INDOOR FLYERS ROESELARE

Association sans but lucratif


Dénomination : INDOOR FLYERS ROESELARE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.647.116

Publication

23/01/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kastanjestraat,28 8800 Roeselare België

Onderwerp akte : Oprichtingsakte en statuten, benoeming van bestuurders

Op de oprichtersvergadering van 21/12/2011 hebben de stichters volgende stichtingsakte met unanimiteit

goedgekeurd. Deze stichtingsakte bevat de statuten van Indoor Flyers Roeselare VZW.

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen

- Rogiers Patrick, wonende te 8800, Roeselare, Kastanjestraat, 28,geboren op 28/06/1962 te Oostende

- Roels Johan, wonende te 8750, Zwevezeie, Wilgenhof, 5, geboren op 02/11/1960 te Torhout

- Lobbestael Geert, wonende te 8800, Roeselare, Blommestraat, 57, geboren op 01/0611958 te Roeselare

- Dumortier Luc, wonende te 8310, Assebroek, Begoniastraat, 60, geboren op 06101/1954 te Roeselare

- Lobbestael Lowie, wonende te 8800, Roeselare, Blommestraat, 57, geboren op 23/11/1993 te Roeselare

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Art. 1. De Vereniging

Art. 1.1: Rechtsvorm

De vereniging is opgericht als entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een

vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW genaamd).

Art. 1.2: Naam

De vereniging draagt de naam Indoor Flyers Roeselare VZW

Art 1.3: Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd op volgend adres : 8800 Roeselare, Kastanjestraat 28, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art. 1.4: Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11111!11211j1j1.11161111j1.1111'

~ ON;Tec,R DIRECT!O

GISCH ST/-i... BESTUUR

Ondernemingsnr : 4 L . 6 If "146 Benaming

(voluit) : Indoor Flyers Roeselare

BEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Art. 2. Doelstellingen en activiteiten

Art. 2.1: Doel

De VZW heeft tot doel het beoefenen en bevorderen van modelluchtvaart in de ruimste zin.

Art. 2.2: Activiteiten

De activiteiten richten zich naar deze waarmee de doeleinden van de VZW worden verwezenlijkt, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten, en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden beschermd voor de verwezenlijking van de ideële niet winstgevende doelstelling.

Art. 3 Lidmaatschap

Art. 3.1: Werkende leden.

Hei aantal werkende leden is beperkt en bestaat uit minstens drie en maximaal negen natuurlijke personen,

volgende oprichters zijn de eerste werkende leden,

- Rogiers Patrick, wonende te 8800, Roeselare, Kastanjestraat, 26, geboren op 28/06/1962 te Oostende

- Roels Johan, wonende te 8750, Zwevezele, Wilgenhof, 5, geboren op 02/11/1960 te Torhout

- Lobbestael Geert, wonende te 8800, Roeselare, Blommestraat, 57, geboren op 01/06/1958 te Roeselare

- Dumortier Luc, wonende te 8310, Assebroek, Begoniastraat, 60, geboren op 06/01/1954 te Roeselare

- Lobbestael Lowie, wonende te 8800, Roeselare, Blommestraat, 57, geboren op 23/11/1993 te Roeselare

De Raad van Bestuur zal op hun vergadering voorafgaand op de jaarlijkse Algemene Vergadering beslissen over de aanvaarding van de kandidatuur van natuurlijke personen als werkend lid, op voorwaarde dat zij :

- ten volle één jaar toegetreden lid zijn en in orde zijn met de le betalen lidgeld bijdrage. - de leeftijd van 18 jaar hebben.

De Raad van Bestuur zal discretionair beslissen over de aanvaarding van een kandidaat als werkend lid, en bij weigering hun motivatie aan betreffende persoon mededelen.

Werkende leden hebben alle rechten en plichten die in de wet alsook in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijlage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 250 euro zal bedragen.

Art. 3.2: Toegetreden leden

Elke natuurlijke persoon kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

De verplichtingen van de toegetreden leden worden verder beschreven in het huishoudelijk reglement. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Zij betalen een lidmaatschapsbijlage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene vergadering en die maximum 250 euro zal bedragen.

Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Art. 3.3: Ontslag

Werkende en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan het secretariaat. Het ontslag gaat in bij ontvangst van dit schrijven. Ontslagname zal nooit recht geven op de terugbetaling van lidmaatschapsbijdragen.

Art. 3.4: Opschorting lidmaatschap leden

Het lidmaatschap van leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopend jaar, door de Algemene Vergadering bepaald, niet voor 31 januari betalen worden geacht ontslagnemend te zijn en verliezen al hun rechten als werkend lid.

ti

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 3.5: Beëindiging van lidmaatschap

Als een werkend lid handelt in strijd met de doelstelling van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens een derde van alle werkende leden, worden beëindigd en dit door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, en waarbij voor deze beslissing een twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde werkende leden vereist is. Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Art. 3.6: Rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa die de VZW toebehoren op grond van de enkele hoedanigheid van lid.Deze uitsluiting van rechten geldt: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om welke reden dan ook, alsook bij de ontbinding van de VZW.

Art. 4 De algemene ledenvergadering

Art. 4.1: De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit werkende Ieden.Alte werkende leden hebben gelijk stemrecht. Leden die niet op de vergadering kunnen aanwezig zijn, kunnen al dan niet door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk werkend lid heeft een stem en kan beschikken over maximum één volmacht.

Art. 4.2: Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is bevoegd voor :

- de goedkeuring van de statuten

goedkeuring van een wijziging van de statuten

- de benoeming en afzetting van bestuurders

- de kwijting aan de bestuurders

- de goedkeuring van de begroting en rekeningen

- de ontbinding van de VZW

- de uitsluiting van een (werkend) lid

- het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement

Art. 4.3: Algemene Vergadering

De jaarlijkse bijeenkomst van de Algemene Vergadering zal gehouden worden binnen de twee maanden na het afsluiten van het voorbije boekjaar. De uitnodiging wordt minstens acht vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden per post, of fax, of e-mail verstuurd. De uitnodiging omvat de dag, uur en plaats van de vergadering en de agenda. Het ontwerp van de agenda wordt samengesteld door de Raad van Bestuur, elk werkend lid kan schriftelijk onderwerpen voor de agenda indienen. Minstens vijftien dagen voor de vergadering toegekomen op het secretariaat zullen deze op de agenda worden geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen warden samengeroepen door de voorzitter alsook op verzoek van minstens een derde van de werkende Leden. De uitnodiging wordt minstens acht vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden per post, of fax, of e-mail verstuurd.

Art. 4.4: Quorum en stemming

Behalve wanneer de wet het anders voorziet, kan geldig warden beraadslaagd ongeacht het aantal aanwezige leden. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 5 Bestuur

Art. 5.1: Samenstelling Raad van Bestuur

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste vijf bestuurders. De bestuurders worden benoemd door de Algemene vergadering, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor onbepaalde duur. De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en een penningmeester. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, kunnen de Bestuurders bijkomende taken onder elkaar verdelen.

De Bestuurders kunnen ten alle tijden worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5.2: Raad van Bestuur, vergaderingen en beslissingen.

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW zulks vereist.

De Raad van Bestuur wordt voortgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en bewaard in een register dat ter inzage zal zijn van de leden, die mei het oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van het register, die zal doorgaan op de maatschappelijke zetel van de VZW overeenkomen.

De Beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid gesteld in art 4.4 van deze statuten.

De Bestuurders oefenen hun functie onbezoldigd uit.

Art. 5.3: Tegenstrijdig belang

indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met de beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop deze betrekking heeft.

Art. 5.4: Intern bestuur

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet en de statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Art. 5.5: Externe vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW als college in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door de voorzitter.

Art. 5.6: Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur alsook hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter griffie van de rechtbank van koophandel wordt bijgehouden, alsook door een uittreksel uit voormelde akten bestemd om in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad te worden bekend gemaakt.

Art. 6 Boekhouding

De VZW voert een vereenvoudigde boekhouding, het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en begroting op. Een exemplaar van de jaarrekening en de begroting wordt aan de uitnodiging voor de Algemene Vergadering meegestuurd. De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Art. 7 Ontbinding

De Algemene Vergadering zal worden bijeengeroepen ter bespreking van de voorstellen aangaande de ontbinding door de Raad van Bestuur of door minstens een derde van alle werkende leden. De bijeenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde art. 4.3 van deze statuten. In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht nauwkeurig zal omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vemogen van de VZW dat moet toegekend worden aan een ander vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Binnen de maand na de ontbinding en vereffening worden overeenkomstig de wet het dossier met alle akten op de griffie van de rechtbank van koophandel neergelegd. Al deze beslissingen dienen eveneens bij uittreksel gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Voor aile gevallen die niet voorzien worden in de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk. Voor het overige wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

BENOEMING VAN BESTUURDERS

Op de eerste Algemene Vergadering van 21/12/2011 werden volgende personen aangesteld als bestuurder

van Indoor Flyers Roeselare VZW :

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering van 21/12/2011. De Algemene Vergadering heeft

' tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als

bestuurder:

- Rogiers Patrick, wonende te 8800, Roeselare, Kastanjestraat, 28 ,geboren op 28/06/1962 te Oostende

- Roels Johan, wonende te 8750, Zwevezele, Wilgenhof, 5, geboren op 02/11/1960 te Torhout

- Lobbestael Geert, wonende te 8800, Roeselare, Blommestraat, 57, geboren op 01/06/1958 te Roeselare

- Dumortier Luc, wonende te 8310, Assebroek, Begoniastraat, 60, geboren op 06/01/1954 te Roeselare

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Rogiers Patrick, wonende te 8800, Roeselare, Kastanjestraat, 28, geboren op 28/06/1962 te Oostende

Ondervoorzitter: Roels Johan, wonende te 8750, Zwevezele, Wilgenhof, 5, geboren op 02/11/1960 te Torhout

Secretaris: Lobbestael Geert, wonende te 8800, Roeselare, Blommestraat, 57, geboren op 01/06/1958 te Roeselare

Penningmeester. Dumortier Luc, wonende te 8310, Assebroek, Begoniastraat, 60, geboren op 06/01/1954 te Roeselare

21/12/2011, voor echt verklaard en eensluidend uittreksel:

Getekend,

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris Penningmeester

Rogiers Patrick Roels Johan Lobbestael Geert Dumortier Luc

" Voorbehouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 0 FEb. z]i5

Rechtbank .iri14. A NDEL Gent, a ORAR

Voor behour aan h Belgir Staats

Ondernemingsnr : 842.647.116

Benaming

(voluit) : Indoor Flyers Roeselare

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kastanjestraat, 28 8800 Roeselare

Onderwerp akte : Ontslag en Benoeming

De jaarlijkse Algemene Vergadering , gehouden op 10/02/2015 heeft overeenkomstig de statuten volgende beslissingen genomen

-het ontslag op eigen verzoek als Bestuurder werd aanvaard van

dhr Lobbesteel Geert, wonende te 8800, Roeselare, Blommestraat, 57,

geboren op 01/06/1958 te Roeselare.

-werd tot Bestuurder benoemd Dhr. Couvreur Johan, wonende te 8840, Oostnieuwkerke, Sint-Patricksstraat 3, geboren op 28/02/1961 te Roeselare.

10/02/2015, voor echt verklaard en eensluidend uittreksel: Getekend,

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris Penningmeester

Rogiers Patrick Roels Johan Couvreur Johan Dumortier Luc

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
INDOOR FLYERS ROESELARE

Adresse
KASTANJESTRAAT 28 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande