JOSSON FRANS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : JOSSON FRANS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 427.107.925

Publication

17/01/2014
ÿþc~

Mod 2.0

1__~ i"I s In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEU

1 0 -01

2014

11111111113e11(114 B

cERGELEGp

-3. 01, 2014

RECHTBANK K04 HANDEL KOfTi[71e

L.GISCH STgATSB

Ondernemingsar : 0427.107.925

Benaming

(voluit) : JOSSON FRANS

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8560 Wevelgem, Lauwestraat 7

Onderwerp akte : REGIME ARTIKEL 537 WIB  UITKERING TUSSENTIJDS DIVIDEND  ONMIDDELLIJK GEVOLGD DOOR KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA - STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Francis DEVELTER, geassocieerd notaris te Menen op 24, december 2013, met volgend registratierelaas "geregistreerd te Menen op 27 december 2013, vier bladen, geen, renvooien, boek 205 blad 79 vak 19, ontvangen: vijftig euro (¬ 50,00), de E.A. Inspecteur (getekend) BEELPREZ PATRICK.", dat de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "JOSSON FRANS" onder meer het volgende beslist heeft:

EERSTE BESLUIT; VASTSTELLING VAN DE BELASTE RESERVES

De algemene vergadering stelt vast dat de belaste reserves zoals die ten laatste op éénendertig maart. tweeduizend en dertien zijn goedgekeurd door de algemene vergadering van de vennootschap één miljoen, negenhonderd en zesduizend zesenvijftig euro vijfentachtig cent (¬ 1.906.056,85) bedragen, zoals blijkt uit de. goedgekeurde jaarrekening van éénendertig december tweeduizend en elf.

TWEEDE BESLUIT: VASTSTELLING VAN HET UITKEERBAAR BEDRAG

De algemene vergadering stelt vast dat het uitkeerbaar bedrag rekening houdende met de bepalingen van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen één miljoen negenhonderd éénennegentigduizend honderd vierentwintig euro achtentwintig cent (¬ 1.991.124,28) bedraagt.

DERDE BESLUIT: BESLISSING TOT UITKERING VAN EEN TUSSENTIJDS DIVIDEND

De algemene vergadering besluit over te gaan tot de uitkering van een tussentijds dividend voor een bedrag van EEN MILJOEN ACHTHONDERD ZESTIGDUIZEND EURO aan de enige vennoot.

Dit dividend wordt betaalbaar gesteld door boeking op rekening-courant van de enige vennoot.

VIERDE BESLUIT: VOORAFGAANDE VERSLAGEN INZAKE KAPITAALVERHOGING

Met algemeenheid van stemmen ontslaat de vergadering de voorzitter van het voorlezen van de verslagen opgemaakt door het bestuursorgaan op negenentwintig november tweeduizend en dertien en de bvba Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, vertegenwoordigd door de BV BVBA Plet Dujardin, vertegenwoordigd door de heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisor, opgemaakt op twaalf december tweeduizend en dertien, die handelen over de hierna beschreven inbreng in natura; welke rapporten werden opgesteld overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van vennootschappen.

De conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor met betrekking tot de inbreng in natura luiden als volgt: '6. BESLUIT

Ingevolge het ingestelde onderzoek overeenkomstig de controlenormen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, bij de kapitaalverhoging met inbreng in natura bij de BV oW BVBA JOSSON FRANS door inbreng in natura van een vordering die zal worden toegekend aan de heer Frans JOSSON naar aanleiding van de voorgenomen dividenduitkering bij de inbrenggenietende vennootschap, kan ik besluiten dat

1,De kapitaalverhoging werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake kapitaalverhoging door inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen, voor de bepaling van de als tegenprestatie verstrekte vergoeding, alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10 %.

2.De beschrijving van de inbreng aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid voldoet.

De voorbeschreven inbreng in natura betreft een inbreng onder de opschortende voorwaarde van het,

voorafgaandelijk bekomen van een formele goedkeuring van de voorgenomen dividenduitkering door de'

' algemene vergadering van de inbrenggenietende vennootschap.

3.De voor de kapitaalverhoging door inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Eijlagenïiij fief flelgisch Staatsblad -17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de toename van de fractiewaarde van de bestaande aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Wij merken op dat het niet creëren van nieuwe aandelen n.a.v. de voorgenomen kapitaalverhoging door inbreng in natura weliswaar, in de gegeven omstandigheden, juridisch mogelijk wordt geacht door hoogstaande rechtsleer terzake doch in gaat tegen het advies van de Raad van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

Volledigheidshalve dien ik een principieel voorbehoud te formuleren nopens het bestaan en de hoegrootheid van een uitwinningsrisico op de vennootschap naar aanleiding van eventuele bodemverontreiniging op de aanwezig percelen grond aangezien mij hieromtrent onvoldoende informatie beschikbaar is.

4.De als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng in natura bestaat uit een toename van de fractiewaarde van de huidige aandelen ten belope van 1.674.000,00 EUR

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de operatie waarin dit verslag werd opgesteld.

Wevelgem op 12 december 2013

BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin,

Vertegenwoordigd door de BV BVBA Piet Dujardin,

Vertegenwoordigd door dhr. Piet Dujardin, bedrijfsrevisor."

De enige vennoot erkent immers een afschrift van deze verslagen te hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen.

Deze verslagen zullen neergelegd worden ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Kortrijk, samen met de expeditie van onderhavig proces-verbaal

VIJFDE BESLUIT: KAPITAALVERHOGING CONFORM ARTIKEL 537 WIB

De algemene vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van lnkomstenbelastingen, het kapitaal van de vennootschap te verhogen door inbreng in natura van de rekening-courant gecreëerd door uitkering van een tussentijds bruto-dividend, ten bedrage van één miljoen achthonderd zestigduizend euro (¬ 1.860.000,00), onder aftrek van tien procent roerende voorheffing ten bedrage van honderd zesentachtigduizend euro (¬ 186.000,00), hetzij aldus één miljoen zeshonderd vierenzeventigduizend euro (¬ 1.674.000,00), zonder creatie van nieuwe aandelen, doch met verhoging van de fractiewaarde van de huidige aandelen.

ZESDE BESLUIT : VERWEZENLIJKING VAN DE KAPITAALVERHOGING

Is alhier tussengekomen, de enige vennoot, de heer Josson Frans, voornoemd, die na voorlezing te hebben gehoord van al wat voorafgaat, verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten van de vennootschap en verklaart met zijn netto-aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, zijnde één miljoen zeshonderd vierenzeventigduizend euro (¬ 1.674.000,00) te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging, door inbreng van de credit rekening-courant pp zijn naam in voormelde vennootschap zoals beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor,

De inbrenger verduidelijkt nogmaals dat voormeld ingeboekt creditsaldo van de door hem aangehouden rekening-courant tot stand is gekomen tengevolge van het tussentijds dividend hem toegekend.

Ingevolge onderhavige inbreng wordt het netto-bedrag van voorschreven dividend-uitkering onmiddellijk in het kapitaal opgenomen.

Als vergoeding voor deze inbreng worden geen nieuwe aandelen gecreëerd.

De vergoeding voor de voormelde inbreng bestaat in een verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

ZEVENDE BESLUIT VASTSTELLING VAN DE KAPITAALVERHOGING

De vergadering stelt vast en verzoekt mij, notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van één miljoen zeshonderd vierenzeventigduizend euro (¬ 1.674.000,00) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus werkelijk gebracht werd op één miljoen zeshonderd tweeënnegentigduizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 1.692.550,00), vertegenwoordigd door honderd achtennegentig (198) aandelen, zonder nominale waarde.

ACHTSTE BESLUIT WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de beslissing tot kapitaalverhoging die voorafgaat, besluit de vergadering om artikel 5 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"Het maatschappelijk kapitaal bedraagt één miljoen zeshonderd tweeënnegentigduizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 1.692.550,00) . Het wordt vertegenwoordigd door honderd achtennegentig (198) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/honderd achtennegentigste (11198ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.".

NEGENDE BESLUIT  VOLMACHT COORDINATIE

De vergadering verleent aan de instrumenterende notaris alle machten om de gecoördineerde statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

TIENDE EN LAATSTE BESLUIT MACHTEN AAN HET BESTUURSORGAAN

De vergadering verleent alle machten aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de genomen besluiten.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL bestemd om te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Luik B  vervolg :Cod

Tegelijk hiermee neergelegd

-expeditie akte statutenwijziging;

-gecoördineerde statuten,

-versrag zaakvoerder;

-verslag bedrijfsrevisor;

Meester Francis Develterf geassocieerd notaris te Menen.

'Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

+ pehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse : Naam en handtekening

29/07/2013
ÿþOndernemingsnr : 0427.107.925

Benaming

(voluit) : JOSSON FRANS

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8560 Wevelgem, Lauwestraat 7

(volledig adres)

Onderwerp akte : DOEL - BENOEMING STATUTAIRE ZAAKVOERDERS KAPITAALVERMINDERING - STATUTENWIJZIGINGEN

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Dominique HENDRYCKX, geassocieerd notaris te Menen op twintig juni tweeduizend en dertien, geregistreerd te Menen op 24 juni 2013, tien bladen, een verzending boek 205 blad 1 vak 4, ontvangen : vijfentwintig euro (¬ 25,00), de E.A. Inspecteur al; (getekend) Patrick BIEELPREZ, dat de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "JOSSON FRANS" volgende besluiten genomen heeft :

EERSTE BESLUIT

De voorzitter geeft lezing van het verslag van de zaakvoerder over de wijziging van het doel van de vennootschap met aangehechte staat van actief en passief van de vennootschap afgesloten per éénendertig maart tweeduizend en dertien.

De vergadering besluit het doel van de vennootschap te wijzigen als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel:

LVOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

1.Het verlenen van diensten en adviezen aan derden.

2.1-let verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en cci;rdineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

3.Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

4.Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkoper, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa;

5.De aan- en verkoop, evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen.

II.VOOR EIGEN REKENING

1.Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

2. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

3. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONT

2.2

BELG1SC

T

tik ír~Lrji:

07- 26'73 STAATSBLA

NEERGELEGD

-4. 07, 2013

RECHTBANK KOOPHANDEL Grifl@RTRIJK

r

II~111n~m~WV~IYIYV~MIII

1 118309*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Stá'itsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband niet haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak?

De vergadering besluit om artikel 3 van de statuten aan te passen aan het genomen besluit door invoeging van de nieuwe tekst van de doelsomschrijving.

TWEEDE BESLUIT

De vergadering besluit tot benoeming als statutaire zaakvoerders en dit voor de duur van de vennootschap: De heer JOSSON Frans, wonende te 8560 Wevelgem, Lauwestraat 7 en mevrouw GHESQUIERE Nadine, wonende te 8560 Wevelgem, Lauwestraat 7.

Die beiden hebben verklaard hun opdracht te aanvaarden.

De opdracht van de heer Josson Frans en van mevrouw Ghesquière Nadine is onbezoldigd, tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering.

DERDE BESLUIT

De vergadering besluit het maatschappelijk kapitaal te verminderen met vierhonderd en tweeëntwintig euro (¬ 400.022,00), teneinde het te brengen op achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 18.550,00), en zonder vernietiging van aandelen.

De vergadering beslist dat deze kapitaalvermindering zat proportioneel aangerekend worden op het werkelijk gestort kapitaal en de geïncorporeerde reserves.

De vergadering besluit vervolgens dat deze kapitaalvermindering zal geschieden door terugbetaling in speciën van een bedrag gelijk aan het bedrag van de kapitaalvermindering aan de aandeelhouders in evenredigheid tot hun huidig aandelenbezit.

De vergadering stelt vast en verzoekt mij, notaris akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalsvermindering van vierhonderd en tweeëntwintig euro (¬ 400.022,00) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 18.550,00).

De vergadering besluit om artikel 5 van de statuten aan te passen aan het genomen besluit.

VIERDE BESLUIT

De vergadering besluit de datum van de jaarvergadering te wijzigen, met name van de eerste vrijdag van de maand april om twintig uur naar de derde vrijdag van de maand juni om achttien uur.

VIJFDE BESLUIT

De vergadering besluit tot het aannemen van een volledige nieuwe tekst van de statuten.

ZESDE BESLUIT

De vergadering gelast de zaakvoerders met het ten uitvoer leggen van de genomen besluiten en tot coördinatie van de statuten.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL bestemd om te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel,

Tegelijk hiermee neergelegd :

-expeditie akte statutenwijziging;

-verslag zaakvoerder met aangehechte staat van actief en passief;

-gecoördineerde statuten.

Meester Dominique HENDRYCKX, notaris te Menen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/04/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 05.04.2013, NGL 26.04.2013 13099-0310-013
04/05/2012 : KOT000098
20/06/2011 : KOT000098
20/05/2010 : KOT000098
10/04/2009 : KOT000098
08/05/2008 : KOT000098
25/07/2007 : KOT000098
03/05/2007 : KOT000098
02/05/2005 : KOT000098
30/04/2004 : KOT000098
18/02/2004 : KOT000098
09/05/2003 : KOT000098
23/07/1999 : KOT000098
01/01/1986 : KOT98
28/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 22.06.2016 16207-0297-012

Coordonnées
JOSSON FRANS

Adresse
LAUWESTRAAT 7 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande