INTERIEUR DE BACKER

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : INTERIEUR DE BACKER
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 549.916.655

Publication

04/04/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Waterdicht maken van muren, daken en dakterrassen en het behandelen van muren met vochtwerende en waterafstotende producten.

- Markt- en straathandel, handelsbemiddeling, groot- en kleinhandel in textiel, kleding, schoeisel en lederwaren. - Markt- en straathandel handelsbemiddeling, groot- en kleinhandel in meubelen, apparaten, ijzerwaren, cosmetica, sieraden en speelgoed.

- Activiteiten van vervoercommissionairs die contracten voor het vervoer van goederen afsluiten in eigen naam maar het vervoer zelf door derden laten uitvoeren.

- Activiteiten van vervoermakelaars.

- Besteldiensten : het ophalen van vracht en het groeperen van individuele vracht voor de verzending, het distribueren en thuisbezorgen van vracht bij aankomst.

- Verzamelen, vervoeren en afleveren van post en pakjes in binnen- en buitenland.

- Verzamelen, vervoeren en afleveren van brieven, pakketpost en pakjes door andere bedrijven dan de nationale posterijen. Er kan gebruik worden gemaakt van diverse takken van vervoer.

- Organisatie van openbare en private markten, congressen en beurzen, sportevenementen.

- Algemene dienstverlening aan bedrijven, instellingen en particulieren zoals ondermeer en niet-beperkend opgenoemd, het ter beschikking stellen van infrastructuur en handelsruimtes.

- De exploitatie van een horecabedrijf, in de ruimste zin van het woord zoals ondermeer bedoeld: restaurant, tearoom, ijssalon, brasserie, verbruikssalon, feestzaal, restauratiehouder (traiteur), fast-food-zaak, frituur, dancing, drankgelegenheid, café, pub, herberg, hotel, motel, bed&breakfast; cafétaria, bar, croissanterie, crêperie, warmewafel-, hotdog- of frietkraam, koude bakkerij, belegde broodjeszaak, enzovoort, met inbegrip van verkoop aan de toog, via telefoon, fax of internet en thuisbezorging.

- De vennootschap kan ten allen tijde optreden als tussenpersoon in de handel en diensten, commissionair, via zelfstandige representatie of door middel van een handelsagentuur.

- Managementsvennootschap voor het uitvoeren van alle door derden opgedragen taken op het vlak van algemeen management en/of in niet-beperkende zin opgenoemd in verband met de administratie, financiën, marketing, verkoop, human resources, productie, enzovoort.

- Holding voor het beheer in eigen portefeuille van belangen, hetzij minderheids- of meerderheidsparticipaties in bestaande of op te richten ondernemingen, vennootschappen, verenigingen, stichtingen of instellingen van welke aard dan ook en via alle mogelijke vormen van participatie en deelneming.

- Patrimonium- en beheersvennootschap voor het beheren, de aankoop, verkoop, huur, verhuur, het ter beschikking stellen, het verlenen van concessies, het financieel of operationeel leasen van roerende en onroerende goederen.

- De vennootschap zal alle handelsfondsen, octrooien, patenten, licenties of portefeuilles kunnen verwerven, kopen of verkopen, huren en verhuren met inbegrip van het nemen of verstrekken van franchises of concessies. - Het uitoefenen van de functie van zaakvoerder, bestuurder of van vereffenaar in ondernemingen, vennootschappen, verenigingen, vzw's, stichtingen of instellingen van welke aard dan ook, en het beheer en de controle op zich nemen van vennootschappen of ondernemingen van welke aard ook.

- Het ter beschikking stellen van personeel en medewerkers, rechtstreeks of onrechtstreeks, hetzij in onderaanneming of in samenwerkingsverband onder vaste voogdij van de vennootschap.

- De vennootschap kan ten voordele van haar vennoten, haar zaakvoerders, bedrijfsleiders, medewerkers en derden, binnen de wettelijke beperkingen, leningen en kredieten toestaan en alle persoonlijke en zakelijke zekerheden verstrekken.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht en die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kunnen bevorderen.

De vennootschap zal zelf of door tussenkomst van derden alle mogelijke handelingen van commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende aard kunnen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn het bereiken ervan te vergemakkelijken. Artikel 4 - Duur.

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur op 31 maart 2014.

Artikel 5 - kapitaal.

Het geplaatst kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR). Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volledig geplaatst in geld en volledig afbetaald bij de oprichting, als volgt:

1) door de Heer Louis De Backer, voornoemd, negenduizend vierhonderd euro (¬ 9.400,00) waarvoor hem vierennegentig (94) aandelen worden toegekend;

2) door de Heer Cederic De Backer, voornoemd, negenduizend tweehonderd euro (¬ 9.200,00) waarvoor hem tweeënnegentig (92) aandelen worden toegekend.

Het hiervoor genoemde bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) werd gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer 973-1116326-84 geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap ARGENTA te Antwerpen.

Artikel 11 - Bestuur van de vennootschap.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Zij worden benoemd of ontslagen door de algemene vergadering der vennoten, die de duur van hun opdracht bepaalt. De benoeming of het ontslag van een zaakvoerder is slechts geldig bij unanieme beslissing van alle vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien er meerdere zaakvoerders (en/of vaste vertegenwoordigers) zijn, kunnen zij een college vormen. De oudste zaakvoerder (en/of vaste vertegenwoordiger) treedt in dat geval steeds op als Voorzitter van het College. Indien de oudste zaakvoerder afstand doet van zijn aanduiding wordt onder de leden een andere Voorzitter gekozen.

De Voorzitter zal alle vergaderingen leiden en staat in voor de organisatie der bijeenkomsten van het college. Het College van Zaakvoerders vergadert op de zetel van de vennootschap tenzij de Voorzitter anders heeft beslist.

Elke zaakvoerder heeft in het college één stem. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel of agendapunt verworpen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een andere vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De opdracht van elke zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering er anders over beschikt. Artikel 12 - Machten van de zaakvoerder(s).

De zaakvoerder of het college van zaakvoerders heeft de uitgebreidste macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor, volgens de wet, de Algemene Vergadering der vennoten bevoegd is.

Artikel 13 - Vertegenwoordiging der vennootschap.

Een zaakvoerder kan steeds alleen in feite en in rechte de vennootschap vertegenwoordigen en verbinden. Het college van zaakvoerders kan beslissen dat voor bepaalde handelingen, de goedkeuring en handtekening dient bekomen te worden van twee of meerdere zaakvoerders, van het voltallige college of van één zaakvoerder.

Evenwel kan deze beperking niet aan derden worden tegengeworpen.

De zaakvoerder die een handeling stelt waarvoor hij géén toestemming had gekregen, conform de modaliteiten vastgesteld door het college, is hoofdelijk en persoonlijk aansprakelijk voor alle gevolgen die deze handeling heeft tegenover de vennootschap, de andere zaakvoerders en de vennoten.

Tegen deze zaakvoerder zal in dergelijk geval steeds een verhaalsrecht bestaan.

Artikel 15 - Delegatie van machten.

De zaakvoerder of het college van zaakvoerders, zo er meerdere zijn, kan onder zijn verantwoordelijkheid aan een of meerdere directeurs, gevolmachtigden of procuratiehouders, vennoten of niet, zijn machten gedeeltelijk overdragen of bepaalde bevoegdheden toewijzen.

Artikel 18 - Algemene Vergadering.

De Gewone Algemene Vergadering (jaarvergadering) zal gehouden worden de laatste woensdag van de maand juni van elk jaar om vijftien uur (15.00u).

Indien op dit uurtijdstip één of meerdere vennoten verhinderd zouden zijn, kan besloten worden om de jaarvergadering op een later uur te laten plaatsvinden, dit in onderling overleg tussen alle vennoten, gecoördineerd door een zaakvoerder. Indien die dag echter een wettelijke feestdag is, zal de vergadering de eerstvolgende woensdag gehouden worden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over een aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over een aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort te beraadslagen en te besluiten. De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in de gemeente waar de zetel gevestigd is, aangeduid in de bijeenroeping.

De bijzondere of Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats in het rechtsarrondissement waar de zetel gevestigd is, aangeduid in de bijeenroeping. Alle eigenaars van aandelen, gekend in het aandelenregister, worden toegelaten op de Algemene Vergadering. De houders van obligaties of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, mogen de Algemene Vergadering bijwonen, doch slechts met raadgevende stem.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheid niet overdragen. De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de vennootschap niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

De bijeenroepingen geschieden door de zaakvoerder of door de Voorzitter van het college van zaakvoerders, per aangetekend schrijven, dewelke verstuurd wordt tenminste 15 kalenderdagen voor de datum waarop de vergadering zal plaatsvinden.

Wanneer alle leden van de Algemene Vergadering bijeengekomen zijn na mondelinge oproeping, kan er rechtsgeldig een bijzondere, buitengewone of gewone algemene vergadering plaatsvinden, indien dit door alle leden met éénparigheid van stemmen goedgekeurd en vastgelegd wordt in de notulen van de vergadering. In dergelijk geval zullen alle vennoten, op straffe van nietigheid van de genomen beslissingen, verplicht zijn het verslag van de vergadering te ondertekenen.

Artikel 19 - Stemrecht.

Ieder aandeel geeft recht op één (1) stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21 - Vertegenwoordiging.

Niemand mag als lasthebber een vennoot op de algemene vergadering vertegenwoordigen, tenzij hijzelf een stemgerechtigde vennoot is.

De lastgeving dient, op straffe van nietigheid, duidelijk omschreven en ondertekend te zijn, door zowel de lastgever als door de lasthebber, en dient te vermelden welk doel zij heeft, voor welke algemene vergadering zij geldig is en voor welke agendapunten de lastgeving wordt verleend.

Het document van lastgeving wordt, op straffe van ongeldigheid, voorgelegd bij het openen van de algemene vergadering aan de voorzitter van de vergadering en wordt gehecht aan de notulen.

Artikel 22  Maatschappelijk boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Artikel 24 - Winstverdeling.

De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf procent (5%) voorafgenomen voor het aanleggen van het wettelijk reservefonds.

Die voorafneming is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Indien er, om de een of andere reden door de wet toegelaten, voorafnemingen gedaan worden op de wettelijke reserve, die aldus deze reserve op minder zouden brengen dan tien procent (10%) van het maatschappelijk kapitaal, dan zouden de jaarlijkse voorafnemingen van vijf procent (5%) op de netto-winst opnieuw dienen gedaan totdat de wettelijke reserve terug tien procent (10%) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het deel van de winst dat volgens de wettelijke voorzieningen mag uitgekeerd worden, zal tussen de vennoten verdeeld worden volgens het bezit van hun maatschappelijke aandelen, mits toekenning aan ieder aandeel van een gelijkaardig recht.

Evenwel mogen de vennoten in algemene vergadering beslissen dat geheel of een gedeelte van het overschot van de winst op het volgend boekjaar zal worden overgedragen of dienen zal voor het aanleggen van een buitengewoon reservefonds, of voor vergoedingen aan de zaakvoerder(s) of personen die ingevolge artikel 15 van huidige statuten zijn aangesteld.

Artikel 26  Ontbinding en vereffening.

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege of door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de Algemene Vergadering plaatsheeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting daarvan.

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door het bestuursorgaan wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de Algemene Vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een accountant ingeschreven op het tableau van de externe accountants van het instituut der accountants, die door het bestuursorgaan wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Voor de beslissing tot ontbinding van de vennootschap bij authentieke akte wordt opgesteld, moet de notaris, na onderzoek, het bestaan en de externe wettigheid bevestigen van de rechtshandelingen en formaliteiten waartoe de vennootschap, waarbij hij optreedt overeenkomstig het bovenvermelde, gehouden is.

In de akte worden de conclusies overgenomen van het verslag dat de commissaris, de revisor of de accountant heeft opgemaakt.

Artikel 27 - Benoeming van vereffenaars.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, zullen er één of meer vereffenaars benoemd worden, vennoten of niet bij gewone meerderheid van stemmen en kan deze tevens bij gewone meerderheid van stemmen ten allen tijde ontslagen worden.

Mochten er geen vereffenaars zijn benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

Artikel 28 - Vereffening.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Tenzij de Algemene Vergadering volgens de regels die zijn gesteld voor een wijziging aan de statuten de vereffeningwijze op een andere manier geregeld heeft, wordt de opbrengst van de vereffening in de eerste plaats aangewend om, na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, inbegrepen de vereffeningkosten, het regelmatig betaalde en nog niet uitbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen. Het eventueel overschot wordt in gelijke delen onder al de aandelen verdeeld.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate volgestort werden, wordt voor de verdeling rekening gehouden met deze ongelijkheid en worden alle aandelen op gelijke voet geplaatst, hetzij door bij voorrang de aandelen die voor een groter deel volgestort werden, terug te betalen, hetzij door aanvullende stortingen ten laste van de aandelen die in mindere mate volgestort werden op te vragen.

Artikel 29: Ontbinding-vereffening in één akte.

Ingevolge artikel 184, §5 Wetboek Vennootschappen is de ontbinding en vereffening van de vennootschap in één akte slechts mogelijk indien voldaan wordt aan de volgende cumulatieve voorwaarden:

- er wordt geen vereffenaar benoemd;

Luik B - Vervolg

- er geen passiva werd opgenomen in de staat van activa en passiva als bedoeld in artikel 181 Wetboek Vennootschappen;

- alle vennoten op de Algemene Vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn en besluiten met éénparigheid van stemmen.

OVERGANGSBEPALINGEN. Als overgangsmaatregel zal:- het eerste boekjaar aanvangen vanaf de neerlegging van de akte op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel en een einde nemen op 31 december 2015; - de jaarvergadering zal voor de eerste maal bijeenkomen in het jaar 2016.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 februari 2014. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen, aangegaan in de periode tussen de oprichting en de neerlegging op de Rechtbank van Koophandel, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd binnen de twee (2) maanden na het bekomen van de rechtspersoonlijkheid.

BENOEMING. En onmiddellijk in Bijzondere Algemene Vergadering samengekomen, verklaren de oprichters:

- aan te stellen als niet-statutaire Zaakvoerder de Heer Cedric Marie-Thérèse Jacques DE BACKER, voornoemd, die aanvaardt. Deze opdracht wordt verleend voor onbepaalde duur. Zijn opdracht is onbezoldigd. - Geen commissaris te benoemen.

Benoeming Lasthebber: de zaakvoerder stelt aan als bijzondere gevolmachtigde voor de activering en inschrijving van de gegevens van de vennootschap bij de diverse overheidsdiensten zoals ondermeer doch niet-beperkend bedoeld: de Kruispuntbank Ondernemingen, de FOD Financiën met de afdelingen BTW-Administratie en Directe Belastingen, de RSZ- of RSVZ-Administratie enzovoort, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Het Boekhoudhuis", met vestiging te 8200 Sint-Andries (Brugge ), Messem 7, vertegenwoordigd door de heer Jim Goedbloed of één van haar aangestelden.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Afgeleverd vóór de formaliteit van registratie van de akte-oprichting overeenkomstig artikel 173-10 van het wetboek van registratierechten en is enkel bestemd om neergelegd te worden op de Rechtbank van Koophandel.

Tegelijk hiermee neergelegd.

De expeditie van de oprichtingsakte de dato 31 maart 2014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
INTERIEUR DE BACKER

Adresse
ZANDSTRAAT 511 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande