INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR HET AFVALBEHEER VOOR OOSTENDE EN OMMELAND, AFGEKORT : IVOO

Divers


Dénomination : INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR HET AFVALBEHEER VOOR OOSTENDE EN OMMELAND, AFGEKORT : IVOO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 214.753.050

Publication

28/05/2014
ÿþMod 'Nord 11.1

Ondernemingsnr : 0214763060 Benaming

(voluit) : Intergemeentelijke Vereniging voor het afvalbeheer voor Oostende en Ommeland

(verkort) : IV00

Rechtsvorm Opdrachthoudende vereniging met beheersoverdracht onderworpen aan het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking

Zetel: IV00, Klokhofstraat 2, 8400 Oostende

(vcIledig adres)

Onderwerp akte 1 neerlegging van akte van statutenwijziging

Goedgekeurd door de buitengewone Algemene Vergadering op 17.12.2013

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III 111118V II

Grif fie Rechtbank Koophandel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

WIJZIGING 1  ART. 20

Ingevolge het decreet houdende de wijzigingen van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001, houdende de intergemeentelijke samenwerking moet er geen uitnodiging overgemaakt worden aan de: regeringscommissaris, bijgevolg wordt artikel 20 aangepast als volgt:

"Art. 20

Laatste alinea:

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of diens plaatsvervanger en wordt ambtshalve samengeroepen wanneer ten minste drie bestuurders hiertoe de wens uiten. De bijeenkomsten van de Raad van Bestuur worden gehouden in de zetel van de vereniging of op een andere plaats die duidelijk op de uitnodiging staat vermeld."

Het artikel wordt aangenomen bij eenparigheid van stemmen.

WIJZIGING 2 ART, 21

Ingevolge het decreet houdende de wijzigingen van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking is er een wijziging met betrekking tot de inzendingplicht en de elektronische terbeschikkingstelling. Het is overzichtelijker om hierover één besluit te maken voor alle bestuursorganen (zie artikel 40), bijgevolg wordt artikel 21 aangepast als volgt:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

"Art. 21

Conform art. 53 van het decreet brengen de op voordracht van de deelnemende gemeenten benoemde bestuurders minstens tweemaal per jaar tijdens een openbare vergadering van de gemeenteraad die hen heeft voorgedragen, verslag uit over de uitoefening van hun mandaat en verstrekken toelichting bij het beleid van de opdrachthoudende vereniging,"

Het artikel wordt aangenomen bij eenparigheid van stemmen.

WIJZIGING 3  ART. 24

Ingevolge het decreet houdende de wijzigingen van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking is er een wijziging met betrekking tot de inzendingplicht en de elektronische terbeschikkingstelling. Het is overzichtelijker om hierover één besluit te maken voor alle bestuursorganen (zie artikel 40), bijgevolg wordt artikel 24 aangepast als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbrad

Op de faatste blz. van vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam art handtekening

"Art, 24

Conform artikel 54 van het decreet kan de Raad van Bestuur in zijn midden een Directiecomité instellen bestaande uit maximum zes leden, nl. één lid per deelnemende gemeente.

De voorzitter en de onder-voorzitter van de Raad van Bestuur maken ambtshalve deel uit van het Directiecomité en oefenen er het ambt van voorzitter en ondervoorzitter uit.

Het Directiecomité is gelast met de voorbereiding van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en het treffen van dringende en noodzakelijke maatregelen. Het neemt het dagelijks bestuur van de vereniging waar,"

Het artikel wordt aangenomen bij eenparigheid van stemmen.

WIJZIGING 4 ART. 32

Ingevolge het decreet houdende de wijzigingen van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking is er een wijziging met betrekking tot de benoemingsprocedure van de vertegenwoordiger van de algemene vergadering, bijgevolg wordt artikel 32 aangepast ais volgt:

"Art, 32

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de deelnemers conform artikels 44 en 59 van het decreet.

Iedere gemeente duidt steeds minimum één afgevaardigde aan. Desgewenst kan de gemeente bijkomende afgevaardigden aanduiden per volledige schijf van dertig procent van respectievelijk haar bevolkingscijfer in verhouding tot het totale bevolkingscijfer van het totale werkingsgebied van de vereniging en haar kapitaalinbreng in verhouding tot het totale maatschappelijk kapitaal van de vereniging. De oproeping voor de Algemene Vergadering vermeldt voor iedere gemeente de daartoe nodige cijfergegevens aan de hand van de laatst gepubliceerde bevolkingscijfers en van de laatst goedgekeurde jaarrekeningen.

De gemeenteraad bepaalt het aantal stemmen waarover ledere afgevaardigde beschikt zonder dat het totale aantal stemmen waarover de gemeente statutair beschikt, overschreden kan worden. Indien de gemeente niets bepaalt, wordt het aantal stemmen proportioneel verdeeld onder zijn vertegenwoordigers.

De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger wordt herhaald voor elke algemene vergadering.

De vertegenwoordigers van de gemeenten worden rechtstreeks aangewezen door de gemeenteraad uit hun leden en de vertegenwoordigers van de andere deelnemers door de organen die krachtens de wettelijke, reglementaire of statutaire bepalingen bevoegd zijn tot deelneming of toetreding te beslissen.

Alvorens de vergadering bij te wonen ondertekenen de vertegenwoordigers van de deelnemers een

aanwezigheidslijst

Deze lijst wordt door de voorzitter echt verklaard en bij de notulen van de vergadering gevoegd.

Conform artikel 59 van het decreet mag niemand meer dan één deelnemer vertegenwoordigen. Er bestaat een onverenigbaarheid tussen het mandaat van vertegenwoordiger op de algemene vergadering en dat van lid van de andere organen.. De onverenigbaarheden die bepaald zijn in artikel 48 van het decreet, zijn eveneens van toepassing op de vertegenwoordigers op de algemene vergadering.

Elk aandeel geeft recht op één stem, met dien verstande dat geen deelnemer kan beschikken over een aantal stemmen dat hoger ligt dan de helft van het totale aantal statutair bepaalde stemmen. De deelnemer die meer dan de helft van het aantal aandelen bezit, heeft recht op de helft van het aantal stemmen.

De beslissingen van de deelnemers betreffende de aanduiding van , de (plaatsvervangend)

vertegenwoordiger en het mandaat van hun afgevaardigde moeten váôr de bijeenkomst van de Algemene Vergadering aan de Raad van Bestuur worden overgemaakt"

Het artikel wordt aangenomen bij eenparigheid van stemmen.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

WIJZIGING 5 ART. 34

Ingevolge het decreet houdende de wijzigingen van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking is er een wijziging met betrekking tot de inzendingplicht en de elektronische terbeschikkingstelling. Het is overzichtelijker om hierover één besluit te maken voor alle bestuursorgarren (zie artikel 40), bijgevolg wordt artikel 34 verwijderd:

"Art 34

De verwijdering Van het artikel wordt aangenomen bij eenparigheid van stemmen. WIJZIGING 6  ART. 37

Ingevolge het decreet houdende de wijzigingen van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking is er een wijziging met betrekking tot de inzendingplicht en de elektronische terbeschikkingstelling. Het is overzichtelijker om hierover één besluit te maken voor alle bestuursorganen (zie artikel 40), bijgevolg wordt artikel 37 aangepast als volgt:

"M. 37

Conform artikel 67 van het decreet worden de jaarrekeningen, binnen een termijn van dertig kalenderdagen na hun vaststelling door de algemene vergadering, door de bestuurders neergelegd bij de Nationale Bank van België, met de vermelding dat ze nog onderworpen zijn aan het administratief toezicht.

Binnen een termijn van dertig kalenderdagen wordt de Nationale Bank van België op de hoogte gebracht van het verstrijken van de in het voorgaande lid bepaalde termijn.

Bij de neerlegging ter griffie voor de publicatie in het Belgisch Staatsblad wordt melding gemaakt van artikel 11 van het decreet."

Het artikel wordt aangenomen bij eenparigheid van stemmen.

WiJZIGING 7  ART. 39

In artikel 39 wordt een schrijffout rechtgezet; het woord "overschrijven" wordt vervangen door "overschrijden":

"Art. 39

De verlenging, ontbinding en vereffening worden doorgevoerd overeenkomstig artikels 34, 35, 36 en 37 van het decreet:

Tijdens de bij de oprichting van een opdrachthoudende vereniging vastgestelde duur die, behoudens bepaald is in artikel 36 van dit decreet, achttien jaar niet mag overschrijden, is geen uittreding niogelijk.

Het artikel wordt aangenomen bij eenparigheid van stemmen.

WIJZIGING 8 ART. 40

Ingevolge het decreet houdende de wijzigingen van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking is er een wijziging met betrekking tot de inzendingplicht en de elektronische terbeschikkingstelling. Het is overzichtelijker om hierover één besluit te maken voor alle bestuursorganen, bijgevolg wordt Titel VIII Rapportering en artikel 40 toegevoegd:

"Art. 40

Conform artikel 75bis van het decreet wordt van de besluiten van alle bestuursorganen binnen twintig dagen na het nemen van het besluit een lijst met een beknopte omschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden verzonden aan de Vlaamse Regering,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Vanaf de dag van de verzending aan de Vlaamse Regering wordt de lijst, vermeld in het voorgaande lid, gedurende minstens twintig dagen ter inzage gelegd van het publiek. Dezelfde lijst wordt gepubli-ceerd op de website van de vereniging.

Conform artikel 75ter van het decreet wordt binnen de twintig dagen na het nemen van het besluit naar de Vlaamse Regering een afschrift verzonden van:

1.De besluiten van de vereniging betreffende de rechtspositieregeling van het personeel, ver-meld in artikel 69 van het decreet;

2.De voorstellen van de Raad van Bestuur van de vereniging in verband met het saneringsplan overeenkomstig artikel 68 van het decreet.

De besluiten van aile bestuursorganen blijken uit de notulen der beraadslagingen; deze worden in een daartoe bestemd register opgenomen.

De notulen worden ondertekend door de voorzitter of diens plaatsvervanger en de stafmedewerker administratie of de directeur. Uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de directeur of de stafmedewerker administratie.

De stafmedewerker administratie is ertoe gehouden binnen de dertig dagen volgend op de aange-haalde vergadering alle notulen aan de aandeelhouders A (voor de algemene vergaderingen ook aan de aandeelhouders B) en aan de leden van de Raad van Bestuur elektronisch ter beschikking te stel-len. Een kopie op papier wordt opgestuurd op aanvraag."

Het artikel wordt aangenomen bij eenparigheid van stemmen.

Stemming:

De algemene vergadering beslist om de voorgestelde statutenwijziging integraal goed te keuren.

Deze beslissing wordt genomen met algemene stemmen.

Tegelijk hierbij neergelegd de gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

10/07/2014 : OOT000014
20/01/2014 : OOT000014
28/10/2013 : OOT000014
09/08/2013 : OOT000014
08/07/2013 : OOT000014
10/07/2012 : OOT000014
22/07/2011 : OOT000014
08/02/2011 : OOT000014
26/06/2009 : OOT000014
19/06/2008 : OOT000014
22/01/2008 : OOT000014
22/01/2008 : OOT000014
02/07/2007 : OOT000014
21/06/2005 : OOT000014
08/02/2005 : OOT000014
28/07/2015 : OOT000014
25/06/2004 : OOT000014
22/06/2004 : OOT000014
22/03/2004 : OOT000014
13/01/2004 : OOT000014
20/06/2003 : OOT000014
22/11/2002 : OOT000014
30/07/2002 : OOT000014
30/06/2001 : OOT000014
02/06/2001 : OOT000014
01/06/2000 : OOT000014
15/10/1999 : OOT000014
27/07/1996 : OOT14
25/05/1993 : OOT14
01/01/1993 : OOT14
04/02/2016 : OOT000014
10/11/1988 : OOT14
01/01/1988 : OOT14
04/12/1987 : OOT14
27/10/2017 : OOT000014

Coordonnées
INTERGEMEENTELIJKE VERENIGING VOOR HET AFVAL…

Adresse
KLOKHOFSTRAAT 2 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande