KASTEEL VAN BOSSUIT

Association sans but lucratif


Dénomination : KASTEEL VAN BOSSUIT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.486.266

Publication

16/07/2014
ÿþRechtsvorm:

Zetel Bouvriestraat 3 - 8583 Avelgem-Bossuit

(volledig adres)

Onderwerp akte wijziging van de statuten dd. 03/06/2014

STATUTEN

V.Z.W. " KASTEEL VAN BOSSUIT "

TITEL I

NAAM - ZETEL - DOEL-DUUR

Artikel 1

De vereniging zonder winstbejag draagt de naam V.Z.W. "KASTEEL VAN BOSSUfT", hierna "de vereniging"'

. genoemd.

" Deze naam zal in het Frans voorkomen als "Château de Bossuit", in het Engels als "Bossuit Castle" of in het: Duits als "Schlass Bossuit", al naargelang de promotionele noodzaak.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Bouvriestraat 3 te 8583 Avelgem-Bossuit,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

De vereniging zal de naam V.Z.W. " KASTEEL VAN BOSSUIT" vermelden in aile akten, facturen,. aankondigingen, kennisgevingen, brieven, bestellingen en andere stukken, op grond van de vereniging, met vermelding van de maatschappelijke zetel

Op voormelde zetel moeten te allen tijde de gegevens in verband met de werking, de leden en het financieel beheer voorhanden zijn.

De algemene vergadering kan de maatschappelijke zetel naar een andere plaats binnen het Vlaamse Gewest of het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest overbrengen.

Artikel 3

Het hoofddoel van de vereniging is de instandhouding, het beheer en de ontsluiting van het Kasteel van Bossuit te Bossuit, waarvan ze het kasteel, de oranjerie, de links deel van de neerhofgebouwen, de "de garde" gebouw, de kapel, de vijver, het kasteelpark en de dreef tegenover het kasteel in erfpacht zal nemen, als open-monument, zoals de vigerende regelgeving definieert: "een beschermd monument waarin overwegend niet-commerciële activiteiten worden uitgeoefend, dat door de cultuurgoederen, inzonderheid de bijhorende . uitrusting en decoratieve elementen, die er integrerend deel van uitmaken, of door zijn actuele of nieuwe

" bestemming een bezienswaardigheid is of wordt en dat in zijn totaliteit voor minstens drie vierde gedurende tien jaar minimaal vijftig dagen of driehonderd uur per jaar toegankelijk is waarvan minimaal tien weekeinddagen, voor individuele bezoekers (met inbegrip van personen met een handicap, inzonderheid rolstoelgebruikers en blinden) is en op een klantvriendelijke en educatief verantwoorde wijze ontsloten wordt".

Daarnaast stelt de vereniging zich tot doei:

Op de laatste blz. van Luik vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso, : Naam en handtekening.

Mai Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11J11.1.1 j!II,UjiljLi111111

ONITEUR

09 -07-GISCH STA

bel

a;

Be

Ste

1Il

Ondememingsnr : 832 486 266 Benaming

(vola) V.Z.W. "KASTEEL VAN BOSSUIT"

(verkort);

BELGE

2014

ATSB LA D

NEERGELEGD

18 Jiml 2Uilt

Rechtbank van KOOPHANDEL

GentaergeORTRWIC

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Het nemen van initiatieven op socio-cultureel, cultureel, cultuurhistorisch en toeristisch vlak die bijdragen tot de uitstraling van het open-monument Kasteel van Bosse als exponent van castellologisch en horticultureel erfgoed alsook tot de culturele, toeristische en economische uitstraling van Bossuit en de Scheide- en Leiestreek;

-Net nemen ven initatieven en opzetten van samenwerkingsverbanden die bijdragen tot promotie en instandhouding van het castellologisch erfgoed in en buiten Vlaanderen en binnen de Europese Unie;

" l-let nemen van initiatieven en opzetten van samenwerkingsverbanden die bijdragen tot de promotie en de instandhouding van het horticultureel, bosbouwkundig en levend erfgoed (dieren enz.) in en buiten Vlaanderen.

De vereniging kan daartoe elke burgerlijke, roerende of onroerende verrichting uitvoeren en haar hulp of samenwerking of deelname met elle mogelijke middelen toezeggen aan organisaties die hetzelfde doel nastreven of waarvan de activiteit bijdraagt of zou kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Zij kan eveneens elke dienst of instelling oprichten en beheren om het doel te bereiken dat zij zich gesteld heeft en haar bijdrage leveren en een belang nemen in elke activiteit die gelijkaardig is aan haar hoofdactiviteit die daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden is. Deze samenwerking kan zich namelijk en in het bijzonder uitbreiden tot alle organisaties (opgetrokken en niet opgetrokken gebouwen) die de vroegere gemeente Bossuit (en de naburige gemeenten) betreffen.

De vereniging kan ook bijkomend economische activiteiten uitvoeren op voorwaarde, dat de netto opbrengst ervan enkel en ailen besteed wordt aan de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

indien de vereniging huurgelden ontvangt, zal ze deze integraal besteden aan de instandhouding, de valorisatie, de toegankelijk en de ontsluiting van het open monument of eventueel van andere open-monumenten waarvan de open-monumentenvereniging eigenaar of erfpachter is.

De open-monumentenvereniging mag het open-monument of het recht van erfpacht daarop alleen vervreemden, na akkoord van het agentschap, aan het Vlaams Gewest, een provincie, Erfgoed Vlaanderen vzw (Herita) of een andere open-monumentenvereniging.

Op het open-monument kan de open-monumentenvereniging als erfpachthouder geen hypotheek nemen zonder toestemming van de eigenaar.

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Ze kan ontbonden worden krachtens een beslissing van de algemene vergadering.

TITEL Il

LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit effectieve leden, leden-weldoeners en toegetreden leden. Enkel de effectieve

leden en de leden-weldoeners genieten van het volle bezit van de rechten.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar mag niet kleiner zijn dan acht.

De raad van bestuur kan andere categorieën van leden oprichten. Deze leden zullen als effectieve of

toegetreden leden kunnen beschouwd worden.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De raad van bestuur houdt op de zetel van de vereniging een ledenregister bij.

Artikel 6

De raad van bestuur kan een jaarlijkse bijdrage per ledencategorie vastleggen. Deze bijdrage mag niet meer dan 150 g voor de effectieve leden bedragen. Dit bedrag wordt vastgesteld op basisindex 113,55 en evolueert volgens de index van de consumptieprijzen. De bijdrage van leden-weldoeners mag groter zijn.

Artikel 7

De nieuwe effectieve [eden of leden-weldoeners richten hun aanvragen schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur en worden op voorstel door de voorzitter van de raad van bestuur toegelaten door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tegen de beslissing van de algemene vergadering kan geen beroep worden aangetekend. Deze beslissing hoeft ook niet gemotiveerd te worden. Ze wordt via een gewone brief of e-mail aan de kandidaat meegedeeld.

Artikel 8

De leden van de vereniging kunnen op elk tijdstip hun ontslag indienen door deze beslissing per

aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur mee te delen.

Het lidmaatschap van een lid van de vereniging als afgevaardigde van een rechtspersoon wordt automatisch beëindigd, wanneer dit lid niet langer door die rechtspersoon is aangesteld.

Met lid dat de van hem geëiste bijdragen niet betaald, wordt geacht zijn/haar ontslag te hebben ingediend.

De hoedanigheid van lid verdwijnt automatisch bij het overlijden van dat lid of, indien het om een rechtspersoon gaat, door de ontbinding, de fusie, de splitsing, de nietigverklaring of het faillissement van die rechtspersoon.

De uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken op voorstel van de voorzitter van de raad van bestuur en dit met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De raad van bestuur mag tot op de datum van de eerstvolgende algemene vergadering de deelname aan de activiteiten en de vergaderingen van de vereniging verbieden, indien dit !id aan de belangen van de vereniging of van de leden waaruit zij bestaat, ernstige schade heeft toegebracht. De eerstvolgende algemene vergadering zal, overeenkomstig de bepalingen van de onderhavige statuten, de uitsluiting van het lid kunnen uitspreken of dat lid in zijn/haar rechten kunnen herstellen.

Artikel 9

Elk lid mag, nadat hij/zij vooraf een schriftelijk verzoek gericht heeft aan de voorzitter van de raad van bestuur waarin hij/zij duidelijk vermeldt tot welke documenten hij/zij wenst toegang te hebben, de documenten inzake het betuur van de vereniging raadplegen op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De partijen spreken dan een datum af waarop de documenten zullen kunnen geraadpleegd worden. Deze datum moet vastgelegd worden binnen de termijn van een maand te rekenen vanaf de datum waarop het verzoek werd ontvangen.

Het recht op raadpleging van de documenten en stukken die opgesomd worden in alinea 1, met uitzondering van het ledenregister en het register van de processen-verbaal van de algemene vergaderingen, wordt echter niet aan de leden verleend, indien de vereniging een commissaris heeft aangesteld. ln dat geval moet het lid zich rechtstreeks tot de commissaris wenden om de gewenste inlichtingen te ontvangen.

Een lid dat ontslag neemt of uitgesloten is evenals de schuldeisers of erfgenamen van de leden hebben geen enkel recht op het maatschappelijk fonds van de vereniging. Zij kunnen de vereniging niet om rekenschap vragen, geen verzegelingen doen aanbrengen noch een inventaris opeisen.

TITEL Ill

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden en de leden-weldoeners, aanwezig of vertegenwoordigd. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien deze verhinderd is, door een bestuurder die daartoe door de raad van bestuur zal aangesteld worden.

Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid in de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door hem/haar een schriftelijke volmacht te verlenen. Elk effectief lid kan in de algemene vergadering meer dan twee volmachten bezitten.

Een door het agentschap Onroerend Erfgoed aangewezen ambtenaar kan als waarnemer de algemene vergaderingen bijwonen wanneer over het open-monument dat de open-monumentenvereniging toebehoort of over daaraan uit te voeren restauratiewerkzaamheden wordt beslist

De tenuitvoerlegging van de beslissing van de algemene vergadering of van het bevoegde orgaan omtrent het behoud of de restauratie van het open-monument, waarbij de aanwending van een restauratiepremie is betrokken, zal voorafgaandelijk aan het akkoord van het agentschap Onroerend Erfgoed worden voorgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11

De algemene vergadering is enkel gelast met

°de wijziging van de statuten;

°de aanvaarding en de uitsluiting van effectieve leden en van leden-weldoeners;

°de vastlegging van het aantal bestuurders en/of van de commissaris(sen), hun benoeming en herroeping;

°de vastlegging van de vergoeding van de commissarissen indien hen een vergoeding wordt toegekend;

°de goedkeuring van de budgetten en jaarrekening en de kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

°de beslissing om een rechtszaak inzake aansprakelijkheid aan te spannen tegen elk lid van de vereniging,

elke bestuurder, elke commissaris, elke andere persoon die gemachtigd is om de vereniging te

vertegenwoordigen of elke mandataris die door de algemene vergadering werd aangesteld;

°de goedkeuring van het huishoudelijk reglement en de wijzigingen ervan;

°de vrijwillige ontbinding van de vereniging of haar omzetting naar een vennootschap met maatschappelijk

doel;

*de beslissing inzake de bestemming van het actief van de vereniging In het geval van ontbinding van de

vereniging.

° aile gevallen waarin deze statuten dit vereisen.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt minstens twee weken vcticír de datum van de vergadering bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur door middel van een gewone brief of een e-mail. De uitnodiging bevat de dagorde. Elk voorstel dat door een twintigste van de leden wordt ondertekend, moet op de dagorde geplaatst worden. Indien de algemene vergadering de jaarrekening en het budget moet goedkeuren, worden deze aan de uitnodiging gehecht

De algemene vergadering moet minstens één maai per jaar worden bijeengeroepen, ten laatste op 30 juni van elk kalenderjaar. De algemene vergadering beslist geldig, welk ook het aantal aanwezige leden mag zijn, behalve in het geval waarin de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en volgende, een bepaald aanwezigheidsquotum vereist

Er kan op elk tijdstip krachtens een beslissing van de raad van bestuur hetzij op verzoek van één vijfde van alle effectieve leden een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen.

Artikel 13

De beslissingen van de algemene vergaderingen worden met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden genomen, behalve in de gevallen waarin anderszins wordt beslist door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en volgende, of de onderhavige statuten. Er wordt voor de berekening van de meerderheid noch met de nietige en blanco stemmen noch niet de onthoudingen rekening gehouden. Wanneer de vergadering moet beslissen over de uitsluiting van een lid, een wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging of de omzetting van de vereniging in een vennootschap met maatschappelijk doel, worden de nietige en blanco stemmen evenals de onthoudingen gelijk gesteld aan negatieve stemmen.

In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem/haar vervangt, doorslaggevend.

Indien minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde leden erom verzoekt, is de stemming geheim.

Artikel 14

De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de effectieve leden door middel van een gewone

brief of een e-mail meegedeeld.

Deze beslissingen maken het voorwerp uit van een proces-verbaal dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging in een map of in een bijzonder register bewaard wordt.

Elk lid mag deze processen-verbaal raadplegen, maar zonder het register of de map te verplaatsen. Elke derde die een wettig belang kan rechtvaardigen, mag vragen, dat hem/haar uittreksels van deze processen-verbaal worden overhandigd, ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door elke mandataris die door de raad van bestuur gemachtigd werd op een dergelijk document te ondertekenen.

Elke wijziging van de statuten wordt onverwijld neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en gepubliceerd in de Bijlagen aan het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921. Hetzelfde geldt voor elke benoeming of stopzetting van activiteit van een bestuurder, van een persoon die gemachtigd is voor het dagelijks bestuur of van een commissaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15

1.0e vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die uit minstens 7 (zeven) leden bestaat indien de open-monumentenvereniging erfpachter is, kunnen van de raad van bestuur slechts twee natuurlijke personen deel uitmaken die eigenaar zijn of die echtgenoot van of verwant zijn met de eigenaar tot in de tweede graad, of slechts twee privaatrechtelijke rechtspersonen die eigenaar zijn of houder van andere zakelijke rechten dan erfpacht.

2.De bestuurders worden door de algemene vergadering op voordracht van de voorzitter benoemd voor een termijn van 6 (zes) jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar_ Elke bestuurder die benoemd wordt om de functie van een bestuurder in te vullen die in de loop van een mandaat is opengevallen, wordt enkel benoemd om dit mandaat te voltooien.

3.Rekening houdend met de beslissingen van lange duur die tijdens de oprichting van de onderhavige vereniging moeten genomen worden, worden de eerste bestuurders benoemd voor een periode van 12 (twaalf) jaar. Deze zijn:

- Charles de Talhouët de Boisorhand

- Allx de Montesquiou-Fezensac

- Luc Desmet

- Jean-Pierre Moerman

- Celine Moerman

- Anne-Sophie Desmet

- Hendrik Combes

- Didier Volcke

4.Een bestuurder kan op elk tijdstip zijn ontslag indienen. Het ontslag moet door middel van een aangetekend schrijven meegedeeld worden aan de voorzitter van de raad van bestuur. De ontslagnemende bestuurder moet In functie blijven tot op de datum van de eerstvolgende algemene vergadering, indien door zijn ontslag het aantal bestuurders kleiner zou worden dan het minimum aantal dat door de onderhavige statuten is vastgelegd.

5.Een bestuurder kan op elk tijdstip door de algemene vergadering op voorstel van de voorzitter herroepen worden zonder dat de algemene vergadering daarover verantwoording hoeft af te leggen. Deze beslissing moet hem/haar door middel van een aangetekend schrijven worden meegedeeld.

6.De bestuurders oefenen hun functie onbezoldigd uit. De raad van bestuur kan evenwel beslissen, dat bepaalde kosten die door de effectieve leden en de bestuurders van de vereniging warden gedragen en het resultaat zijn van hun medewerking aan de vereniging, worden terugbetaald. De functie van afgevaardigd bestuurder kan bezoldigd zijn.

In dat geval zal de algemene vergadering het bedrag van de toegestane vergoedingen vastleggen.

7.0e raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, eventueel een gedelegeerd bestuurder, een schatbewaarder en/of een secretaris.

8.De voorzitter wordt ermee gelast de raad van bestuur minstens drie maal per jaar bijeen te roepen, door middel van een gewone brief of e-mail, minstens 8 (acht) dagen váôr de datum die voor de vergadering is vastgelegd. Bij deze uitnodiging moet de dagorde gevoegd warden. De voorzitter zit de vergaderingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering voor.

9.0e secretaris is gelast met het opstellen van de processen-verbaal, met het bewaren van de documenten. Hij/zij zorgt ervoor, dat de akten die vereist zijn door de wet van 27 juni 1921, onverwijld op de griffie van de bevoegde rechtbank worden neergelegd.

10.0e schatbewaarder is gelast met het bijhouden van de rekeningen, met de belastingsaangifte, met de formaliteiten voor de betaling van de belasting op het patrimonium en van de BTW en desgevallend met de neerlegging van de jaarrekening op de griffie van de bevoegde rechtbank of bij de Nationale bank van België.

11.Indien de voorzitter, de secretaris of de schatbewaarder tijdelijk verhinderd is, kan de raad van bestuur een bestuurder aanstellen om hem/haar/hen tijdelijk te vervangen.

12.De raad van bestuur kan samenkomen op verzoek van twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

13.De raad van bestuur beraadslaagt geldig, indien de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De bestuurders mogen zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen die in het bezit is van een schriftelijke en naar behoren ondertekende volmacht. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

14.De raad van bestuur beraadslaagt enkel over de punten van de dagorde. Per uitzondering kan over een punt dat niet op de agenda staat, beraadslaagd worden, indien de twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemmen.

15.De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van de stemmen. In geval van staking van de stemmen, Is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

16.De raad van bestuur beslist op voorstel van de voorzitter van de raad van bestuur over de goedkeuring of de uitsluiting van de leden van de vereniging.

17.Een door het agentschap Onroerend Erfgoed aangewezen ambtenaar kan als waarnemer de raden van bestuur bijwonen wanneer over het open-monument dat de open-monumentenvereniging toebehoort of over daaraan uit te voeren restauratiewerkzaamheden wordt beslist.

18.De tenuitvoerlegging van de beslissing van de raad van bestuur omtrent het behoud of de restauratie van het open-monument, waarbij de aanwending van een restauratiepremie is betrokken, zal voorafgaandelijk aan het akkoord van het agentschap Onroerend Erfgoed worden Voorgelegd.

19.De beslissingen van de raad van bestuur worden aan de bestuurders meegedeeld door middel van een gewone brief of e-mail Deze beslissingen worden bewaard in een map of een register dat de processen-verbaal bevat die door de voorzitter en de secretaris werden ondertekend en bewaard worden op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar aile effectieve leden er kennis kunnen van nemen - zonder de map of het register te verplaatsen -, indien er geen commissaris werd benoemd door de algemene vergadering.

20.IDe belangstellenden die geen effectieve leden van de vereniging zijn, kunnen inzage verkrijgen mits de goedkeuring van de voorzitter en in zijn aanwezigheid of de aanwezigheid van de secretaris.

Artikel 16

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de contracten van de vereniging. Hun aansprakelijkheid

is beperkt tot de uitoefening van het ontvangen mandaat.

Artikel 17

De raad van bestuur beheert de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging voor en buiten het gerecht. Hij beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur en beheer van de vereniging. Alle bevoegdheden die door de wet of de statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, worden door de raad van bestuur uitgeoefend.

De akten die de vereniging verbinden, moeten gezamenlijk door twee bestuurders ondertekend worden, onder wie verplicht de voorzitter.

TITBL V

BUDGET EN JAARREKENING

Artikel 18

Het boekjaar loopt van de lste januari tot de 31ste december.

Op het einde van het boekjaar wordt de rekening van het voorbije jaar afgesloten door de raad van bestuur

en voor goedkeuring aan de algemene vergadering overgelegd.

De raad van bestuur stelt jaarlijks een budget op dat aan de algemene vergadering wordt overgelegd.

TITEL VI

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 19

De vereniging kan op elk tijdstip door de algemene vergadering met een meerderheid van de vier vijfde van

de stemmen ontbonden worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Indien besloten wordt de vereniging te ontbinden, benoemt de algemene vergadering tegelijkertijd de vereffenaars en legt ze hun bevoegdheden vast.

Indien de vereniging ontbonden wordt, zal het overblijvend actief, na betaling van de schulden en aanzuivering van de rekeningen, door de algemene vergadering overgedragen worden aan een vereniging die een gelijkaardig doel heeft.

Bij de ontbinding van de open-monumentenvereniging warden de goederen die de vereniging in eigendom heeft alsook het zakelijk recht dat de vereniging in het kader van de erfpachtovereenkomst op het open-monument heeft, kosteloos overgedragen aan de gemeente, de provincie, het Vlaamse Gewest, een andere " open-monumentenvereniging of Herita (voorheen Stichting Vlaams Erfgoed) naar keuze op met instemming van , de erfpachtgever.

Artikel 20

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten of het huishoudelijk reglement is vermeld, is de wet van 27

juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en volgende, van toepassing.

Op de laatste blz. van kuji,13 vermelden Recto: Neem en hoedanigheid van de instrumenterende notons, hetzij van de perso(o)raen) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso. Naam en handtekening

19/01/2011
ÿþ1.

MQD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 83r . ec

lsenalrgÉng

(vc.ut) : V.Z.W. "KASTEEL VAN BOSSUIT"

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Bouvriestraat 3 - 8583 Avetgem-Bossuit

Or:derr:rfen akte : oprichting dd.09I1212010

STATUTEN

V.Z.W. " KASTEEL VAN BOSSUIT "

TITEL I

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De vereniging zonder winstbejag draagt de naam V.Z.W. "KASTEEL VAN BOSSUIT', hierna "de vereniging"

genoemd.

Deze naam zal in het Frans voorkomen als "Château de Bossuit", in het Engels als "Bossuit Castle" of in het

Duits als "Schlass Bossuit", al naargelang de promotionele noodzaak.

Artikel 2

De maatschappelijke zegel van de vereniging is gevestigd in de Bouvriestraat 3 te 8583 Avelgem-Bossuit, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk

De akte van kennisgeving van de maatschappelijke zetel werd overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank en gepubliceerd in de Bijlagen aan het Belgisch Staatsblad.

De vereniging zal de naam V.ZW. " KASTEEL VAN BOSSUIT' vermelden in alle akten, facturen, aankondigingen, kennisgevingen, brieven, bestellingen en andere stukken, op grond van de vereniging, met vermelding van de maatschappelijke zetel.

De algemene vergadering kan de maatschappelijke zetel naar een andere plaats binnen de Vlaamse Regio of de Regio Brussel-Hoofdstad overbrengen.

Artikel 3

Het doel van de vereniging is de instandhouding, het bestuur, het beheer en de openstelling voor het publiek van het geklasseerd domein Kasteel van Bassuit, zoals bepaald werd door het Bestuur van Monumenten en Landschappen, met uitzondering van het gebouw dat niet toebehoort aan de vennootschap TALLEVIS en van de gebouwen en percelen die thans toebehoren aan de N.V. TALLEVIS, maar die ter beschikking van de eigenaar van deze uitgesloten gebouwen zullen kunnen gelaten worden, overeenkomstig het project van scheiding van de domeinen dat opgesteld werd op 14 december 2004 door het Bestuur van Monumenten en Landschappen.

Deze uitzondering zou kunnen geschrapt worden op verzoek van de eigenaar(s) van het bewuste uitgesloten gebouw, nadat de raad van bestuur dit heeft goedgekeurd. De eigenaar(s) van het bewuste gebouw moet(en) er zich dan schriftelijk toe verbinden aile beheersbeslissingen te eerbiedingen die door de V.Z.W. werden getroffen.

Dit stemt overeen met de bepalingen betreffende de verenigingen die monumenten beheren die opengesteld zijn voor het publiek volgens de beschikking van de Vlaamse Regering van 14 december 2001

betreffende de vastlegging van het premiesysteem voor de restauratiewerken die aan beschermde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

.i

Vo; &ashol aan

st.ats

NEERGELEGD

31" 12. 2010

~fiEGWiBANtt KOOPHANDEL~rierfte KoRmJK

1R BELGE croN

i-

.~_.` .

U11,:

IIIIIR11,1111111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MW 2.2

monumenten worden uitgevoerd, beschikking die gewijzigd werd door de beschikking van 20 september 2002 herhaaldelijk gewijzigd (de laatste wijziging dateert van 30.04.2009).

De vereniging kan namelijk elke burgerlijke, roerende of onroerende verrichting uitvoeren en haar hulp of samenwerking of deelname met aile mogelijke middelen toezeggen aan organisaties die hetzelfde doel nastreven of waarvan de activiteit bijdraagt of zou kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Zij kan eveneens elke dienst of instelling oprichten en beheren om het doel te bereiken dat zij zich gesteld heeft en haar bijdrage leveren en een belang nemen in elke activiteit die gelijkaardig is aan haar hoofdactiviteit die daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden is. Deze samenwerking kan zich namelijk en in het bijzonder uitbreiden tot alle organisaties (opgetrokken en niet opgetrokken gebouwen) die de vroegere gemeente Bossnit (en de naburige gemeenten) betreffen .

De vereniging kan ook bijkomend economische activiteiten uitvoeren op voorwaarde, dat de netto opbrengst ervan enkel en allen besteed wordt aan de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Overeenkomstig artikel 18 §1 6°_ Alle ontvangen huurgelden moeten gebruikt worden voor het onderhoud, de opwaardering, de openstelling van het open monument of van andere open monumenten waarvan de V.Z.W. de beheerster is.

Artikel 4

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Ze kan ontbonden worden krachtens een beslissing van de algemene vergadering.

TITEL Il

LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit effectieve leden, leden-weldoeners en (aangesloten) toegetreden leden. Enkel de

effectieve leden en de leden-weldoeners genieten van het voile bezit van de rechten.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar mag niet kleiner zijn dan acht.

De raad van bestuur kan andere categorieën van leden oprichten. Deze leden zullen als effectieve of

aangesloten leden kunnen beschouwd worden.

De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De raad van bestuur houdt op de zetel van de vereniging een ledenregister bij.

Artikel 6

De raad van bestuur kan een jaarlijkse bijdrage per ledencategorie vastleggen. Deze bijdrage mag niet meer dan 150 E voor de effectieve leden bedragen. Dit bedrag wordt vastgesteld op basisindex 113,55 en evolueert volgens de index van de consumptieprijzen. De bijdrage van leden-weldoeners mag groter zijn.

Artikel 7

De nieuwe effectieve leden of leden-weldoeners richten hun aanvragen schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur en worden op voorstel door de voorzitter van de raad van bestuur toegelaten door de algemene vergadering.

Tegen de beslissing van de algemene vergadering kan geen beroep worden aangetekend. Deze beslissing hoeft ook niet gemotiveerd te worden. Ze wordt aan via een gewone brief of e-mail aan de kandidaat meegedeeld.

Artikel 8

De leden van de vereniging kunnen op elk tijdstip hun ontslag indienen door deze beslissing per

aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur mee te delen.

Het lidmaatschap van een lid van de vereniging als afgevaardigde van een rechtspersoon wordt automatisch beëindigd, wanneer dit lid niet langer door die rechtspersoon is aangesteld.

Het lid dat de van hem geëiste bijdragen niet betaald, wordt geacht zijn/haar ontslag te hebben ingediend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De hoedanigheid van lid verdwijnt automatisch bij het overlijden van dat lid of, indien het om een rechtspersoon gaat, door de ontbinding, de fusie, de splitsing, de nietigverklaring of het faillissement van die rechtspersoon.

De uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken en dit met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De raad van bestuur mag tot op de datum van de eerstvolgende algemene vergadering de deelname aan de activiteiten en de vergaderingen van de vereniging verbieden, indien dit lid aan de belangen van de vereniging of van de leden waaruit zij bestaat, ernstige schade heeft toegebracht De eerstvolgende algemene vergadering zal, overeenkomstig de bepalingen van de onderhavige statuten, de uitsluiting van het lid kunnen uitspreken of dat lid in zijn/haar rechten kunnen herstellen.

Artikel 9

Elk lid mag, nadat hij/zij vooraf een schriftelijk verzoek gericht heeft aan de voorzitter van de raad van bestuur waarin hij/zij duidelijk vermeldt tot welke documenten hij/zij wenst toegang te hebben, de documenten inzake het betuur van de vereniging raadplegen op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De partijen spreken dan een datum af waarop de documenten zullen kunnen geraadpleegd worden. Deze datum moet vastgelegd worden binnen de termijn van een maand te rekenen vanaf de datum waarop het verzoek werd ontvangen.

Het recht op raadpleging van de documenten en stukken die opgesomd worden in alinea 1, met uitzondering van het ledenregister en het register van de processen-verbaal van de algemene vergaderingen, wordt echter niet aan de leden verleend, indien de vereniging een commissaris heeft aangesteld. In dat geval moet het lid zich rechtstreeks tot de commissaris wenden om de gewenste inlichtingen te ontvangen.

Een lid dat ontslag neemt of uitgesloten is evenals de schuldeisers of erfgenamen van de leden hebben geen enkel recht op het maatschappelijk fonds van de vereniging. Zij kunnen de vereniging niet om rekenschap vragen, geen verzegelingen doen aanbrengen noch een inventaris opeisen.

TITEL III

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden en de leden-weldoeners, aanwezig of vertegenwoordigd. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien deze verhinderd is, door een bestuurder die daartoe door de raad van bestuur zal aangesteld worden.

Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid in de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door hem/haar een schriftelijke volmacht te verlenen. Elk effectief lid kan in de algemene vergadering meer dan twee volmachten bezitten.

Overeenkomstig artikel 18 §1 8°, de vereniging gaat ermee akkoord, dat een ambtenaar die door de Vlaamse Regering is aangesteld, de algemene vergadering bijwoont, wanneer er beslist moet worden over het open monument of over werken die moeten worden uitgevoerd aan de geklasseerde gebouwen - al dan niet opgetrokken - , en die aan de vereniging toebehoren of die zij beheert.

De uitvoering van de beslissing van de algemene vergadering betreffende het behoud of van de restauratie van het monument waarbij het gebruik van een restauratiepremie betrokken is, zal het akkoord van de Vlaamse Regering behoeven.

Artikel 11

De algemene vergadering is enkel gelast met:

°de wijziging van de statuten

°de aanvaarding en de uitsluiting van effectieve leden en van leden-weldoeners

°de vastlegging van het aantal bestuurders en/of van de commissaris(sen), hun benoeming en herroeping

°de vastlegging van de vergoeding van de commissarissen indien hen een vergoeding wordt toegekend

°de goedkeuring van de budgetten en jaarrekening en de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

°de beslissing om een rechtszaak inzake aansprakelijkheid aan te spannen tegen elk lid van de vereniging,

elke bestuurder, elke commissaris, elke andere persoon die gemachtigd is om de vereniging te

vertegenwoordigen of elke mandataris die door de algemene vergadering werd aangesteld

°de goedkeuring van het huishoudelijk reglement en de wijzigingen ervan

°de vrijwillige ontbinding van de vereniging of haar omzetting naar een vennootschap met maatschappelijk

doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

'de beslissing inzake de bestemming van het actief van de vereniging in het geval van ontbinding van de vereniging.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt minstens twee weken vôér de datum van de vergadering bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur door middel van een gewone brief of een e-mail. De uitnodiging bevat de dagorde. Elk voorstel dat door eert twintigste van de leden wordt ondertekend, moet op de dagorde geplaatst worden. Indien de algemene vergadering de jaarrekening en het budget moet goedkeuren, worden deze aan de uitnodiging gehecht.

De algemene vergadering moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen, ten laatste op 30 juni van elk kalenderjaar. De algemene vergadering beslist geldig, welk ook het aantal aanwezige leden mag zijn, behalve in het geval waarin de wet van 27 juni 1921 een bepaald aanwezigheidsquotum vereist.

Er kan op elk tijdstip krachtens een beslissing van de raad van bestuur hetzij op verzoek van één vijfde van alle effectieve leden een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen.

Artikel 13

De beslissingen van de algemene vergaderingen worden met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden genomen, behalve in de gevallen waarin anderszins wordt beslist door de wet of de onderhavige statuten. Er wordt voor de berekening van de meerderheid noch met de nietige en blanco stemmen noch met de onthoudingen rekening gehouden. Wanneer de vergadering moet beslissen over de uitsluiting van een lid, een wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging of de omzetting van de vereniging in een vennootschap met maatschappelijk doel, worden de nietige en blanco stemmen evenals de onthoudingen gelijk gesteld aan negatieve stemmen.

In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem/haar vervangt, doorslaggevend.

Indien minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde leden erom verzoekt, is de stemming geheim.

De algemene vergadering kan enkel geldig samenkomen, indien de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Zo dit niet het geval is, moet er na minstens twee weken en binnen de 30 dagen een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan zetelen, welk ook het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden zijn.

Artikel 14

De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de effectieve leden door middel van een gewone

brief of een e-mail meegedeeld.

Deze beslissingen maken het voorwerp uit van eert proces-verbaal dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging in een map of in een bijzonder register bewaard wordt.

Elk lid mag deze processen-verbaal raadplegen, maar zonder het register of de map te verplaatsen. Elke derde die een wettig belang kan rechtvaardigen, mag vragen, dat hem/haar uittreksels van deze processen-verbaal worden overhandigd, ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door elke mandataris die door de raad van bestuur gemachtigd werd op een dergelijk document te ondertekenen.

Elke wijziging van de statuten wordt onverwijld neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en gepubliceerd in de Bijlagen aan het Belgisch Staatsblad, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921. Hetzelfde geldt voor elke benoeming of stopzetting van activiteit van een bestuurder, van een persoon die gemachtigd is voor het dagelijks bestuur of van een commissaris.

TITEL IV

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die uit minstens zeven leden bestaat.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een termijn van zes jaar. -Dit mandaat is hernieuwbaar. Elke bestuurder die benoemd wordt om de functie van een bestuurder in te vullen die in de loop van een mandaat is opengevallen, wordt enkel benoemd om dit mandaat te voltooien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Rekening houdend met de beslissingen van lange duur die tijdens de oprichting van de onderhavige vereniging moeten genomen worden, worden de eerste bestuurders benoemd voor een periode van twaalf jaar. Deze zijn:

- Charles de Talhouët de Boisorhand

- Alix de Montesquiou-Fezensac

- Luc Desmet

- Jean-Pierre Moerman

- Céline Morman

- Anne-Sophie Desmet

- Hendrik Combes

- Didier Voicke

Een bestuurder kan op elk tijdstip zijn ontslag indienen. Het ontslag moet door middel van een aangetekend schrijven meegedeeld worden aan de voorzitter van de raad van bestuur. De ontslagnemende bestuurder moet in functie blijven tot op de datum van de eerstvolgende algemene vergadering, indien door zijn ontslag het aantal bestuurders kleiner zou worden dan het minimum aantal dat door de onderhavige statuten is vastgelegd.

Een bestuurder kan op elk tijdstip door de algemene vergadering herroepen worden zonder dat de algemene vergadering daarover verantwoording hoeft af te leggen. Deze beslissing moet hern/haar door middel van een aangetekend schrijven worden meegedeeld.

De bestuurders oefenen hun functie onbezoldigd uit. De raad van bestuur kan evenwel beslissen, dat bepaalde kosten die door de effectieve leden en de bestuurders van de vereniging worden gedragen en het resultaat zijn van hun medewerking aan de vereniging, worden terugbetaald. De functie van afgevaardigd bestuurder kan bezoldigd zijn.

In dat geval zal de algemene vergadering het bedrag van de toegestane vergoedingen vastleggen.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een schatbewaarder en/of een secretaris.

De voorzitter wordt ermee gelast de raad van bestuur minstens drie maal per jaar bijeen te roepen, door middel van een gewone brief of e-mail, minstens 8 (acht) dagen veôr de datum die voor de vergadering is vastgelegd. Bij deze uitnodiging moet de dagorde gevoegd worden. De voorzitter zit de vergaderingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering voor.

De secretaris is gelast met het opstellen van de processen-verbaal, met het bewaren van de documenten. Hij/zij zorgt ervoor, dat de akten die vereist zijn door de wet van 27 juni 1921, onverwijld op de griffie van de bevoegde rechtbank worden neergelegd.

De schatbewaarder is gelast met het bijhouden van de rekeningen, met de belastingsaangifte, met de formaliteiten voor de betaling van de belasting op het patrimonium en van de BTW en desgevallend met de neerlegging van de jaarrekening op de griffie van de bevoegde rechtbank of bij de Nationale bank van België.

Indien de voorzitter, de secretaris of de schatbewaarder tijdelijk verhinderd is, kan de raad van bestuur een bestuurder aanstellen om hem/haar/hen tijdelijk te vervangen.

De raad van bestuur kan samenkomen op verzoek van twee bestuurders.

De raad van bestuur beraadslaagt geldig, indien de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De bestuurders mogen zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen die in het bezit is van een schriftelijke en naar behoren ondertekende volmacht. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De raad van bestuur beraadslaagt enkel over de punten van de dagorde. Per uitzondering kan over een punt dat niet op de agenda staat, beraadslaagd worden, indien de twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemmen.

De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van de stemmen. In geval van staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

De raad van bestuur beslist over de goedkeuring of de uitsluiting van de leden van de vereniging.

De vereniging gaat ermee akkoord, dat een ambtenaar die door de Vlaamse Regering is aangesteld, de vergaderingen van de raad van bestuur bijwoont, wanneer er beslist wordt werken uit te voeren aan de geklasseerde gebouwen - al dan niet opgetrokken - die de vereniging beheert.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De uitvoering van de beslissing van de raad van bestuur betreffende het behoud of de restauratie van het monument waarmee een restauratiepremie gemoeid is, zal aan het akkoord van de Vlaamse Regering worden overgelegd.

De beslissingen van de raad van bestuur worden aan de bestuurders meegedeeld door middel van een gewone brief of e-mail. Deze beslissingen worden bewaard in een map of een register dan de processen-verbaal bevat die door de voorzitter en de secretaris werden ondertekend en bewaard worden op de maatschappelijke zetel van de vereniging, waar alle effectieve leden er kennis kunnen van nemen - zonder de map of het register te verplaatsen -, indien er geen commissaris werd benoemd door de algemene vergadering.

De belangstellenden die geen effectieve leden van de vereniging zijn, kunnen inzage verkrijgen mits de goedkeuring van de voorzitter of, bij diens afwezigheid, van de secretaris.

Artikel 16

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de contracten van de vereniging. Hun aansprakelijkheid

is beperkt tot de uitoefening van het ontvangen mandaat

Artikel 17

De raad van bestuur beheert de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging voor en buiten het gerecht. Hij beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur en beheer van de vereniging. Alle bevoegdheden die door de wet of de statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, worden door de raad van bestuur uitgeoefend.

De akten die de vereniging verbinden, moeten gezamenlijk door twee bestuurders ondertekend worden, onder wie verplicht de voorzitter.

De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon die geen effectief lid van de vereniging is. In het kader van zijn machtiging zal de mandataris de vereniging met zijn handtekening alleen verbinden. Hetzelfde zal gelden, indien een afgevaardigd bestuurder moet benoemd worden.

TITEL V

BUDGET EN JAARREKENING

Artikel 18

Het boekjaar loopt van de 1ste januari tot de 31ste december.

Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk van bij de datum van de oprichting tot 31 december 2011.

Op het einde van het boekjaar wordt de rekening van het voorbije jaar afgesloten door de raad van bestuur

en voor goedkeuring aan de algemene vergadering overgelegd.

De raad van bestuur stelt jaarlijks een budget op dat aan de algemene vergadering wordt overgelegd.

TITEL VI

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 19

De vereniging kan op elk tijdstip door de algemene vergadering met een meerderheid van de vier vijfde van de stemmen ontbonden worden.

Indien besloten wordt de vereniging te ontbinden, benoemt de algemene vergadering tegelijkertijd de vereffenaars en legt ze hun bevoegdheden vast.

Indien de vereniging ontbonden wordt, zal het overblijvend actief, na betaling van de schulden en aanzuivering van de rekeningen, door de algemene vergadering overgedragen worden aan een vereniging die een gelijkaardig doel heeft.

Indien de vereniging eigenaar is of bezitter is van een erfpacht van een open monument, wordt deze toestand gratis overgedragen aan de gemeente Avelgem.

Artikel 20

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten of het huishoudelijk reglement is vermeld, is de wet van 27

juni 1921 van toepassing.

Charles de Talhout de Boisorhand, Alix de Motesquiou-Fezensac, Luc Desmet, Jean-Pierre Moerman,

Céline Moerman, Anne-Sophie Desmet, Hendrik Combes, Didier Volcke

Charles de Talhouêt de Boisorhand, Gedelegeerd-Bestuurder

" Voor- (:YE'f9oi!den aan ;at Belgisch Stactsbdasd

MOD 2.2

Luittz B - Vervolg

V.Z.W. "KASTEEL VAN BOSSUIT°

Bouvriestraat 3

8583 AVELGEM  BOSSUIT

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR GEHOUDEN OP 9 DECEMBER 2010

Heden, 9 december 2010, op het uitgaan van de Algemene Oprichtingsvergadering, heeft de bestuurdersvergadering plaats van de V.Z.W. °KASTEEL VAN BOSSUIT" in tegenwoordigheid van volgende bestuurders die in de statuten benoemd zijn.

" Mijnheer Charles de Talhouét

" Mevrouw Afix de Montesquiou-Fezensac, echtgenote van Mijnheer Charles de Talhouet

" Mijnheer Luc Desmet

" Mevrouw Anne-Sophie Desmet, echtgenote van Mijnheer Geert Vindevogel

" Mijnheer Jean-Pierre Moerman

" Mejuffrouw Céline Moerman

" Mijnheer Hendrik Combes

" Mijnheer Didier Volcke

De bestuurders hebben beslist te benoemen::

Charles de Talhouét de Boisorhand in hoedanigheid van Voorzitter en Gedelegeerd-Bestuurder,

Luc Desmet et Jean-Pierre Moerman in hoedanigheid van Ondervoorzitters

Alix de Montesquiou-Fezensac in hoedanigheid van Penningmeester.

Céline Moerman in hoedanigheid van Secretaresse..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Resto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KASTEEL VAN BOSSUIT

Adresse
BOUVRIESTRAAT 3 8583 BOSSUIT

Code postal : 8583
Localité : Bossuit
Commune : AVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande