JEUGDHUIS DE SHELTER, AFGEKORT : JH DE SHELTER

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDHUIS DE SHELTER, AFGEKORT : JH DE SHELTER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.696.874

Publication

14/01/2014
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I f II I~ IIIIIIIIIII

*14019656*

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbiac

i

Ondernemingsnr : 0845.696.874

Benaming

(voluit) : jeugdhuis De Shelter vzw

(verkort) : De Shelter

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Markt 8, 8600 Diksmuide

Onderwem akte : ontbinding - vereffening

Op de algemene vergadering van 15.11.2013 werd beslist door vzw jeugdhuis De Shelter gevestigd te Grote; Markt 8, 8600 Diksmuide in ontbinding te stellen.

Er zijn geen activiteiten meer, Zodoende werd beslist tot vereffening van de vzw. Als vereffenaar werd' aangesteld: Bakeland Thomas, Montanusstraat 1, 8600 Diksmuide.

Gregory Saelens Thomas Bakeland Nina Willems

Nick Vroman Ina Annoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

16/05/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de alge tél=, griffie

MOD 2.2

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

oe(e 69

Jeugdhuis De Shelter vzw

Grote Markt 8, 8600 Diksmuide

(verkort) Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte : I.OPRICHTINGSAKTE

A.Verschijnende partijen en verklaring van de oprichters

Op 10 april 2012 verklaren ondergetekenden, allen van Belgische nationaliteit te zijn:

1.De heer Gregory Saelens, Grote Markt 8, 8600 Diksmuide;

2.Juffrouw Ina Annoot, Bloemmolenkaai 8, 8600 Diksmuide;

3.Juffrouw Nina Willems, Ramboutstraat 5, 8600 Diksmuide;

4.De heer Nick Vroman, Grauwebroederstraat 71, 8600 Diksmuide;

5.De heer Jens Roose, Leerlooierijstraat2, 8600 Diksmuide;

6.Juffrouw Jelka Syoen, Eikhofstraat 15, 8600 Diksmuide;

7,De heer Thomas Bakeland, Montanusstraat 1, 8600 Diksmuide.

te zijn overeengekomen om bij onderhavige akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet op de vzw's, onder de benaming "Jeugdhuis De Shelter", "De Shelter, "Jh De Shelter", met maatschappelijke zetel te Grote Markt 8, 8600 Diksmuide en met onbepaalde duur vanaf heden.

De ondertekenden verklaren en erkennen dat hun ondertekening van de oprichtingsakte het effectief lidmaatschap van de vzw inhoudt en dat ze zich zullen schikken naar de statuten zoals hierna vastgelegd met, betrekking tot de rechten, plichten en de lidmaatschapsbijdrage.

B. Statuten

De oprichters hebben de hierna volgende statuten vastgelegd.

TITEL I: BENAMING -- ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1.

De vereniging draagt de naam: "Jeugdhuis De Shelter vzw", afgekort "JH De Shelter", navolgend aangeduid ais "de vereniging".

De naam van de vereniging, of de verkorte weergave ervan, zal vermeld worden in alle akten, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en alle andere stukken, uitgaande ervan, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "v.z.w.",

ARTIKEL 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging zal gevestigd zijn te 8600 Diksmuide, Grote Markt 8, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Veume. Binnen de stad Diksmuide kan de maatschappelijke zetel worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur. De lokalen kunnen op andere plaatsen dan waar de zetel gevestigd is gelegen zijn.

ARTIKEL 3.

De vereniging heeft tot doel te voorzien in een zinvolle vrijetijdsbesteding voor jongeren, zonder onderscheid van levensbeschouwing, nationaliteit, sociale status en/of politieke overtuiging. Men hoopt op deze wijze bij te dragen tot de socialisatie en integratie van de jeugd. Hiertoe kan zij zelf activiteiten organiseren of deelnemen;

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

111110.111.171119111

ir

bE

B St

I~

-4 MEI 2012

Griffie

" -a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

aan activiteiten zoals ontmoeting, ontspanning en vorming. Zij kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen,

De vereniging bied ook een drankgelegenheid aan tegen democratische prijzen. Deze zorgt ervoor dat de vereniging een luisterend oor geeft en een goede dialoog kan opbouwen met de jeugd die zich wenst te ontspannen met leeftijdsgenoten. De vereniging kan hierbij ook als spreekbuis van de stad dienen. Om de ontspanning en de sfeer te bevorderen wordt ook voorzien in randanimaties op de openingsdagen van het jeugdhuis. Gezien de eigenheid van het jeugdhuisconcept wordt de bargelegenheid en de begeleiding aan de activiteiten volledig verzorgd door vrijwilligers.

Te dien einde kan de vereniging onder meer eigendommen of zakelijke rechten verwerven, roerende en onroerende goederen huren en verhuren, fondsen inzamelen en alle rechts- en feitelijke handelingen stellen die haar doel rechtvaardigen. De vereniging kan zelfs daden van koophanden stellen.

ARTIKEL 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden,

TITEL II: LEDEN, bijdrage, toetreding, uittreding

ARTIKEL 5.

De vereniging heeft twee soorten leden: effectieve en toegetreden leden. Het minimum aantal effectieve leden van de vereniging zonder winstoogmerk is drie. Het maximum aantal effectieve leden of toegetreden leden is onbeperkt,

De ondergetekende oprichters van de vereniging zijn de eerste effectieve leden.

De effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het register van leden. De voorwaarde om als effectief lid te worden aanvaard is enige verantwoordelijkheid te dragen in het uitbouwen van de vereniging, door hun bijzondere bevoegdheid of hun engagement dragen ze rechtstreeks bij tot de verwezenlijking van het doel. Indien nodig zal de Raad van Bestuur een lijst voorbereiden met potentiële effectieve leden en voorleggen aan de Algemene Vergadering.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging zonder winstoogmerk. Toegetreden leden zijn deze die voldoen aan de bepalingen van het huishoudelijk reglement en minstens 14 jaar oud zijn. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering en moeten niet worden opgeroepen voor de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en

verplichtingen hen toebedeeld door het huishoudelijk reglement en/of in de statuten. Het huishoudelijk reglement dienaangaande kan zonder akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Diverse benamingen voor deze soorten van toegetreden leden, kunnen ondermeer zijn: "medewerkers" en leden".

ARTIKEL 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard. De Raad van Bestuur is hierbij in geen geval gehouden zijn beslissing te rechtvaardigen. De voorwaarden om als werkend lid te worden aanvaard, worden door het huishoudelijk reglement nader bepaald.

ARTIKEL 7.

Het jaarlijks lidgeld wordt bepaald door de Raad van Bestuur en is jaarlijks voor herziening vatbaar, zonder

dat het meer kan bedragen dan 100 Euro.

ARTIKEL 8.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag van effectieve leden moet aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk lid dat nalaat de bijdrage te betalen binnen de maand nadat hij per brief of mail op de hoogte is gesteld van de betaling, verliest de voorrechten van het lidmaatschap.

Indien een lid de statuten of het huishoudelijk reglement niet naleeft kan dit worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur, waarna op voorstel van de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering kan beslissen om tot uitsluiting van het lid over te gaan. Indien het lid schade berokkende aan het jeugdhuis of het imago van een van haar effectieve leden, kan hiervoor een schadevergoeding geëist worden.

Tot en met de datum van het ontslag is de lidgeldbijdrage ondeelbaar voor het nog lopende jaar verschuldigd.

De betaalde lidgelden door de ontslagnemende leden blijven te allen tijde en onvoorwaardelijk verworven en behouden door de vereniging.

De uittredende of uitgesloten leden alsook hun erfgenamen en dergelijke, hebben niet het minste recht, van welke aard ook, op enige vergoeding voor de gestorte bijdragen, lidgelden, of een deel van het vermogen van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

TITEL Ili; RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 9.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders. Voor een hernieuwbare termijn van twee jaar worden zij benoemd door de Algemene Vergadering en zij zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit en zijn herkiesbaar.

De vereniging wordt buiten rechte vertegenwoordigd door de voorzitter of de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders gezamenlijk.

Ze zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging, tenzij onder voorbehoud van de

gebruikelijke aansprakelijkheidsregels. -

De Raad van Bestuur zal trachten maandelijks samen te komen en is bevoegd voor:

-Het sluiten van contracten en verlenen van volmachten aan een afgevaardigd-bestuurder

-Het vertegenwoordigen van de vzw als die voor de rechter gedaagd wordt

-Het vertegenwoordigen van het jeugdhuis in de jeugdraad

-Het aanvaarden van schenkingen en legaten

-Het oprichten van werkgroepen.

-Het opmaken van de begroting en rekeningen

-Het aanvaarden van werkende leden

ARTIKEL 10.

De Raad van Bestuur wordt door haar voorzitter of secretaris bijeengeroepen middels gewone brief of per e-

mail en dit ten laatste vier dagen op voorhand.

De Raad van Bestuur kan onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester benoemen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stam van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

ARTIKEL 11.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van twee

bestuurders. Zij moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit.

TITEL 1V ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 12.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

of zo deze afwezig is, door de oudste der aanwezige bestuurders. Elk lid heeft één stem en kan, mits

voorlegging van een geschreven volmacht, één ander lid vertegenwoordigen Bij staking van stemmen is de

stem van de voorzitter doorslaggevend.

Haar bevoegdheden zijn:

-De wijziging van de statuten.

-De benoeming en afzetting van de bestuurders

-De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-De uitsluiting van een lid

-De machtiging van de Raad van Bestuur om zijn bevoegdheden over te dragen aan derde

-De beslissing over de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging

-De ontbinding van de vereniging.

-Bepalen van het lidgeld

-Alle andere bevoegdheden worden toegewezen aan de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 13.

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer één vijfde van de leden zulks vraagt. Zij moet minstens éénmal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende boekjaar.

Alle leden worden bij gewone brief of per e-mail opgeroepen, met aanduiding van plaats, datum, uur en agenda van de vergadering. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn. De uitnodigingen worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

enoo 2.2

ARTIKEL 14,

De Algemene Vergadering is, behoudens voor de materies waarvoor zij exclusief bevoegd is zoals bepaald door de Wet dd. 27.06.1921, uitsluitend bevoegd voor het nemen van beslissingen die de vereniging financieel kunnen verbinden voor een bedrag van 2500 Euro en meer.

ARTIKEL. 15.

De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de secretaris en door een bestuurder.

Voormeld register ligt ter inzage van de leden op de zetel van de vereniging.

TITEL V: FINANCIEEL BEHEER

ARTIKEL 16.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar echter loopt van de

dag van de oprichting tot 31 december van dit jaar.

De Raad van Bestuur legt de rekeningen en begrotingen ter goedkeuring voor aan de Algemene

Vergadering, Deze goedkeuring geldt als ontlasting van de Raad van Bestuur.

TITEL VI: ONTBINDING  VEREFFENING

ARTIKEL 17.

In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke hieraan, de

rechtbank, één of meerdere vereffenaars.

De Algemene Vergadering en/of de rechtbank bepaalt de bevoegdheden, modaliteiten en

vereffeningvoorwaarden voor de vereffenaars.

AERTIKEL 18.

In geval van ontbinding van de verenging worden de activa en haar bestanddelen, na aanzuivering van de passiva en zijn bestanddelen, en na ten laste neming van de vereffeningkosten, gegeven aan de jeugddienst van de Stad Diksmuide.

III.DIVERSE BEPALINGEN

A.Jaarvergadering

De eerste Algemene jaarvergadering zal gehouden worden in het tweede trimester van het jaar 2013.

B.Maatschappelijk jaar

Het eerste maatschappelijk jaar loopt vanaf heden tot en met 31 december 2012.

C.Verkiezingen van de eerste Raad van Bestuur

Deze Algemene Vergadering heeft met eenparigheid van stemmen volgende leden van de Raad van

Bestuur verkozen na stemming uit de door de leden voorgedragen kandidaten, dit voor een termijn van twee

jaar:

1.De heer Gregory Saelens, Grote Markt 8, 8600 Diksmuide;

2.Juffrouw !na Annoot, Bloemmolenkaai 8, 8600 Diksmuide;

3.Juffrouw Nina Willems, Ramboutstraat 5, 8600 Diksmuide;

4.De heer Nick Vroman, Grauwebroederstraat 71, 8600 Diksmuide;

5.De heer Jens Roose, Leerlooierijstraat 2, 8600 Diksmuide;

6.Juffrouw Jelka Syoen, Eikhofstraat 15, 8600 Diksmuide;

7.De heer Thomas Bakeland, Montanusstraat 1, 8600 Diksmuide.

D.Raad van Bestuur

De bestuurders hebben de functies als volgt onder elkaar verdeeld;

-Voorzitter; de heer Gregory Saelens voornoemd

-Secretaris: de heer Nick Vroman voornoemd

-Ondervoorzitter; de heer Thomas Bakeland voornoemd

-Penningmeester: juffrouw Jelka Syoen voornoemd

E. Kosten

De oprichters verklaren dat ze de kosten van oprichting begroten op 300 ¬ . Aldus werden de statuten met éénparigheid van stemmen overeengekomen en ondertekend door de aanwezige oprichters. De beslissingen tot benoeming van de Raad van Bestuur werd met de

vereiste meerderheid volgens de statuten genomen., De volmachten van de volmachtgevers aan de volmachthouders worden aangehecht.

Opgemaakt te Diksmuide op 10 april 2012 in 12 exemplaren, waarvan er enerzijds bestemd zijn voor ieder van de aanwezige oprichters en waarbij ze erkennen één origineel te hebben ontvangen bij ondertekening voor gelezen en goedgekeurd, en waarvan anderzijds de overige exemplaren bestemd zijn voor wie het behoort.

MOD

LuikB - vemolg

.  _

Naam en handtekeningen:

Thomas Bakeland

Op de laatste blz. van umkovermeWen:

Verso : Naam en handtekening

beflouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
JEUGDHUIS DE SHELTER, AFGEKORT : JH DE SHELT…

Adresse
GROTE MARKT 8 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : DIKSMUIDE
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande