IZEGEMSE KREKEL ZWEMMERS, AFGEKORT : IKZ

Association sans but lucratif


Dénomination : IZEGEMSE KREKEL ZWEMMERS, AFGEKORT : IKZ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.501.747

Publication

14/02/2014
ÿþ MOD 2,2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11 I I~I~IYII IIII I

+1909329A"

1

NEERGELEGD

:5. OT, '2014

"

REGIUr{~ Ë.}I~FIANDEt_ l~o~~lilË)

Ondernemingsnr : 0472.501,747

Benaming

(voluit) : lzegemse Krekel Zwemmers

(verkort) : IKZ

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Wallemotestraat 71 - 8870 Izegem

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - zetelwijziging - wijzigingen raad van bestuur, gemachtigden - ontslag dagelijks bestuur

Uittreksel uit de statuten en akten

De algemene vergadering heeft in haar zitting op 17 december 2013 besloten om de statuten integraal te wijzigen als volgt:

Artikel 1

De vereniging draagt de naam Izegemse Krekel Zwemmers, afgekort IKZ. Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk' of "vzw",.

Artikel 2

De zetel van de vereniging wordt verplaatst naar 8870 Izegem, Boomforeeststraat 41. Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats in het Vlaamse landsgedeelte bil besluit van de Algemene Vergadering. Aangezien de wijziging van de zetel van de vzw een statutenwijziging inhoudt, moet aan de voorwaarden van een statutenwijziging voldaan worden, namelijk : 213 aanwezigheid of vertegenwoordiging en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moeten akkoord gaan, De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Kortrijk.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de zwemsport in al zijn facetten aan te leren, te beoefenen, de conditie en techniek te verbeteren, deel te nemen in clubverband aan zwemwedstrijden, zelf zwemwedstrijden te organiseren, trainingen plannen en organiseren. Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelszaken stellen enkel voor zover de opbrengst wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht, Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig zijn of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 3 bedragen, De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht van de Algemene Vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen van toepassing. Met de term "leden" wordt doorheen de statuten verwezen naar de effectieve leden.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat lid moet schriftelijk worden ingediend bij de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 8

De leden zijn geen bijdrage verplicht, zij kunnen ook nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen,

Artikel 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien vangderden te vertegenwóordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel 12

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 13

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de Raad van Bestuur kunnen met een aangetekend schrijven naar de voorzitter van de Raad van Bestuur hun ontslag indienen. De voorzitter kan zijn/haar ontslag indienen bij de secretaris. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 14

Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of door welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het bestuurdersmandaat wordt automatisch verloren door verlies van het lidmaatschap.

Artikel 16

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 18

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan bestuurders of leden of zelfs mits machtiging van de Algemene Vergadering aan andere personen, die geen lid zijn van de vereniging. De benoeming, ambtsbeëindiging en afzetting en de omvang van de bevoegdheden van die personen kan enkel gebeuren door goedkeuring van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodigt acht en nuttig oordeelt

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamelijke handtekening van 2 bestuurders.

Artikel 20

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van het bestuur aangevuld met 2 natuurlijke personen, en wordt voorgezeten, door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid kan zich echter door een ander lid van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 21

De Algemene Vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid, De Algemene Vergadering is tevens bevoegd voor de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 22

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens ais het doel van de vereniging zulks vereist

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Artikel 23

De Algemene Vergadering gaat door binnen de wettelijk bepaalde termijn van 6 maanden na het afsluiten van het boekjaar.

Artikel 24

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de leden daarom verzoekt. De Raad van Bestuur moet binnen 21 dagen na het verzoek voorzien in de bijeenroeping van de Algemene Vergadering. De bijeenkomst zelf moet uiterlijk de 40ste dag na het verzoek plaatsvinden.

Artikel 25

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn ondertekend worden door de voorzitter of 2 bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 26

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de Vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste 2 werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn, Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 31

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Uittreksels daalvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door 2 bestuurders en bij ontstentenis hiervan door 2 leden van de Algemene Vergadering. Deze notulen zijn ten allen tijde ter inzage in de maatschappelijke zetel van de vereniging voor leden en belanghebbende derden,

Artikel 33

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswegen kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 19.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de Rechtbank, 1 of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doet het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

De algemene vergadering heeft op 5 oktober 2013 akte genomen van de ontslagnames van volgende bestuurders:

-Ontslagnemend sinds 1 juli 2011;

Leman Francis, Neerhofstraat 63, 8870 Izegem, geboren op 19/02/1970, te Izegem

-Ontslagnemend sinds 16 juli 2011:

Demeyere Linda, Klijtstraat 77, 8870 Izegem, geboren op 0610611961, te Izegem

-Ontslagnemend sinds 1 januari 2012:

Verbeken Acke Dimitri, Sportstraat 38, 9920 Lovendegem, geboren op 30/12/1972, te Gent

-Ontslagnemend sinds 1 januari 2013:

Holvoet Pieter, Schoolstraat 15, 8870 Izegem, geboren op 2810311987, te Izegem

-Ontslagnemend sinds 5 oktober 2013:

Dierickx-Visschers Jan, Meensesteenweg 145, 8870 Izegem, geboren op 30/10/1959, te Oostende Vermeulen Philip, Brugsesteenweg 198, 8500 Kortrijk, geboren op 29102/1968, te Gent Vandecapelle Claude, Hof van Deynze 42, 8800 Roeselare, geboren op 15/01/1970, te Roeselare Decroix Romain, Wallemotestraat 13, 8870 Izegem, geboren op 12/12/1937, te Izegem Vandommele Dominique, Mgr. De Keyzerstraat 15, 8870 Izegem, geboren op 01/02/1965, te Izegem Herreman Kurt, Mgr. De Keyzerstraat 15, 8870 Izegem, geboren op 23/03/1967, te Izegem

De algemene vergadering helft op 5 oktober 2013 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Samyn Hans, Haaipanderstraat 33, 8870 Izegem, geboren op 2210111964, te Izegem Ardenoy Hein, Vandepoelelaan 37, 8810 Lichtervelde, geboren op 27/02/1965, te Kortrijk Feys Dirk, Odiel Spruyttestraat 20, 8870 Izegem, geboren op 09/04/1969, te Roeselare Vermont Tamara, Boomforeeststraat 41, 8870 Izegem, geboren op 22/12/1977, te Izegem De Taevernier Goedele, Merelstraat 30, 8870 Izegem, geboren op 16102!1971, te Izegem Dewulf Roselien, Heulsestraat 45, 8860 Lendelede, geboren op 01/0511991, te Gent Adams Koenraad, Paterstraat 1, 8540 Deerlijk, geboren op 28101/1966, te Izegem

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD

De algemene vergadering heeft op 5 oktober 2013 tot bestuurder herbenoemd:

Dierickx Visschers Jocelyne, Dam 33, 8870 Izegem, geboren op 2910911964, te Izegem Declercq lise, Wallemotestraat 71, 8870 Izegem, geboren op 19112/1972, te Izegem

De algemene vergadering heeft op 17 december 2013 kennis genomen van het ontslag van de volgende bestuurders:

Declercq Ilse, Wallemotestraat 71, 8870 Izegem, geboren op 19/12/1972, te Izegem Samyn Hans, Haaipanderstraat 33, 8870 Izegem, geboren op 22/01/1964, te Izegem Ardenoy Hein, Vandepoelelaan 37, 8810 Lichtervelde, geboren op 27/02/1965, te Kortrijk Feys Dirk, Odiel Spruyttestraat 20, 8870 Izegem, geboren op 09/04/1969, te Roeselare

De algemene vergadering heeft op 17 december 2013 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Debouck Kurt, Mouterijstraat 10, 8560 Wevelgem, geboren op 16/01/1971, te Kortrijk Bruyneel Frank, Elfde Julilaan 28, 8860 Lendelede, geboren op 25/07/1971, te Izegem Demeestere Lieven, Veldstraat 12, 8870 Izegem, geboren op 12/04/1969, te Kortrijk

Ten gevolge van de statutenaanpassing waar de mandaten van de bestuurders omgezet worden naar onbepaalde duur, heeft de algemene vergadering op 17 december 2013 alle bestuurdersmandaten bevestigd voor onbepaalde duur.

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Vermont Tamara, Boomforeeststraat 41, 8870 Izegem, geboren op 22/12/1977, te Izegem De Taevernier Goedele, Merelstraat 30, 8870 Izegem, geboren op 1610211971, te Izegem Gewuif Roselien, Heulsestraat 45, 8860 Lendelede, geboren op 01/0511991, te Gent Adams Koenraad, Paterstraat 1, 8540 Deerlijk, geboren op 28/01/1966, te Izegem Debouck Kurt, Mouterijstraat 10, 8560 Wevelgerri, geboren op 1610111971, te Kortrijk Bruyneel Frank, Elfde Julilaan 28, 8860 Lendelede, geboren op 25/07/1971, te Izegem Demeestere Lieven, Veldstraat 12, 8870 Izegem, geboren op 12/04/1969, te Kortrijk Dierickx Visschers Jocelyne, Dam 33, 8870 Izegem, geboren op 2910911964, te Izegem

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door de statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

/~

~

" M r"."

De raad van bestuur heeft op 16 juli 2009 kennis genomen van het ontslag als dagelijks bestuurder van: D'Hondt Kris, Vlierstraat 10, 8870 Izegem

Zijn ontslag in de hoedanigheid ais dagelijks bestuurder werd eerder nog niet bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. "

De raad van bestuur heeft op 5 oktober 2013 eveneens kennis genomen van het ontslag als dagelijks bestuurder van:

Declercq lise, Wallemotestraat 71, 8870 Izegem, geboren op 19/12/1972, te Izegem Herreman Kurt, Mgr. De Keyzerstraat 15, 8870 Izegem, geboren op 23/03/1967, te Izegem

Luik B - Vervolg

MOD2.2

De raad van bestuur heeft besloten niet langer met een dagelijks bestuur te werken.

Te Izegem, op 17 december 2013

De Taevernier Goedele Bestuurder Vermont Tamara

Bestuurder

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : !Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
IZEGEMSE KREKEL ZWEMMERS, AFGEKORT : IKZ

Adresse
WALLEMOTESTRAAT 71 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande