KANGROEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KANGROEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.288.270

Publication

25/05/2011
ÿþ MOD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

III

*11079199"

B St

NEERGELEGD ter GRIFFIE der RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: f 3 MEI 2011

Griffie De griffier,

Ondemerningsnr : O 8 Benaming ~~++ (voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm Zetel : Onderwerp akte :

STATUTEN

De ondergetekenden

Houttekier Mieke Wagenbruggelaan 20 8200 Sint-Michiels

Vandermeersch Rien Gistelsesteenweg 145 Cl 8200 Sint-Andries

Desender Anke

Gistelsesteenweg 145 Cl 8200 Sint-Andries

Lammens Sarah

Gerard Davidstraat 12 8000 Brugge

Van Neygen Ann

Sint Laurentiusstraat 13

8210 Zedelgem

Bostyn Luc

Handelsstraat 12

8800 Roeselare

36288270

Kangroen vzw

Vereniging zonder winstoogmerk

Wagenbruggelaan 18, 8200 Sint-Michiels Brugge oprichting vzw

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vzw draagt de naam "Kangroen" en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Wagenbruggelaan 18, 8200 Sint-Michiels, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering.

Art. 3. Het doel van de vereniging:

'Kangroen vzw' alludeert op ecologisch kangoeroewonen.

Met innovatieve en waardengedreven initiatieven wil Kangroen vzw sociale samenhang en ecologisch wonen stimuleren in de Brugse regio. Dit kan de vzw realiseren door huiselijke en ecologische leef- en/of leeromgevingen te voorzien.

De vzw kan woon- en werkomgevingen creëren waar diverse sociale doelgroepen (gezinnen, jongeren, senioren, personen met een beperking, kinderen...) een kans krijgen om met respect voor elkaar en het milieu te leren samenleven.

Bovendien staat het de vzw vrij om dit sociaal-ecologisch duurzame project via aanvullende manieren te ondersteunen en uit te bouwen. Het kan ondermeer stageplaatsen aanbieden, expertise van ecologisch wonen opbouwen en overbrengen via cursussen, inleefdagen voor scholen organiseren,...

Opsommingen zijn exemplarisch, niet exhaustief.

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4. Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Art. 5. §1. Beslissingen over de toetreding of ontslag van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de Wet van 27 juni 1921 (gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen) hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

§2. Wie een werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk kandidaat bij een bestuurslid. Indien een werkend lid ontslag wenst te nemen, dient hij/zij het verzoek in bij een bestuurslid. De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Art. 6. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art. 7. Het lidmaatschap is kosteloos.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in

artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

.de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een werkend lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; 'alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 9. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van een bestuurslid. Deze algemene vergadering komt samen in het eerste semester. De beslissingsbevoegdheid om de algemene vergadering samen te roepen blijft echter voorbehouden aan de raad van bestuur.

Art. 10. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan belanghebbende derden bekendgemaakt: door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door twee bestuursleden.

MOD 2.2

P- .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 11. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 12. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt in de agenda opgenomen, Bijkomend kan de uitnodiging in de ontmoetingsruimte van de vzw opgehangen worden. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door een lid van de algemene vergadering die door de algemene vergadering aangewezen wordt.

Art. 13. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig/vertegenwoordigd is. Deze aanwezigheidsvereiste geldt ook bij uitsluiting van een lid. Beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 14. Elk lid kan zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Een lid kan maximaal 1 ander lid vertegenwoordigen.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 15. §1. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd. De leden worden voor een onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. §2. Wanneer een bestuurder overlijdt of schriftelijk zijn vrijwillig ontslag aanbiedt aan een van de bestuurleden of wanneer de algemene vergadering een bestuurder afzet, wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering indien de statuten dit vereisen.

Art. 16. Indien gewenst kan de raad van bestuur onder haar leden een voorzitter, penningmeester, coördinator en een secretaris benoemen en hun bevoegdheden bepalen.

Art. 17. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Het kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

Art. 18. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door één bestuurder, die alleen kan handelen.

Art. 19. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van een bestuurslid, met een minimum van vier maal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of email. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur.

Art. 20. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen warden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden.

Art. 21. De raad van bestuur beslist als een college. De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden. Ten aanzien van derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art, 22. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 23. Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en de begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 24. Wijzingen in statuten worden geregeld overeenkomstig wet van 27 juni 1921.

Art. 25. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige sociaal-ecologische vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 26. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Voor-

t ehoudSn aan het Belgisch

Staatsblad

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

AKTE BETREFFENDE RAAD VAN BESTUUR

Benoeming van de raad van bestuur

De werkende leden van vzw "Kapgroen" kwamen samen in algemene vergadering op 0610512011 te Brugge en hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Houttekier Mieke

Wagenbruggelaan 20

8200 Sint-Michiels

07)1011960 te Brugge

Vandermeersch Rien

Gistelsesteenweg 145 Cl

8200 Sint-Andries

09/07/1985 te Brugge

Desender Anke

Gistelsesteenweg 145 Cl

8200 Sint-Andries

11/03/1985 te Brugge

Lammens Sarah

Gerard Davidstraat 12

8000 Brugge

02/08/1983 te Brugge

Ann Van Neygen

Sint Laurentiusstraat 13

8210 Zedelgem

18/06/1962 te Ninove

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Het kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur beslist als een college. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden.

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN De Raad Van Bestuur heeft beslist:

§1.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, kan de

vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd zijn door één bestuurder, die alleen kan handelen.

§2.

Intern legt de Raad van Bestuur vast voor welke beslissingen onderling overleg noodzakelijk is.

VANDERMEERSCH Rien

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KANGROEN

Adresse
WAGENBRUGGELAAN 18 8200 SINT-MICHIELS

Code postal : 8200
Localité : Sint-Michiels
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande