KONINKLIJKE BRUGSE AMATEUR CINEASTEN, AFGEKORT : KBAC

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE BRUGSE AMATEUR CINEASTEN, AFGEKORT : KBAC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.887.148

Publication

22/09/2014
ÿþMOD 2.2

lik.-11 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte tergr Me_

bERGELEGD

1111RM

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) Koninklijke Brugse Amateur Cineasten

(verkort) : KBAC

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Rietlaan 85, 8200 Brugge

Onderwerp akte:

0561887

-Gin° Rechtbank Koophandel

tn SEP 2014

Gent Afdeling Brugge

De effiq"

OPRICHTINGSVERKLARING

De ondergetekenden;

Bemaerd Leo, Rietlaan, 85, 8200 Sint-Michiels (Brugge)

Bernaerd Robert, Weinebruggelaan, 10, 8200 Sint-Michiels (Brugge)

D'Hondt Abel, Koningin Astridlaan, 27/0301, 8200 Sint-Michiels (Brugge)

Debruyne Piet, Stroelputstraat, 41, 8210 Veldegem

stabij Walther, Wulfhagestraat, 39/3, 8000 Brugge

Jozef Van Gompel, Duinpad 7/204, 8380 Zeebrugge

Allen meerderjarig, verklaren bij deze akte een "vereniging zonder winstoogmerk" op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 die rechtspersoonlijkheid verleent aan de vzw's, waarvan de statuten de volgende zijn:

TITEL 1: Benaming, zetel, doel, duur.

Artikel 1:De vereniging draagt als naam; "Koninklijke Brugse Amateur Cineasten", verkort "KBAC". Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of gevolgd.. De vzw is de voortzetting van de Feitelijke Vereniging Koninklijke Brugse Amateur Cinesten.

Artikel 2:De zetel van de vereniging is initieel gevestigd in de Rietlaan 85, 8200 Brugge, en valt onder het gerechtelijke arrondissement Brugge.

Bij gewone beslissing van de algemene vergadering kan deze verplaatst worden binnen de grenzen van hetzelfde gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3:De vereniging heeft tot doel haar leden te ondersteunen bij het beoefenen van hun hobby: de kunetdiscipfines ttm, video en aile aanverwante multimediadisciplines in de breedste zin, en dit binnen het kader van de amateurkunsten.

Zij kan aile initiatieven nemen en/of steunen en activiteiten (mede)organiseren die tot de verwezenlijking van die doelstellingen en/of het aantrekken van nieuwe leden kan bijdragen; alsook allerhande activiteiten die het sociale karakter van de vereniging ondersteunen.

Artikel 4:De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL li: Lidmaatschap, aanvaarding, schrapping, verbintenissen

Artikel 5:De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden, beperkt tot fysieke personen. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens drie zijn. De effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

De effectieve leden zijn:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van deperso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

mOD 2,2

Luik B - vervolg

a.de ondertekenaars van onderhavige akte

b.de leden van de Raad van Bestuur die tevens lid zijn van KBAC vzw en van de overkoepelende

provinciale en nationale verenigingen

ciedereen die volgens Art 8 een aanvraag heeft ingediend en goedgekeurd werd.

Artikel 6:Eenieder die tot de KBAC vzw wil toetreden om te genieten van de activiteiten van de vereniging, kan dit door het jaarlijkse lidgeld te betalen. Wie zijn lidgeld betaalt, verklaart zich akkoord met de Statuten en het Huishoudelijk Reglement, Na het betalen van het lidgeld, worden die persoon en zijn partner beiden toegetreden lid, en worden in de ledenlijst opgenomen respectievelijk als hoofdlid en medelid. De rechten en plichten van de toegetreden leden zijn opgenomen in deze statuten, maar kunnen in het huishoudelijk reglement verder uitgebreid worden.

Artikel 7:Toegetreden leden hebben, op voorwaarde dat ze hun lidgeld betaald hebben, bovenop de wettelijk voorziene rechten en plichten, ook het recht om aanwezig te zijn op de Algemene Vergaderingen en daar inzage te krijgen in de financiële toestand van de vereniging.

Artikel 8:leder hoofdlid dat minstens 2 volle kalenderjaren toegetreden lid is van de KBAC vzw, kan zijn kandidatuur stellen als Effectief Lid. Het lid moet daarvoor een schriftelijke aanvraag richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur om voorgedragen te worden aan de Algemene Vergadering. Een goedkeuring door de Algemene Vergadering is geldig voor 3 jaar, waarna de aanvraag moet hernieuwd worden.

Bij de initiële oprichting van deze vzw kan iedereen die minstens 2 voile werkjaren lid was van de feitelijke vereniging KBAC die deze vzw voorafging zijn kandidatuur als Effectief lid indienen.

Met een schriftelijke mededeling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur kan een effectief lid te allen tijde uit de vereniging treden.

Artikel 9:De verbintenis van ieder lid van de vereniging, zowel effectief als toegetreden, wordt strikt beperkt tot het bedrag van zijn bijdrage als lid. Het bedrag van de lidmaatschapsbijdrage wordt, op advies van de Raad: van Bestuur, elk jaar door de algemene vergadering vastgelegd, maar mag nooit meer zijn dan 120 euro (exclusief het gedeelte dat eventueel doorgestort wordt naar de overkoepelende Provinciale of Nationale: verenigingen),

Artikel 10:De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van twee derden van de aanwezige leden. Tot aan de eerstvolgende Algemene Vergadering, kan de Raad van Bestuur een voorlopige beslissing nemen.

Artikel 11:De uittredende of uitgesloten leden hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging. Ze kunnen geen teruggave vorderen van gestorte bijdragen. In geen geval kan mededeling van rekeningen, verzegelingen van goederen of het opmaken van een inventaris geëist worden.

Artikel 12:De Raad van Bestuur kan mensen die zich op een of andere manier verdienstelijk gemaakt hebben voor de KBAC vzw, de titel van erelid toekennen. Deze ereleden hebben geen specifieke rechten noch plichten. Ze hebben geen toegang tot de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht,

TITEL III; Bestuur, dagelijks bestuur

Artikel 13:De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur (RvB) gekozen onder de effectieve leden, handelend als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van 3 jaar en zijn herkiesbaar. Ze zijn te allen tijde door deze afzetbaar.

Om zich verkiesbaar te stellen voor de RvB, moet men voorafgaandelijk minstens 1 werkjaar effectief lid zijn van de vereniging. Tussentijds kan de RvB voorzien in een tijdelijke opvolger om het open mandaat te voleindigen. Deze tijdelijke opvolger kan dan definitief benoemd worden door de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Artikel 14:De RvB kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een materiaalmeester, een programmator en een penningmeester. Als de dagelijkse werking dit vereist kan dit uitgebreid worden.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de ondervoorzitter. Is deze afwezig, dan wordt deze taak door de oudste van de overige leden van de RvB waargenomen.

Artikel 15:De RvB vergadert na bijeenroeping door de voorzitter en/of de secretaris, telkens wanneer de werking dit vereist. De RvB kan slechts geldig beslissen ais de meerderheid der bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bil gelijkheid van stemmen is de stem ' van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend, De Raad van Bestuur heeft in zijn bevoegdheid aile beschikkingen van bestuur met uitzondering van deze die door de Wet van 27 juni 1921 of door deze statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

Van de vergaderingen van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgesteld, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen -Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 16:0m tegenover derden en in rechte de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 17:000r de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hen gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV: Algemene vergadering

Artikel 18:0e algemene vergadering (AV) is samengesteld uit aile effectieve leden, leder effectief lid heeft het recht de AV bij te wonen, op voorwaarde dat hij zijn lidgeld betaald heeft. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van de vereniging, waarbij ieder effectief lid slechts één enkel ander lid kan vertegenwoordigen. Dit moet via een geschreven en ondertekende volmacht welke bij het begin van de vergadering aan de secretaris dient overhandigd te worden. De volmacht kan ook geldig via email aan de secretaris opgestuurd worden, minstens 72 uur voor de AV. De volmachten worden dan aan de notulen van de AV gehecht. Toegetreden leden hebben eveneens het recht om de AV bij te wonen, maar kunnen zich niet laten vertegenwoordigen.

Artikel 10:De AV is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging.

Tot haar bevoegdheden zijn voorbehouden

-1. de wijziging van de statuten van de vereniging

-2. de aanstelling en afzetting van de bestuurders

-3. de goedkeuring van de rekeningen en de begrotingen

-4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging

-6. de aanvaarding van effectieve leden

-6, de uitsluiting van leden

-7. de vaststelling van de jaarlijkse bijdrage van de leden

Artikel 20:Minstens eenmaal per jaar wordt een AV gehouden in de loop van de maand oktober. Een bijzondere AV zal gehouden worden telkens het belang van de vereniging dit vereist. Indien ten minste één vijfde van de effectieve leden hier schriftelijk am verzoekt, zal ook een AV gehouden worden,

De AV wordt gehouden op de plaats, dag en uur in de bijeenroeping vermeld. Alle effectieve leden moeten er op uitgenodigd worden, alsook alle toegetreden Ieden.

Artikel 21:De bijeenroepingen worden gedaan door de Raad van Bestuur, schriftelijk en tenminste veertien dagen voor de vergadering, gericht aan eik effectief lid en ondertekend in naam van de Raad van Bestuur, door de voorzitter of door twee bestuurders. De bijeenroeping kan tevens via elektronische weg (e-mail) geldig worden verstuurd. Het bericht zal de agenda bevatten, De AV mag enkel de op de agenda vermelde punten behandelen.

Artikel 22:0e AV wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de ondervoorzitter. Is deze afwezig, dan wordt deze taak door de oudste van de overige leden van de Raad van Bestuur waargenomen. De AV duidt de secretaris aan, op voordracht van de voorzitter.

Artikel 23:In algemene regel is de AV geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige effectieve & toegetreden leden wezen, en de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 24:Tot wijziging van de statuten en de vrijwillige ontbinding kan slechts worden besloten indien één van de bovengenoemde punten gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 26:Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met vier vijfden (4/5den) van de stemmen worden besloten.

Artikel 26:0e beslissingen van de AV worden opgenomen in een verslag, ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De uittreksels, hetzij in rechte, hetzij eiders, zullen ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders, Derden die een belang doen blijken en de leden van de vereniging, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de AV te vragen,

Artikel 27:De interne werking en alle door de statuten niet voorziene gevallen, warden beschreven in een huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijk reglement kan te Men tijde gewijzigd worden door de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - vervolg

TITEL V: Begroting, rekeningen

Artikel 28:Met werkjaar en boekjaar loopt van 1 augustus tem 31 juli van elk jaar. De RvB maakt ieder jaar een begroting op voor het komende werkjaar.

Artikel 29:Flet financieel verslag van het afgelopen werkjaar en de begroting voor het volgend jaar worden ieder jaar door de penningmeester ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI: Verbintenissen voor de VZVV in oprichting

Artikel 30:Verbintenissen kunnen worden aangegaan in naam van de vereniging vooraleer de vzw rechtspersoonlijkheid bezit. Tenzij anders overeengekomen, zijn de personen die dergelijke verbintenissen aangaan, persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk ingeval de verbintenissen niet worden overgenomen binnen de twee maanden na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid of indien de vereniging binnen de twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft gekregen. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

TITEL Ontbinding en vereffening

Artikel 31 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de AV tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de AV twee vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid en vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 32:In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een of meerdere vereniging(en) die een gelijkaardig of sociaal doel nastreven. De AV die tot de ontbinding besluit zal bepalen aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen, of kan besluiten om het overblijvend activasaldo aan een sociale instelling of goed doel over te maken.

Artikel 33:Voor alles wat in deze statuten niet duidelijk is geregeld, blijven de Wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen, van toepassing. Indien in de statuten tekst of een clausule zou staan die niet in overeenstemming is of in strijd met de bestaande en/of toekomstige wet op de vzw's,dan primeert de wet.

Gedaan te Brugge, op datum van 31/8/2014, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

De Stichters, Abel D'Hondt Robert Bemaerd

Leo Bemaerd Piet Debruyne Jozef Van Gompel

Walther Stabij

Het aantal bestuurders wordt bij de oprichting vastgesteld op 5. Op de eerste Algemene Vergadering na de Stichtingsvergadering van "KBAC vzw" worden volgende personen benoemd tot bestuurder, en dit volgens de statuten voor een periode van 3 jaar: Leo Bemaerd, Abel D'Hondt, Robert Bernaerd, Walther Stabij en Piet Debruyne. Allen aanvaarden hun mandaat.

Leo Bemaerd Abel D'Hondt Robert Bemaerd

Bestuurder Bestuurder Bestuurder

Walther Stabij Piet Debruyne

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso,: Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE BRUGSE AMATEUR CINEASTEN, AFGEKO…

Adresse
RIETLAAN 85 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande