JANSAN

Association sans but lucratif


Dénomination : JANSAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 553.955.320

Publication

23/06/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Titel II Leden

Art. 5

De oprichters zijn van rechtswege de werkende leden van de vereniging.

De oprichters van de vereniging zijn de volgende:

· De heer Jan Vanwontergem, wonende te 12de Liniestraat, 8520 Kuurne

· De heer Sander Vandekerkhove, wonende te Dageraadstraat 2, 8520 Kuurne

· De heer Roeland Deblauwe, wonende te Koning Albertstraat 76, 8520 Kuurne

· De heer Jorn Verledens, wonende te Bavikhoofsestraat 85, 8520 Kuurne

· De heer Glenn Adam, wonende te Melkweg 21, 8520 Kuurne

· De heer Tom Vansteenkiste, wonende te Kouterstraat 61, 8520 Kuurne

· De heer Tomas Vanderbeke, wonende te Deerlijksesteenweg 69, 8530 Harelbeke

· De heer Tim Vanhauwaert, wonende te Ooigemstraat 17, 8710 Wielsbeke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, natuurlijke of rechtspersonen, die werkend lid moeten zijn van de vereniging. Als echter maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De raad van bestuur kan echter, met een eenvoudige meerderheid, beslissen tot het aanvaarden van nieuwe werkende leden.

De raad van bestuur kan een lid dat de organisatie schade toebrengt met onmiddellijke ingang schorsen tot de volgende algemene vergadering. De algemene vergadering kan een lid uit de vereniging uitsluiten mits tweederde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Titel III Raad van Bestuur

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. Zij worden benoemd voor de duur vastgesteld door de algemene vergadering bij hun benoeming.

Een lid kan vrijwillig ontslag nemen via een schrijven gericht aan de raad van bestuur. Een lid dat tweemaal afwezig blijft op de algemene vergadering zonder verontschuldiging kan door de raad van bestuur als vrijwillig ontslagnemend beschouwd worden.

De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Het kandidaat werkend lid dient voorgedragen te worden door één of meerdere werkende leden. Het aantal werkende leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen.

De raad van bestuur kan ook toegetreden leden aanvaarden, omwille van de band die zij met de vereniging hebben. Iedereen die tot de vereniging toetreedt, wordt geacht zich aan de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement te onderwerpen.

De jaarlijkse bijdrage voor de leden kan niet meer bedragen dan vijfhonderd euro (~ 500,00). De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.

Het lidmaatschap kan voortijdig beëindigd worden door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De bestuurders zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Bestuurders kunnen ook steeds vrijwillig ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur kiest uit zijn leden minstens een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art. 7

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

De raad van bestuur vergadert telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer één derde van de leden van de algemene vergadering daarom vraagt.

De oproeping wordt ten minste twee dagen voor de vergadering aan de bestuurders verzonden, hetzij via de post, via fax of elektronisch bericht en vermeldt de agenda. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan dan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8

A. BEVOEGDHEID

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

Iedere bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder op de vergaderingen van de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan slechts één volmacht dragen.

In geval van hoogdringendheid, kunnen de bestuurders via een schriftelijke procedure beslissingen nemen. Hiertoe is vereist dat de beslissingen genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders en dat er vooraf een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

De raad is bevoegd voor alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad is tevens bevoegd om alle daden van beschikking te stellen. Onder daden van beschikking worden ondermeer bedoeld, zonder limitatief te zijn: het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle verrichtingen, inclusief bankverrichtingen en het opheffen van hypotheken.

B. DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en

taken, overdragen aan één zijner leden.

De raad van bestuur kan onder zijn leden tevens een gedelegeerd bestuurder benoemen die wordt belast met het dagelijks bestuur van de vereniging. Hij verzorgt de lopende zaken inclusief de financiële zaken en de dagelijkse briefwisseling en ondertekent deze documenten geldig namens de vereniging.

C. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad als college, wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte:

- voor alle handelingen beperkt tot een bedrag van vijfduizend euro (~ 5.000,00), door hetzij de voorzitter van de raad van bestuur, hetzij de ondervoorzitter, hetzij de secretaris of hetzij de penningmeester, alleen optredend; - voor alle handelingen boven een bedrag van vijfduizend euro (~ 5.000,00) door twee (2) bestuurders, gezamenlijk optredend, waarvan één van hen voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester of secretaris is. Binnen de perken van het dagelijks bestuur, door de gedelegeerd bestuurder alleen, die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaande machtiging uitgaande van de raad van bestuur moeten leveren.

Deze bevoegdheidsdelegatie vervalt in elk geval ter gelijkertijd met de beëindiging van het bestuursmandaat. Bovendien kan het mandaat of de bevoegdheidsdelegatie te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

Titel IV Algemene vergadering

Art. 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Ze is bevoegd voor:

a. Het wijzigen van de statuten

b. De benoeming en de afzetting van de bestuurders

c. De kwijting aan de bestuurders

d. Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

e. Het ontbinden van de vereniging

f. De uitsluiting van een lid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

g. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 10:

Ieder lid heeft het recht om deel te nemen aan de Algemene Vergadering. Een lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, er is echter maar één volmacht per vertegenwoordiger toegelaten. Alle leden hebben gelijk stemrecht.

Art. 11:

Jaarlijks, binnen de zes (6) maanden na het afsluiten van het boekjaar, wordt een algemene vergadering gehouden, hetzij op de zetel van de vereniging, hetzij in elke andere plaats aan te duiden in de oproepingsbrieven.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter, de ondervoorzitter, de penningmeester of de secretaris, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist, en minstens één keer per jaar. De oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail, minstens acht dagen voor de algemene vergadering en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12:

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, ten laatste één maand na de vergadering. Inzage in een afschrift van het verslag kan worden opgevraagd op de maatschappelijke zetel door alle leden en derden die een belang kunnen doen blijken.

Art. 13

Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van [01/01] tot [31/12] van ieder jaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur

verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene

vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Art. 14

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan de algemene vergadering slechts tot de ontbinding van de vereniging besluiten in overeenstemming met de bepalingen gesteld voor een wijziging van het doel van de vereniging.

De algemene vergadering is rechtsmatig samengesteld indien minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, wordt een nieuwe datum, tenminste 15 dagen na de eerste vergadering, vastgelegd, waarop kan worden beslist zonder dat aan dit quorum is voldaan.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemming is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Titel V Overige bepalingen

Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de bestemming door de algemene vergadering.

Inzake wijziging van statuten, uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding worden de beslissingen van de algemene vergadering echter genomen mits de speciale voorwaarden van aanwezigheid en meerderheid vereist door de wet.

Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

De vereffenaar doet daartoe een of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aan de algemene vergadering, aan te geven in de oproepingsbrief. Alle werkende leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de op de vergadering aanwezige leden goedgekeurd wordt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Zijn niet alle leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op de tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden, welke het getal der aanwezige leden ook zij.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Art. 15

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de

V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei

2002 toepasselijk.

UITTREKSEL UIT DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

GEHOUDEN OP DE ZETEL VAN DE VERENIGING OP 27/05/2014

EERSTE BESLUIT

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om het aantal bestuurders te bepalen op zeven (7) en benoemt de hierna volgende personen voor onbepaalde duur tot bestuurder:

TWEEDE BESLUIT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De raad is bevoegd voor alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad is tevens bevoegd om daden van beschikking te stellen. Onder daden van beschikking worden onder meer bedoeld, zonder limitatief te zijn: het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle verrichtingen, inclusief bankverrichtingen en het opheffen van hypotheken. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken, overdragen aan één zijner leden. De raad van bestuur kan onder zijn leden tevens een gedelegeerd bestuurder benoemen die wordt belast met het dagelijks bestuur van de vereniging. Hij verzorgt de lopende zaken met inbegrip van de financiële zaken en de dagelijkse briefwisseling en ondertekent deze documenten geldig namens de vereniging. Deze bevoegdheidsdelegatie vervalt in elk geval ter gelijkertijd met de beëindiging van het bestuursmandaat. Bovendien kan het mandaat of de bevoegdheidsdelegatie te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden vóór 1 juli 2016.

DERDE BESLUIT

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter zake.

VIERDE BESLUIT  VOLMACHTEN

De vergadering besluit dat het eerste boekjaar aanvangt op heden bij de oprichting van de vereniging om te eindigen op 31 december 2015.

De aldus toegekende opdrachten gaan in van zodra de vereniging rechtspersoonlijkheid verkregen heeft.

De bovengenoemde bestuurders verklaren hun mandaat te aanvaarden.

· De heer Jan Vanwontergem, wonende te 12de Liniestraat, 8520 Kuurne

· De heer Sander Vandekerkhove, wonende te Dageraadstraat 2, 8520 Kuurne

· De heer Roeland Deblauwe, wonende te Koning Albertstraat 76, 8520 Kuurne

· De heer Jorn Verledens, wonende te Bavikhoofsestraat 85, 8520 Kuurne

· De heer Glenn Adam, wonende te Melkweg 21, 8520 Kuurne

· De heer Tom Vansteenkiste, wonende te Kouterstraat 61, 8520 Kuurne

· De heer Tomas Vanderbeke, wonende te Deerlijksesteenweg 69, 8530 Harelbeke

De stichtende leden en de aldus benoemde bestuurders stelt, onder de opschortende voorwaarde dat onderhavige VZW rechtspersoonlijkheid heeft bekomen, de heer Jorn Verledens, wonende te Bavikhoofsestraat 85, 8520 Kuurne aan als bijzondere gevolmachtigde, die alleen kan optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

UITTREKSEL UIT DE RAAD VAN BESTUUR

GEHOUDEN OP DE ZETEL VAN DE VERENIGING OP 27/05/2014

De aldus benoemde bestuurders zijn in raad verenigd en besluiten met éénparigheid van stemmen aan te stellen:

- als voorzitter: Jan Vanwontergem

- als ondervoorzitter: Sander Vandekerkhove

- als secretaris: Roeland Deblauwe

- als penningmeester: Jorn Verledens

De aldus toegekende opdrachten gaan in van zodra de vereniging rechtspersoonlijkheid verkregen heeft.

Coordonnées
JANSAN

Adresse
HARELBEEKSESTRAAT 16 8520 KUURNE

Code postal : 8520
Localité : KUURNE
Commune : KUURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande