JUDO-CLUB BRUGGE, AFGEKORT : JUDO BRUGGE

Association sans but lucratif


Dénomination : JUDO-CLUB BRUGGE, AFGEKORT : JUDO BRUGGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.691.781

Publication

23/06/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

1 2 JUN 2014

Griffie

Gent-Afcieling Brugge

111111111111113111 P11

Ondernemingsnr: 0408.691.781 De griffier Benaming

(voluit) : Judo-Club Brugge

(verkort) JudoBrugge.be

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Spoorwegstraat 134, 8200 Brugge

Onderwerp akte Gecoördineerde statuten + ontslag en benoeming van bestuurders

Op de algemene vergadering vareaart 2014 werd het ontslag als bestuurder van Didier Franceus, aanvaard en werd de benoeming van Hans Van Maele en Kim Ramon als bestuurders aangenomen. Tevens, werd besloten om de statuten van de vereniging als volgt aan te passen

INLEIDING

Onclememingsnummer: 0408.691.781

Naam: Judoclub Brugge

Zetel: Odegemstraat 26; 8310 Brugge

Artikel 1

§ 1 De vereniging wordt genoemd Judoclub Brugge vzw afgekort JCB.

§ 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting 'vzw', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Odegernstraat 26 ,Assebroek-Brugge (8310), gelegen In het gerechtelijk arrondissement Brugge

Artikel 3

§ 1 De vereniging heeft tot doel het aanleren, demonstreren, verspreiden en beoefenen van judo, evenals. het beoefenen van sporten ter bevordering van de algemene conditie van haar leden,

§ 2 Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging verwezenlijkt wordt, behoren onder

meer:

-Het inrichten van judo-trainingen

-Het deelnemen aan competities

-Het inrichten van andere sportieve activiteiten

§ 3 De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

§ 4 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden warden.

II. LEDEN

Artikel 6

De effectieve leden warden hierna 'leden genoemd.. Enkel zij hebben stemrecht op de algemene vergadering. De vereniàinj kan ook toegetreden leden aanwerven. Zij kunnen nooit stemrecht hebben in de algemene vergadering.

Artikel 6

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste 3 bedragen. De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 7.

Artikel 7

§ 1 Om lid te worden van de vereniging moet men:

a)Akkoord gaan met de statuten van de vereniging

b)Aanvaard worden door de raad van bestuur bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van bestuur

beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

§ 2 De leden betalen een jaarlijkse bijdrage Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering maar mag nooit meer zijn dan het bedrag die de club zelf moet doorstorten aan de VJF om een licentie te bekomen.

Artikel 8

§ 1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3 Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

§ 4 Uitsluiting kan alleen uitgesproken warden door de algemene vergadering met een tweed endemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 5 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Titel III ALGEMENE VERGADERING Artikel 9

Oe algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Artikel 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

1 )De wijziging van de statuten

2)De benoeming en afzetting van de bestuurders

3)De benoeming en afzetting van de commissarissen

4)De kwijting aan de bestuurders en commissarissen

5)0e goedkeuring van de begroting en de rekening

6)0e ontbinding van de vereniging',

7)0e uitsluiting van.een fl&

8)0e omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MD12

Artikel 11

§ 1 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op dag en uur te bepalen door de raad van bestuur. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3 De bijeenroeping geschiedt tenminste 8 dagen voor de vergadering bil gewone brief or oer malt. zowe voor de gewone ais voor de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De raad van bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 15 dagen voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de leden.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij afwezig is, wordt hij voorgezeten door de secretaris.

Artikel 13

Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmaohtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging.

Artikel 14

§ 1 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 2 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald in de Wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§ 3 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens 3 leden. Indien de algemene vergadering slechts uit drie leden bestaat, zetelen slechts twee personen in de raad van bestuur,

§ 2 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men !id zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 3 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 16

De bestuurders warden verkozen voor een termijn van 4 jean

Artikel 17

De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een secretaris, een penningmeester.

Artikel 18

§ .1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Artikel 19

§ 1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 20

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht

Artikel 21

§ 1 De raad van bestuur vergadert minstens 6 maai per jaar.

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten , vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 4 Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris of penningmeester en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 22

§ 1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december

§ 2 Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 23

§ 1 Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

§ 2 ln geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 24

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Hans Van Maele

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)*n) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

StaatsbIad

06/09/2013
ÿþr

M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR

3 0 -08-

GISCH STA

BELGE

NEERGELEGD ter GRIFFIE dar

2013 RECHTBANK VAN KOOPHANOEt. TE

IMAGE (AfdPting Brucine)

ATSBLAD 2 3 Ata Z013J

Griffie

111111111111111N1011111111

Ondernemingsnr : 0408.691.781

Benaming

(voluit) : Judo-Club Brugge

(verkort) : JudoBrugge

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Karel de Stoutelaan 25; 8000 Brugge

Onderwerp akte : Gecoördineerde statuten

Hoofdstuk I - Benaming, duur, doel, Zetel, afdelingen

Artikel 1. De Vereniging heeft als benaming `Judo-Club Brugge' en mag worden afgekort als JudoBrugge.be

Artikel 2. De Vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Artikel 3. De Vereniging heeft tot doel het aanleren, demonstreren, verspreiden en beoefenen van judo, evenals het beoefenen van sporten ter bevordering van de algemene conditie van haar leden. Zij mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks dit doel ondersteunen.

Artikel 4. De Zetel van de Vereniging is gevestigd in het Gerechtelijk Arrondissement Brugge te 8200 Brugge aan de Spoorwegstraat 134.

Artikel 5. De Vereniging kan verschillende Afdelingen oprichten, voor zover deze zich op Brugs grondgebied bevinden. Deze afdelingen ressorteren allen onder de Vereniging en streven gezamenlijk het doel na.

Artikel 6. De Vereniging moet over minstens één Afdeling beschikken, aangesloten bij de Vlaamse Judofederatie.

Artikel 7. Het staat de Vereniging vrij zich aan te sluiten bij andere sportfederaties, teneinde de gepaste ondersteuning te vinden bij het behalen van het doel ais bepaald in Artikel 3 van dit Hoofdstuk.

Op de laatste Dia. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik E3 - Vervolg Moo 2.2

Hoofdstuk Il - Clubleden

Artikel 1. De Vereniging bestaat uit toegetreden leden en vaste leden; beide samen worden ze clubleden genoemd. Voor de clubleden geldt dat bij niet-betaling dan wel laattijdige betaling, het lid van rechtswege uit de Vereniging wordt gesloten.

Artikel 2. Bij aanvang van het fiscale jaar dient het aantal clubleden minstens tiert bedragen.

Artikel 3. Het Lidmaatschap is persoonlijk en kan op geen enkele wijze worden overgedragen of opgeschort. Betaalde bijdragen kunnen niet teruggevorderd worden.

Artikel 4. Ontslagnemende of uitgesloten clubleden en hun rechtopvolgers of deze van overleden clubleden kunnen op geen enkele wijze aanspraak maken op het maatschappelijk bezit van de Vereniging.

Artikel 5. Zijn toegetreden leden: zij die door het betalen van de jaarlijkse bijdrage aanvaard worden om in de Vereniging judo en toegelaten sporten te beoefenen. De aanvaarding geschiedt door het Dagelijks Bestuur van de Vereniging.

Artikel 6. De toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage van maximaal ¬ 300.00, Deze bijdrage is ondeelbaar verschuldigd voor twaalf opeenvolgende kalendermaanden en kan niet van de Vereniging teruggevorderd worden, De bijdrage is te betalen via storting of overschrijving bij aansluiting. Bij verlenging van de aansluiting is de bijdrage te betalen via storting of overschrijving uiterlijk één maand voor het vervallen van het lidmaatschap.

Artikel 7. De toegetreden leden dienen zich tijdens de deelname aan de

activiteiten van de Vereniging te houden aan het Huishoudelijk Reglement.

Artikel 8. Het niet nakomen van één of meerdere voorwaarden zoals voorzien in dit Hoofdstuk kan leiden tot berisping, schorsing of uitsluiting van het toegetreden lid. De Vereniging kan een dergelijke sanctie melden aan andere clubs en vragen deze sanctie bij te treden.

Artikel 9. Zijn vaste leden: zij die bij deze akte verschijnen en zij die op voordracht van minstens 2 vaste leden  bij eenvoudige meerderheid door de Algemene Vergadering als vast lid worden aanvaard worden,

Artikel 10. De vaste leden betalen een jaarlijkse bijdrage van maximaal ¬ 2,50, Deze bijdrage is te betalen via storting of overschrijving uiterlijk op één maart.

Artikel 11. Het aantal vaste leden moet minstens 3 bedragen.

Bijragen 7fët SëTgisch Stàâf'sbTàd --06/097201-3-- Annexes cru MomfeurTïëlgë

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

V

7.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mao 2.2

Voorbehouden aan hot Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Hoofdstuk III - Algemene Vergadering

Artikel 1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden. Ze wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 2. De Algemene Vergadering komt minstens éénmaal per jaar samen.

Artikel 3. De Algemene Vergadering wordt eveneens samengeroepen

§ 1. Wanneer minstens één vijfde van de leden van de Algemene Vergadering hierom schriftelijk bij de Voorzitter heeft gevraagd

§ 2. ln de gevallen bepaald bij wet

§ 3. ln de gevallen voorzien door de statuten

Artikel 4. De oproeping gebeurt bij gewone brief of elektronische post minstens acht dagen op voorhand, met vermelding van datum, uur en plaats van de bijeenkomst. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

Artikel 5. Elk voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de clubleden en overhandigd aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur minstens 6 dagen vóór de Algemene Vergadering, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 6. Voor zover de Algemene Vergadering hierover beslist bij twee derde meerderheid, kan het advies van de toegetreden leden worden ingewonnen bij wijze van informatieve ledenraadpleging, zonder echter bindend te zijn voor de Vereniging.

Artikel 7. Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor

§ 1. De wijziging van de statuten

§ 2. De benoeming en afzetting van de Bestuurders

§ 3. De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

§ 4. De kwijting aan de Bestuurders

§ 5. De goedkeuring van de begroting en van de rekening

§ 6. De ontbinding van de Vereniging of de wijziging van de Verenigingsvorm

§ 7. De uitsluiting van een vast lid

§ 8. De opneming en de uitsluiting van leden van de Raad van Bestuur

§ 9. Alle gevallen waarin de wet op de VZW dit vereist

§ 10. Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen





Bijfagen Tiij Tïét Sèlgiscfi Slánt"sTilád - 06/0912013 --"Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

NIOD 2.2

L

r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

BijTagen riij ïièt Bèrgisch Staatstiràd = 06109T20r3 _ -Annexes dû 1Kôniteur Xïèlgë

Luik B - Vervolg

Artikel 8. Personen uit hetzelfde gezin kunnen niet gelijktijdig lid zijn van de Algemene Vergadering; hieronder begrepen samenwonenden, gehuwden en die bij hen inwonende afstammelingen.

In voorkomend geval, en bij afwezigheid van overeenstemming tussen de betrokken leden, dient op de eerstkomende Algemene Vergadering hieromtrent bij eenvoudige meerderheid een beslissing te worden genomen. Deze beslissing komt neer op de uitsluiting uit de Algemene Vergadering van één of meer van de betrokken leden van hetzelfde gezin, zodat aan dit Artikel wordt voldaan.

Onder volgende voorwaarden kan hierop een uitzondering worden gemaakt:

§1. Op de Algemene Vergadering zijn minstens twee derde van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd. De betrokken personen uit hetzelfde gezin worden niet in aanmerking genomen bij het bepalen van het aantal vaste leden maar hebben in deze wel stemrecht.

§ 2. Er wordt door de Algemene Vergadering bij unanieme stemming overeengekomen welke van deze personen niet wordt uitgesloten.

Dergelijke uitzonderingen, gelden enkel voor de betroffen personen, zijn één jaar geldig en kunnen dus niet als verworven recht worden beschouwd.

Artikel 9. De vaste leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander vast lid.

Artikel 10, Op de samenkomst van de Algemene Vergadering heeft ieder lid één stem. De Algemene Vergadering is slechts geldig samengesteld als minstens de gewone meerderheid van zijn leden aanwezig is. Indien bij een eerste samenroeping geen gewone meerderheid aanwezig is, wordt een tweede Algemene Vergadering samengeroepen,

Artikel 11. De besluiten worden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. In geval van staking van stemmen wordt het voorstel als verworpen aanzien. Het verworpen voorstel kan opnieuw te stemming worden gebracht, voor zover minstens één vierde van de Bestuurders hierom verzoekt, Zulks onverminderd de twee derden meerderheid zoals voorzien bij Hoofdstuk III Artikel 10.

1 "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

e

MOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan hot Belgisch

Staatsblad Artikel 12, Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer minstens twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging echter betrekking heeft op de doelen waarvoor de Vereniging is opgericht, de verenigingsvorm, of op de ontbinding van de Vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 13. In geval op de eerste Algemene Vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede Vergadering worden bijeengeroepen, deze laatste kan geldig beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in Hoofdstuk HI Artikel 10, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste Vergadering worden gehouden.

Artikel 14. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ter kennis gebracht aan de toetredende leden via de website van de Vereniging.

Artikel 15. De functie van lid van de Algemene Vergadering is onbezoldigd. Hoofdstuk IV - Raad van Bestuur

Artikel 1, De Raad van Bestuur wordt samengesteld uit minstens drie Bestuurders en bestaat uit een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester. Het staat de Algemene Vergadering vrij andere functies te creëren.

Artikel 2. Als de Vereniging echter maar drie vaste leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit twee personen.

Artikel 3. De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide volmacht om het doel van de Vereniging te verwezenlijken. Zij neemt alle beslissingen die niet uitdrukkelijk door de geldende wetgeving ter zake aan de Algemene Vergadering worden voorbehouden. Onverminderd aan Hoofdstuk V Artikels 2 en 3 kan de Vereniging worden verbonden door de handtekening van twee Bestuurders, lid van de Raad van Bestuur; en dit zonder beperking naar duurtijd of bedrag.

Artikel 4, De Raad van Bestuur vaardigt alle interne en huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht

Artikel 5. De Raad van Bestuur wordt om de vier jaar gekozen. De aanvaarding gebeurt bij gewone meerderheid door de Algemene Vergadering, De leden van de Raad van Bestuur zijn onbeperkt herkiesbaar, zolang zij zich als Clublid kwalificeren.

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

M017 2.2

Luik B vervolg

Artikel 6. Om tot Bestuurder te worden verkozen dient men vast lid te zijn en dient de kandidaat een vergunning bij de Vlaamse Judofederatie te hebben. Kandidaten die op het ogenblik van hun verkiezing deze vergunning niet hebben, kunnen slechts tot Bestuurder worden benoemd wanneer zij zich uitdrukkelijk verbinden de eerste week na hun verkiezing hun vergunning aan te vragen aan de Vlaamse Judofederatie. Bij gebreke hieraan wordt de verkiezing van rechtswege vervallen verklaard en wordt in hun plaats voorzien zoals bepaald in dit Hoofdstuk.

Artikel 7, Personen uit hetzelfde gezin kunnen niet gelijktijdig lid zijn van de Raad van Bestuur; hieronder begrepen samenwonenden, gehuwden en die bij hen inwonende afstammelingen.

In voorkomend geval, en bij afwezigheid van overeenstemming tussen de betrokken leden, dient op de eerstkomende Algemene Vergadering hieromtrent bij eenvoudige meerderheid een beslissing te worden genomen. Deze beslissing komt neer op de uitsluiting uit de Raad van Bestuur van één of meer van de betrokken leden van hetzelfde gezin, zodat aan dit Artikel wordt voldaan.

Onder volgende voorwaarden kan hierop een uitzondering worden gemaakt:

§ 1. Op de Algemene Vergadering zijn minstens twee derde van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd. De betrokken personen uit hetzelfde gezin worden niet in aanmerking genomen bij het bepalen van het aantal vaste leden maar hebben in deze wel stemrecht.

§ 2. Er wordt door de Algemene Vergadering bij unanieme stemming overeengekomen welke van deze personen niet wordt uitgesloten.

Dergelijke uitzonderingen, gelden enkel voor de betroffen personen en zijn geldig voor de periode van één mandaat en kunnen dus niet als verworven recht worden beschouwd.

Artikel 8. De leden van de Raad van Bestuur blijven  behoudens ontslag, uitsluiting of overlijden  in functie totdat door de Algemene Vergadering verkiezingen worden georganiseerd. Bij ontslag, uitsluiting of overlijden verdeelt de Raad van Bestuur onder zich ad-interim de opengevallen functies, totdat door de Algemene Vergadering in hun vervanging zal zijn voorzien.

Artikel 9. De Raad van Bestuur brengt minstens éénmaa] per jaar aan de Algemene Vergadering verslag uit over haar werking.

Artikel 10. Ieder jaar en ten laatste binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Voor-

behouden

aan hot

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le verlegenwoordlgen

Verso : Naam en handtekening

~gF

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 11. De Raad van bestuur kan haar bevoegdheid om in en buiten recht op te treden opdragen aan één of meerder personen, al dan niet lid van de Vereniging.

Artikel 12. Een besluit van de Raad van Bestuur is vereist voor:

§ 1. De oprichting, naamswijziging of ontbinding van een Afdeling.

§ 2, Het wijzigen van de leiding over een Afdeling.

Artikel 13. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel als verworpen beschouwd. Het verworpen voorstel kan opnieuw ter stemming worden gebracht, zowel op de vergadering waarin het werd verworpen als op elke hierop volgende vergadering, voor zover minstens twee Bestuurders hierom verzoeken.

Artikel 14. De functie van lid van Raad van Bestuur is onbezoldigd.

Hoofdstuk V - Dagelijks Bestuur

Artikel 1. De Vereniging wordt bestuurd door het Dagelijks bestuur, bestaand uit één Gedelegeerd Bestuurder.

Artikel 2. De Vereniging wordt voor aankopen verbonden door de handtekening van het Dagelijks Bestuur voor zover het factuurbedrag inclusief BTW maximaal ¬ 1500.00 bedraagt, met een maximum van ¬ 2500.00 per kalendermaand.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Annexes chi Moniteur-be-re

Artikel 3. De Vereniging wordt voor huur- of leasecontracten verbonden door de handtekening van het Dagelijks Bestuur voor zover de duurtijd van dit contract beperkt is tot 13 opeenvolgende kalendermaanden en het maandelijkse huur- of leasebedrag maximaal ¬ 800.00 per maand per contract bedraagt.

Artikel 4. De in Artikel 2 en Artikel 3 van dit Hoofdstuk vernoemde beperkingen kunnen voor éénmalige overeenkomsten worden opgeheven door de Raad van Bestuur. Deze opheffing dient bij eenvoudige meerderheid te worden besloten op een Vergadering van de Raad van Bestuur of op een Algemene Vergadering. Deze opheffing dient te worden opgenomen in het verslag van de betreffende Vergadering.

Artikel 5. Het Dagelijks Bestuur wordt om de vier jaar gekozen onder de leden van de Raad van Bestuur. De aanvaarding gebeurt bij een twee derde meerderheid van de aanwezig of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 6. De leden van het Dagelijks Bestuur zijn onbeperkt herkiesbaar, zolang

zij zich als Clublid kwalificeren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 7. Wanneer om welke reden dan ook de het Dagelijks Bestuur niet kan worden waargenomen, dan worden de taken van het Dagelijks bestuur voor een termijn van maximum 3 maanden overgenomen door de Raad van Bestuur, Deze termijn kan maximaal 1 maal worden verlengd, waarna de Raad van Bestuur in een nieuw Dagelijks Bestuur moet voorzien.

Artikel 8. De functie van lid van Gedelegeerd Bestuurder is onbezoldigd, Hoofdstuk VI - Bankvolmachten

Artikel 1. Bij de financiële instelling(en) zullen bankvolmachten de modaliteiten, waaronder bankverrichtingen kunnen worden uitgevoerd, bepalen alsook de beperkingen. Deze bankvolmachten zijn pas geldig wanneer zij door alle leden van de Raad van Beheer zijn ondertekend.

Artikel 2. Indien bankvolmachten worden toegekend aan natuurlijke personen die geen deel uitmaken van de Raad van Beheer, dan dient deze volmacht te worden goedgekeeurd of ondertekend door minstens twee derde van de leden van de Algemene Vergadering, waaronder alle leden van de Raad van Bestuur.

Hoofdstuk VII - Ontslag, Uitsluiting, Heraansluiting

Artikel 1. Elk toegetreden lid kan zijn ontslag indienen in de Vereniging

§ 1. ofwel stilzwijgend

§ 2. ofwel bij gewoon schrijven of via elektronische post te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, het Dagelijks Bestuur of de Secretaris.

ofwel door het indienen van een geldige en ondertekende transferaanvraag, zoals voorzien door de sportfederatie waarbij het toegetreden lid via de Vereniging is aangesloten.

Artikel 2. Elk vast lid kan zijn ontslag indienen in de Vereniging

ofwel bij gewoon schrijven of via elektronische post te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur

§ 2, ofwel door mondelinge mededeling tijdens een Algemene Vergadering

ofwel door mondelinge mededeling tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur.

Van dit ontslag wordt door de secretaris terstond akte genomen in het verslag van de Algemene Vergadering of Raad van bestuur, dan wel in geval van ontslag bij gewoon schrijven, na mededeling door de Voorzitter geacteerd in het verslag van de eerstvolgende vergadering.

§1

§ 1,

§ 3.

Bíjfagen-fiij'fit ilè7giscBStaatibYe - .0670g/Zd"I3 - Annexes du 1Vlónifeur beYgë

Voorbehouden

aan hot

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de vereniging, stichting of organisme len aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

.

MOD22

Luik B - Vervolg

Artikel 3, Behoudens uitsluiting voorzien bij Hoofdstuk Il kan een Bestuurder enkel worden uitgesloten bij beslissing van de Algemene Vergadering met twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De Algemene Vergadering kan een Bestuurder in dit geval enkel uitsluiten na deze gehoord te hebben. Hiertoe wordt op verzoek van minstens twee Bestuurders een Bijzondere Algemene Vergadering samengeroepen; waarop elk der Bestuurders wordt uitgenodigd bij aangetekend schrijven met vermelding van de uit te sluiten Bestuurder. Op deze bijzonder Algemene Vergadering kan de uit te sluiten Bestuurder - al dan niet met behulp van een raadsman - zijn verdediging naar voor brengen.

Artikel 4. Clubleden die  om welke reden ook  Judo-Club Brugge hebben verlaten, zijn uitgesloten om ooit nog toegetreden lid of vast lid te worden. Deze personen hebben geen toegang tot de activiteiten van de Vereniging.

Hiervan kan slechts worden afgeweken:

§ 1, Door een beslissing genomen door het Dagelijks Bestuur of Raad van Beheer wanneer het kandidaat-clublid een heraansluiting wenst als toegetreden lid

§ 2. Door een beslissing genomen door de Algemene Vergadering bij twee derden meerderheid wanneer het kandidaat-clublid een aanvaarding wenst als vast lid

Hoofdstuk VIII - Fiscale bepaling, Indexering en Prijsaanpassingen

Artikel 1. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de Vereniging, vermelden de naam van de Vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'Vereniging zonder Winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw', en het adres van de Zetel van de Vereniging.

Hieraan mag de contactinformatie van de Afdeling worden toegevoegd,

Artikel 2. Alle elektronische post die uitgaat van de Vereniging dient te worden verzonden, gebruik maken van een bestaand adres behorend tot één

van de domeinnamen die door de Vereniging worden gehanteerd.

Artikel 3, Eenieder die in naam van de Vereniging aan een in Artikel 1 of 2 van dit Hoofdstuk vermeld stuk meewerkt, en waarbij het stuk niet voldoet aan beide Artikels, kan persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle of een gedeelte van de verbintenissen die de Vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

t

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Billagen bij lietBèTgiscii Staats-brad --06/0912013-- -Annexes dü 1Vlbniteur belge

e

f&

r

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 4. Conform het statuut van de vrijwilligers volgens de wet van 3 juli 2005 kunnen vrijwilligers de Vereniging om een terugbetaling vragen voor kosten gemaakt in opdracht van de Vereniging en die noodzakelijk zijn in het kader van het vrijwilligerswerk binnen de Vereniging.

§1. In de vorm van een vergoeding voor effectieve kosten, mits bezorgen van bewijzen die deze uitgaven staven. Dergelijke bewijzen dienen door het Dagelijks Bestuur te worden goedgekeurd, rekening houdend met de beperkingen zoals vermeld in Hoofdstuk V Artikels 2 en 3

§ 2. In de vorm van een forfaitaire vergoeding, waarbij de vrijwilliger er zelf moet op toezien dat deze niet meer dan de wettelijk toegelaten maximale bedragen ontvangen als forfaitaire kostenvergoeding. Deze maxima bedragen ¬ 30.22 per dag en ¬ 1208.86 per jaar en gelden per persoon, ongeacht het aantal organisaties waarbij de vrijwilliger werk verricht

Beide vergoedingen mogen worden gecombineerd, met een maximum van 2000 kilometer per kalenderjaar en per vrijwilliger.

Artikel 5. Leden van de Raad van Bestuur kunnen genieten van een korting op diensten en goederen die door de Vereniging an hen of hun familieleden worden aangeboden. Deze korting Kan niet hoger zijn dan het bedrag dat aan de kostprijs zou worden toegevoegd wanneer het product of dienst onder gelijkaardige omstandigheden zou worden aangeboden aan een toetredend lid.

Op straffe van schorsing is het de Leden van de Raad van Bestuur hierbij verboden de betreffende diensten en goederen aan een hogere prijs aan een derde aan te bieden.

Artikel 6. De bedragen vermeld in deze statuten worden elke drie jaar op 1 juli aangepast aan het gezondheidsindexcijfer bedoeld in het K.B. van 24 december 1993 op basis januari 2010; de eerste aanpassing gebeurt in 2011.

De berekening van het nieuwe bedrag gebeurt als volgt:

NieuwBedrag = (Bedrag * Gezondheidsindex) I Basisindex

Artikel i. Alle bedragen vermeld in deze statuten kunnen op eender welk ogenblik binnen het fiscale jaar gewijzigd worden bij Beslissing van de

Raad van Bestuur, te nemen bij enkelvoudige meerderheid.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

,

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Hoofdstuk IX - Ontbinding

Artikel 1. In geval van ontbinding van de Vereniging -- vrijwillige dan wel gerechtelijke  wordt het overblijvend actief na vereffening der schulden en aanzuivering der lasten overgemaakt aan een instelling met een belangeloze doelstelling, aangeduid door de Algemene Vergadering.

Hoofdstuk X - Lijst van leden van het Dagelijks Bestuur

Didier Franceus; Spoorwegstraat 134, 8200 Brugge Rijksregisternummer 660922-015-95

Hoofdstuk Xl - Lijst van de leden van de Raad van Bestuur

Vo rzitter:

Didier Franceus; Spoorwegstraat 134, 8200 Brugge

Rijksregisternummer 660922-015-95

Secretaris.

Lut De Meester; Odegemstraat 26, 8310 Brugge

Rijksregisternummer 630424-198-45

Penningmeester:

Veerie De Winter; Bergjesbos 8, 8310 Brugge

Rijksregisternummer 720108-180-32

Getekend. Didier FRANCEUS - Voorzitter-Bestuurder

~i~Tâgën bij hëf SèTgisch Stáât"sTiTâd = OSrU9/2UT3 Annexes du 1Vlbnifeur beTgë

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nien) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JUDO-CLUB BRUGGE, AFGEKORT : JUDO BRUGGE

Adresse
KAREL DE STOUTELAAN 25 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande