KIWANIS CLUB DIKSMUIDE K 15197 EO 1228

Association sans but lucratif


Dénomination : KIWANIS CLUB DIKSMUIDE K 15197 EO 1228
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 473.003.276

Publication

19/01/2015
ÿþ MOD 2.2

í+~< j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i\!~i:; áiW! 2137 f^rti GRIFFE

Rychzhank van Gunt

- 7 JAN. 2W5

Griffie

Voor-

behoud

aan hi

Belgis

Staatsla

iafdëiïnóll~t~'~f~t>=

~..,M.... ,.~,..

Ondernerningsnr : 0473.003.276 Benaming

(voluit) : Kiwanis club Diksmuide Yser K 15197 EO 1228

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Wijnendalestraat 215 - 8600 Vladslo

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - naamswijziging - bestuur en gemachtigden

De algemene vergadering van maandag 20 oktober 2014, nodige aantallen Inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

1. OFFICIËLE NAAM EN ADRES

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Kiwanis Diksmuide Yzer.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Wijnendalestraat 215, 8600 Diksmuide en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van West-Vlaanderen.

2. DOELSTELLINGEN

De doelstellingen van deze club zijn deze van Kiwanis International, te weten;

-Menselijke en geestelijke waarden boven materiële waarden stellen;

-In het dagelijks leven toepassen van de Gulden Regel: "Behandel een ander zoals je zelf behandeld zou

willen worden."

-Positief werken aan kansen die op je af komen.

-Laat zien wie je bent door bewust, actief en doeltreffend mee te doen aan projecten, die kunnen bijdragen

aan een betere maatschappij,

-Door frequent bezoeken van de Kiwanisclub blijvende en waardevolle vriendschappen uitbouwen,

-Rechtvaardigheid en loyaliteit bevorderen.

3. LIDMAATSCHAP EN CLASSIFICATIE

3.1. Soorten leden

3.1.1, De vereniging bestaat uit actieve leden en toegetreden leden. De actieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun gegevens worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de actieve leden toepasselijk,

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten worden vermeld in een huishoudelijk reglement,

De toegetreden leden worden ingedeeld in ereleden en passieve leden,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

doelwijziging - wijzigingen raad van

geldig samengeroepen en beschikkend over de in haar zitting besloten de statuten integraal te

, M0d 2.2

Bij gebruik van de term 'leden" in de statuten worden hiermee zowel de actieve ais de toegetreden leden bedoeld.

3.1.2. Actieve leden worden verwacht zo veel mogelijk de vergaderingen (clubvergaderingen en algemene vergaderingen) bij te wonen en deel te nemen aan de sociale projecten en de andere activiteiten. Zij zijn er toe gehouden hun financiële verplichtingen ten overstaan van de club na te komen en het Kiwanis kenteken te dragen, Ze kunnen worden benoemd in commissies, verkozen worden tot bestuurder en Kiwanisconventies en - congressen bijwonen.

3.1.3. Het lidmaatschap is opengesteld aan personen, die ouder zijn dan dertig jaar, en die voldoen aan de vereisten voor actief-, ere- of passief lidmaatschap.

3.1.4. Alle leden van deze club moeten geloven in en zich houden aan de doelstellingen van Kiwanis International en zich waardig en rechtschapen tonen binnen de maatschappij.

3.1.5. Er moeten minimum zeven actieve leden zijn.

3.2. Kwalificatie van de actieve leden

3.2.1. Een actief lid moet de toegangsrechten en de jaarlijkse bijdragen betalen en heeft het recht te genieten van alle voorrechten, voorbehouden aan de leden van de club. De maximumledenbijdrage van de actieve leden bedraagt 900 EUR,

3.3. Kwalificatie van de ereleden

3.3.1. Elke persoon die voortreffelijke maatschappelijke diensten heeft verricht, en die geen actief lid van de club is- kan voor de duur van 1 jaar als erelid worden toegelaten door de algemene vergadering (conform artikel 4.1.2.) en vervolgens ais dusdanig elk jaar worden herkozen.

3.3.2, Een erelid betaalt geen toegangsrecht en geen jaarlijkse bijdrage. Hij kan op zijn kosten een abonnement op het "K iwanis" Magazine onderschrijven.

3.3.3, Een erelid heeft geen recht op alle voorrechten van de actieve leden en heeft geen stemrecht op de clubvergadering noch op de algemene vergadering en ook geen toegang tot een Kiwanisfunctie.

3.3.4. Een erelid is niet verplicht de clubvergadering noch de algemene vergaderingen van de club bij te wonen.

3.4. Kwalificatie van de passieve leden

3.4.1. Elk actief lid kan een aanvraag om passief lid te worden, richten aan de raad van bestuur.

3.4.2. De raad van bestuur beoordeelt de aanvraag en spreekt zich uit over de goedkeuring ervan. De

toekenning is geldig voor max. 1 werkjaar en kan herhaald worden.

3.4.3. Passieve leden hebben geen stemrecht op clubvergaderingen noch op de algemene vergadering en

kunnen niet tot bestuurder worden benoemd.

3.4.4, Het lidgeld van een passief lid bestaat uit een vast gedeelte en een variabel gedeelte dat

proportioneel is met de periode waarin het lid nog actief was. Passieve leden betalen zelf hun desgewenste

deelname aan vergaderingen of activiteiten,

4. TOETREDING EN ONTSLAGNEMING

4.1. Toetreding

4,1.1. Om als actief lid te kunnen toetreden moeten de eventuele kandidaten het voorwerp uitmaken van een uitnodiging en dit overeenkomstig de aanvaardingsprocedure.

4.1.2. De ereleden worden verkozen tijdens de algemene vergadering van de club met een tweederde (2/3) meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde leden op voorstel van de meerderheid van de leden van de raad van bestuur.

4.1.3. De aanvraag tot passief lidmaatschap wordt door de voltallige raad van bestuur beoordeeld en desgevallend goedgekeurd.

4.2. Ontslagneming

4.2.1.: Een lid kan vrijwillig ontslag nemen uit de club op voorwaarde dat hij alle schulden ten overstaan van de club heeft vereffend, Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur worden gericht en wordt van kracht nadat het door de raad van bestuur werd aangenomen. Het ontslagnemend lid verliest alle rechten op de fondsen en andere bezittingen die aan de club toebehoren, evenals het recht de naam van Kiwanis, het embleem, het kenteken en andere Kiwanismerken te gebruiken.

5. AANVAARDING

5.1. Nieuwe actieve leden

5.1.1. Jaarlijks wordt door de raad van bestuur een voorstel gedaan om het maximumaantal nieuwe actieve leden vast te leggen. Het aantal nieuwe actieve leden kan door de raad van bestuur herbeoordeeld worden tijdens het werkjaar en opnieuw voorgelegd worden. De clubvergadering bekrachtigt al dan niet het maximumaantal nieuwe actieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.2. Het eigenlijke toetredingsproces

5.2.1. Alle actieve leden zijn gehouden aan een absolute geheimhouding in verband met aanvaardingen. Kandidaat-actieve leden mogen dan ook pas op de hoogte worden gebracht nadat de actieve leden toelating tot uitnodiging tot de clubvergadering (conform artikel 9.1.) heeft beslist.

Kandidaten mogen worden uitgenodigd door hun peter voor deelname aan de clubvergaderingen (conform artikel 9.1.) nadat ze drie maal aan de tafel werden voorgesteld zonder dat dit resulteerde in een veto vanuit een actief lid en op voorwaarde dat het maximaal aantal nieuwe actieve leden niet overschreden wordt. Op dat ogenblik verkrijgt de kandidaat het actieve lidmaatschap met recht op stemrecht op de algemene vergadering, tenzij deze persoon dit zou weigeren. [n geval het vooropgestelde maximaal aantal nieuwe actieve leden zou overschreden worden, beslist de clubvergadering met gewone meerderheid welke kandidaat-actieve leden effectief voor deelname aan de clubvergadering zullen worden uitgenodigd.

5.2.3. Een veto mag publiekelijk op de clubvergadering gemaakt worden. Een veto mag ook aan de verantwoordelijke voor aanvaarding of de voorzitter overgemaakt worden en is in dat geval enkel door deze laatste(n) gekend. Bij een veto hoort bij voorkeur een gegronde motivatie. Informatie omtrent veto's wordt aan het einde van het werkjaar door de voorzitter van aanvaarding vernietigt en dus niet overgedragen naar een volgend werkjaar.

5.2.4 Elke kandidaat actief lid mag slechts één maal per jaar worden voorgesteld.

6. DISCIPLINE VAN DE LEDEN

6.1. Financiële verplichtingen

6.1.1. Ieder actief of passief lid met een achterstand van meer dan twee maanden in de betaling van zijn bijdragen of

andere financiële verplichtingen, kan tijdelijk geschorst warden na beslissing van de raad van bestuur, genomen met een meerderheid der stemmen, en zal hierover schriftelijk worden ingelicht door de secretaris, Een schorsing van een actief lid houdt enkel het schorsen van deelname aan de activiteiten en clubvergaderingen in en niet het stemrecht op de algemene vergadering.

6.1.2. Het betroffen actief of passief lid kan opnieuw opgenomen worden binnen de dertig (30) dagen volgend op de datum van de schriftelijke verwittiging door de secretaris en nadat de verschuldigde sommen zijn betaald en een aanvraag tot heropname aan de raad van bestuur gericht werd. Indien het lid niet heropgenomen wordt binnen de dertig dagen, dan moet de raad van bestuur een voorstel tot uitsluiting op de agenda van de algemene vergadering brengen. Beslist de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, vervalt de schorsing automatisch.

6.2. Deelname aan vergaderingen en activiteiten

6.2.1. De actieve leden moeten minstens de helft van de clubvergaderingen en de algemene vergaderingen bijwonen, regelmatig aan de activiteiten vermeld in de agenda deelnemen en actief meewerken aan de werking van de commissies.

6.2.2. Op voorstel van de raad van bestuur kan elk actief lid dat niet voldoet aan de vereisten van 6.2.1., tijdelijk geschorst worden door een meerderheid van de raad van bestuur en zal hiervan schriftelijk door de secretaris van de club worden ingelicht. Een schorsing van een actief lid houdt enkel het schorsen van deelname aan de activiteiten en

clubvergaderingen in en niet het stemrecht op de algemene vergadering.

6.2.3. Ieder tijdelijk geschorst actief lid, dat de wens uitdrukt zich te houden aan de voorwaarden van aanwezigheid en deelname door de club opgesteld, kan na het indienen van een aanvraag tot heropname, voorgelegd aan de raad van bestuur en door een meerderheid van haar leden aanvaard, worden heropgenomen binnen de dertig dagen volgend op de schriftelijke mededeling van de secretaris. Indien het lid niet heropgenomen wordt binnen de dertig dagen, moet de raad van bestuur een voorstel tot uitsluiting op de agenda van de algemene vergadering brengen. Beslist de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, vervalt de schorsing automatisch.

6.3. Morele waarden

6.3.1. Ieder lid dat beschuldigd wordt van een gedrag, onaanvaardbaar voor een lid van de Kiwanis familie, zal verwezen warden naar een speciale commissie, aangesteld door de raad van bestuur, teneinde de klacht te onderzoeken, een rapport op te stellen en aanbevelingen te doen, vooraleer enige beslissing zou genomen worden door de raad van bestuur. Het betroffen [id zal op een correcte wijze op de hoogte worden gebracht van de aantijgingen, het onderzoek en de hoorzitting, teneinde het tegensprekelijk karakter van de procedure te garanderen, Indien, na verschijning voor de raad van bestuur, de aantijgingen tegen het lid bewezen zijn, dan kan deze laatste uitgesloten worden van lidmaatschap door een stemming met een 2/3 meerderheid van de algemene vergadering.

6.3.2. Ieder gedrag van een lid van de Kiwanis familie wordt beschouwd als onaanvaardbaar gedrag als het: a. onverenigbaar is met het algemeen belang van het publiek of de leden van de Kiwanis familie; of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

b. de neiging heeft of een bedreiging vormt te schaden aan de eer of de reputatie van de Kiwanis famille in de lokale of de globale gemeenschap.

6.3.3. leder gedrag "onaanvaardbaar voor een kid van de Kiwanis familie" zal resulteren in een disciplinaire actie onder de vorm van een persoonlijke berisping, een publieke berisping, of een uitsluiting uit de organisatie.

- Een persoonlijke berisping wordt ais een verwittiging medegedeeld aan de persoon, die de gedragscode overtreedt;

- Een publieke berisping

- Een uitsluiting betekent de verwijdering van het lid uit zijn functie of zijn club. Deze uitsluiting wordt beslist door de algemene vergadering met 2/3 meerderheid van stemmen.

6.3.4. Iedere persoon, die een schriftelijke verwittiging ontvangt zoals voorzien in de toepasselijke statuten, is gerechtigd kennis te nemen van aile tegen hemlhaar aangevoerde bewijzen en moet de mogelijkheid geboden worden bewijzen in zijn/haar verdediging aan te brengen. De speciale commissie zal kennis nemen van alle bewijsmiddelen en bepalen welke sanctie, indien gewenst, zal opgelegd worden. Deze beslissing is zonder beroep.

6.3.5. Elke persoon die om welke reden dan ook geen deel meer uitmaakt van de club, verliest alle rechten op de fondsen of de goederen van de club evenals het recht de naam, het embleem, het insigne of het merkteken van Kiwanis te gebruiken.

7, OFFICIEREN

7.1. Algemeen

7.1.1, De bestuurders worden verkozen als Kwanis-officieren. De officieren binnen de raad van bestuur zijn: de Voorzitter, de Immediate Past Voorzitter (uittredend voorzitter), de Voorzitter Elect (gekozen voorzitter), de Vice Voorzitter, de Penningmeester en de Secretaris.

7.1.2. Elke bestuurder moet actief lid zijn en aan zijn verplichtingen aan de club voldoen. Niemand kan meerdere functies tegelijkertijd uitoefenen.

7.1.3. Alle bestuurders treden officieel in functie per 1 oktober van ieder jaar voor een mandaat van één jaar of totdat hun opvolgers op correcte wijze zijn gekozen en aangesteld. De verder modaliteiten omtrent de bestuurders worden omschreven in hoofdstuk 10 van de statuten.

7.2. Voorzitter

7.2.1. De Voorzitter heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden:

" hij is de officier die de club mede bestuurt;

" hij zit alle vergaderingen van de club (clubvergadering, algemene vergadering) en van de raad van bestuur voor;

" hij verdedigt de doelstellingen van Kiwanis International en bevordert het positieve imago van Kiwanis in de gemeenschap;

" hij is van rechtswege lid van alle permanente en speciale commissies;

" hij verwoordt de standpunten van de club bij het district en deze van het district bij de club;

" hij bevordert de aangroei van het lidmaatschap en de oprichting van nieuwe clubs;

" hij is één van de afgevaardigden op het Congres van het district;

" hij woont de divisievergaderingen en de districtconferenties bij;

" hij vervult elke andere verantwoordelijkheid of plicht die gebruikelijk bij zijn functie behoort.

7.2.2. Bij afwezigheid van de Voorzitter zal deze vervangen worden door een ander lid van het bestuur, aangeduid door de Voorzitter.

7.3. Vice voorzitter

7.3.1. De Vice Voorzitter neemt de verantwoordelijkheden waar die gebruikelijk bij de functie behoren of die

hem door de voorzitter of door de raad van bestuur worden toegewezen,

7.3.2. In geval een stemming van de raad van bestuur wegens gelijk aantal stemmen voor en tegen, niet leidt tot een beslissing, zal de stem van de vice voorzitter niet weerhouden worden,

7.4. Penningmeester

7.4.1. De Penningmeester heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden:

" het ontvangen van alle fondsen die aan de club betaald worden en het storten van deze bedragen op de officiële rekeningen;

" het betalen, in opdracht van de raad van bestuur, van alle uitgaven

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

idOD 2.2

" het houden van de boekhouding van de club en van de financiële dagboeken;

" het op ieder ogenblik toestaan van de controle van de rekeningen en de boeken door de voorzitter of de raad van bestuur;

" het beantwoorden van elke vraag van de leden i.v.m. de financiën van de club;

" het vervullen van andere taken en verantwoordelijkheden, die gebruikelijk bij deze functie behoren of die door de voorzitter of door de raad van bestuur worden opgedragen,

7.5. Secretaris

7.5,1, De Secretaris heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden:

" het bijhouden van de dossiers en de registers van de club, met inbegrip van de ledenlijsten en de aanwezigheden;

" het ten allen tijde beschikbaar houden van de boeken en de dossiers van de club voor controle door de raad van bestuur of iedere andere gemachtigde controleur;

" het aanduiden van de verslaggever voor het opstellen van de notulen en het nalezen en verspreiden van de notulen van de clubvergaderingen, de algemene vergadering, de raad van bestuur en van de commissies;

" het verspreiden van alle mededelingen die ontvangen worden van het district, van de Europese federatie of Kiwanis International aan de betroffen officieren, commissies of clubleden;

" het onmiddellijk beantwoorden van de briefwisseling en het invullen van alle officiële rapporten die door het district, de federatie of Kiwanis International worden vereist;

" aan de club verslag uitbrengen op verzoek van de Voorzitter of van de raad van bestuur;

" het vervullen van andere taken en verantwoordelijkheden die gebruikelijk bij deze functie horen of die door de voorzitter of door de raad van bestuur worden opgedragen.

8. SOCIALE PROJECTEN

8.1, Evaluatie van de voorstellen

8.1.1. De sociale commissie evalueert steeds eerst alle voorstellen van sociale projecten. De weerhouden

projecten kunnen ingedeeld worden in twee types zoals hierna vermeld.

8.2. Doorlopende of lange termijnprojecten

8.2.1. Om een project dat langer kan duren dan één jaar te aanvaarden of te beëindigen, is een affirmatieve stemming vereist met tweederden (2/3) meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde actieve leden van de club tijdens een clubvergadering.

8.3. Andere projecten

8.3.1. Voor alle andere projecten dan deze waarop 8.2, van toepassing is, is voor het aanvaarden of beëindigen een affirmatieve stemming vereist met gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde actieve leden tijdens een clubvergadering.

9. VERGADERINGEN

9.1, Clubvergaderingen

9.1,1. De club houdt twee clubvergaderingen per maand. De dag, het uur en de plaats van de vergadering worden door de raad van bestuur vastgesteld. Op deze vergadering zijn zowel de actieve als de toegetreden leden welkom. In geval van stemming kunnen enkel de actieve leden een stem uitbrengen.

9,1.2, Als de clubvergadering op een feestdag of de vooravond hiervan valt, dan kan de raad van bestuur de vergadering naar een andere dag verschuiven of de vergadering afgelasten, op voorwaarde dat niet meer dan twee vergaderingen gedurende éénzelfde administratief jaar worden afgelast.

9.1.3. De club kan meerdere vergaderingen houden indien dit door de raad van bestuur of de actieve leden wordt gewenst.

9.1.4. De clubvergaderingen zullen niet langer duren dan drie (3) uren, behalve voor speciale gelegenheden door de raad van bestuur goedgekeurd.

9.2 Algemene vergaderingen

9.2.1. Op de algemene vergadering zijn enkel de actieve leden stemgerechtigd. Ook de toegetreden leden zijn eveneens welkom. De gewone algemene vergadering komt samen:

" de eerste maal in oktober, voor het benoemen van de nieuwe bestuurders en om het programma en de begroting van het nieuwe boekjaar voor te stellen;

- de tweede maal in december, voor de goedkeuring van de rekeningen en de balans van het vorige werkjaar, alsook de kwijting van de verantwoordelijkheden van de vorige raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

9.2.2, De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor,

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een actief of passief lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

9.2.3. De algemene vergadering komt samen, op uitnodiging van de raad van bestuur of op aanvraag van 1/5 van zijn actieve leden, en op de in de oproeping vastgestelde plaats, uur en datum. Op verzoek van 115 van de actieve leden moet de raad van bestuur binnen de 21 dagen in de bijeenroeping voorzien en moet de bijeenkomst uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

9.2.4, De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

9.2.5. De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de actieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld, Dit onderwerp moet door het 1/20e van de actieve leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

9.2.6. Behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten voorzien in een bijzondere meerderheid of het anders vernielden, worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde actieve leden, op voorwaarde dat de helft van de actieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en worden de onthoudingen en ongeldige stemmen meegerekend als tegenstemmen. Wordt dit aanwezigheidsgetal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen, Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden, Bij staking van stemmen krijgt de voorzitter of diens vervanger een bijkomende stem, Op de bijeenkomsten van de algemene vergadering kan een actief lid maximaal één ander afwezig actief lid vertegenwoordigen, mits verkrijging van een schriftelijke volmacht die per mail of schriftelijk aan de secretaris moet overhandigd worden.

9.2.7. Tot wijziging van de statuten en van het interne clubreglement kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3e van de actieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging en wijziging van het interne clubreglement is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5e van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem,

9.2.8. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist,

9,2.9. De uitsluiting van een lid, alsook de benoeming en afzetting van een bestuurder volgt de procedures van een gewone statutenwijziging. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem, De stemming aangaande de uitsluiting van een lid gebeurt geheim.

9.2.10. De goedkeuring van de jaarrekening en van de begroting gebeurt met een 2/3 meerderheid van stemmen, op voorwaarde dat de helft van de actieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

9.2.11, Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die opgenomen worden in een bijzonder register, Dit register kan op de zetel van de vereniging door actieve leden en belanghebbende derden worden ingezien.

10. RAAD VAN BESTUUR

10.1. De raad van bestuur wordt gevormd door de Voorzitter, de Immediate Past Voorzitter (uittredend voorzitter), de Voorzitter Elect (gekozen voorzitter), de Vice Voorzitter, de Penningmeester en de Secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit,

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de week na kennisname van dit ontslag voorzien in een bijeenroeping van de algemene vergadering welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

102. De raad van bestuur bepaalt het beleid en de activiteiten van de club, handhaaft de tucht bij de leden, stelt de begroting op, beslist over de uitgaven, raadpleegt en coördineert de acties van de clubcommissies en bestuurt de club in het algemeen.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de vzw- wet en/of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

10.3. De raad van bestuur komt regelmatig en minstens één maal per zes maanden in vergadering bijeen, en houdt andere vergaderingen op aanvraag van de voorzitter of een meerderheid van haar leden. De oproepingen tot de raad van bestuur moeten om geldig te zijn ondertekend of verstuurd worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle bestuurders moeten worden opgeroepen per gewone of aangetekende brief of per mail ten minste vijf dagen voor de vergadering. Bij hoogdringendheid kan van deze termijn afgeweken worden, mits alle bestuurders hiermee akkoord zijn.

10.4, De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college. De meerderheid van de leden van de raad van bestuur vormt het quorum om alle aangelegenheden te behandelen, tenzij een ruimere meerderheid van de voltallige raad van bestuur volgens deze statuten verplicht is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders.

10.5. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de officier die de functie van voorzitter uitoefent, die alleen kan handelen. In geval een stemming van de raad van bestuur wegens gelijk aantal stemmen voor en tegen, niet leidt tot een beslissing, zal de stem van de Vice voorzitter niet weerhouden worden.

11. BENOEMING EN VERKIEZING VAN DE VOORZITTER

11.1. Verkiezing van de nieuwe Voorzitter

11.1.1. De verkiezing van de Voorzitter vindt plaats tijdens de jaarlijkse algemene vergadering.

11.1.2. De stemming gebeurt met een stembiljet en is geheim en niet cumulatief.

11.1.3. Een meerderheid van uitgebrachte stemmen is nodig om tot Voorzitter verkozen te worden. In het geval dat een stemming geen absolute meerderheid aan een kandidaat voor een welbepaalde functie, dan organiseert de raad van bestuur een nieuwe bijeenkomst waarop een tweede stemming zal worden gehouden,

Voorafgaand aan deze stemming zal de kandidaat die het laagste aantal stemmen had bij de eerste stemming worden geschrapt, en bij elke stemming zal dezelfde procedure worden gevolgd totdat een kandidaat de absolute meerderheid heeft behaald.

11,1.4. De officier die de functie van voorzitter uitoefent, kan afgezet worden door de algemene vergadering. Hij kan zelf ontslag indienen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

12, AFZETTING VAN BESTUURDERS

12.1. Indien de voorzitter of een meerderheid van de leden van de raad van bestuur van mening zijn, of indien in een petitie, getekend door een meerderheid van de actieve leden van de club en voorgelegd aan de raad van bestuur wordt vastgesteld, dat een bestuurder zich gedraagt op een voor een Kiwaniër onwaardige wijze, of dat hij de verplichtingen van zijn functie verwaarloost, dan zal de raad van bestuur binnen de dertig dagen schriftelijk de bestuurder in kwestie van de aangevoerde feiten op de hoogte stellen.

12.2. Binnen de dertig dagen hierna zal een algemene vergadering gehouden worden om de aangevoerde feiten te onderzoeken,

12.3, Wanneer de algemene vergadering, door middel van 213 van de stemmen van de actieve leden, oordeelt dat de bestuurder zich op een voor een Kiwaniër onwaardige wijze heeft gedragen of

. MOD 2.2

de verantwoordelijkheden van zijn functie heeft verwaarloosd, zullen de actieve leden van de algemene

" vergadering onmiddellijk overgaan tot de verkiezing van een nieuwe bestuurder om deze vacature te vullen.

13. ONTBINDING

Bij vrijwillige ontbinding van de club, zal de algemene vergadering die de ontbinding heeft uitgesproken, één of meerdere vereffenaars benoemen en hun bevoegdheden bepalen.

De activa van de club kunnen na vereffening van de passiva, tussen de Kiwanisclubs van de divisie verdeeld worden en zijn bestemd voor de sociale actie.

De algemene vergadering heeft op 1 oktober 2012 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Lemaire Kris, Klarewal 7, 8690 Alveringem, geboren op 0710911965, te Veurne

Heet Stefaan, Woumenweg 108, 8600 Diksmuide, geboren op 19/07/1960, te Diksmuide

De algemene vergadering heeft op 1 oktober 2012 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Desimpel Stefaan, Esenweg 144, 8600 Diksmuide, geboren op 10/10/1962, te Roeselare Sap Cario, Sint-Rijkerssiraat 62, 8690 Alveringem, geboren op 2911211978, te Veurne

De algemene vergadering heeft op 1 oktober 2012 tot bestuurder herbenoemd: Vandenberghe Filip, Esenstraat 58c, 8610 Zarren, geboren op 04/09/1975, te Veurne

De algemene vergadering heeft op 7 oktober 2013 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Vandenberghe Filip, Esenstraat 58c, 8610 Zarren, geboren op 04/09/1975, te Veurne Desimpel Stefaan, Esenweg 144, 8600 Diksmuide, geboren op 10/10/1962, te Roeselare Sap Carlo, Sint-Rijkersstraat 62, 8690 Alveringem, geboren op 29112/1978, te Veurne

De algemene vergadering heeft op 7 oktober 2013 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Monstrey Kristof, Grauwe Broedersstraat 2, 8600 Diksmuide, geboren op 1010611972, te Oostende

Buseyne Pieter, Diamantstraat 1, 8600 Diksmuide, geboren op 2910911971, te Roeselare

Buyse Jurgen, Molenstraat 7, 8610 Kortemark, geboren op 08/05/1972, te Diksmuide

De algemene vergadering heeft op 20 oktober 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Buseyne Pieter, Diamantstraat 1, 8600 Diksmuide, geboren op 2910911971, te Roeselare Buyse Jurgen, Molenstraat 7, 8610 Kortemark, geboren op 08/05/1972, te Diksmuide

De algemene vergadering heeft op 20 oktober 2014 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Roet Stefaan, Woumenweg 108, 8600 Diksmuide, geboren op 19/07/1960, te Diksmuide Dehoorne Patrick, Eikhofstraat 61, 8600 Diksmuide, geboren op 19/01/1961, te Diksmuide Crevïts Marc, Noordomstraat 37, 8610 Koekelare, geboren op 16/03/1968, te Diksmuide Vantomme Filip, Steenstraat 16a, 8610 Kortemark, geboren op 27/07/1955, te Zonnebeke Sap Caria, Sint-Rijkersstraat 62, 8690 Alveringem, geboren op 2911211978, te Veurne

De algemene vergadering heeft op 20 oktober 2014 tot bestuurder herbenoemd:

Monstrey Kristof, Grauwe Broedersstraat 2, 8600 Diksmuide, geboren op 1010611972, te Oostende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Varvolg

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Monstrey Kristof, Grauwe Broedersstraat 2, 8600 Diksmuide, geboren op 1 010611 97 2, te Oostende

Roet Stefaan, Woumenweg 105, 8600 Diksmuide, geboren op 19/07/1960, te Diksmuide Dehoorne Patrick, Eikhofstraat 61, 8600 Diksmuide, geboren op 19101/1961, te Diksmuide Crevits Marc, Noordomstraat 37, 8610 Koekelare, geboren op 16/0311968, te Diksmuide Vantomme Filip, Steenstraat 16a, 8610 Kortemark, geboren op 27/07/1955, te Zonnebeke Sap Carlo, Sint-Rijkersstraat 62, 8690 Alveringem, geboren op 29/1211978, te Veurne

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de vzw- wet en/of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De algemene vergadering heeft op 20 oktober 2014 tot voorzitter aangeduid;

Voorzitter! Hoet Stefaan, Woumenweg 108, 8600 Diksmuide, geboren op 19/07/1960, te Diksmuide

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de officier die de functie van voorzitter uitoefent, die alleen kan handelen.

Te Diksmuide, op 20 oktober 2014

Heet Stefaan

Voorzifter

Op de laatste blz. vans uik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Lnstrumenterende notaris. hetzii van de perse(oln(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

09/05/2012
ÿþ~ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*12087113*

2. £i er,i. 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0473.003.276

Benaming

(voluit) : Kiwanis club Diksmuide Yser K 15197 EO 1228

(verkort, "

Rechtsvorm " Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Wijnendalestraat 215 te 8600 Vladslo

Onderwerp akte : ontslagen - benoeming

Uittreksel uit de algemene vergadering gehouden op 3 oktober 2011 :

Ontslagen :

Dhr. Vandaele Gino, A. Coussensstraat 50, 8480 Ichtegem wordt ontslagen als voorzitter

Dhr. Monstrey Kristof, Grauwe Broedersstraat 2, 8600 Diksmuide wordt ontslagen als secretaris

Dhr. Buyse Jurgen, Molenstraat 7, 8610 Zarren wordt ontslagen als penningmeester

Benoemingen :

Dhr Lemaire Kris, Klarewal 7, 8690 Alveringem wordt benoemd tot voorzitter

Dhr Hoet Stefaan , Woumenweg 108, 8600 Diksmuide wordt benoemd tot secretaris

Dhr Vandenberghe Filip, Esenstraat 58c, 8610 Zarren wordt benoemd tot penningmeester

Buyse Jurgen

Penningmeester af

Op de watste biz van Luik B vermeiaen Recto Naam en hoedan,gt<eic var cie instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging st.ct't,ng of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

01/09/2011
ÿþr r MOD 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

luila u1ii iiipixiui

*11133556*

111

eutv`ERG'rIELSZ:3 m" ,n:r e2RTerierig RECEIISAle ®AN IC00MIANDZIL

1 9 AS. L 11

Gettnuaric

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0473.003.276

Benaming

(voluit) : Kiwanis club Diksmuide K 15197 EO 1228

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Grote Markt 13 te 8600 Diksmuide

Onderwerp akte : Zetel - ontslagen - benoeming - ledenlijst

Uittreksel uit de algemene vergadering gehouden op 4 oktober 2010:

Benoemingen:

Dhr. Vandaele Gino, A. Coussensstraat 50, 8480 tchtegern wordt benoemd tot voorzitter

Dhr. Monstrey Kristof, Grauwe 8roedersstraat 2, 8600 Diksmuide wordt benoemd tot scretaris

Dhr. Buyse Jurgen, Molenstraat 7, 8610 Zarren wordt benoemd tot penningmeester

Zetel:

De zetel van de vereniging wordt met onmiddellijke ingang verplaatst naar Wijnendalestraat 215 te 8600 Diksmuide

Het werkingsjaar van de vzw loopt telkens van 1 oktober tot en met 30 september.

De ledenlijst, hierbij ingesloten, wordt neergelegd bij de rechtbank van koophandel te Veurne.

Buyse Jurgen,

Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto, : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KIWANIS CLUB DIKSMUIDE K 15197 EO 1228

Adresse
WIJNENDALESTRAAT 215 8600 DIKSMUIDE

Code postal : 8600
Localité : DIKSMUIDE
Commune : DIKSMUIDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande