IMMO DEKEYSER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : IMMO DEKEYSER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 561.811.132

Publication

12/09/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

10-09-2014

Griffie

*14308029*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0561811132

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

IMMO DEKEYSER

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

OPRICHTING INGEVOLGE PARTIELE SPLITSING

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Wim Taelman, geassocieerd notaris te Deerlijk op 4 september 2014, neergelegd vóór registratie, dat door de buitengewone algemene vergadering van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER, met maatschappelijke zetel te 8510 Kortrijk (Marke), Sperlekestraat 2, BTW BE0423.215.255, RPR Gent (Afdeling Kortrijk), werd overgegaan tot de oprichting van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid IMMO DEKEYSER.

Zijn verschenen en optredend als oprichters en nadien als vennoten in dezelfde verhouding van de nieuw op te richten vennootschap:

1/ De heer DEKEYSER Jean-Claude Henri, geboren te Menen op 5 september 1944, wonende te 8510 Kortrijk (Marke), Sperlekestraat 2.

2/ Mevrouw DEKEYSER Cathy Paula, geboren te Menen op 10 augustus 1966, wonende te 8510 Kortrijk (Marke), Sint-Annastraat 22,

- Kennisneming en bespreking van het verslag van de oprichters en de bedrijfsrevisor overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen met betrekking tot de inbreng in natura bij de oprichting van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  IMMO DEKEYSER ingevolge de partiële splitsing van de vennootschap;

- De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een CVBA "BDO BEDRIJFSREVISOREN", met maatschappelijke zetel te Roeselare, Accent Business Park, Kwadestraat 153/5, vertegenwoordigd door de heer Bruno POUSEELE, bedrijfsrevisor, heeft daarenboven op datum van 2 juli 2014 een schriftelijk verslag opgesteld overeenkomstig artikel 219 W. Venn. met betrekking tot de inbreng in natura in de in het kader van deze partiële splitsing nieuw op te richten vennootschap.

De conclusies van dit verslag luiden letterlijk als volgt:

 Besluit

De inbreng in natura tot oprichting van de BVBA IMMO DEKEYSER ingevolge partiële splitsing van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER, bestaat uit de actief- en passiefbestanddelen van de bedrijfstak  Beleggingen en onroerend goed , die in de boekhouding van de BVBA ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER afgesloten per 31 december 2013 geboekt staan voor een totale boekwaarde van 1.307.104,53 EUR.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 250 aandelen van de BVBA IMMO DEKEYSER zonder vermelding van nominale waarde.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij van oordeel dat in de gegeven omstandigheden van partiële splitsing door oprichting van een nieuwe vennootschap, waarbij alle aandeelhouders van de partieel te splitsen vennootschap in verhouding van hun huidig aandelenbezit zullen vergoed worden door nieuwe aandelen van de uit de afsplitsing ontstane vennootschap, de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering verantwoord zijn door het beginsel van de boekhoudkundige continuïteit, van toepassing op

Onderwerp akte :

Sperlekestraat(Mar) 2 8510 Kortrijk

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

onderhavige verrichting, en leiden tot inbrengwaarden die ten minste overeenstemmen met het aantal en de fractiewaarde van de als tegenprestatie van de inbrengen uit te geven aandelen, vermeerderd met de andere elementen toegevoegd aan het eigen vermogen ter gelegenheid van onderhavige verrichting, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in natura bij oprichting door partiële splitsing en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

Roeselare, 2 juli 2014

BDO Bedrijfsrevisoren Burg. Ven. CVBA

Vertegenwoordigd door Bruno POUSEELE (getekend) .

Een exemplaar van de verslagen met betrekking tot de inbreng in natura in de op te richten vennootschap zal neergelegd worden ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

A. Goedkeuring van de splitsing zonder vereffening

De vergadering beslist met eenparigheid tot partiële splitsing van de vennootschap door overgang van haar bedrijfstak  Beleggingen en onroerend goed in een nieuw op te richten vennootschap, waarbij de te splitsen vennootschap niet ophoudt te bestaan.

De activa- en passivabestanddelen, voor een nettowaarde volgens de toestand per 31 december 2013, van een miljoen driehonderdenzevenduizend honderdenvier euro drieënvijftig cent (¬ 1.307.104,53) zullen overgaan naar de nieuw op te richten vennootschap volgens de opdeling en de modaliteiten voorzien in het goedgekeurd splitsingsvoorstel van het bestuursorgaan.

De voorwaarden gesteld in dit splitsingsvoorstel bepalen onder meer: a. De ruilverhouding van de aandelen en de eventuele opleggen worden bepaald als volgt:

Aan de vennoten van de te splitsen vennootschap zal in vergoeding voor de overgang van het

vermogen tweehonderdvijftig (250) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde van de nieuw

op te richten vennootschap worden toegekend.

De vennoten van de gesplitste vennootschap ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER zullen derhalve aandelen van de nieuw op te richten vennootschap tweehonderdvijftig (250) toebedeeld krijgen, zoals hierna vermeld.

Er wordt geen opleg in geld voorzien.

Het bestuursorgaan van de nieuw op te richten vennootschap zal de toekenning van de aandelen van de nieuw op te richten vennootschap aan de vennoten van de gesplitste vennootschap in het register van aandelen van de nieuw op te richten vennootschap inschrijven.

B. BESCHRIJVING VAN HET OVERGEDRAGEN VERMOGEN

Voor wat de beschrijving betreft van de toe te bedelen vermogensbestanddelen aan de nieuwe vennootschap wordt verwezen naar de voorgeschreven verslagen.

De vergadering verzoekt ondergetekende Notaris vast te stellen dat het afgesplitste vermogen van de gesplitste vennootschap overgaat onder algemene titel naar de verkrijgende vennootschap als volgt:

De af te splitsen activa- en passivabestanddelen zijn opgesomd in de cijfermatige uitwerking van het splitsingsvoorstel opgemaakt aan de hand van de balans per 31 december 2013.

C. Toekenning van nieuwe aandelen in de op te richten vennootschap  ruilverhouding De vergadering beslist met eenparigheid dat elke aandeel van de vennootschap recht geeft op een nieuw aandeel in de op te richten vennootschap.

Deelname in de winst

De vergadering beslist met eenparigheid dat de aandelen van de op te richten vennootschap onmiddellijk in de winst deelnemen, met inbegrip van de winst uit verrichtingen die de vennootschap verondersteld wordt te hebben gedaan, op boekhoudkundig vlak, vanaf 1 januari 2014 voor rekening van de op te richten vennootschap.

Boekhoudkundige en fiscale retroactiviteit

Alle verrichtingen vanaf 1 januari 2014 uitgevoerd door de vennootschap voor wat betreft het afgesplitste vermogen zoals hierboven beschreven, worden vanuit boekhoudkundig en fiscaal oogpunt geacht te zijn verricht voor rekening van de op te richten vennootschap.

VIJFDE BESLUIT

OPRICHTING VAN DE BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Goedkeuring van de oprichtingsakte en de statuten van de op te richten vennootschap en vaststelling

van de afsluitingsdatum van het eerste boekjaar en de datum van de eerste algemene vergadering.

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN

 Artikel één : naam - rechtsvorm.

De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID.

Haar naam luidt : "IMMO DEKEYSER".

Artikel twee : zetel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8510 Kortrijk, Sperlekestraat 2.

Hij mag naar elke andere plaats in het Nederlandstalig gebied van België en in het tweetalig gebied

Brussel Hoofdstad worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

Artikel drie : doel.

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend voor eigen rekening en in

eigen naam:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Het aanleggen, het uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

" Het aanleggen, het uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur;

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of in het buitenland.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere burgerlijke vennootschappen of ondernemingen waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare.

De vennootschap kan in het algemeen alle industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken. Artikel vier : duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte duur.

Artikel vijf : kapitaal - aandelen.

Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op vijfhonderdachttienduizend zevenhonderdvierenveertig euro éénenzeventig cent (¬ 518.744,71), vertegenwoordigd door tweehonderdvijftig (250) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één/tweehonderdvijftigste van het kapitaal.

Artikel tien : bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten. Aan deze personen alleen wordt de leiding van de zaken van de vennootschap toevertrouwd.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt en er geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder of bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Behoudens andersluidende bepaling van de algemene vergadering, is het mandaat onbezoldigd. Artikel elf : bevoegdheden bestuur

Interne bestuursbevoegdheid

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Ten aanzien van de handelingen buiten de perken van het statutair doel kan de vennootschap de onbevoegdheid van haar organen slechts inroepen tegen derden te kwader trouw, die op het tijdstip waarop gehandeld is, wisten of behoorden te weten, dat het doel overschreden is. Bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe echter geen voldoende bewijs.

Externe bestuursbevoegdheid

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Artikel twaalf : bijzondere volmachten

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht. Artikel veertien : algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennootschap wordt ieder jaar gehouden op de laatste zaterdag van de maand juni om 11.30 uur in de gemeente van de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Artikel vijftien : verloop algemene vergadering

Iedere vennoot mag in persoon stemmen of zijn stem schriftelijk uitbrengen. Hij mag zich ook door een andere/al dan niet vennoot laten vertegenwoordigen.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel zestien : boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt ieder jaar van één januari tot en met één en dertig december daarop.

Artikel zeventien : winstverdeling

Het overschot op de balans, na aftrek van de lasten, algemene onkosten en de noodzakelijke afschrijvingen is de netto winst van de vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijks tenminste vijf procent verplichtend voorafgenomen voor de vorming van het wettelijk reservefonds. Deze voorafneming is niet meer verplichtend zodra de wettelijke reserve tien procent van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het overige staat ter beschikking van de algemene vergadering die een dividend kan uitkeren, bijkomende vergoedingen voor de zaakvoerders kan toekennen, of die ook de winst kan overdragen naar een volgend boekjaar of aanwenden tot het spijzen van reservefondsen van algemene of bijzondere aard.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals het blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Artikel achttien : ontbinding - vereffening

Onverminderd de mogelijkheid tot ontbinding en vereffening in één akte zoals hierna bepaald, geschiedt de vereffening ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, door de zorgen van de in functie zijnde zaakvoerder, tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

Een ontbinding en vereffening in één akte is slechts mogelijk mits naleving van volgende voorwaarden:

1' er wordt geen vereffenaar aangeduid;

2' er zijn geen passiva luidens de staat van activa en passiva van artikel 181 van het Wetboek van vennootschappen;

3' alle vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd en besluiten

met eenparigheid van stemmen.

De terugname van het resterend actief gebeurt in dat geval door de vennoten zelf.

ZESDE BESLUIT

BENOEMING VAN DE ZAAKVOERDERS VAN DE OPGERICHTE VENNOOTSCHAP

De vergadering beslist met eenparigheid te benoemen in de hoedanigheid van niet-statutaire zaakvoerders voor onbepaalde duur van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid IMMO DEKEYSER:

- De heer DEKEYSER Jean Claude Henri, wonende te 8510 Kortrijk (Marke), Sperlekestraat 2. -Mevrouw FREDERIKS Ginette Berthe Hélène, wonende te 8510 Kortrijk (Marke), Sperlekestraat

2.

Elke benoemde zaakvoerder, hier aanwezig, verklaart het mandaat van zaakvoerder te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

aanvaarden, onder de bevestiging niet te zijn getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat is onbezoldigd.

ZEVENDE BESLUIT

EERSTE BOEKJAAR  EERSTE JAARVERGADERING

De vergadering besluit dat het eerste boekjaar van de nieuw opgerichte burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  IMMO DEKEYSER , zal worden afgesloten op 31 december 2015 en dat de eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2016.

ZESTIENDE BESLUIT

De vergadering verleent aan ondergetekende notaris alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake. BENOEMING GEMACHTIGDEN  VOLMACHTEN

De vergadering benoemt tot bijzondere gemachtigde, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ACCOUNTANTSKANTOOR DEKEYSER", met maatschappelijke zetel te 8510 Kortrijk (Marke), Sperlekestraat 4, BTW BE0423.215.255, RPR Kortrijk, vertegenwoordigd door haar bestuursorgaan, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving, wijziging van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen en BTW-nummer, te verzekeren.

De lastgevers verklaren bovendien dat zij voldoende werden ingelicht over de prijs van de dienstverlening, voorwerp van de voorgaande volmacht.

Voor analytisch uittreksel

Meester Wim Taelman

Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

Expeditie akte partiële splitsing, verslagen overeenkomstig artikel 219 W. Venn.

Dit uittreksel werd afgeleverd vóór registratie overeenkomstig artikel 173, 1° bis van het Wetboek der Registratierechten.

Coordonnées
IMMO DEKEYSER

Adresse
SPERLEKESTRAAT 2 8510 MARKE

Code postal : 8510
Localité : Marke
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande