KANT MARINE NIEUWPOORT

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : KANT MARINE NIEUWPOORT
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 628.998.280

Publication

04/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

29-04-2015

Griffie

*15307432*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0628998280

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

kant marine nieuwpoort

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uittreksel uit de oprichtingsakte verleden voor Jef Van Roosbroeck, geassocieerd notaris te Antwerpen op 29 april 2015, vóór registratie uitgereikt, met als enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel:

1. Oprichters:

a) de naamloze vennootschap Kant nv, gevestigd te 2030 Antwerpen, Schouwkensstraat 5 (RPR BTW BE 440.515.602 Antwerpen), vertegenwoordigd door haar gedelegeerde bestuurder, hiertoe benoemd op de bijzondere algemene vergadering van 29 juni 2011, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad onder nummer 2011-09-08/0136315, mevrouw Brigitte Martha Frans Kant, geboren te Sint Jansteen op 14 maart 1966, (NN 66.43.14 022-81), wonende te 4533 RA Terneuzen, Waterlelie 15

b) mevrouw Brigitte Martha Frans KANT, geboren te Sint Jansteen op 14 maart 1966, wonende te 4533 RA Terneuzen, Waterlelie 15

2. rechtsvorm en benaming: naamloze vennootschap genaamd: "KANT MARINE NIEUWPOORT".

3. zetel: Watersportlaan 15 te 8620 Nieuwpoort.

4. doel:

Zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België en/of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden om het even welke industriële, handels, financiële, roerende of onroerende handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op: Het kopen en verkopen, verrichten van onderhoud en alle verwante activiteiten met betrekking tot alle producten van Penta en aanverwanten zowel met betrekking tot beroepsvaart, pleziervaart als industrie.

Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van de termen.

Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vennootschap mag rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen door inbreng, afstand, fusie, inschrijving of aankoop van effecten, financiële tussenkomst of op welke wijze ook, in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een zelfde, gelijkaardig of samenhangend doel nastreven of eenvoudig nuttig zouden zijn tot de verwezenlijking van haar doel.

Zij mag nl. alle roerende en onroerende goederen die nodig zijn tot het verwezenlijken van haar doel kopen, in huur nemen, verpachten, oprichten, verkopen of ruilen; alle fabrieksmerken, patenten en vergunningen nemen, bekomen, aankopen en afstaan en in het algemeen alle commerciële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bij het maatschappelijk doel aansluiten of die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

Zij mag zowel in België als in het buitenland alle zetels van uitbating en fabricatie, alle bijhuizen, agentschappen, handelskantoren of depots oprichten, er aankopen, ze overdragen aan andere vennootschappen of particulieren.

Dit alles in de meest ruime zin, zowel in binnen  als in buitenland, zowel in groot  als in

Onderwerp akte :

Watersportlaan 15 8620 Nieuwpoort

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

kleinhandel.

Deze omschrijving is geenszins beperkend doch enkel bij wijze van voorbeeld gegeven.

5. duur: onbeperkte duur.

6. kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt tweeënzestigduizend euro (¬ 62.000,00).

Het is verdeeld in tweeënzestig (62) aandelen zonder nominale waarde.

Het kapitaal is volledig volstort op een bijzondere rekening geopend bij KBC Bank, door de oprichters in deze, waarvoor aan nv Kant 61 aandelen en aan Brigitte Kant 1 aandeel wordt toegekend. Toegestane kapitaal

Aan de raad van bestuur is de bevoegdheid verleend om gedurende een periode van vijf (5) jaar in één of meer malen het kapitaal te verhogen met een maximumbedrag van honderdduizend euro (¬ 100.000,000).

7. vorm van de aandelen:

Alle aandelen zijn en blijven op naam.

Zij worden ingeschreven in een register van aandelen op naam dat op de vennootschapszetel wordt

bijgehouden en waarvan iedere aandeelhouder kan kennis nemen.

Een register wordt gehouden voor eventuele aandelen op naam, winstbewijzen, warrants en

obligaties.

De algemene vergadering van aandeelhouders kan beslissen dat het register wordt aangehouden in

elektronische vorm.

Naar aanleiding van de inschrijving in zulk register, wordt aan de aandeelhouder of houder van het

effect een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd.

Alle effecten hebben een volgnummer.

8. Overdracht van aandelen

De overdracht van aandelen is aan geen enkele beperking onderworpen..

9. Voorkeurrecht: Bij elke kapitaalverhoging moeten de nieuwe aandelen, waarop in geld wordt ingeschreven, gedurende tenminste vijftien dagen te rekenen vanaf de openstelling van de inschrijving, eerst aangeboden worden aan de bestaande aandeelhouders naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

10. De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap. De vennootschap erkent slechts één enkele eigenaar per aandeel voor de uitoefening jegens haar van de eraan verbonden rechten. Ingeval een aandeel onverdeeld toebehoort aan meerdere personen of nog, indien het in pand werd gegeven, worden de rechten van de aandeelhouder geschorst tot dat de belanghebbenden het eens zijn geworden over een aanduiding ten overstaan van de vennootschap van een titularis of van een enkel vertegenwoordiger.

De rechten verbonden aan aandelen die met vruchtgebruik zijn bezwaard, worden door de vruchtgebruiker uitgeoefend, behoudens verzet van de blote eigenaar, in welk geval zij geschorst zijn tot na akkoord van de belanghebbende of een in kracht van gewijsde gegane gerechtelijke uitspraak.

11. De raad van bestuur kan volgens de bepalingen van het wetboek van vennootschappen gewone obligaties uitgeven, al dan niet gewaarborgd door zakelijke zekerheden, en bepaalt daarvan de bijzonderheden en modaliteiten.

12. Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet aandeelhouder van de vennootschap.

Wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling door alle middelen dat er opnieuw meer dan twee aandeelhouders zijn.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

De duur van hun opdracht mag zes jaar niet te boven gaan, en zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

Een bestuurder wordt gekozen bij gewone meerderheid.

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast is met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen tot aan het bestuursorgaan. De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

algemene vergadering, om welke reden ook, niet in zijn vervanging voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

13. Salaris: Het mandaat van een bestuurder is kosteloos, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

14. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden ofwel door de enkele handtekening van de gedelegeerd bestuurder ofwel, door de handtekening van twee bestuurders die gezamenlijk optreden.

15. De raad van bestuur kan bevoegdheden overdragen aan adviserende comité(s) en een

directiecomité alsook wat het dagelijks bestuur aangaat, aan één of meer personen, buiten zijn leden benoemd.

16.De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand mei om zestien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

17. Schriftelijke besluitvorming: Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte dienen te worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

18. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

19. Jaarlijks wordt van de nettowinst vijf ten honderd (5 %) voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplicht, wanneer dit reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die, op voorstel van de raad van bestuur, de bestemming ervan bepaalt, rekening houdend met de wettelijke en statutaire bepalingen terzake.

20. Dividenden

De uitbetaling van dividenden geschiedt op de plaats en op het tijdstip, vastgesteld door de raad van bestuur. De raad van bestuur mag, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, op eigen verantwoordelijkheid besluiten tot de uitkering van interimdividenden en er de uitbetalings-modaliteiten van bepalen.

21. Na haar ontbinding, door besluit van de buitengewone algemene vergadering of door de rechter, dan wel van rechtswege, blijft de vennootschap als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening. In geval van vrijwillige ontbinding wordt gehandeld naar de voorschriften van het wetboek van vennootschappen.

Tijdelijke bepalingen:

a) Werden door de oprichters benoemd als eerste bestuurders voor de tijd van zes jaar:

1. mevrouw Brigitte KANT, voornoemd

2. de heer Harnold Charles Anna Maria KANT, geboren te Sint Jansteen op 7 januari 1944, wonende te 9190 Stekene, Prinsenstraat 99

3. mevrouw Maria VAN DE WAART, geboren te Driewegen op 3 oktober 1943, van Nederlandse nationaliteit, wonende te 9190 Stekene, Prinsenstraat 99

die allen bevestigd hebben dat de uitoefening van deze functie niet verboden is en verklaard de verleende opdracht te aanvaarden.

b) werden benoemd tot gedelegeerde bestuurders:

1. mevrouw Brigitte KANT, voornoemd

2. de heer Harnold KANT, eveneens voornoemd

c) de bestuursmandaten zullen onbezoldigd zijn.

d) werd tot commissaris benoemd voor een periode van 3 jaar: de heer Alex De Bruyn, Prins Boudewijnlaan 329 te 2650 Edegem. Zijn bezoldiging bedraagt drieduizend vijfhonderd euro (¬ 3.500,00) per jaar.

e) Het eerste boekjaar loopt tot éénendertig december tweeduizend zestien (31/12/2016).

f) De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zeventien (2017).

g) Volmacht voor administratieve formaliteiten wordt verleend aan ACCO Accountantskantoor Burg. bvba, met zetel te 2610 Wilrijk, Prins Boudewijnlaan 177-179, rpr BTW BE 0423.338.286, met recht van indeplaatsstelling.

Voor uittreksel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Voorbehouden

Mod PDF 11.1

aan het Belgisch

Geassocieerd notaris Jef Van Roosbroeck te Antwerpen.

Staatsblad

Coordonnées
KANT MARINE NIEUWPOORT

Adresse
WATERSPORTLAAN 15 8620 NIEUWPOORT

Code postal : 8620
Localité : NIEUWPOORT
Commune : NIEUWPOORT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande