KATHOLIEKE BASISSCHOLEN VAN WERVIK (VERKORT) KBW

Divers


Dénomination : KATHOLIEKE BASISSCHOLEN VAN WERVIK (VERKORT) KBW
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 418.351.201

Publication

04/06/2014
ÿþe. MOD 2.2



In de bijlagen bij het Bel isch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van 'ffie



Voor-

behouc

en

aan het

il 11 UMM 1,1! 1111 .23 MEI 2014





Ondernemingsnr : 418.351.201

Benaming

(voluit) Katholieke Basisscholen van Wervik

(verkort): KBW

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Kruisekestraat 461A te 8940 Wervik

Onderwerp akte: Statuten - onslag en benoeming bestuurders

STATUTEN

Titel 1  De vereniging

Artikel 1  De rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als

eenvereniging zonder winstoogmerk, hierna "vzw" genaamd,

Artikel 2 Naam

De vzw draagt de naam vzw Vrije Basisscholen van Wervik, afgekort VBW

Artikel 3  Zetel

De zetel is gevestigd te Kruisekestraat 461A 8940 Wervik gelegen in het gerechtelijk arrondissementleper.

Artikel 4  Doeleinden en activiteiten

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en bevorderen van katholiek onderwijs en opvoeding in overeenstemming met de leer van de Rooms-Katholieke Kerk en met de bepalingen van het kerkelijk recht over de christelijke opvoeding.'

Hiertoe streeft zij de schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming na, in het kader en volgens de richtlijnen van het katholiek onderwijs en volgens de eigen pedagogische methode.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoort onder meer schoolse, sociale, godsdienstige, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming, in het kader en volgens de achtlijnen van fret katholiek onderwijs en volgens de eigen pedagogische methode.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstigecommerciee en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tilde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 5 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel 2 Lidmaatschap

Artikel 6- Leden

De vereniging telt enkel werkende leden.

Het aantal leden is minimum zeven.

Artikel 7  Voorwaarden tot toetreding

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de

instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

_

Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur. Het lidmaatschap wordt automatisch aangeboden aan de Rooms-katholieke priesters met opdracht binnen het grondgebied Wervik-Geluwe.

Artikel 8  Duur en ontslag

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur doch eindigt op het einde van het burgerlijk jaar waarin het lid 75 jaar is geworden. Het lidmaatschap eindigt voortijdig bij overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting of het niet vervullen van de voorwaarden tot het lidmaatschap.

Een lid kan zich op elk ogenblik terugtrekken uit de vereniging door een schrijven te richten aan de voorzitter, dat bij gewone brief of elektronisch bezorgd wordt.

Artikel 9 Uitsluiting

Als een lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan dat lid op voorstel van het bestuur of op verzoek van minstens een vijfde van aile leden worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering waarop minstens de helft van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een tweederdemeerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is.

Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder lid waarvan de houding, het gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging. De algemene vergadering beoordeelt de feiten na belanghebbende te hebben gehoord en beslist zonder beroep.

Verliezen automatisch het lidmaatschap van de vereniging, zij die ten gevolge van een strafrechtelijke veroordeling hun burgerlijke en politieke rechten verloren hebben.

Artikel 10 Rechten en plichten

De leden nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Alle leden, ook de uitgetreden of de uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen.

Artikel 11  Bijdragen

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Titel 3  Algemene vergadering

Artikel 12 Bevoegdheid

De algemene vergadering is bevoegd voor:

" het wijzigen van de statuten;

" het benoemen en afzetten van de bestuurders;

" het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

" het ontbinden van de vereniging;

" het uitsluiten van de leden van vereniging;

" het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vennootschap;

" de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art. 13  Vergaderingen

1 Er moet ten minste elk jaar één gewone algemene vergadering gehouden worden na het afsluiten van het boekjaar. In elk geval dient ze plaats te vinden binnen de zes maanden na sluiting van het boekjaar.

2 Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in en( geval wanneer een vijfde van de leden daarom vraagt.

3 Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de raad van bestuur, of door een vijfde van de leden. Zij worden via de gewone post of via mail verstuurd ten laatste acht dagen vdôr de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda.

4 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door het oudste lid. De voorzitter duidt een secretaris aan.

Artikel 14 Quorum en stemming

"i Met uitzondering van de gevallen voorzien in de artikelen 8, 12 en 20 van de vzw-wet, is de vergadering geldig samengesteld en worden beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

2 Alle leden hebben stemrecht. Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde die lid is van de algemene vergadering De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 15 Verslag

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. Dat register, dat ter inzage van de leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel van de vereniging. Een uittreksel met de beslissingen van de vergadering kan bezorgd worden aan elke derde die zijn wettig belang aantoont

Titel 4 Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 16 Samenstelling raad van bestuur

1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die samengesteld wordt uit ten minste vijf leden. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.

2 De bestuurders oefenen hun mandaat ten kosteloze titel uit. Het mandaat van de bestuurders kan ten allen tijde door de algemene vergadering worden beëindigd. Dit gebeurt na een procedure van afzetting, De bestuurder wordt voorafgaandelijk door de algemene vergadering gehoord.

3 De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vijf jaar. Wanneer om een of andere reden een bestuurder wegvalt, wordt voor de resterende duur van zijn mandaat een nieuwe bestuurder benoemd, Uittredende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.

4 Indien, om welke redenen ook, het aantal bestuurders tot minder dan vijf is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien. Zij zijn hiertoe persoonlijk aansprakelijk.

5 De raad van bestuur kan onder de bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aanduiden. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van aanwezige bestuurders.

Artikel 17 Raad van bestuur: vergaderingen, beraadslagingen en beslissingen

1 De raad vergadert minimum vier keer per jaar. De vergadering wordt bijeen geroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief vermeldt de agenda, dag, uur en plaats van de vergadering en kan via gewone post of elektronisch verstuurd worden.

2 De raad kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van de leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden,

3 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter en de secretaris ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Ait 18 Bevoegdheid en vertegenwoordiging

1 De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid.

2 De raad vertegenwoordigt als college de vzw in aile handelingen in en buiten rechte. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

3 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens algemeen vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

4 De raad kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders of aan een derde. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 19 Dagelijks bestuur

1 De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur-van de vereniging opdragen aan een of meer personen, het dagelijks bestuur genoemd. Wanneer meer personen deel uitmaken van het dagelijks bestuur, dan wordt de bevoegdheid uitgeoefend als college.

2 Onder dagelijks bestuur wordt verstaan; 'alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken'.

Titel 5 Begrotingen en rekeningen

e

4

e , I

MOD 2.2

Art. 20 -Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar. De raad van bestuur': legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aei de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en ln voorkomend geval de commissarissen kwijting verleend.

Titel 6  Ontbinding en vereffening

Ait 21  Ontbinding

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 22 Vereffening

1 In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na verrekening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dal van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

2 Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in artikel 4, § 1 en § 2 bedoelde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel ,gelijkaardig aan dat van de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art 23 Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing,

ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS:

- ontslag Van Bruwaene Roger (Ardooie 5 oktober 1929) Sint-Jorisstraat 1, 8940 Wervik

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Wervik op 27 maart 2014.

Verhaeghe Marc Verschaeve Erik

voorzitter secretaris

behoud en en aan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoeqd de vereniqinq.

26/07/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbtac

13117595

1

Ondernernïngsnr : 418.351.201 Benaming

(voluit) : Katholieke Basisscholen van Wervik

(verkort) : KBW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Magdalenastraat, 15 te 8940 Wervik

Onderever' akte : Wijziging statuten - Wijziging zetel - ontslag en benoeming bestuurders - wijziging volmachten

De algemene vergadering van 25/03/2013 waar voldoende leden aanwezig waren werden volgende beslissingen goedgekeurd,

1) Wijziging zetel

Art. 2: De zetel van de vereniging is thans gevestigd in volgend adres: Kruisekestraat, 461A te 8940 Wervik,

gelegen in het gerechtelijk arrondissement leper.

2) Toevoeging wijziging volmachten bij art. 22 §2

Onverminderd de Algemene Vertegenwoordigingsbevoegdheden van de Raad van Bestuur als college,:

wordt de VZW in en buitenrechte eveneens vertegenwoordigd door 2 bestuurders die gezamenlijk handelen.

3) Ontslag en Benoeming bestuurders

Er werd ontslag verleend aan

- Mevr. Lemahieu Christa, ( Voormezele, 4 april 1959) Voorhoekstraat 26, 8940 Geluwe

De benoeming werd aanvaard van:

- Dhr. Maes Bernard, (Wervik, 20 januari 1947) Kasteelstraat 88, 8940 Wervik

4) Adreswijziging bestuurslid

- Dhr. Depuydt Martin is nu woonachtig in Leiekaai 25 bus 0302, 8940 Wervik

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aangenomen op de algemene vergadering gehouden te Wervik - Kruiseke, op 25 maart 2013

Verhaeghe Marc Verschaeve Erik

Voorzitter Secretaris

10/05/2012
ÿþa MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 418.351.201

Benaming

(voluit) : Katholieke Basisscholen van Wervik

(verkort) " KBW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Magdalenastraat, 13 te 8940 Wervik

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurder - verlenging mandaat bedrijfrevisor

ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDER

In de algemene vergadering van 24 maart 2011 werd het ontslag aanvaard van: E. Z. Dessein Maria, (Moorslede, 2 april 1933) Sint-Jorisstraat 1, 8940 Wervik Eveneens werd op die vergadering de penneming aanvaard van:

Mevr. Lemahieu Christa, ( Voormezele, 4 april 1959 ) Voorhoek 26, 8940 Geluwe

VERLENGING MANDAAT BEDRIJFSREVISOR

In de algemene vergadering van 26 maart 2012 werd met algemene goedkeuring het mandaat van de BVBA Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12, vertegenwoordigd door de heer Dujardin Piet, als commisaris verlengd, ingaand vanaf 1/01/2012 en dit voor een periode van 3 jaar.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van de stemmen aangenomen op de algemene vergadering gehouden te Geluwe, op 26 maart 2012

Verhaeghe Marc Verschaeve Erik

Voorzitter Secretaris

3r `aatwte blz van Link B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

11I 11 llht 1l1 1II ll1 1l 11l ll1 1!i

*iaoe~sai*

Coordonnées
KATHOLIEKE BASISSCHOLEN VAN WERVIK (VERKORT)…

Adresse
Zetel: Kruisekestraat 461A te 8940 Wervik

Code postal : 8940
Localité : WERVIK
Commune : WERVIK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande