KINDERBOERDERIJ 'T HERREKE

Association sans but lucratif


Dénomination : KINDERBOERDERIJ 'T HERREKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.927.867

Publication

28/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A

ISCH r,::" ! ~,çéf& _.

 _:

_ _7 i

------- ~~v

: NEERGELEGD

-8. 07. 2011

Ï û~~ ;,.

- - --- R£CHTBANierrert2HANDEL

Kr1FsTRLEK

*11116915

Ondernemingsnr : g39- go g69-

Benaaroórtg

(voluit) ; KINDERBOERDERIJ 'T HERREKE

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : PONTSTRAAT 90 8551 HEESTERT

Onderwerp akte : STATUTEN KINDERBOERDERIJ 'T HERREKE

Ten jare 2011, op 11 juni, zijn bijeengekomen de ondergetekenden :

Jan Schouppe, Pontstraat 90, 8551 Heestert

Danielle Vandenbussche, Pontstraat 90, 8551 Heestert

Magda Neudt, Doomiksewijk 133, 8550 Kortrijk

allen van Belgische nationaliteit, hebben onder zich en allen die later volgens de statuten lid zullen worden, een vereniging zonder winstoogmerk opgericht waarvan zij de statuten hierna hebben opgesteld.

HOOFDSTUK I.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging heeft als naam : " Kinderboerderij 't Herreke'

Art. 2. De zetel is gevestigd te 8551 Heestert, Pontstraat 90. Iedere wijziging van de zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in het bijvoegsel tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het landbouwleven van nu en vroeger in de ruimste zin bij de bevolking te laten kennen en herleven. Daarvoor zal zij vooral de jeugd betrekken bij kennis en pedagogische inwijding van het landbouwleven. Daartoe kunnen alle organisaties ingericht worden welke al dan niet rechtstreeks of onrechtstreeks, het maatschappelijk doel nastreven. Ze streeft naar de verwezenlijking van dit doel door alle middelen en mag, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, elke handeling verrichten dienaangaande. De vereniging heeft tevens tot doel opvang te bieden aan dieren en in het bijzonder verwaarloosde dieren.

Art. 4. De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK Il. -- Lidmaatschap en verplichtingen

Art. 5. Het aantal leden moet ten minste drie bedragen. Ook rechtspersonen kunnen lid worden.

De nieuwe leden worden door de raad van bestuur voorgedragen en gekozen door de algemene vergadering. De reden van een gebeurlijke weigering moet niet opgegeven worden.

Art. 6. De leden kunnen uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de voorzitter van de raad van bestuur ingediend worden. Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de funktie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaard.

Art. 7. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering beslist worden indien twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de raad van bestuur goedkeuren.

Art. 8. Het uitgesloten lid moet daarvan verwittigd worden en per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de algemene vergadering die over zijn lot zal beslissen. Om geldig te zijn moet de uitsluiting vermeld staan op de agenda van de algemene vergadering. De beslissing zal door de beheerraad binnen de acht dagen aan de belanghebbende betekend worden.

Art. 9. De leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke verbintenis aan. Het lidmaatschap zal maximaal 200 euro per jaar bedragen.

Art. 10. Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welken hoofde ook in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen enkel recht op de vereniging laten gelden. Zij kunnen evenmin mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

HOOFDSTUK III. -- Raad van bestuur

Art. 11. De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur van ten minste drie leden die gekozen zijn onder de leden van de algemene vergadering en herroepbaar zijn. De bestuurders nemen, in de uitvoering van hun funktie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat Dit wordt kosteloos waargenomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Art. 12. De bestuurders worden gekozen voor zes jaar. De raad van bestuur doet een voorstelling van de kandidaten in de algemene vergadering. Indien een mandaat vervalt en niet tijdig wordt hernieuwd, moet het verder uitgeoefend worden tot in de vervanging of herziening wordt voorzien. Het mandaat vervalt van rechtswege wanneer de bestuurder uit de funktie treedt waarin hij als bestuurder werd verkozen.

Art. 13. De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een schatbewaarder en een secretaris. Bij belet van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen secretaris.

Art. 14. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te beheren en te besturen.De raad is bevoegd voor alle handelingen die, zowel door de wet of door de statuten, niet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Hij kan ondermeer, zonder dat deze opsomming limitatief is of ongeacht alle andere bevoegdheden voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bewaren; leningen afsluiten; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser dan als verweerder.

Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en opzeggen; alle sommen en waarden innen, alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij de banken; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijving s- of transfertorders, of elk ander betalingsmandaat; een banksafe in huur nemen; alle door vereniging betaalde sommen betalen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen of colli's afhalen; alle postwissels of assignaties of -kwijtingen innen.

De raad van beheer kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer personen of comités, die altijd verantwoording verschuldigd blijven tegenover de raad van beheer.

Alles wat door onderhavige standregels of door de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is voorbehouden, valt onder zijn bevoegdheid.

Art. 15. De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen van maximum vijf leden. Maken deel uit van dit bestuur : de voorzitter, de penningmeester en de secretaris.

Art. 16. In alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van drie bestuurders (Intl. de secretaris) zonder dat een bijzondere machtiging vanwege de raad van bestuur dient voorgelegd te worden. Alle rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door drie bestuurders (incl. de secretaris).

Art. 17. De secretaris en de voorzitter kunnen het dagelijks beheer waarnemen. Zij zijn samen of afzonderlijk bevoegd om namens de vereniging de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van financiële en andere instellingen en alle documenten tegenover de post, tol en vervoer te ondertekenen. Voor financiële verrichtingen groter dan 2500 euro zijn de handtekeningen van twee leden van de raad van bestuur vereist.

Art. 18. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of de secretaris. De oproepingen moeten ten minste vijf dagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden. Bij hoogdringendheid kan hiervan afgeweken worden en kunnen bijeenroepingen op kortere termijn gehouden worden.

Art. 19. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter of bij hun belet door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Art. 20. De raad mag slechts beslissen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij de aanwezige leden eenparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen. Om geldig te kunnen beslissen dienen ten minste de helft van de bestuurders aanwezig te zijn.

Art. 21. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van de tegenwoordige (of vertegenwoordigde) bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 22. De beslissingen worden genomen in genummerde of gedateerde notulen. Zij worden ondertekend door de aanwezige bestuurders. Uittreksels en afschriften worden geldig ondertekend door twee bestuurders. HOOFDSTUK IV. -- De algemene vergadering.

Art. 23. De geldige bijeengeroepen algemene vergadering bestaat uit en vertegenwoordigt al de leden.

Aan haar bevoegdheid zijn voorbehouden : het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren of verwerpen van de begrotingen en de rekeningen, het uitsluiten van de leden, het wijzigen van de statuten en de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Art. 24. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur tenminste een maal per jaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt. De raad is tot de bijeenroeping gehouden wanneer tenminste één derde van de leden het vraagt. Dit verzoek moet de agenda opgeven. De oproepingen moeten tenminste vijf dagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden.

Art. 25. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur of bij belet, de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Art. 26. Elk lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen krachtens een geschreven volmacht. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 27. De leden beschikken in de algemene vergadering over hun eigen stem en maximum één volmachtstem.

Art. 28. De algemene vergadering mag enkel beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Over punten die niet op de agenda vermeld zijn, kan de algemene vergadering slechts beslissen mits de goedkeuring van tweederden van de aanwezigen op de algemene vergadering. Met uitzondering van wat bepaald wordt in artikel 33 worden de beslissingen genomen met de gewone meerderheid der aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van hem die voorzit, doorslaggevend.

MOD 2.2

Luik LB - Vervolg

Art. 29. De beslissingen worden genomen in genummerde en gedateerde notulen en ondertekend door de

voorzitter, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee

bestuurders.

Art. 30. De vereniging kan bij al haar organen één of meer technische adviseurs raadplegen. Deze

beschikken niet over stemrecht.

HOOFDSTUK V. -- Begrotingen en rekeningen

Art. 31. Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar door de raad van bestuur vastgesteld

en wordt door deze raad de begroting van het volgend dienstjaar opgemaakt. Beide worden onderworpen aan

de goedkeuring van de algemene vergadering die zal gehouden worden in de loop van de maand maart. Het

dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste dienstjaar zal aanvangen op 1 juli 2011 en

eindigen op 31 december 2011.

Art. 32. De algemene vergadering kan een commissaris aanwijzen belast met de verificatie van de

rekeningen van de vereniging en het opmaken van een jaarverslag. Hij wordt benoemd voor vier jaar en is

herkiesbaar.

HOOFDSTUK VI. -- Wijzigingen van de statuten en ontbinding

Art. 33. De algemene vergadering kan de statuten wijzigen indien zij daartoe met opgave van de agenda

bijeengeroepen wordt en indien twee derde van de leden aanwezig (of vertegenwoordigd) zijn. De beslissing

kan slechts genomen worden indien de meerderheid van twee derde van de leden - aanwezig of

vertegenwoordigd -de wijziging goedkeuren. Indien het aanwezigheidskworum niet bereikt wordt, dan kan de

algemene vergadering een tweede maal bijeengeroepen worden en mag beslissen welk aantal leden ook

aanwezig of vertegenwoordigd is, op voorwaarde dat twee derde van de leden - aanwezig of vertegenwoordigd

- de wijziging goedkeuren en mits de gerechtelijke goedkeuring, die door artikel 8 en 20 van de wet van 27 juni

1921, wordt voorzien.

Art. 34. De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering die in

dezelfde voorwaarden genomen wordt als deze onder artikel 33. De algemene vergadering stelt één of meer

vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 35. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, kan na de vereffening van de schulden en

de aanzuivering van de lasten, het netto overblijvend bezit overgedragen worden aan een VZW met dezelfde

doelstellingen. Deze beslissing, alsook de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) zullen in het

bijvoegsel tot het Belgisch staatsblad gepubliceerd worden.

Art. 36. Voor alles wat bij deze statuten niet is voorzien, blijven de bepalingen van de wet van 27 juni 1921

van toepassing.

HOOFDSTUK VII. -- Huishoudelijk reglement

Art. 37. Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering ter

goedkeuring worden voorgelegd.

Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement worden aangebracht.

Art. 38. De oprichters komen in een algemene vergadering bijeen en benoemen de leden van de raad van

bestuur. De raad van bestuur is als volgt samengesteld :

Schouppe Jan, Pontstraat 90, 8551 Heestert, gedelegeerd bestuurder

Vandenbussche Danielle, Pontstraat 90, 8551 Heestert, bestuurder

Neudt Magda, Doomiksewijk 90, 8550 Kortrijk, bestuurder

De raad komt op zijn beurt bijeen en verdeelt de functies als volgt :

Voorzitter : Schouppe Jan

Secretaris : Vandenbussche Danielle

Penningmeester : Neudt Magda

Het dagelijks bestuur wordt samengesteld:

Schouppe Jan, Vandenbussche Danielle, Neudt Magda

Aldus opgemaakt te Heestert op 11 juni 2011

(Get.) Schouppe Jan, Vandenbussche Danielle, Neudt Magdast

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KINDERBOERDERIJ 'T HERREKE

Adresse
PONTSTRAAT 90 8551 HEESTERT

Code postal : 8551
Localité : Heestert
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande