bestuurders stellen bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. De bestuurders zijn evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1° van het Wetboek van Vennootschappen.

WINSTVERDELING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

langer verplicht van zodra de wettelijke reserve ééntiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de plaatsen bepaald door haar of door de raad van bestuur.

Niet geïnde dividenden verjaren door verloop van vijf (5) jaar.

Elke uitkering van dividenden die gebeurde in strijd met de wet dient door de aandeelhouder die haar heeft ontvangen te worden terugbetaald, indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering te zijner gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van vennootschappen.

ONTBINDING

a) Wanneer, ten gevolge van geleden verlies, het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee (2) maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De raad van bestuur verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien (15) dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld.

b) Wanneer het netto-actief, tengevolge van geleden verlies, gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, kan de ontbinding van de vennootschap uitgesproken worden wanneer zij wordt goedgekeurd door een/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

c) Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het wettelijk minimumbedrag, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel

van de vennootschap binnen de zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering. De rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen vierentwintig uur nadat het verzoekschrift tot homologatie of bevestiging is ingediend.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

De vereffenaars zijn gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer de aandeelhouders die één vijfde van de in omloop zijnde effecten vertegenwoordigen het vragen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het nettoactief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet-terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

De vergadering stelt vast dat het mandaat van de bestuurders een einde genomen heeft na de gewone algemene vergadering van aandeelhouders gehouden in 2006. De vergadering bevestigt de herbenoeming van alle bestuurders en bekrachtigt voor zoveel als nodig alle handelingen die zij sinds de gewone algemene vergadering gehouden in 2006 gesteld hebben als bestuurder van de vennootschap.

De vergadering besluit te herbenoemen als bestuurders van de vennootschap, met ingang op heden, tot aan de jaarvergadering te houden in 2017 :

- De Heer Rik VANSTEENKISTE, wonende te 8500 Kortrijk, Koning Leopold

III-laan 39.

- Mevrouw Katrien MAES, wonende te 8500 Kortrijk, Koning Leopold 111-laan

39.

- De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MABEX, met zetel te 8560 Wevelgem (Moorsele), Noordstraat 1.

Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

En vervolgens zijn voornoemde bestuurders in raad van bestuur bijeengekomen en zij besluiten met eenparigheid van stemmen :

- de Heer Rik Vansteenkiste, voornoemd, te benoemen als voorzitter van de raad van bestuur, die aanvaardt.

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Mabex, voornoemd,

hier vertegenwoordigd door h ar vaste vertegenwoordiger, de Heer Rik Vansteenkiste,

voornoemd, te benoemen als gedelegeerd bestuurder, die aanvaardt.

De duurtijd van deze mandaten loopt samen met die van hun mandaat als bestuurder van de vennootschap.

Vo6r'

behouden

aan het

Beigisch

Staatsblad

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Notaris Jean-Charles DE WITTE,

Tegelijk met deze neergelegd : afschrift akte, gecoordineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

14/11/2011 : ME. - JAARREKENING 31.03.2011, GGK 25.08.2011, NGL 08.11.2011 11602-0400-013
10/11/2010 : ME. - JAARREKENING 31.03.2010, GGK 26.08.2010, NGL 02.11.2010 10598-0503-013
03/12/2009 : ME. - JAARREKENING 31.03.2009, GGK 27.08.2009, NGL 26.11.2009 09868-0330-013
01/12/2008 : ME. - JAARREKENING 31.03.2008, GGK 28.08.2008, NGL 25.11.2008 08825-0267-013
24/10/2007 : ME. - JAARREKENING 31.03.2007, GGK 23.08.2007, NGL 16.10.2007 07775-0388-013
30/10/2006 : KO117709
11/07/2006 : KO117709
04/11/2005 : KO117709
01/10/2004 : KO117709
03/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 29.06.2015, NGL 28.07.2015 15363-0248-013
14/10/2003 : KO117709
30/09/2003 : KO117709
04/10/2002 : KO117709
26/09/2001 : KO117709
16/06/2001 : KO117709
03/10/2000 : KO117709
25/07/1998 : KO117709
14/07/1995 : KO117709

Coordonnées
IMBEX

Adresse
NOORDSTRAAT 1 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande