KONINKLIJKE HANDBOOGGILDEN SINT-SEBASTIAAN-WILLEM TELL IZEGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE HANDBOOGGILDEN SINT-SEBASTIAAN-WILLEM TELL IZEGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 419.499.660

Publication

06/01/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II1 011 1 III 111101 111 III 011111

*11003562*

Vc behc aar Bel Staal

INOEA'OMEN TER GRIFFIE

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 8 DEC. 2010

4B.RfilekE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0419.499.660

Benaming

(voluit) : Koninklijke handbooggilden St.-Sebastiaan - Willem Teil Izegem

(verkort).

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Binnenstraat lA 8680 Koekelare

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten

Tijdens de algemene vergadering van 27 september 2010 werden unaniem volgende statuten gewijzigd en goedgekeurd :

Toevoegen van Artikel 1 bis. : De naam van de vereniging wordt gewijzigd in "Koninklijke handbooggilden Sint-Sebastiaan  Willem Tell Izegem, VZW

Wijziging van Artikel 2. in : De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Koekelare, 8680 Binnenstraat 1A gerechtelijk arrondissement Veurne. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Wijziging van Artikel 3. in : Het doel van de vereniging is haar leden ontspanning en vermaak te verschaffen in de schutterssport.

Wijziging van Artikel 5. in : Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen. Iedere schutter, ongeacht zijn leeftijd, die zijn jaarlijks lidgeld betaalt, kan lid worden van de vereniging : "Koninklijke handbooggilden Sint-Sebastiaan  Willem Tell Izegem, VZW " mits het in acht nemen van de goedkeuringsprocedure van desbetreffende gilde waarvoor hij/zij kandideert. Jaarlijks wordt een alfabetische ledenlijst neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. De wettelijke bepalingen zijn van toepassing op de leden, voorkomend op de ledenlijst die onmiddellijk bij aanneming of ontslag wordt bijgewerkt.

Schrappen van Artikel 6. .

Wijziging van Artikel 9. in : De leden moeten telkenjare een bijdrage betalen waarvan het bedrag door de raad van bestuur wordt vastgesteld. De bijdrage is gelijk voor ieder lid ouder dan 16 jaar en mag de som van 55 euro niet overschrijden. Leden jonger dan 16 jaar betalen een verminderd lidgeld, jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur en niet hoger dan de kost voor de verzekering en inschrijving in de bond en het prijzengeld van de gewenste schuttersgilde(n). Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen de door de raad van bestuur gestelde termijn, wordt geacht ontslag te nemen.

Wijziging van Artikel 11. in : De algemene vergadering is uit alle bestuursleden van de 2 feitelijke verenigingen en de leden van de raad van bestuur van de VZW samengesteld. Dit zijn de vaste leden van de VZW. Zij vergaderen minstens jaarlijks binnen de twee maanden na het afsluiten van het maatschappelijk jaar, weze op 31 oktober ten maatschappelijke zetel of op elke andere door de raad van bestuur aangeduide en in de oproeping vermelde plaats.

De raad van bestuur mag ten allen tijde een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen , indien de belangen van de vereniging het eisen. Hij is verplicht het te doen wanneer één vijfde der leden zulks eisen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Wijziging van Artikel 12. in : Voor de navolgende zaken wordt een beraadslaging van de algemene

vergadering vereist :

Het wijzigen van de statuten .

Het benoemen of afzetten van beheerders.

Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen.

Het ontbinden van de vereniging.

Het uitsluiten van leden.

Het organiseren van een jaarlijkse algemene ledenvergadering.

Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen. Er moet worden opgemerkt dat alles wat in de wet of de

statuten niet is toegekend aan de algemene vergadering , onder de bevoegdheid van de raad van bestuur

ressorteert.

Wijziging van Artikel 13. in : Alle vaste leden van de vereniging worden voor de algemene vergadering opgeroepen door middel van gewone zendbrieven door de raad van bestuur toegestuurd, ten minste acht dagen vóór de vastgestelde datum. De dagorde is bij de omzendbrief gevoegd. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee beheerders.

Ieder voorstel, ondertekend door een getal leden bedragend een vijfde van het op de laatste jaarlijkse lijst voorkomend aantal, wordt op de agenda gebracht, mits het ten minste twee dagen voor de datum van de vergadering bij de raad van bestuur toekomt. Uitzonderlijk en bij hoogdringendheid kunnen besluiten buiten de agenda genomen worden, doch slechts op initiatief of met toestemming van de raad van bestuur.

Wijziging van Artikel 14. in : De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de VZW, en bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige beheerders.

Wijziging van Artikel 15. in : Al de leden hebben gelijk stemrecht op de vergadering. De stemming geschiedt mondeling tenzij in geval van persoonsgebonden aangelegenheden. In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld , welk ook het getal aanwezige leden zij, en haar besluiten worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen, behoudens wanneer de wet of de statuten er anders over beslissen. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen, uitsluitend door andere leden met een schriftelijke volmacht.

Van elke vergadering worden er notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op mondelinge vraag aan de secretaris door de leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Wijziging van Artikel 16. in : Het beheer van de vereniging behoort toe aan een raad van bestuur van minstens drie en bij voorkeur 5 leden door de algemene vergadering benoemd voor onbepaalde duur. Hun mandaat vervalt slechts door afsterven of ontslag of afzetting.

Het benoemen en het afzetten van bestuursleden gebeurt door de algemene vergadering bij wijze van stemming. Deze stemming is schriftelijk en naamloos. De beslissing valt bij minstens de helft van de stemmen van de aanwezige leden.

Wijziging van Artikel 17. in : De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. Deze functies zijn niet cumuleerbaar. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of de secretaris of van twee bestuurders. De raad beraadslaagt bij volstrekte meerderheid en bij aanwezigheid van minstens de helft van de bestuurders. Bij staking van stemmen is die van de voorzitter beslissend. De omvang van de bevoegdheden van hoger vermelde functies en de wijze van uitoefening ervan, wordt omschreven in een functiekaart die is in te zien volgens de afspraken gemaakt in artikel 14 laatste zin.

Wijziging van Artikel 20. in : Voor alle handelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van twee bestuurders, zonder dat zij, ten aanzien van derden, van enige beraadslaging of machtiging moeten doen blijken. De bevoegdheden zijn gericht op de te realiseren doelstellingen van de vereniging gestipuleerd in artikel 3 en het realiseren van de jaarlijkse begroting en de hierin genomen engagementen. Het beheren van alle goederen, gelden en eigendommen gebeurt als een goede huisvader, volgens vigerende wettelijke bepalingen.

Artikel 21 : Wijzigen "...raad van beheer..." in "... raad van bestuur ".

Wijziging van Artikel 22. in : Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering dient minstens 15 dagen na de eerste vergadering door te gaan. Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van 415 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden deze regels als deze beschreven voor het wijzigen der statuten vereist.

Wijziging van Artikel 23. in : 1n geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging, benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars, stelt hun machten vast en beslist over de bestemming van het

~ M06 2.2

Luik B - Vervolg

nettoactief. Die bestemming moet op verplichte wijze gedaan worden ten voordele van een werk met gelijkaardig doel en voorwerp.

Wijziging van Artikel 24. in : Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien in deze statuten, zijn de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Schrappen van titel 2 en bijhorende inhoud : " Raad van beheer ".

Namens de algemene vergadering,

Koen Lakiere

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Voc,r- behouden ~ aan het Bèlgisch /Staatsblad

te biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE HANDBOOGGILDEN SINT-SEBASTIAAN-W…

Adresse
BINNENSTRAAT 1A 8680 KOEKELARE

Code postal : 8680
Localité : KOEKELARE
Commune : KOEKELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande