KERLINGA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : KERLINGA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 405.266.097

Publication

03/06/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

V

beh aa Bel

5tae

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

IVE <14110565'



. . D-e-griffier . ........ .. .....-.__a

Ondernemingsnr : 0405266097

Benaming

(voluit) : KERLINGA (verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 8400 Oostende, Spalaan 19 (volledig adres)

Onderwerp akte : Beslissing inzake artikel 537 W.I.B. 1992 - Kapitaalverhoging - Wijziging doel - Aanpassing, wijziging en coördinatie statuten

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door geassocieerd notaris Henri Baeke, te Oostende op 31 maart 2014, geregistreerd te Oostende 1 op 8 april 2014 acht bladen geen verzendingen boek 769 blad 78 vak 17 Ontvangen : vijftig euro (50 EUR) De Adviseur (get.) H. Gryson, dat de buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap "KERLINGA", met zetel te 8400 Oostende, Spalaan 19, de volgende beslissingen heeft genomen:

1, de vergadering neemt kennis van de notulen van de bijzondere algemene vergadering gehouden op 27 december 2013 waarbij werd beslist tot uitkering van een tussentijds dividend in het kader van artikel 537: Wetboek van de inkomstenbelasting 1992 voor een totaalbedrag van tweehonderd achttienduizend euro" (218.000,00 EUR) bruto.

Teneinde te kunnen genieten van de overgangsregeling inzake de taxatie van liquidatieboni, werd door de: aandeelhouders die 1.683 aandelen bezitten van de bestaande 1.700 aandelen, beslist het netto-dividend onmiddellijk in te brengen in het kapitaal van de vennootschap.

Bijgevolg werd op het dividend, toegekend aan deze 1.6383 aandelen, tien (10) procent roerende: voorheffing ingehouden, zodat het netto-dividend dat aan deze aandelen werd toegekend en dat in het kapitaal; wordt ingebracht honderd vierennegentig duizend tweehonderd achtendertig euro (¬ 194.238,00) bedraagt.

Zij leggen mij, notaris, een bankattest voor waaruit blijkt dat het netto-dividend werd gestort op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in kapitaalverhoging met nummer BE32 3631 3261 4602 blj; ING.

De vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikeli 537 van het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de vijf voorbije boekjaren.

2. de vergadering beslist het geplaatst kapitaal van de vennootschap een eerste maal te verhogen meti tweeduizend negenhonderd zeventien euro zestig cent (¬ 2.917,60), om het te brengen van tweeënzestig duizend euro (62.000,00 EUR) op vierenzestig duizend negenhonderd zeventien euro zestig cent (64.917,60 EUR), met uitgifte van 80 nieuwe aandelen met een waarde van honderd vierennegentig duizend tweehonderd achtendertig euro (¬ 194.238,00), waardoor een uitgiftepremie ontstaat van honderd eenennegentig duizend driehonderd twintig euro veertig cent (¬ 191.320,40). De nieuw uit te geven aandelen zullen als volgt worden toegekend:

- aan de heer Yves PYPE, wonende te 8400 Oostende, Spalaan 23, vier aandelen in volle eigendom; 4

- aan de mevrouw Tania PYPE, wonende te 8400 Oostene, Spalaan 21, drie aandelen in volle eigendom; 3

- aan de nalatenschap van de heer François PYPE, : één aandeel in volte eigendom; 1

- aan de onverdeeldheid tussen mevrouw Maria PEEL en de nalatenschap van de heer François PYPE,

één aandeel in voile eigendom; 1

- aan mevrouw Maria PEEL, wonende te 8400 oostende, Spalaan 19 één aandeel in volle eigendom; 1

- aan mevrouw Maria PEEL, voornoemd: 70 aandelen in vruchtgebruik, waarvan de heer Yves Pype de

blote eigendom bezit van vijfendertig (35) aandelen en mevrouw Tania Pype de blote eigendom bezit van

vijfendertig (35) aandelen; 70

totaal tachtig aandelen 80

Het totaal aantal aandelen wordt aldus op duizend zevenhonderd tachtig (1.780) gebracht

Vruchtgebruiker en blote eigenaar bevestigen en erkennen dat de aandelen die gecreëerd worden naar;

aanleiding van de kapitaalverhoging die geschiedt ten gevolge van de omzetting van reserves via uitkering van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

2 2 HU

Griff'

Gent Afdeling Óeostend

3 Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge een dividend om reden van artikel 537 WIB, in dezelfde verhouding met vruchtgebruik bezwaard zijn.

De vergadering stelt vast dat de eerste kapitaalverhoging daadwerkelijk is verwezenlijkt en dat het kapitaal thans vierenzestig duizend negenhonderd zeventien euro zestig cent (64.917,60 EUR) bedraagt, vertegenwoordigd door duizend zevenhonderd tachtig (1.780) aandelen zonder nominale waarde die elk één/duizend zevenhonderd tachtigste (111.780ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

3. Onmiddellijk daarna beslist de vergadering het kapitaal een tweede maal te verhogen door incorporatie van voormelde uitgiftepremie zodat het kapitaal van vierenzestig duizend negenhonderd zeventien euro zestig cent (64.917,60) op tweehonderd zesenvijftig duizend tweehonderd achtendertig euro (256.238,00 EUR)wordt gebracht.

Deze tweede kapitaalverhoging gebeurt zonder creatie van nieuwe aandelen.

De vergadering stelt vast dat de tweede kapitaalverhoging daadwerkelijk is verwezenlijkt en dat het kapitaal thans tweehonderd zesenvijftig duizend tweehonderd achtendertig euro (256.238,00 EUR) bedraagt, vertegenwoordigd door duizend zevenhonderd tachtig (1.780) aandelen zonder nominale waarde die elk éénlduizend zevenhonderd tachtigste (1/1.780ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

4. de vergadering bevestigt voorafgaandelijk kennis genomen te hebben van het bijzonder verslag en de er

bijgevoegde staat van activa en passiva en verklaart dat de formaliteiten voorzien door artikel 559 van het

Wetboek van Vennootschappen als vervuld beschouwd worden.

De vergadering beslist de omschrijving van het doel van de vennootschap te wijzigen door:

"De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland:

L VOOR EIGEN REKENING

1. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende en roerende goederen te bevorderen,

2. Zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

3. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties,

obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

4. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen,

11. VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

1. Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies als vereffenaar.

2. Het verlenen van diensten, consulting en adviezen aan derden van financiële, technische, commerciële of administratieve aard in de ruimste zin, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie, financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur.

3, Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen of ondernemingen.

4. Het beheren van onroerende goederen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; het ontwerpen en opvolgen van projecten en het maken van studies met betrekking tot immobiliën;

5. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa;

6. Het voeren van handel in onroerende goederen;

7. De aan- en verkoop, evenals de in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen;

B. Elke dienstverlening op het gebied van management, het beheer en het bestuur van en alle adviesverlening aan bedrijven, personen en vennootschappen;

9. Het aanleren van managementtechnieken, het geven van commerciële en managementtrainingen, het organiseren van cursussen en seminaries op het gebied van management.

III. BIJZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of

schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kin alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze ïn ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak:

5. de vergadering beslist de statuten aan te passen aan de genomen beslissingen en aan de dwingende toepalingen van het Wetboek van Vennootschappen, ze te wijzigen en te coördineren

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Tegelijk hiermee neergelegd Expeditie akte-statutenwijziging, Gecoördineerde tekst der statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

4.?

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/03/2014 : OO000492
18/05/2013 : OO000492
05/06/2012 : OO000492
16/06/2011 : OO000492
25/05/2010 : OO000492
14/05/2010 : OO000492
10/07/2009 : OO000492
09/04/2008 : OO000492
08/05/2007 : OO000492
26/03/2007 : OO000492
23/11/2006 : OO000492
31/03/2006 : OO000492
31/05/2005 : OO000492
05/08/2004 : OO000492
27/07/2004 : OO000492
02/12/2003 : OO000492
03/11/2003 : OO000492
02/07/2003 : OO000492
14/09/2015 : OO000492
24/07/2001 : OO000492
28/06/2001 : OO000492
01/07/2000 : OO000492
05/07/1994 : OO492
18/06/1993 : OO492
29/02/2016 : OO000492
01/01/1988 : OO492
11/06/1987 : OO492
18/06/1986 : OO492
01/01/1986 : OO492

Coordonnées
KERLINGA

Adresse
SPALAAN 19 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande