KENNISCENTRUM & ADVIES AANBESTEDINGEN, AFGEKORT : K & A AANBESTEDINGEN

Association sans but lucratif


Dénomination : KENNISCENTRUM & ADVIES AANBESTEDINGEN, AFGEKORT : K & A AANBESTEDINGEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.548.704

Publication

06/06/2014
ÿþ MqD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vo bobo aan Belg Staat 1111 Inn

J'JEERCiEL.:_Lil,!

Griffie Rer" t=;:hanfr koophande.

2 7 MEI 2014

Gentaerlfeing Srugge

~= ~ i:

d

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0500.548.704

Benaming

(voluit) : Kenniscentrum & advies aanbestedingen

(verkort) : K & A Aanbestedingen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Grote Ede 33, 8200 Sint-Andries

Onderwerp akte : Wijziging/aanvullen statuten

Op de originele statuten, die op 5/11/2012 werden neergelegd, is de functie van de huidige bestuurders niet; vermeld. Dit wordt op deze Bijzondere algemene vergadering d.d, 26/05/2014 rechtgezet en deze functies gaan: in vanaf de oprichting van de vzw:

" Peter Allaert. voorzitter

" Greet Van Kerkhove: secretaris

De Bijzondere algemene vergadering beslist met éénparigheid der aanwezige stemmen dat de einddatum van het boekjaar wordt veranderd van 31/08 naar 31/12.

Allaert Peter

Voorzitter

Op de laatste blz. van Lui! B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

07/11/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, met de hiernavolgende statuten.

Artikel 1. - Naam, oprichters en zetel

1.1 De vereniging draagt de naam « Kenniscentrum & advies aanbestedingen ». Deze naam moet steeds door de woorden « vereniging zonder winstoogmerk » of de afkorting « vzw » worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2. - Doel

Oprichting vzw « Kenniscentrum & advies aanbestedingen »

De ondertekenden,

· ALLAERT Peter Roger Georges, wonende te 8200 Sint-Andries, Grote Ede 33, geboren op 28 november 1964 te Koersel, Belg

· MORTIER Tony Jan Armand, wonende te 9506 Geraardsbergen, Jan De Coomanstraat 42, geboren op 28 september 1964 te Gent, Belg

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming « K & A Aanbestedingen » te gebruiken.

1.2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8200 Sint-Andries, Grote Ede 33 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd.

2.1 De vereniging heeft tot doel het meer inzicht verschaffen in de problematiek van overheidsopdrachten, wenst een platform aan te bieden voor overheid, industrie en universiteit en kan ten dien einde colloquia, seminaries, lessenreeksen en soortgelijke activiteiten organiseren. Verder heeft zij als doel het ontwikkelen en leveren van studie, expertise en advies in de problematiek van overheidsopdrachten.

· VAN KERKHOVE Greet, wonende te 8200 Sint-Andries, Grote Ede 33, geboren op 9 april 1978 te Borgerhout, Belg

1.3 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Kenniscentrum & advies aanbestedingen

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12305773*

(afgekort) : K & A Aanbestedingen Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Grote Ede 33

0500548704

8200

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Brugge (Sint-Andries)

Griffie

Neergelegd

05-11-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

2.2 De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel (ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, enz.), met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Artikel 3. - Leden

3.1 De vereniging kan effectieve leden en toegetreden leden tellen.

3.2 Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

3.7 Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toetredend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

De Algemene Vergadering (effectief lid) of de Raad van Bestuur (toegetreden lid) beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende Algemene Vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de Raad van Bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

3.3. De wettelijke bepalingen zijn enkel op de effectieve leden toepasselijk.

3.4 Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijk reglement kan zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

3.5 Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

a) een bepaalde ervaring bezitten in de praktijk van de overheidsopdrachten;

b) bereid zijn deze ervaring ter beschikking te stellen van de vereniging en haar doelstellingen;

c) zich inschrijven in en identificeren met de visie en doelstellingen van de vereniging;

d) de statuten van de vereniging aanvaarden;

e) de belangen van de vereniging of één van haar organen niet schaden. 3.6 Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt 150 euro.

3.8 Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit verzoek moet de naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker bevatten en de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als effectief lid of toegetreden lid.

3.9 De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum.

Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement en wanneer niet meer is voldaan aan de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

voorwaarden in artikel 3.5.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

3.10 Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vereniging wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

3.11 De Raad van Bestuur kan de bepalingen onder 5.3 ook van toepassing verklaren op leden van de vzw.

Artikel 4. - Algemene Vergadering

4.1 De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

4.2 Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

4.3 Elk effectief lid beschikt over één stem.

4.4 De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

de wijziging van de statuten; benoeming en afzetting van bestuurders; benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend; het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting; de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; het opstellen van een huishoudelijk reglement; de benoeming en de uitsluiting van een effectief lid; de ontbinding van de vereniging; alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

4.5 De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.6 Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur of door de voorzitter worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7 De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden er schriftelijk om verzoekt. Dit schriftelijk verzoek moet de te behandelen agendapunten bevatten. In dit geval is de Raad Van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

4.8 Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per mail of per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd en moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, omvat de agenda van de vergadering. Deze agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. Deze voorstellen moeten tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad Van Bestuur overhandigd zijn.

4.9 Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek  Varia .

4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

De Algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

4.11 Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.12 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Hiervoor dient een schriftelijke aanvraag aan de Raad van Bestuur te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

worden gestuurd. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de Algemene Vergadering.

Artikel 5. - Raad van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens twee effectieve leden, benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal effectieve leden.

5.2 De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde tijd.

5.3 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten of een dekking van de fiscaal voorziene forfaitaire kosten (bijvoorbeeld nutsvoorziening, internet, PC, ...) bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde effectieve leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen, de termijn van hun mandaat verstreken is of afgezet worden, moeten zij in functie blijven totdat regelmatigheid in hun vervanging is voorzien.

5.5 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

5.6 De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

5.7 De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist.

Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter.

5.8 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per email, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5.9 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

5.10 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.4 Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

5.11 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt

goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door de ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders.

Artikel 6. - Bevoegdheden

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

6.5 De stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Artikel 7. - Rekeningen

7.1 Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. - Ontbinding

7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit :

lidmaatschapsbijdragen; de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten; de giften; de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

7.5 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur en, desgevallend, de commissaris.

8.2 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de effectieve leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel van vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de effectieve leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeen geroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

8.5 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

8.6 Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

7.3 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van het boekhouden gevoerd te worden naargelang de vzw wordt geklasseerd onder kleine, grote of héél grote vzw.

7.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

7.6 De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.4 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 9. - Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

einde statuten

Coordonnées
KENNISCENTRUM & ADVIES AANBESTEDINGEN, AFG…

Adresse
GROTE EDE 33 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande