J.R. TALONFORM

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : J.R. TALONFORM
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 405.573.826

Publication

10/07/2014
ÿþMod Wafd 11.1

X algemene vergadering opgemaakt door Notaris Alphonse De Brabant, te Brussel, op 7 augustus 1913,

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONiTELI;; BELC.

03 -87- 20.14

Bi LGISCH sTAA-. -,.;CLAD

1111!!11!!!!!!1.111

NEERGELEGD

13 MI 2014

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gent, afd. KORTRIJK

Onclemen-ing..;.:Ar 0406.573.826

J.R.-TALONFORM

r,,rer<0,L)

R.,.." ,chisvorm Naamloze Vennootschap

Zebl 8870 Izegem, Prins Albertlaan, 30

(%eolleds9 adro)

OrA&."`ee(r.1- eUe ONTBINDING - INVEREFFENINGSTELLING- BENOEMING VEREFFENAAR-COÖRDINATIE VAN DE STATUTEN

Uit een akte verleden voor Notaris Bernard Loontjens, te Izegem, op 27 mei 2014, ter registratie

e Blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de Naamloze Vennootschap "J.R.-TALONFORM",

'

opgericht onder de benaming "LA JUTOISE ROULARIENNE" bij akte verleden voor Notaris Delefortrie, destijds te Brussel, op 25 oktober 1899, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 13 november

o daarna, onder het nummer 4.820, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone

e

bekendgemaakt in de Billage tot het Belgisch Staatsblad van 27 augustus daarna, onder het nummer 6.077,

waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt

>el door Notaris Aloïs Devos, te Rumbeke, op 5 december 1921, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 21 december daarna, onder het nummer 12272, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Pierre Devos, te Rumbeke, op 27 september 1927, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 16 oktober daarna, onder het nummer 12.336, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene

vergadering opgemaakt door Notaris Pierre Devos, te Rumbeke, op 29 januari 1929, bekendgemaakt in de - co

eq Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 14 februari daarna, onder het nummer 1.844, waarvan de statuten

werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Pierre

co

Devos, te Rumbeke, op 22 december 1931, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 12

co

januari 1932, onder het nummer 220, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van

" buitengewone algemene vergadering, opgemaakt door Notaris Pierre Devos, te Rumbeke, op 15 september

et 1936, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 27 september daarna, onder het nummer 13.723, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering

opgemaakt door Notaris Pierre Devos, te Rumbeke, op 9 februari 1948, bekendgemaakt in de Bijlage tot het et

et Belgisch Staatsblad van 27 februari daarna, onder het nummer 3.115, waarvan de statuten werden gewijzigd bij

proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Pierre Devos, te Rumbeke, op 9 december 1952, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 24 december daarna, onder het nummer 26.652, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris André Camerlynck, te Passendale, op 19 september 1972, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 30 september daarna, onder het nummer 2.748-1, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Jacques Delcroix, te Etterbeek-Brussel, op 17 april 1979, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 5 mei daarna, onder het nummer 764-7, waarvan de statuten werden gewijzigd bij proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt door Notaris Robert Vandyck, te Etterbeek, op 23 november 1987, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 29 december daarna, onder het nummer 871229-95, waarvan een verbeterende akte werd opgemaakt door Notaris Robert

et Vandyck, te Etterbeek, op 15 december 1987, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 7 januari 1988, onder het nummer 880107-504, waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd bij procesverbaal van buitengewone algemene vergadering opgemaakt dcor Geassocieerd Notaris Bernard Locntjens te Izegem op 20 oktober 2006, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 10 november 2006, onder het nummer 06170286, gehouden op 27 mei 2014, heeft beslist wat volgt:

1. Kennisname van het bijzonder verslag opgesteld door de raad van bestuur, overeenkomstig artikel 181 van het wetboek van vennootschappen, waarin het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht en dat vermeld werd in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Aan dit bijzonder verslag van de raad van bestuur is een staat van actief en passief afgesloten volgens de boekhoudkundige toestand op 28 februari 2014 aangehecht.

0 a, rre:irm-.7 b! r ) \!, er tf..srto 1 Ipa" ityirPt rik" '11

tp,r;dc c,c4spresoor ter aaiu t,o "en oorrter j t( n,'rit" -,tio,()¬ 1)r.1 :st;t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De aandeelhouders erkennen een afschrift van het verslag van de raad van bestuur houdende toelichting van het voorstel tot ontbinding met hieraan toegevoegd een staat van activa en passive, te hebben ontvangen, en er kennis van genomen te hebben. Zij maken erop geen opmerkingen, verzaken aan de termijn van inzage, en sluiten zich aan bij de besluiten erin vervat.

Kennisname van het verslag van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid ''RAVERT, STEVENS 8c CO", vertegenwoordigd door Mevrouw Kristien Stevens, bedrijfsrevisor, kantoorhoudend te 1860 Meise, H. Van Dievoetlaan, 1, eveneens opgemaakt overeenkomstig artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, hier aangewezen door de raad van bestuur, over de staat van actief en passief, met vermelding of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Diens besluiten luiden als volgt:

"Xl. CONCLUSIES

Tot besluit van zijn onderzoek onder de vorm van een beperkt nazicht met verwijzing naar artikel 181 van het wetboek van vennootschappen, verklaart ondergetekende, burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen "RAVERT, STEVENS & CO", bedrijfsrevisor, te 1860 Meise, H. Van Dievoetlaan, 1, vertegenwoordigd door Mevrouw Kristien STEVENS, bedrijfsrevisor, dat:

" in het kader van de procedure van vereffening voorzien door het vennootschapsrecht, het bestuursorgaan van de NV J.R. TALONFORM een boekhoudkundige staat per 28 februari 2014 heeft opgesteld, die rekening houdt met de vooruitzichten van de vereffening van de vennootschap;

" deze staat per 28 februari 2014 een balanstotaal opgeeft van 1.648.522,18 EUR en een netto-actief van 1.498.846,97 EUR.

" uit de controlewerkzaamheden, die wij hebben uitgevoerd overeenkomstig de toepasselijke professionele normen, blijkt dat deze staat de toestand van de vennootschap volledig, getrouw en juist weergeeft, in zoverre de vooruitzichten van het bestuursorgaan met succes zullen worden gerealiseerd door de vereffenaar.

Dit verslag werd op verzoek van het bestuursorgaan opgesteld overeenkomstig artikel 181 van het wetboek vennootschappen in het kader van de beslissing tot invereffeningstelling van de vennootschap en mag niet voor andere doeleinden gebruikt of aangewend worden.

Aldus opgesteld te Meise, op 6 mei 2014."

De aandeelhouders erkennen een afschrift van het verslag van de bedrijfsrevisor te hebben ontvangen, en er kennis van genomen te hebben. Zij maken erop geen opmerkingen, verzaken aan de termijn van inzage, en sluiten zich aan bij de besluiten erin vervat.

Er wordt beslist de vennootschap vervroegd te ontbinden, vanaf 27 mei 2014.

Ze bestaat vanaf 27 mei 2014 nog enkel voor haar vereffening.

2. De Heer Vanbiervliet Edouard Gustave, geboren te Elsene op 2 augustus 1943, wonende te 1000 Brussel, Michel Angelolaan, 48, wordt aangesteld als vereffenaar van de vennootschap, en bevestigt, zo hij handelt, niet getroffen te zijn door enig beroepsverbod en verklaart zijn mandaat te aanvaarden.

Zijn mandaat is bezoldigd.

Erkenning dat de instrumenterende notaris verwezen heeft naar de nieuwe voorschriften opgenomen in artikel 184 paragraaf twee van het Wetboek van Vennootschappen waaruit blijkt dat de benoeming van de vereffenaar aan de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel ter bevestiging moet worden voorgelegd.

De vereffenaar erkent eveneens dat de instrumenterende notaris hem gewezen heeft op de verplichtingen opgenomen in de artikelen 189bis en 190 van het Wetboek van Vennootschappen.

Voor zover de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel uitspraak doet binnen de termijn opgenomen in artikel 184§2 van het Wetboek van Vennootschappen, wordt een afschrift van de beslissing van de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel samen met een uitgifte van dit proces-verbaal neergelegd in het vennootschapsdossier bij de griffie van de rechtbank van koophandel.

Er wordt beslist opnieuw bijeen te komen teneinde een nieuwe vereffenaar aan te stellen indien de benoeming als vereffenaar van de Heer Vanbiervliet Edouard, voornoemd, door de Rechtbank van Koophandel niet wordt bevestigd of gehomologeerd.

3. De vereffenaar, de Heer Edouard Vanbiervliet, voornoemd, alleen optredend, zal de meest uitgebreide macht hebben om om zijn mandaat uit te oefenen, namelijk deze voorzien in artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zonder zijn toevlucht te moeten nemen tot machtiging van de algemene vergadering in de gevallen waarin deze is voorzien.

Hij mag onder andere desgevallend de onroerende en roerende goederen van de vennootschap uit de hand verkopen en alles doen wat nodig of nuttig zou zijn om dit doel te verwezenlijken.

Hij mag de Hypotheekbewaarder ontslaan om ambtshalve inschrijving te nemen, verzaken aan alle zakelijke rechten, voorrechten, hypotheken, rechtsvorderingen tot ontbinding, opheffing verlenen met of zonder betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen, verzet of andere belemmeringen.

De vereffenaar wordt ontslagen inventaris op te maken en mag zich houden aan de boeken van de vennootschap.

Hij zal beroep mogen doen op deskundigen (juridische, fiscale, boekhoudkundige raadgevers) met macht hen te bezoldigen.

De vereffenaar zal alle derden-lasthebbers mogen aanstellen en hun tijdelijke machten toekennen, die naar zijn oordeel passen voor bijzondere en bepaalde doeleinden.

Alle akten waarbij de vennootschap in vereffening verbonden wordt, zullen getekend worden door de vereffenaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereffenaar zal zich dienen te gedragen naar het voorschrift van artikel 189bis van het Wetboek van Vennootschappen en bijgevolg in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening, opgesteld na het einde van de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, overzenden aan de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel. Deze omstandige staat dient onder andere de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen te vermelden en dient aan te geven wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening dient deze omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden te worden.

De vereffenaar zal zich eveneens dienen te gedragen naar het voorschrift van artikel 190 Wetboek van Vennootschappen en bijgevolg vooraleer de vereffening af te sluiten aan de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord moeten voorleggen.

4. Tengevolge van de ontbinding wordt kennisgenomen van het ontslag van de hiernavolgende bestuurders:

tg De Heer VANBIERVLIET Edouard, voornoemd;

rgMevrouw VINGERHOETS Christiane, wonende te 1200 Brussel, Brand VVitIocklaan, 138;

mi Mevrouw VANBIERVLIET Christine, wonende te 1000 Brussel, Michel Angelolaan, 48;

Er wordt hen kwijting verleend.

5. Ingevolge de invereffeningstelling van de vennootschap worden de statuten aangepast en gecoördineerd, rekening houdend met de nieuwe toestand van de vennootschap.

Alle artikelen, behoudens het artikel waarin het doel omschreven is, worden opgeheven en vervangen door volgende tekst:

"Artikel 1  De vennootschap opgericht in de vorm van een Naamloze Vennootschap is in vereffening. Haar benaming luidt "J.R.-TALONFORM .

Artikel 2 De vennootschap bestaat nog enkel voor haar vereffening.

Artikel 3

De vennootschap heeft als voornaamste doel de voorbereiding en de afwerking van alle textielartikelen alsook van alle produkten, op basis van plastiek en van hout, bestemd voor de nijverheid, de meubilering, de kleding, de schoen, etz...

Zij kan aile burgerlijke of commerciële , roerende of onroerende daden stellen of verrichtingen doen, die direct of indirect betrekking hebben op haar doel of daarbij nuttig kunnen zijn of het kunnen vergemakkelijken.

Zij kan zich bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving, participatie, financiële tussenkomst of anderszins interesseren voor aile bestaande vennootschappen en ondernemingen, of die nog op te richten zijn in België of in het buitenland, waarvan het doel met het hare analoog of verwant is.

In 't algemeen kan zij alle industriële, commerciële of financiële verrichtingen doen, die direct of indirect, geheel of gedeeltelijk betrekking hebben op een of andere branche van haar doel.

Artikel 4  De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8870 Izegem, Prins Albertlaan, 30 en wordt bij eenvoudige beslissing van de vereffenaar, gehomologeerd overeenkomstig artikel 183 § 3 van het Wetboek van Vennootschappen, gevestigd in om het even welke plaats in België.

Artikel 5  Het kapitaal van de vennootschap bedraagt vierhonderd vijf en negentig duizend zevenhonderd zeven en tachtig euro vijf eurocent (495.787,05 E) en is verdeeld in tienduizend (10.000) aandelen, zonder nominale waarde.

Artikel 6  De vennootschap wordt bestuurd door een of meer vereffenaars aan wie volledige individuele bevoegdheid is toegekend om namens de vennootschap op te treden in rechte en jegens derden.

De vereffenaars beschikken over de bevoegdheden opgesomd in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen zonder dat zij voorafgaandelijk de goedkeuring behoeven van de algemene vergadering.

Artikel 7  Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op 1 september en eindigt op 31 augustus van volgend jaar.

Artikel 8  De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden op de eerste dinsdag van de maand december om tien uur dertig minuten 's ochtends. Valt de voormelde datum op een wettelijke feestdag of verlofdag, dan heeft de jaarvergadering plaats op de eerstvolgende werkdag op zelfde plaats en uur.

Artikel 9 - Er worden geen bijzondere voorwaarden opgelegd aan de aandeelhouders om deel te nemen aan de algemene vergaderingen die gehouden worden op verzoek en onder voorzitterschap van de vereffenaars.

Artikel 10 - De jaarrekening wordt opgesteld, aan de jaarvergadering voorgelegd en bij de Nationale Bank van België neergelegd, door de zorgen van de vereffenaars, samen met de opgave van de redenen waarom de vereffening niet kon worden voltooid, zulks conform de wettelijke voorschriften.

Artikel 11 - In de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling zenden de vereffenaars een omstandige toestand van de vereffening opgesteld aan het einde van de zesde en twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft.

Deze staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet vereffend worden.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening moet er nog slechts één keer per jaar een omstandige staat van vereffening aan de griffie toegezonden worden.

Deze staten worden bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Artikel 12 - Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

4

Bij de sluiting van de vereffening roepen de vereffenaars een bijzondere vergadering van de aandeelhouders samen ten einde kennis te nemen van de voorgestelde eindafrekening, in voorkomend geval het verslag van de commissaris te horen en te beslissen over de kwijting.

Tenminste één maand voor deze algemene vergadering leggen de vereffenaars de rekeningen neer, samen met de stukken ter staving.

Deze documenten worden gecontroleerd door de commissaris. Bij ontstentenis van een commissaris beschikken de vennoten over een individueel onderzoeksrecht, waarbij zich kunnen laten bijstaan of vertegenwoordigen door een bedrijfsrevisor of een externe accountant.

Indien de vergadering de rekeningen alsdan goedkeurt, wordt aan de vereffenaars décharge verleend en is de vereffening gesloten.

Zelfde vergadering duidt ten slotte de plaats aan waar de boeken en documenten van de vennootschap zullen worden bewaard."

6. Toekenning van de nodige bevoegdheden aan de vereffenaar, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om aile formaliteiten van doorhaling of van overdracht te verrichten bij aile bevoegde autoriteiten en in het bijzonder met betrekking tot het vervullen van alle formaliteiten inzake de Kruispuntbank vcor Ondernemingen.

Notaris Bernard Loontjens

TEGELIJK NEERGELEGDE STUKKEN

- afschrift van de akte de dato 27 mei 2014

coi5rdinering

E vs s'21 JZ: ri) '

CI ".

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

31/12/2013 : KO000857
29/12/2014 : KO000857
04/02/2013 : KO000857
28/12/2012 : KO000857
13/01/2012 : KO000857
17/12/2010 : KO000857
17/12/2009 : KO000857
18/12/2008 : KO000857
12/12/2007 : KO000857
13/12/2006 : KO000857
10/11/2006 : KO000857
23/12/2005 : KO000857
21/12/2004 : KO000857
12/12/2003 : KO000857
27/12/2002 : KO000857
16/09/2015 : KO000857
21/12/2001 : KO000857
11/01/2001 : KO000857
24/12/1999 : KO000857
18/12/2015 : KO000857
20/01/1999 : KO000857
01/01/1997 : KO857
19/01/1996 : KO857
01/01/1996 : KO857
01/01/1995 : KO857
24/12/1994 : KO857
01/01/1993 : KO857
24/12/1988 : KO857
15/01/1988 : KO857
07/01/1988 : KO857
01/01/1988 : KO857
01/01/1986 : KO857

Coordonnées
J.R. TALONFORM

Adresse
PRINS ALBERTLAAN 30 8870 IZEGEM

Code postal : 8870
Localité : IZEGEM
Commune : IZEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande