INTERCOMMUNALE WATERLEIDINGSMAATSCHAPPIJ VAN VEURNE-AMBACHT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : INTERCOMMUNALE WATERLEIDINGSMAATSCHAPPIJ VAN VEURNE-AMBACHT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 205.264.668

Publication

26/05/2014
ÿþMidWrd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie van de akte

Hill 01 111,1)11j1111,1 il

NEERGELEteu ItK ÇJK11-1-1E

Rechtbank van Koophandel Gent

15 MEI 2014

Afdellà1DMIRNE

Ondernemingsnr : BE 0205.264.668

Benaming

(voluit): Intercommunale WaterIeiclingsmaatschappij van Veurne-

Ambacht

(verkort) : IWVA

Rechtsvorm: Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Opdrachthoudende Vereniging

Zetel: Doornpannestraat 1 8670 Koksijde

(volledig adres)

Onderwerp akte: Benoeming bestuurders en commissaris-revisor

Het blijkt uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering van 22 maart 2013 dat volgende personen

bestuurder zijn van de vereniging:

De heer Xavier Braet, E. Kamplaan 1 8620 Nieuwpoort - voorzitter van de raad van bestuur (dd., 11 april

2013)

De heer Gerard Liefooghe, Oerenstraat 8 8690 Alveringem - ondervoorzitter van de raad van bestuur (dd.

11 april 2013)

De heer Raphaël Goemaere, Dodengangstraat 2 8600 Diksmuide

De heer Elie Depotter, Veldweg 2 8670 Koksijde

Mevrouw Nadine Vandaele, Jozef Vinckstraat 41 8630 Veurne

De heer Ame Debaeke, De Pannelaan 141 8660 De Panne

Het blijkt uit het verslag van de jaarvergadering van 24 mei 2013 dat benoemd worden tot commissaris-

revisor voor een periode van drie jaar;

VRC Bedrijfsrevisoren BC o.v.v.e. CVBA,

lidmaatschapsnummer B00391

De persoon bevoegd om de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen is de heer ir. Johan Verbauwh ede, Directeur-generaal.

Op de iaatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

27/05/2014
ÿþ74

P.ted Mgd 11.1

NEERGELEGD TER GRIFFIE

Rechtbank van Koophandel Gent

1 6, MEI 2014

AfailifeEURNE

Rg121

beh aa Be Stat

11

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr ; BE 0205.264.668

Benaming

(voluit) Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne-

Ambacht

(verkort) : 1WVA

Rechtsvorm Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Opdrachthoudende Vereniging

Zetel floornpannestraat 1 8670 Koksijde

(volledig adres)

Onderwerp akte: Statutenwijziging

Het blijkt uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van 20 december 2013 dgt de onderstaande statuten in de plaats treden van de voorheen bestaande statuten, mede gelet op het Ministerieel Besluit van 18 maart 2014 houdende goedkeuring van de wijzigingen die de opdrachthoudende vereniging Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne-Ambacht In haar statuten heeft aangebracht op de buitengewone algemene vergadering van 20 december 2013 :

HOOFDSTUK I : ALGEMENE SCHIKKINGEN.

Art 1 :De Maatschappij vormt een vereniging van gemeenten. Zij draagt de naam "Intercommunale Waterleidingsmaatschappij van Veurne Ambacht", afgekort 1.W.V.A., hierna te noemen "de Maatschappij".

De Maatschappij is een publiekrechtelijke vereniging met rechtspersoonlijkheid. Zij draagt de rechtsvorm van een opdrachthoudende vereniging, zoals bepaald in het Decreet van 6 juli 2001 houdende de Intergerneentelijke Samenwerking (B.&_ 31 oktober 2001).

De deelnemers zijn de gemeenten A1veringem, De Panne, Diksmuide, Koksijde, Nieuwpoort en Veume.

Art 2 :De maatschappelijke zetel is gevestigd in haar kantoren gelegen te Koksijde, Doompannestraat 1. De maatschappelijke zetel kan bij besluit van algemene vergadering verplaatst warden naar een ander gebouw, gelegen in het Vlaams gewest en eigendom van de Maatschappij of een deelnemer.

Art 3 :De duur van de Maatschappij is vastgesteld voor een periode die eindigt na de jaarvergadering van het jaar 2018. Va& deze datum is geen uittreding mogelijk.

Art 4 :De Maatschappij heeft de watervoorziening van de aangesloten gemeenten tot voorwerp. Zij heeft tot doel de studie, het oprichten en de exploitatie van aile installaties nodig voor de openbare watervoorziening in haar verzorgingsgebied of eiders. Zij bezit het monopolie voor het aanleggen en het uitbaten van de openbare dienst van drink- en nijverheidswater in de aangesloten gemeenten.

De Maatschappij kan daarnaast door de deelnemers worden belast met de opdracht het beheer van de gemeentelijke watersaneringstaken over te nemen in uitvoering van de decretale taken en verantwoordelijkheden die door de bepalingen van het Vlaams decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor menselijke aanwending (hierna Drinkwaterdecreet) aan de drinkwatermaatschappijen worden opgedrogen.

Zij int verder de kostenbijdragen voor watersanering aan de gebruikers van de watersaneringsinfrastructuur.

De Maatschappij kan tevens overige taken inzake watersanering opnemen binnen de perken van wat door het Drinkwaterdecreet en de uitvoeringsbesluiten aan de drinkwatermaatschappijen wordt opgelegd.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze doelstelling omvat tevens alle uitbreidingen of veranderingen aan de opdracht van watersanering die voor de deelnemers of de maatschappij zouden resulteren uit aanpassingen van de relevante wetteksten.

De vereniging kan tenslotte, onder toezicht van de economische toezichthouder, contracten afsluiten met het oog op de sanering van het afvalwater dat niet afkomstig is van huishoudelijke activiteiten en dat wordt geloosd in een openbare riolering aangesloten op een operationele rioolwaterzuiveringsinstallatie.

De Maatschappij mag alle verrichtingen doen die rechtstreeks met haar doel in verband staan.

Art 5 :De Maatschappij is onderworpen aan het Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,verder genoemd "het Decreet" Daarnaast blijft artikel 26 van de wet van 22 december 1986 betreffende de intercommunales, ten opzichte van de samenwerkingsverbanden van gemeenten waarvan het gehele ambtsgebied binnen de grenzen van het Vlaamse Gewest valt, van toepassing.

Art 6 :De Maatschappij bestaat uit ten minste twee (2) gemeenten, onverminderd het artikel 10 van het Decreet.

HOOFDSTUK II : MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL.

Art 7 :Het maatschappelijk kapitaal, waarvan het vast gedeelte bepaald is op driehonderd vijfenzeventig duizend Euro (¬ 375.000), wordt vertegenwoordigd door 1500 aandelen. De aandelen worden onverdeeld in A - aandelen en B - aandelen met elk een nominale waarde van tweehonderdvijftig Euro (¬ 250). De aandelen zijn slechts overdraagbaar tussen de deelnemers onderling, na voorafgaande goedkeuring van en onder de voorwaarden vastgelegd door de Raad van Bestuur,

Daarnaast bestaat het variabel gedeelte van het maatschappelijk kapitaal uit een aantal C-aandelen, die niet overdraagbaar zijn en waarop ingetekend wordt door deelnemers die aan de maatschappij taken van watersanering opdragen. De C-aandelen hebben een nominale waarde van ¬ 250,- elk en worden onmiddellijk volstort in speciën.

Art 8 ;Door incorporatie van reserves op 31 december 1977 en op 31 december 1990 ten bedrage van respectievelijk driehonderd achtentwintig duizend, negenhonderd vierenvijftig euro en eenenzeventig eurocent (¬ 328.954, 71) en één miljoen zeshonderd en zeven duizend tweehonderd tweeënzeventig euro en twintig eurocent (¬ 1.607.272, 20) wordt, hij besluit van de jaarvergadering van 24 mei 1991, het volgestorte kapitaal verhoogd met een bedrag van één miljoen negenhonderd zesendertig duizend tweehonderd zesentwintig euro en één en negentig eurocent (E 1.936.226, 91) dat aan de aangesloten gemeenten wordt toegekend:

1.ten belope van het bedrag dat nodig is om de volstorting van het door iedere gemeente geplaatste aantal aandelen A te verwezenlijken;

2.ten belope van het saldo, in de vorm van aandelen B, per aangesloten gemeente in verhouding tot het aantal abonnees op 31 december 1990 en het waterverbruik, tijdens het boekjaar 1990 op haar grondgebied, met toepassing van een verdeelsleutel waarbij de bovenvermelde criteria respectievelijk 30 % en 70 % vertegenwoordigen.

Art 9 :Bij de oprichting, bij latere toetreding of bij uitbreiding van aansluitingen op het waterdistributienet, wordt het aantal door iedere gemeente te plaatsen A - aandelen vastgesteld op één (1) aandeel per volledige schijf van honderd (100) aansluitingen op het waterdistributienet gelegen op het Ingebrachte grondgebied met een minimum van één (1) aandeel,

Het overeenkomstig de voorgaande alinea toegekende aantal aandelen wordt, per aangesloten gemeente, jaarlijks door de Raad van Bestuur aangepast aan de op 31 december van het voorgaande boekjaar afgesloten stand der aansluitingen op het waterdistributienet, en medegedeeld aan de jaarvergadering die het eventueel door de betrokken gemeente te storten of te ontvangen bedrag ingevolge verhoging of verlaging van het aantal aandelen, aftrekt van of voegt bij het eerste dividend.

Bij de toetreding inzake watersanering wordt het aantal door de gemeente te plaatsen C-aandelen, bepaald op één (1) C-aandeel per volledige schijf van honderd (100) aansluitingen op het waterdistributienet gelegen op het ingebrachte grondgebied.

Art 10:De overeenkomstig artikel 9 door de gemeenten bij latere toetreding te plaatsen aandelen A en C-aandelen worden onmiddellijk volgestort.

Daarenboven kan door de algemene vergadering de betaling van een inkomgeld (agio) worden opgelegd, rekening houdend met de uitgaven welke tot dan toe in het belang van de Maatschappij werden verricht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De nieuwe deelnemer bekomt, tegen betaling van de nominale waarde een aantal aandelen B op grond van het aantal abonnees en het waterverbruik op het ingebrachte grondgebied, tijdens het laatste volledige boekjaar voorafgaand aan de toetreding, volgens dezelfde verdeelsleutel als bepaald in artikel 8.

indien een aangesloten gemeente besluit haar aansluiting bij de Maatschappij uit te breiden tot het ganse grondgebied kan geen inkorngeld worden gevraagd en geschiedt de volstorting van de aandelen B door incorporatie van de reserves.

Art 11:De deelnemers brengen in de Maatschappij het alleenrecht in tot het aanleggen en uitbaten van de openbare dienst van waterdistributie.

De deelnemers kunnen aan de Maatschappij het beheer van de gemeentelijke watersaneringstaken alleen opdragen op basis van een alleenrecht; hetzelfde geldt voor de ter beschikkingstelling van de gemeentelijke watersaneringsinfrastructuur aan de Maatschappij,

De IWVA is gerechtigd de openbare wegen te gebruiken voor het aanleggen van alle infrastructuur nodig voor de watervoorziening en  sanering van de deelnemers. De deelnemers mogen uit hoofde van het benutten van de openbare wegen geen enkele vergoeding of belasting eisen.

Art 12:De door de deelnemers aan de Maatschappij verschuldigde bedragen, om welke reden ook, moeten vereffend worden binnen de drie maanden nadat zij eisbaar zijn.

Bij laattijdige betalingen worden de bedragen, van rechtswege en zonder Ingebrekestelling, verhoogd met de wettelijke interest,

De Maatschappij kan het verschuldigde bedrag in mindering brengen van de tegoeden van de betrokken deelnemer.

HOOFDSTUK 111 ; LIDMAATSCHAP,

Art 13:De algemene vergadering besluit, overeenkomstig het Decreet en de hierna vermelde regelen, over de toetreding, en de uitsluiting van deelnemers.

De toetreding of de uitsluiting van een deelnemer blijkt door de inschrijving in het register, in de zin van het artikel 63, laatste lid van het Decreet.

De deelnemers die zijn toegetreden inzake de drinkwatervoorziening, beslissen vrij om al dan niet toe te treden inzake de watersanering. Deze keuzevrijheid strekt zich niet uit tot taken van watersanering die de maatschappij op grond van wettelijke bepalingen verplicht moet waarnemen.

Art 14:Bij de aanvaarding van een nieuwe deelnemer, zoals bepaald in artikel 29 van het Decreet, stelt de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 10 van de statuten, het aantal A - aandelen welke zij moet plaatsen vast, alsmede het aantal B - aandelen dat zij moet volstorten en het bedrag van het te storten inkomgeld.

Art 15:De uitsluiting van een deelnemer wordt uitgesproken door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 370 van het Wetboek van Vennootschappen. Tot uitsluiting kan beslist worden omwille van een gegronde reden of wanneer een deelnemer haar verplichtingen tegenover de Maatschappij niet nakomt. Deze beslissing dient getroffen met een meerderheid van twee derden van de geldig uitgebrachte stemmen door de andere, in de algemene vergadering aanwezige of vertegenwoordigde, leden.

Art16:De aangesloten deelnemers zijn niet solidair verbonden. Zij zijn slechts gehouden voor de verbintenissen der Maatschappij tot beloop van de waarde van de aandelen die zij bezitten, behalve indien zij bij een goedgekeurde beraadslaging meerdere verbintenissen aangingen.

De deelnemers kunnen uitsluitend vergoed worden voor hun inbreng.

HOOFDSTUK IV: RAAD VAN BESTUUR,

Art 17:De Maatschappij wordt bestuurd door een raad van bestuur. De leden van de raad van bestuur zijn natuurlijke personen en worden benoemd door de algemene vergadering bij geheime stemming, overeenkomstig de bepalingen van artikel 46 van het Decreet Indien een voorgedragen kandidaat niet wordt benoemd door de algemene vergadering, dan doet de betrokken deelnemer een andere voordracht. De nieuwe

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

kandidaat woont als waarnemer de vergaderingen van de raad van bestuur bij tot de eerstvolgende algemene vergadering waaraan de benoeming wordt voorgelegd.

Elke deelnemer heeft recht op één (1) vertegenwoordiger in de raad van bestuur.

De gemeenteraad draagt hiertoe een kandidaat voor die lid is van de gemeenteraad, de districtsraad of van het college van burgemeester en schepenen. Indien de gemeenteraad kandidaat-bestuurders voordraagt die geen lid zijn van de gemeenteraad, de districtsraad of van het college van burgemeester en schepenen, maar van wie de deskundigheid met betrekking tot de statutair bepaalde doelstellingen manifest aantoonbaar is, wordt deze voordracht uitdrukkelijk gemotiveerd. In dat geval is de onverenigbaarheld van het mandaat van bestuurder met de functie van werknemer van een aangesloten bestuur, voorzien in artikel 48 van het Decreet, niet van toepassing.

Onverminderd de bepalingen van artikel 27 van de statuten bestaat er ten aanzien van het mandaat van

bestuurder onverenigbaarheid met de volgende ambten, functies of mandaten:

- lid van een regering, zowel op federaal niveau als op niveau van de gewesten en gemeenschappen;

- lid van een wetgevende vergadering, zowel op federaal niveau als op niveau van de

gewesten en gemeenschappen;

- lid van het Europees Parlement en van de Europese Commissie;

- provinciegouverneur of adjunct van de gouverneur van Vlaarns-Brabant;

- arrondissementscommissaris of adjunct-arrondissementscommissaris;

provinciegriffier;

- lid van een bestuurs- of controleorgaan in of werknemer van een privaatrechtelijke rechtspersoon die

activiteiten uitoefent in dezelfde beleidsdomeinen als de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging;

behoudens wat bepaald is in artikel 46, tweede lid, van het Decreet, werknemer van een aangesloten

openbaar bestuur, of van een administratie die is belast met hetzij de uitoefening van het gewoon toezicht op de

lokale besturen, hetzij de uitoefening van een specifiek toezicht op grond van de doelstellingen van de

dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging.

Een gemeente kan geen kandidaat voordragen of benoemen die werknemer is van een niet-gemeentelijk deelnemer of er een mandaat waarneemt. Een niet-gemeentelijk deelnemer kan geen kandidaat vocrdragen of benoemen die lid is van een gemeenteraad.

Art 18:0e duur van het mandaat van bestuurder bedraagt zes jaar.

Het mandaat van bestuurder eindigt evenwel van rechtswege

- onmiddellijk na de algemene vergadering die volgt op de vernieuwing van de gemeenteraden en die bijeengeroepen wordt tussen 1 januari en 31 maart van het jaar volgend op dat van de verkiezingen, voor zover de raden van de deelnemende besturen die de voordracht moeten doen, reeds in hun nieuwe samenstelling vergaderd hebben, ls dat niet het geval, dan worden de betrokken nieuwe bestuurders benoemd door de jaarvergadering zoals bepaald in art, 37 le lid van de statuten. Deze jaarvergadering verleent tevens kwijting aan de bestuurders die het voorgaande boekjaar in functie waren en die tot dan de verantwoordelijkheid blijven dragen overeenkomstig artikel 22 van de statuten.

- bij verlies, om enige andere redenen, van het openbaar mandaat dat vereist was voor de voordracht en aanstelling,

- wanneer de gemeenteraad haar vertrouwen opzegt en een nieuwe kandidaat voorstelt.

Valt een mandaat van bestuurder open, dan kan de raad van bestuur voorlopig in zijn vervanging voorzien op voordracht van de deelnemer die hij vertegenwoordigde en met inachtneming van wat bepaald is in het 3e, 4e en 5e lid van artikel 17 van de statuten.

Tijdens de eerstvolgende algemene vergadering zal een nieuwe bestuurder, op voordracht van de deelnemer die hij vertegenwoordigt, worden benoemd teneinde het mandaat van zijn voorganger te beëindigen.

Art 19:0e raad kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter. Zij worden benoemd voor een periode van zes jaar. Hun mandaat mag hernieuwd worden.

Het voorzitterschap van de raad wordt steeds toevertrouwd aan en effectief uitgeoefend door een op voordracht van de deelnemende gemeenten benoemd lid van het orgaan, dat tevens gemeenteraadslid is of burgemeester of schepen van een aangesloten gemeente.

Bij afwezigheid of belet van de voorzitter en ondervoorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de andere leden volgens de rangorde welke wordt opgesteld overeenkomstig de langste ononderbroken dienstanciënniteit in de raad van bestuur, en bij gelijkheid, overeenkomstig de oudste leeftijd.

Art 20:De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, of, bij afwezigheid of belet, door de persoon die volgens de bepalingen van de laatste alinea van art. 19, het voorzitterschap waarneemt,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien de voorzitter of waarnemend voorzitter weigert de raad bijeen te roepen, kan de raad opgeroepen worden op uitnodiging van een derde der leden van de raad.

De uitnodiging bevat de agenda. Er kunnen geen besluiten getroffen worden over punten die niet op de agenda werden geplaatst.

De voorzitter kan nochtans punten aan de agenda toevoegen, voor zover deze een dringend karakter hebben en twee derden van de aanwezige leden hiermede akkoord gaan.

Art 21:De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer de meerderheid van zijn stemgerechtigde leden aanwezig is, of via volmacht vertegenwoordigd is

De bestuurders die belet zijn een vergadering bij te wonen, mogen hiertoe schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder.

Niemand mag drager zijn van meer dan één volmacht.

Zo de raad van bestuur na één reg elmatige oproeping, niet in aantal is om geldig te besluiten, beraadslaagt en besluit hij geldig in de volgende vergadering, ongeacht het aantal aanwezige leden, over punten die tweemaal na elkaar op de agenda werden ingeschreven. In de oproepingsbrief voor de tweede vergadering wordt naar deze beschikking verwezen.

Art 22:De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de Maatschappij. Zij zijn overeenkomstig het gemeen recht verantwoordelijk voor de vervulling van hun taak die hun is opgedragen. Zij zijn aansprakelijk zonder hoofdelijkheid voor de tekortkomingen in de normale uitoefening van hun bestuur.

Het is elke bestuurder verboden

1)aanwezig te zijn bij een beraadslaging over zaken waarbij hij een rechtstreeks belang heeft of waarbij zijn bloed- of aanverwanten tot en met de vierde graad een persoonlijk en rechtstreeks belang hebben.

Dit verbod strekt niet verder dan de bloed- en aanverwanten tot de tweede graad zo het gaat om voordrachten van kandidaten, benoemingen, afzettingen of schorsingen;

2)rechtstreeks of onrechtstreeks deel te nemen aan overeenkomsten afgesloten met de Maatschappij;

3)aIs advocaat, notaris of zaakwaarnemer op te treden in rechtsgedingen tegen de Maatschappij. Het is hem verboden, in dezelfde hoedanigheid, ten behoeve van de Maatschappij te pleiten, raad te geven of op te treden in enige betwisting, tenzij dit kosteloos gebeurt;

4)Optreden als raadsman van een personeelslid bij tuchtzaken.

Art 23:De vergaderingen van de raad van bestuur zijn niet openbaar. De besluiten van de raad van bestuur worden genotuleerd en ondertekend door de leden die deel genomen hebben aan de beraadslagingen, of door de leden die aanwezig zijn in de zitting gedurende dewelke het proces verbaal goedgekeurd wordt.

De gedetailleerde notulen met bijgevoegd het stemgedrag van de individuele leden en alle documenten waar in de notulen naar verwezen wordt, liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden op het secretariaat van de aangesloten gemeenten, onverminderd de decretale bepalingen inzake de openbaarheid van bestuur.

Op verzoek van een raadslid vraagt het deelnemende bestuur om de notulen en alle stukken waarnaar in de notulen wordt verwezen, elektronisch ter beschikking te stellen. De IVVVA stelt de gevraagde stukken elektronisch ter beschikking aan het deelnemende bestuur en het deelnemende bestuur bezorgt ze aan het raadslid..

Deze gedetailleerde notulen worden tevens bijgehouden in de kantoren van de Maatschappij en binnen de twintig kalenderdagen na de betrokken vergadering, opgestuurd aan de bestuurders. Aan de Vlaamse Regering wordt binnen dezelfde termijn een overzichtslijst met een beknopte omschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden van de besluiten ingezonden.

Vanaf de dag van de verzending aan de Vlaamse Regering wordt de lijst, vernield in het vorige lid, gedurende minstens twintig dagen ter inzage gelegd van het publiek. Dezelfde lijst wordt gepubliceerd op de website van de MNA.

Aan de vergaderingen van de raad van bestuur wordt deelgenomen door telkens één, rechtstreeks door een gemeente aangeduide afgevaardigde, van wie het mandaat één jaar bedraagt. De aanduiding door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

gemeenten gebeurt in alfabetische volgorde, waarbij de gemeente die aan de beurt komt, de voorzitter op de hoogte brengt van de aanduiding, voor iedere jaarvergadering. Laat de betrokken gemeente na deze kennisgeving te doen, dan verbeurt zij haar recht en komt dit onmiddellijk toe aan de eerstvolgende gemeente volgens de alfabetische rangorde, die zo spoedig mogelijk overgaat tot de aanduiding. Het mandaat vangt aan op de eerste raad van bestuur, volgend op de jaarvergadering, of op de aanduiding naderhand. Voor de eerste toepassing vangt het mandaat aan op de eerste raad van bestuur volgend op de algemene vergadering die de inlassing van onderhavige bepaling in de statuten heeft goedgekeurd, en loopt het tot de jaarvergadering van het daaropvolgende boekjaar.

Deze door een gemeente rechtstreeks aangeduide afgevaardigde is steeds een raadslid die in de betrokken gemeenten verkozen is op een lijst waarvan geen enkele verkozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen of aangesteld is als voorzitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.

Deze afgevaardigden tellen niet mee voor de berekening van een eventueel aanwezigheidsquorum.

Art 24:De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de Maatschappij te besturen. Hij neemt in dit verband aile besluiten en treft aile maatregelen behalve diegene die door de statuten of door het Decreet uitdrukkelijk aan een ander orgaan worden toegewezen.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de Maatschappij jegens derden en in recht ais eiser of verweerder, onverminderd de bepalingen van het Hoofdstuk VI van de statuten.

De bestuurders brengen minstens tweemaal per jaar tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad die hen heeft voorgedragen, verslag uit over de uitoefening van hun mandaat en verstrekken toelichting bij het beleid van de Maatschappij.

Art 25:De raad van bestuur stelt een administratief en geldelijk statuut op, met inachtneming van de beginselen van behoorlijk bestuur, en een arbeidsreglement conform de wettelijke bepalingen die gelden voor het contractuele personeel.

Een organiek reglement, vastgesteld docr de raad van bestuur, bepaalt de tuchtmaatregelen en straffen die op het personeel kunnen toegepast worden en stelt de voorwaarden van hun toepassing vast. Geen straf kan uitgesproken worden zonder dat de belanghebbende verzocht werd zijn verdedigingsmiddélen voor te leggen. Hij heeft in elk geval het recht zijn verdediging voor te dragen en hiertoe door een raadgever bijgestaan te worden

Binnen twintig dagen na het nemen van besluiten betreffende beide voorgaande leden wordt een afschrift terzake verzonden naar de Vlaamse Regering.

De raad van bestuur stelt tevens een huishoudelijk reglement op dat de werkingsmodaliteiten van dit orgaan regelt. Dit reglement kan bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur gewijzigd worden.

Art 26:De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. In geval van staking is de stem van de voorzitter beslissend. ledere bestuurder beschikt over één stem.

Bij de benoeming of de aanstelling van personeelsleden, of bij de toewijzing van mandaten in de schoot van de Raad van Bestuur middels verkiezing, gebeurt de verkiezing volgens de regels van de 'beraadslagende vergaderingen" zoals die in het huishoudelijk reglement van de raad van bestuur worden toegepast.

Indien de absolute meerderheid niet wordt verkregen bij de eerste stemming, heeft een tweede stemming plaats over de kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald zoals bepaald in het huishoudelijk reglement. Daartoe maakt de voorzitter een lijst op met de namen van de kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald. Da stemmen kunnen alleen uitgebracht worden op de kandidaten die op deze lijst voorkomen.

Indien de absolute meerderheid niet wordt verkregen bij de tweede stemming, heeft een derde stemming plaats over de kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald zoals bepaald in het huishoudelijk reglement, ln de derde stemronde geschiedt de benoeming of aanstelling bij relatieve meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen heeft de kandidaat met de meeste dienstanciénniteit de voorkeur. Is deze gelijk dan heeft de oudste kandidaat de voorkeur.

Art 27:Onverminderd de bepalingen van artikel 17 van de statuten, bestaat er een onverenigbaarheid tussen het waarnemen van de voor de gemeenten voorbehouden ambten in een bestuurs- of controleorgaan van de Maatschappij en het feit te behoren tot het personeel van de Maatschappij, evenals tussen het waarnemen van verschillende mandaten in de bestuurs- of controleorganen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 28:Alle akten, welke de Maatschappij verbinden, worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur, bijgestaan door de leidend ambtenaar en, indien deze laatste belet is, door een bestuurder daartoe afgevaardigd door de raad van bestuur. De akten van dagelijkse dienst, alsook de briefwisseling, mogen ondertekend worden door de leidend ambtenaar. De handtekening van de leidend ambtenaar mag, zo nodig, vervangen worden door die van een bestuurder daartoe afgevaardigd door de raad van bestuur.

HOOFDSTUK V: TOEZICHT VAN DE OVERHEID,

Art 29:1-let administratief toezicht op de handelingen van de Maatschappij wordt uitgeoefend overeenkomstig de bepalingen van het Decreet.

Van de besluiten van alle bestuursorganen wordt binnen twintig dagen na het nemen van het besluit een lijst met een beknopte omschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden verzonden aan de Vlaamse Regering.

HOOFDSTUK VI : DE LEIDEND AMBTENAAR.

Art 30:De raad van bestuur stelt een leidend ambtenaar aan die gelast is met de leiding van de Maatschappij ter uitvoering van de besluiten, die werden getroffen door de raad van bestuur.

Art 31:De leidend ambtenaar vertegenwoordigt de Maatschappij ten overstaan van derden.

Hij tekent in uitvoering van de besluiten van de raad van bestuur, alle overeenkomsten en akten, zonder een volmacht te moeten voorleggen.

Bij langdurige afwezigheid of wettelijk belet van de leidend ambtenaar, kunnen deze overeenkomsten en akten ondertekend worden door de voorzitter van de raad van bestuun

Art 32:De leidend ambtenaar levert alle afschriften en uittreksels af van de notulen van de vergaderingen van de beheers- en controleorganen van de Maatschappij.

De leidend ambtenaar neemt zonder stemrecht deel aan de vergaderingen van de bestuurs- en controleorganen van de Maatschappij en vervult er het ambt van secretaris.

HOOFDSTUK VII: DE COMMISSARIS

Art 33: Overeenkomstig het artikel 61 van het Decreet wordt door de algemene vergadering één of meerdere commissarissen benoemd die lid zijn van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en de titel voeren van commissaris. De commissaris doet de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het Decreet en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening. Hij Is onderworpen aan de wettelijke en reglementaire bepalingen die zijn ambt en bevoegdheid regelen.

HOOFDSTUK VIII ; DE ALGEMENE VERGADERING.

Art 34:De algemene vergadering is samengesteld uit vertegenwoordigers van de deelnemers. De zittingen van de algemene vergadering zijn openbaar.

Art 36:De gemeenteraad bepaalt het aantal afgevaardigden van de gemeenten op de algemene vergadering aan de hand van twee voor alle deelnemende gemeenten op dezelfde wijze geldende oriteria, waarbij rekening gehouden wordt met zowel de omvang van de bevolking, - volgens de laatst gekende officiële bevolkingscijfers-als met de kapitaalinbreng, - zoals blijkt uit de laatste goedgekeurde jaarrekeningen.

Via het criterium 'bevolkingscijfer' heeft een gemeente recht op 1 vertegenwoordiger per schijf van 12500 inwoners in het in de Maatschappij ingebrachte gebied. Via het criterium 'kapitaalinbreng' heeft een gemeente recht op 1 vertegenwoordiger per schijf van 350 aandelen. Het minimum aantal leden dat elke gemeente kan afvaardigen wordt gesteld op 2, het maximum op 8.

De oproeping voor de algemene vergadering vermeldt voor iedere gemeente de daartoe benodigde cijfergegevens, aan de hand van de laatst gekende officiële bevolkingscijfers in het in de Maatschappij ingebrachte gebied en van de laatst goedgekeurde jaarrekeningen.

De leden van de algemene vergadering worden door de gemeenteraad van elke gemeente aangewezen onder de raadsleden of leden van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering. De vertegenwoordiger kan voor de volledige duur van de legislatuur worden aangeduid.

Art 36:0e deelnemers beschikken over zoveel stemmen als zij aandelen A en B en C bezitten, ln toepassing van artikel 544 van het Wetboek van Vennootschappen kan niemand over stemmen beschikken voor een getal dat groter is dan twintig procent van het totaal aantal stemrecht gevende aandelen.

De gemeenteraad bepaalt het aantal stemmen waarover iedere afgevaardigde beschikt, zonder dat het totale aantal stemmen waarover de gemeente statutair beschikt, overschreden kan worden.

Art 37:De jaarvergadering wordt samengeroepen in de maand mei van elk jaar volgens datum en plaats door de raad van bestuur vastgesteld ter behandeling van de in art. 44 van de statuten bepaalde punten.

De raad van bestuur kan buitengewone algemene vergaderingen bijeenroepen. Op verzoek van twee of meer deelnemers die samen ten minste een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, moet hij er binnen de dertig dagen een bijeenroepen. De aanvraag duidt de punten der dagorde aan,

Minstens I buitengewone algemene vergadering wordt belegd in de loop van het laatste trimester van elk jaar volgens datum en plaats door de raad van bestuur vastgesteld.

Op de agenda van deze buitengewone algemene vergadering staan, naast de bespreking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar, een door de raad van bestuur opgestelde begroting op de agenda.

De oproeping voor iedere algemene vergadering bevat de dagorde. Zij gebeurt per aangetekend schrijven ten minste vijfenveertig kalenderdagen voor de datum van vergadering. Er kan geen besluit getroffen worden over punten die niet op de agenda werden geplaatst.

Art 38:De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of, bij afwezigheid van deze, door een lid van de raad van bestuur volgens rangorde.

De leidend ambtenaar vervult het ambt van secretaris.

Twee stemopnemers worden door de algemene vergadering aangeduid.

Art 39:De algemene vergadering is regelmatig samengesteld bij aanwezigheid van de gewone meerderheid van het aantal stemmen, bepaald volgens artikel 36 van de statuten. Haar besluiten zijn bindend voor alle deelnemers.

Van dit quorum wordt afgeweken in geval van een tweede algemene vergadering die volgt op een onvoldoende samengestelde eerdere vergadering, en voor zover het gaat om punten die voor de tweede maal op de agenda voorkomen. Deze afwijking geldt niet voor de algemene vergadering die een statutenwijziging als onderwerp heeft.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, behalve wanneer bij Decreet of door de statuten een andere meerderheid is vereist. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen

Voor de geldigheid van beslissingen in aangelegenheden die uitsluitend betrekking hebben op de drinkwatervoorziening volstaat de meerderheid overeenkomstig de voorgaande alinea binnen de greep geldig uitgebrachte stemmen verbonden aan de aandelen A en B, voor beslissingen in aangelegenheden die uitsluitend betrekking hebben op de watersanering volstaat deze meerderheid binnen de groep geldig uitgebrachte stemmen verbonden aan de aandelen C,

Wanneer voor verkiezing bij de eerste stemming geen meerderheid wordt verkregen, wordt een nieuwe verkiezing gehouden nopens de twee kandidaten die het grootst aantal stemmen bekomen hebben; in geval van staking van stemmen is de oudste kandidaat verkozen.

Art 40:0e algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over een wijziging in de statuten, als het voorwerp van de wijziging duidelijk omschreven is in de uitnodiging, die, uiterlijk negentig kalenderdagen vr5dir de algemene vergadering die de statutenwijziging moet beoordelen, samen met een door de raad van bestuur opgesteld ontwerp aan alle deelnemers wordt voorgelegd.

De wijzigingen in de statuten en in de bijlagen worden artikelsgewijs aangebracht door de algemene vergadering met een drievierde meerderheid van de door de gemeenten geldig uitgebrachte stemmen, op voorwaarde dat de gewone meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten haar instemming betuigt. De vertegenwoordigers op de algemene vergadering stemmen volgens het mandaat dat bepaald wordt door een beslissing terzake door hun respectieve gemeenteraad. Dit mandaat wordt bij het verslag gevoegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De deelnemers die nalaten binnen de gestelde termijn een beslissing te nemen en voor te leggen, worden geacht zich te onthouden. De onthouding bepaalt het mandaat van hun vertegenwoordiger op de algemene vergadering.

Art 41:Het verslag van de algemene vergadering houdende wijziging van de statuten wordt, samen met de bijbehorende documenten waaronder de beslissingen van de deelnemers, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na zijn dagtekening aan de toezichthoudende overheid voorgelegd.

Art. 42:De statutenwijzigingen worden overeenkomstig art 41 en art 30 van het Decreet neergelegd en bekendgemaakt. Een volledig gecoördineerde tekst van de statuten wordt neergelegd in de zetel van de Maatschappij, bij de toezichthoudende overheid en in de gemeentehuizen van elke deelnemende gemeente, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na de ontvangst door de Maatschappij van het goedkeuringsbesluit of na het verstrijken van de termijn, bedoeld in de laatste zin van artikel 40 van het Decreet.

Art. 43:De statutenwijzigingen zijn slechts uitvoerbaar nadat ze zijn goedgekeurd bij besluit van de Vlaamse Regering of door het verstrijken van de termijn voor goedkeuring. Er kan geen terugwerkende kracht aan verbonden worden die verder reikt dan de eerste januari van het boekjaar waarin de algemene vergadering de wijzigingen heeft aangebracht. Er kunnen geen statutenwijzigingen aan de deelnemers worden voorgelegd in de loop van het jaar waarin verkiezingen voor een algehele vernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, tenzij ingevolge een wettelijke of reglementaire verplichting of om het aantal mandaten binnen het intergemeentelijk samenwerkingsverband te verminderen.

Art 44:De jaarvergadering stelt de jaarrekening vast aan de hand van de verslagen van de raad van bestuur en van de commissaris, en doet uitspraak over aile op de agenda voorkomende punten. Samen met de uitnodiging worden deze documenten ter beschikking gesteld van de deelnemende gemeenten binnen de termijnen gesteld in art, 37 van de statuten. De deelnemende gemeenten bepalen terzake het mandaat van hun afgevaardigden,

De jaarvergadering besluit tevens over bestemming van het resultaat en verleent kwijting van bestuur aan de bestuurders en de commissaris

Art 46:Indien de jaarrekeningen niet warden vastgesteld overeenkomstig art, 44 van de statuten, dan wordt, binnen een termijn van negentig kalenderdagen, een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen waaraan de gewijzigde rekeningen, met naleving van de procedure in artikel 44, worden voorgelegd.

Art 46:De jaarrekeningen worden, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na hun vaststelling door de algemene vergadering, door de bestuurders neergelegd bij de Nationale Bank van België, met vermelding dat ze nog onderworpen zijn aan het administratief toezicht zoals bepaald in art. 72 van het Decreet.

Binnen een termijn van dertig kalenderdagen wordt de Nationale Bank van België op de hoogte gebracht van het verstrijken van de in het voorgaande lid bepaalde termijn.

Art 47:De raad van bestuur legt aan de jaarvergadering, die telkens plaatsvindt in de !pop van het eerste werkingsjaar na het jaar waarin verkiezingen voor de algehele hernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, een evaluatierapport voor over de werking van de vereniging. Dat rapport bevat een nieuw ondernemingsplan voor de komende zes jaar of een gemotiveerd voorstel het samenwerkingsverband te beëindigen met inachtneming van de statutair bepaalde rechten van de deelnemers.

In voorkomend geval rapporteert de raad van bestuur afzonderlijk inzake watersanering.

Art 48:De algemene vergadering bepaalt, binnen de perken en overeenkomstig de toeken-ningsvoorwaarden vastgesteld door de Vlaamse Regering, het presentiegeld en de andere vergoedingen die in het kader van de bestuurlijke werking van de Maatschappij kunnen worden toegekend.

Jaarlijks wordt een per mandataris geïndividualiseerd overzicht van de in het voorbije boekjaar ontvangen vergoedingen en presentiegelden gevoegd bij de documenten die aan de deelnemende gemeenten worden bezorgd, overeenkomstig artikel 65 van het Decreet en artikel 54 van de statuten.

Art 49:De notulen van de algemene vergadering worden in een register opgenomen. Zij worden door de voorzitter, de twee stemopnemers en de secretaris ondertekend, Een kopie van deze notulen wordt binnen de twintig dagen gezonden aan iedere deelnemer. Aan de Vlaamse Regering wordt binnen dezelfde termijn een overzichtslijst met een beknopte omschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden van de besluiten ingezondem

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vanaf de dag van de verzending aan de Vlaamse Regering wordt de lijst, vermeld in het vorige lid, gedurende minstens twintig dagen ter inzage gelegd van het publiek. Dezelfde lijst wordt gepubliceerd op de website van de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging,

HOOFDSTUK IX : JAARREKENINGEN - VERWERKING VAN HET RESULTAAT.,

Art 50:0e boekhouding der Maatschappij wordt gevoerd volgens de wetgeving op de boekhouding van de ondernemingen en met naleving van de richtlijnen die de overheid uitvaardigt met betrekking tot de boekhoudkundige verrichtingen.

Art 51:Het maatschappelijk boekjaar valt samen met het kalenderjaar. Op 31 december van ieder jaar, wordt de boekhouding afgesloten en de jaarrekening opgesteld.

Art 52:De maatschappij houdt een analytische boekhouding, waaruit afzonderlijk het resultaat blijkt van de drinkwateractivitait en de watersaneringsactiviteit. Daarenboven wordt binnen de watersaneringsactiviteit per deelnemer een analytische boekhouding gevoerd.

indien het boekjaar van de drinkwateractiviteit wordt afgesloten met een batig saldo wordt het resultaat als volgt verdeeld:

1.een afhouding van 5% voor de vorming van een wettelijke reserve tot een bedrag van 10% van het maatschappelijk kapitaal is bereikt;

Zeen toekenning aan de deelnemers van een eerste dividend van 10% op het bedrag van de door hen geplaatste en volgestorte aandelen A;

3.een toewijzing van ten minste 25% en ten hoogste 75% van het saldo hetzij geheel of gedeeltelijk aan de beschikbare reserves hetzij over te dragen naar het volgend boekjaar;

4.een toekenning aan de deelnemers van een tweede dividend ten belope van het saldo en onderling verdeeld op grond van de globale procentuele verhouding tussen de opbrengsten uit abonnementen en de opbrengsten uit waterverkoop gedurende het beschouwde boekjaar, waarbij de aldus bekomen bedragen aan de gemeenten toegekend worden respectievelijk overeenkomstig het aantal abonnees op 31 december van het voorgaande boekjaar, en overeenkomstig het waterverbruik op hun grondgebied tijdens datzelfde boekjaar, met dien verstande dat het eerste bedrag steeds voor minstens 30% in rekening moet worden gebracht.

De algemene vergadering kan nochtans beslissen, op voorstel van de Raad van Bestuur, het saldo, na toewijzing aan de wettelijke reserve en uitkering van het eerste dividend, geheel of gedeeltelijk, hetzij toe te wijzen aan de beschikbare reserves ofwel over te dragen naar het volgend boekjaar.

Inzake watersaneringsactiviteit kan het eventuele batig saldo op voorstel van de Raad van Bestuur, overgedragen worden via de overlopende rekeningen van het passief, hetzij geboekt worden op een reserverekening op naam van de deelnemer die het batig saldo realiseert.

Art 53:Indien het boekjaar van de drinkwateractiviteit met verlies afgesloten, dan wordt dit verlies gedelgd door heffing op de beschikbare reserve; indien de beschikbare reserve ontoereikend is, wordt het verlies op het volgend jaar overgebracht.

Inzake de watersaneringsactiviteit moeten de gemeentelijke tussenkomsten ertoe leiden dat per deelnemer het boekjaar afsluit zonder verlies.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief van de Maatschappij gedaald is tot minder dan de helft van het vast gedeelte van het kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste zestig kalenderdagen nadat het verlies is vastgesteld om te beraadslagen en te beslissen over een door de raad van bestuur opgesteld saneringsplan.

De raad van bestuur verantwoordt zijn voorstellen in dit saneringsplan dat uiterlijk drie weken voor de algemene vergadering aan alle deelnemers en aan de toezichthoudende overheid wordt voorgelegd, samen met de oproepingsbrief en alle bijbehorende documenten waaruit de noodzaak van het saneringsplan blijkt,

Binnen twintig dagen na het nemen van besluiten betreffende het saneringsplan wordt een afschrift terzake verzonden naar de Vlaamse Regering.

De algemene vergadering beslist onder de voorwaarden bepaald in artikel 40 van de statuten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art 54:De jaarrekening, het verslag van de commissaris, alsmede een uitvoerig verslag omtrent de

, activiteiten van de Maatschappij, worden elk jaar, binnen een termijn van drie maanden na goedkeuring door de algemene vergadering, aan de deelnemers toegezonden.

Zij worden tevens, binnen een termijn van twintig kalenderdagen na goedkeuring door de algemene vergadering, samen met de bijhorende documenten, doorgestuurd aan de Vlaamse regering.

De IVVVA rapporteert aan de Vlaamse Regering over haar werking en de uitgekeerde presentiegelden volgens de inhoud, de periodiciteit en wijze bepaald door de Vlaamse Regering.

HOOFDSTUK X VERLENGING, ONTBINDING, VEREFFENING EN OVERNAME.

Art 55:Na afloop van de in artikel 3 van de statuten bepaalde duur kan de Maatschappij opeenvolgende keren verlengd warden voor een termijn die telkens niet langer mág zijn dan achttien jaar. Op voorwaarde dat dit verzoek gedragen wordt door een drievierde meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten, kan de laatste algemene vergadering die het verstrijken van de duur voorafgaat, tot de verlenging beslissen met een drievierde meerderheid van het aantal stemmen. De daartoe strekkende gemeenteraadsbeslissingen worden bij het verslag van de algemene vergadering gevoegd.

Uiterlijk negentig kalenderdagen voor de algemene vergadering die beslist over de verlenging wordt de agenda door de raad van bestuur aan aile deelnemers toegezonden.

De deelnemers die niet wensen te verlengen kunnen daartoe niet verplicht worden en houden op deel uit te maken van de Maatschappij op het einde van het jaar waarin tai de verlenging door de algemene vergadering is ' beslist. Vooraf leggen zij hun daartoe strekkende beslissing voor die wordt gevoegd bij het verslag van de algemene vergadering. Ze moeten de door hen aangegane contractuele verbintenissen naleven, maar zijn voor het overige geen schadevergoeding verschuldigd.

Deelnemers die nalaten over de verlenging te beslissen of hun beslissing mee te delen, worden geacht verder deel uit te maken van de Maatschappij.

Art 58:Indien de duur van de Maatschappij verstrijkt in de loop van het jaar waarin de verkiezingen voor een algehele vernieuwing van de gemeenteraden warden georganiseerd, wordt over de verlenging pas beslist in het daaropvolgende jaar, zowel dace de betrokken gemeenteraden als door de eerste algemene vergadering in de loop van dat jaar. Zolang wordt de oorspronkelijke duurtijd verlengd.

Art 57:0p verzoek van drievierde van het aantal deelnemende gemeenten, en aan de hand van de daartoe strekkende gemeenteraadsbeslissingen, kan de algemene vergadering met een drievierde meerderheid van het aantal stemm en tot de vervroegde ontbinding van Maatschappij beslissen.

Art 58:Bij ontbinding of niet-verlenging van de Maatschappij, stelt de algemene vergadering, op voordracht van de deelnemers, de vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden en de wijze van vereffening derwijze dat deze binnen een tijdperk van drie jaar na hun aanstelling zal afgesloten worden. Alle andere organen vervallen op het ogenblik van de ontbinding.

De vereffening zal geschieden met in acht name van artikel 37 van het Decreet en van het Wetboek van Vennootschappen,

ln geval een gedeeltelijke aankoop voor gevolg heeft dat het gedeelte der niet overgenomen inrichting een waardevermindering ondergaat, is de overnemer gehouden een vergoeding naar verhouding van de waardevermindering te betalen. Deze vergoeding wordt door de vereffenaars bepaald.

De vereffenaars brengen verslag uit aan de algemene vergadering over hun opdracht, op de wijze en de tijdstippen door de algemene vergadering bepaald. Zij zijn enkel jegens de deelnemers verantwoordelijk voor de vervulling van hun taak, De vergoeding van de vereffenaars zal eventueel vastgesteld worden door de algemene vergadering,

Het netto maatschappelijk actief zal aan de deelnemers worden uitgekeerd naar evenredigheici van het aantal geplaatste aandelen A.

Art 69:Bij ontbinding, niet verlenging of overname warden de personeelsleden overgedragen met behoud van hun administratieve en geldelijke anciënniteit, alsmede alle toegekende rechten met inbegrip van de pensioenregeling, zoals het door de Maatschappij op dat ogenblik geregeld is.

HOOFDSTUK Xi: BIJZONDERE SCHIKKINGEN INZAKE WATERSANERING

Art 60:De raad van bestuur bepaalt de voorwaarden en modaliteiten van de overeenkomst tot regeling van de praktische en operationele aspecten van het verlenen van een gebruiksrecht op watersaneringsinfrastructuur en overdracht van beheer der gemeentelijke watersaneringstaken op basis waarvan de deelnemers taken van watersanering aan de Maatschappij kunnen overdragen, wat de ter beschikkingstelling van de gemeentelijke watersaneringinfrastructuur aan de Maatschappij impliceert.

De raad van bestuur bepaalt tevens in samenspraak met de gemeenten in voorkomend geval het bedrag van de gemeentelijke tussenkomst

De raad van bestuur is bevoegd om overeenkomsten aan te gaan inzake taken van sanering van afvalwater dal niet van huishoudelijke activiteiten afkomstig is en in openbare rioleringen wordt geloosd.

De gemeentelijke tussenkomst, eventueel aangevuld met een additionele gemeentelijke tussenkomst moet ertoe leiden dat de individuele rekening inzake watersanering van elke deelnemer elk werkingsjaar afsluit zonder negatief saldo.

De raad van bestuur is tevens bevoegd voor de aanpassing of beëindiging van zulke overeenkomsten; artikel 31 van de statuten is van toepassing.

Art 61:De ter beschikkingstelling aan de maatschappij van de gebruiksrechten op de gemeentelijke watersaneringsinfrastructuur kan op voorstel van de raad van bestuur worden vergoed middels winstbewijzen, niet-kapitaalvertegenwoordigende, niet stemgerechtigde en niet overdraagbare effecten, die recht geven op een eventueel batig saldo dat resulteert uit watersaneringsactiviteiten door de Maatschappij voor de deelnemer uitgevoerd of middels een andere wijze van vergoeding.

De algemene vergadering bepaalt, op voorstel van de raad van bestuur, de voorwaarden, de vergoeding en de wijze van toekenning van de winstbewijzen.

De raad van bestuur is bevoegd om in de overeenkomst van art 60 le alinea, die met een deelnemer voor de watersaneringsactiviteit gesloten wordt, een andere vergoeding voor de ter beschikkingstelling van de gebruiksrechten vast te leggen.

Art 62:0e raad van bestuur kan overgaan tot de oprichting van een reservefonds inzake watersanering. Hij bepaalt de wijze van financiering en van aanwending van het fonds.

Art 63:Investeringen van onroerende aard in watersaneringsinfrastructuur gedaan door de Maatschappij worden eigendom van de Maatschappij voor de duur van de terbeschikkingstelling zulke ter beschikkingstelling impliceert noodzakelijk een afstand van het recht van natrekking door de deelnemers ten gunste van de Maatschappij.

Bij de uitsluiting van een deelnemer, neemt de deelnemer die infrastructuur over die alleen maar voor zijn noodwendigheden gerealiseerd is. De infrastructuur op zijn grondgebied die ook door andere deelnemers gebruikt wordt, blijft in gebruik bij de IVVVA of in voorkomend geval in eigendom bij de IWVA.

Bij stopzetting van de watersaneringsactiviteit neemt elke deelnemer die infrastructuur over die alleen maar voor zijn ncodwendigheden gerealiseerd is. De raad van bestuur legt aan de deelnemers een plan van bestemming voor, waarin een voorkooprecht voorzien wordt voor activa en rechten van de IVVVA gelegen op het grondgebied van 1 deelnemer die niet door andere deelnemers benut moeten worden.

Bij onenigheid over de vergoeding verschuldigd aan de IVVVA voor de overname of terugname van de infrastructuur, zijn de deelnemers gehouden om zich te onderwerpen aan een scheidsgerecht van 1 of meer bedrijfsrevisoren, met toepassing van de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek inzake scheidsgerecht.

Eventuele fiscale herzieningen tengevolge van uitstuiting of van het einde van de beheersoverdracht o.m, op vlak van BTW, worden op dezelfde wijze ten laste van de deelnemers gelegd.

Art 64:0e Maatschappij zal inzake watersanering een analytische boekhouding voeren met gescheiden rekeningen per deelnemer.

De raad van bestuur is bevoegd om omslagsleutels te bepalen voor de toewijzing van indirecte kosten en baten over de gescheiden rekeningen..

De persoon bevoegd om de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen is de heer ir. Johan Verbauwhede, Directeur-generaal.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

»StaafstIlad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

14/06/2013 : VE002655
06/06/2012 : VE002655
15/06/2011 : VE002655
09/06/2010 : VE002655
10/05/2010 : VE002655
05/06/2009 : VE002655
18/06/2008 : VE002655
07/06/2007 : VE002655
05/06/2007 : VE002655
14/04/2006 : VE002655
27/06/2005 : VE002655
15/06/2004 : VE002655
23/06/2003 : VE002655
16/06/2003 : VE002655
23/05/2003 : VE002655
23/05/2003 : VE002655
30/05/2002 : VE002655
10/07/2001 : VE002655
01/06/2000 : VE002655
01/01/1997 : VE2655
01/01/1995 : VE2655
01/01/1993 : VE2655
30/05/1992 : VE2655
01/01/1992 : VE2655
06/07/1990 : VE2655
01/01/1988 : VE2655
01/01/1986 : VE2655

Coordonnées
INTERCOMMUNALE WATERLEIDINGSMAATSCHAPPIJ VAN…

Adresse
DOORNPANNESTRAAT 1 8670 KOKSIJDE

Code postal : 8670
Localité : KOKSIJDE
Commune : KOKSIJDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande