INNOVATIECENTRUM VOOR HUISVESTING MET AANGEPASTE MIDDELEN-INNOVATIECENTER IN HOUSING FOR ADAPTED MOVEMENT, AFGEKORT : IN-HAM

Association sans but lucratif


Dénomination : INNOVATIECENTRUM VOOR HUISVESTING MET AANGEPASTE MIDDELEN-INNOVATIECENTER IN HOUSING FOR ADAPTED MOVEMENT, AFGEKORT : IN-HAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 473.536.380

Publication

04/05/2011
ÿþ LI:.IP,3 MOD 2.2

1n de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

i 9. 04, NU

RECHTBANfflfigH.ArtitDFi_

KORTRIJK

*11067831*

Ondernemingsnr Benaming 0473.536.380

(voluit) : (verkort):

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

Innovatiecentrum voor Huisvesting met Aangepaste Middelen

In-HAM

Vzw

Koolskampstraat 24, 8830 GITS

1. Nieuwe gecoördineerde statuten

2. Aanvaarding ontslag van bestuurders

3. Benoeming van nieuwe bestuurders

4. Nieuwe samenstelling van Raad van Bestuur















1. NIEUWE GECOORDINEERDE STATUTEN

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering gehouden op 15/03/2011 blijkt dat de vergadering heeft beslist de statuten te herwerken en als volgt vast te leggen :

Naam en Doel :

Art. 1 De vereniging wordt genoemd " Innovatiecentrum voor Huisvesting met Aangepaste Middelen " - " Innovationcenter in Housing for Adapted Movement " , kortweg In-HAM, v.z.w.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8830 Gits, Stationsstraat 126, in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Art. 2 De vereniging heeft tot doel een centrum te creëren en initiatieven te nemen die een uitwisseling tot stand brengen tussen de wereld van industrie, wonen, werken en leren en alle personen die bijzondere eisen stellen inzake aanpassing van woon- en werkomgevingen (personen met handicap, bejaarden, risicogroepen, ...)

Leden :

Art. 3 De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is

onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Nieuwe leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur met vaststelling van hun hoedanigheid.

Art. 4 De effectieve leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht in de algemene vergadering.

De toegetreden leden hebben de rechten en plichten die hen in het huishoudelijk reglement worden toegekend.

Art. 5 Enkel rechtspersonen kunnen effectief lid of toegetreden lid zijn. Leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door maximum twee vertegenwoordigers per rechtspersoon.

Art. 6 De voorzitters van de participerende rechtspersonen dragen schriftelijk de namen van hun vertegenwoordigers voor aan de voorzitter van In-HAM v.z.w.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen-bij-het Belgisch Staatsblad _041fl5f2-01i _ -Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7 Het lidgeld wordt ieder jaar bepaald op de statutaire algemene vergadering, en mag niet meer bedragen dan 2.500 EUR.

Algemene Vergadering :

Art. 8 Alle effectieve leden worden opgeroepen tot de jaarlijkse statutaire vergadering en de bijzondere algemene vergaderingen.

Art. 9 De beslissing van de algemene vergadering is vereist in volgende gevallen:

1° de wijziging van de statuten

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening

6° de ontbinding van de vereniging

7° de uitsluiting van een lid

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 10 §1 De jaarlijkse statutaire vergadering vindt plaats op datum en plaats te bepalen door de raad van bestuur. Deze vergadering vindt alleszins plaats voor 30 april.

§2 De raad van bestuur kan ook de toegetreden leden uitnodigen, me adviserende stem.

§3 De uitnodiging tot de algemene vergadering gebeurt door de raad van bestuur.

Oproeping tot vergaderingen kan alleen gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter of van twee bestuurders. Zij worden verstuurd per gewone post ten laatste tien kalenderdagen vóór de vergadering.

§4 Deze oproeping vermeldt dag, uur en plaats en de agenda. Deze worden bepaald door de raad van bestuur. De vergadering kan geen geldig besluit nemen buiten de agenda.

§5 De raad van bestuur kan een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen wanneer de omstandigheden het vereisen. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één vijfde van de effectieve leden zulks vraagt. De bijzondere algemene vergadering vindt plaats op dezelfde wijze als in §3 en §4 aangeduid.

Art. 11 Een lid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Eén lid kan maximaal één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 12 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door het oudste aanwezige lid.

Art. 13 Ieder lid heeft maximaal recht op twee stemmen die enkel kunnen worden uitgebracht

door de aanwezige vertegenwoordigers. Aanwezigheid met volmacht geeft recht op één stem.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 14 Om geldig te vergaderen dient de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Bij niet bereiken van het nodige aantal kan er een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden binnen de 14 dagen, die rechtsgeldig is, wat ook het aantal aanwezigen is.

Art. 15 Over wijziging van de statuten kan slechts beraadslaagd worden wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de uitnodiging, en wanneer twee derden van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor wijziging van het doel van de vereniging is vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist.

Bij niet bereiken van het nodige aantal aanwezigen kan er een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden. Deze kan beraadslagen, welk het getal aanwezige of vertegenwoordigde leden ook zij. Deze vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 16 Aan elk lid van de vereniging staat het vrij, uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de voorzitter van de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden uitgesproken worden. Het lid, dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen.

Art. 17 De algemene vergadering kan alleen de ontbinding der vereniging uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel van de vereniging.

Art. 18 De notulen van de vergadering worden in een register bijgehouden, ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur, een exemplaar wordt aan alle leden toegezonden. Belanghebbende derden kunnen, na beraadslaging met de voorzitter van de raad van bestuur, kennis nemen van de besluiten van de algemene vergadering op het secretariaat van de vereniging.

Raad van Bestuur :

Art. 19 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die bestaat uit maximum 1

bestuurder per lid.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De voorzitters van de participerende leden dragen schriftelijk de namen van hun kandidaat-bestuurders voor

aan de voorzitter van In-HAM v.z.w.

De algemene vergadering bekrachtigt deze aanstelling.

Art. 20 De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Aan hun mandaat komt een einde wanneer de vereniging die zij vertegenwoordigen een nieuwe kandidaat

voorstelt.

Art. 21 De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris en een gedelegeerd bestuurder.

Art. 22 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het besturen

van de vereniging. Al wat wettelijk en statutair niet voorbehouden is aan de algemene vergadering en niet strijdig is met de doelstelling van de vereniging behoort tot zijn bevoegdheid.

§2 De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of drie bestuurders. De oproepingsbrief vermeldt de agenda.

§3 De raad vergadert slechts geldig indien de helft van de bestuurders aanwezig is.

§4 De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Art. 23 §1 De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een

gedelegeerd bestuurder, gekozen onder zijn leden, die daartoe het gebruik zal hebben van de maatschappelijke handtekening.

§2 De raad van bestuur kan ook derden van zijn keuze gelasten met bijzondere opdrachten.

§3 Voor alle handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur zijn de gezamenlijke hand-tekeningen van drie bestuurders, waaronder deze van de voorzitter of zijn gevolmachtigde, vereist en voldoende opdat de vereniging zou vertegenwoordigd zijn.

Art. 24 De notulen van de vergadering van de raad van bestuur worden opgesteld door de secretaris. Eén exemplaar ervan wordt verzonden aan alle bestuurders.

Financieel beheer, ontbinding en vereffening :

Art. 25 §1 Het boekjaar van de v.z.w. loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting tot 31 december 2001.

§2 De rekeningen, de balans en de begroting worden door de raad van bestuur aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

§3 De voorwaarden en verantwoordelijkheden voor de uitvoering van de financiële verrichtingen worden door de raad van bestuur bepaald.

Art. 26 In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding van de v.z.w. zal het actief, na

§1

"

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

vereffening van het passief, overgedragen worden aan één of meer instellingen door de algemene vergadering aangeduid. De doelstelling van deze instellingen dient zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de doelstelling van de vereniging.

Art. 27 Voor alles wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de statuten zijn de beschikkingen van

de wet toepasselijk.

2. AANVAARDING ONTSLAG VAN BESTUURDERS

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag als bestuurder van de heren :

- Bernard Vauterin

- Jan Venstermans

- Pierre Breyne

- Raf Corijn

- Eric Van Parys

- Dirk Aelvoet

3. BENOEMING VAN NIEUWE BESTUURDERS

De algemene vergadering benoemt tot nieuwe bestuurders de heren :

- Herman Derache, Hazendreef (Heide)4, 2920 Kamthout, ° 17/09/1966 Chuquicamata

- Koen Vandelanotte, Schonekeerstraat 7, 8930 Lauwe, ° 09/10/1948

- Philip Vanneste, Engelstraat 88, 8840 Ichtegem, ° 21/12/1966 Kortrijk

- Johan Vyncke, Groenpark 8, 9840 De Pinte, ° 29/05/1958

4. NIEUWE SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

- Herman Derache, - Sirris

- Johan Haspeslagh - IMEC

- Georges Klepfisch - BCDI

- Koen Vandelanotte - Dienstencentrum Gid(t)s

- Philip Vanneste - Mariasteen

- Johan Vyncke - WTCB

Na afloop van de Algemene Vergadering kwam deze nieuwe Raad van Bestuur samen en werd de heer Herman Derache unaniem verkozen als voorzitter, de heer Philip Vanneste fungeert als coach.

De heer Pierre Breyne,

Gedelegeerd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
INNOVATIECENTRUM VOOR HUISVESTING MET AANGEP…

Adresse
KOOLSKAMPSTRAAT 24 8830 GITS

Code postal : 8830
Localité : Gits
Commune : HOOGLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande