KONINKLIJKE MUZIEKMAATSCHAPPIJ POLDERGALM DUDZELE, AFGEKORT : K.M. POLDERGALM DUDZELE

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE MUZIEKMAATSCHAPPIJ POLDERGALM DUDZELE, AFGEKORT : K.M. POLDERGALM DUDZELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.321.480

Publication

11/07/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0410.321.480

Benaming

(voluit) : Koninklijke Muziekmaatschappij Poldergalm Dudzele

(verkort) : K.M. poldergalm Du.dz.ele

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Lenardsstraat 28, 8380 Dudzele

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten en van de Raad van Bestuur

De buitengewone Algemene Vergadering van de Koninklijke Muziekmaatschappij Poldergalm Dudzele vzw, samengekomen te Dudzele op vrijdag 14 juni 2013 om 19u30, op de zetel van de vereniging, heeft beslist om de statuten van 6 oktober 1945, gepubliceerd in de bijlage van het Staatsblad dd. 10 november 1945 en alle wijzigingen die sindsdien werden aangebracht, te wijzigen als volgt:

TITEL 1. NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR.,

Artikel 1.

De vereniging werd in 1877 gesticht door EH. Amaat Vyncke (1850-1888), toenmalig onderpastoor van de: gemeente Dudzele. Haar naam toendertijd was "Fanfarengilde der Xaverianen". In 1891 veranderde men de; naam in "Noordergaim Dudzele". In 1945 werd het muziek heropgericht als een vereniging zonder, winstoogmerk met de naam "Muziekmaatschappij Poldergalm Dudzele vzw", overeenkomstig de wet van 21 juni: 1921.

De huidige benaming van de maatschappij is "Koninklijke Muziekmaatschappij Poldergalm Dudzele" en moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of gevolgd. De maatschappij behoudt zich het recht voor om in al de aktes, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de maatschappij, de verkorte benaming "Poldergalm Dudzele vzw" te gebruiken.

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8380 Dudzele (Brugge), Sint-Lenardsstraat 28. Ze ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. Alle stukken, voorgeschreven door de wetgeving over vzw's worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement Brugge,

Artikel 3.

De vereniging heeft als doel:

1,de amateursmuziekbeoefening te organiseren, te bedrijven en te bevorderen

2.de sociale contacten tussen alle leden te bevorderen

3.het beschermen en ondersteunen van het muziekkorps

4.het ondersteunen van alle mogelijke initiatieven met betrekking tot de amateuristische blaasmuziek

5.de opleiding van muzikanten en leerling-muzikanten en het ondersteunen daarvan

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel,'

rechtstreeks of onrechtstreeks, bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven werd bepaald, alle

eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige

overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, zich beroepen op betoelagingen en tegemoetkomingen, kortom

aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel verrechtvaardigen. Zij kan in deze zin ook, maar:

alleen op bijkomstige wijze, zelfs handelsverrichtingen stellen, voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt

besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL 2. DE LEDEN.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

iu

bel ai Be Sta

r

'4C

o

31

NITEUR BE

4 -0?- 2Q, SCH STAAT,

LGE NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TL

3 BRUGGE (Afeging Brume)

rop:

2.7 JUN1,4o13

Grilliegree

ill MI

*13107370*

ICI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Artikel 5.

De vereniging bestaat uit "werkende leden" en "toegetreden leden". De "werkende leden" zijn diegenen,

wiens benoeming in de bijlagen van het Staatsblad is verschenen.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet tenminste 5 bedragen. Het aantal toegetreden leden is onbeperkt.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden,

Artikel 6.

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van

bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon heeft met de vereniging.

De raad van bestuur beslist soeverein en zonder beroep over het aanvaarden van werkende leden en toegetreden leden, zonder zijn beslissing te motiveren.

Artikel 7.

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor werkende leden bedraagt maximaal ¬ 50,00 (vijftig euro). De raad van bestuur kan jaarlijks de lidmaatschapsbijdrage aanpassen, in zoverre deze het maximale bedrag niet overschrijdt.

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 8.

De werkende leden en de toetreden leden zikn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven. Zij mogen de belangen van de vereniging of van haar organen niet schaden.

Artikel 9.

Elk werkend lid of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits een schrijven aan

de raad van bestuur.

Elkeen die weigert zijn jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te betalen wordt geacht ontslag te hebben genomen.

Een werkend lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een tweederde meerderheid. De raad van bestuur kan werkende leden schorsen die zware overtredingen tegen de statuten of tegen de wetten hebben begaan, dit in afwachting van een beslissing door de algemene vergadering.

Een toegetreden lid kan worden geschorst of uitgesloten door de raad van bestuur, die zijn beslissing soeverein, zonder beroep en zonder motivering neemt.

Het lidmaatschap van een werkend lid of van een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke personen of, in geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Rechtsopvolgers van overleden werkende leden en toegetreden leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging of kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bedragen of van gedane inbrengen.

Ontslagnemende of uitgesloten werkende leden en toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging of kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bedragen of van gedane inbrengen.

TITEL 3. ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 10.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en alle toegetreden leden, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudst aanwezige bestuurder. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Een werkend lid kan zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen. Elk werkend lid kan evenwel slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen.

Artikel 11.

De algemene vergadering is bevoegd voor.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moü2.2

1.De goedkeuring van de wijziging van de statuten of van artikelen daarvan

2.0e benoeming en afzetting van bestuurders

3.0e goedkeuring van het financieel jaarverslag en van de begroting

4.0e vrijwillige ontbinding van de vereniging

5.1-let uitsluiten van werkende leden

6.1-let recht om andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen

7.Kwijting aan de bestuurders

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet tenminste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het voorbije jaar en de begroting van het komende jaar. De raad van bestuur bepaalt de plaats en datum van de jaarlijkse bijeenkomst, maar deze moet wel vóór 30 juni plaatshebben.

De oproeping voor de algemene vergadering wordt tenminste acht kalenderdagen voordien aan de werkende leden bezorgd, hetzij met een gewoon schrijven, tenzij met een e-rrrallbericht. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris. Ze bepaalt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda van de bijeenkomst, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Alle agendapunten die vooraf schriftelijk door minstens één twintigste van het aantal werkende leden worden aangevraagd, moeten aan de agenda toegevoegd worden.

Op de algemene vergadering zelf, kan ook over punten die niet op de toegestuurde agenda voorkomen, beraadslaagd worden, op voorwaarde dat ze voorgedragen worden door tenminste één twintigste van het aantal werkende leden.

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen als tenminste de meerderheid van het aantal werkende Leden aanwezig is. De 'meerderheid" betekent hier de helft van het aantal werkende leden, eventueel naar boven afgerond. Wordt dit aantal niet bereikt, dan wordt op basis van dezelfde agenda een nieuwe vergadering belegd waarop dan geldig wordt beslist met de aanwezige werkende leden. Er moeten ten minste acht kalenderdagen liggen tussen de eerste en de nieuwe algemene vergadering.

Alle werkende leden zijn op dezelfde wijze stemgerechtigd.

Artikel 12.

Behoudens de gevallen die de wet of de statuten bepalen, worden alle beslissingen genomen bij gewone meerderheid, dit betekent de helft (eventueel naar boven afgerond) plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De onthoudingen worden niet meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend.

In geval van de uitsluiting van een lid, van de wijziging van de statuten en van de ontbinding van de vereniging zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Zie hiervoor ook Titel 6 van deze statuten. Bij de stemmingen over de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging worden onthoudingen geteld als tegenstem.

De algemene vergadering kan geen beslissingen van de raad van bestuur ongedaan maken.

Artikel 13.

Telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist, kan een bijzondere algemene vergadering worden gehouden. Daarbij wcrdt in principe dezelfde procedure toegepast als bij een gewone algemene vergadering. Bij hoogdringendheid kan de oproepingstermijn ingekort worden tot drie kalenderdagen.

Artikel 14.

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur. Ze worden opgenomen in een daartoe bestemd register dat kan worden ingezien door al wie een wettig belang kan doen blijken.

TITEL 4. DE RAAD VAN BESTUUR.

Artikel 15.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die ten minste drie bestuurders telt. Zij worden door de algemene vergadering gekozen onder de werkende leden en dit voor onbepaalde tijd. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De bestuurders moeten hun mandaat aanvaarden. Zij doen dat tegenover de voorzitter van de raad van bestuur op de eerste bijeenkomst van de raad die ze bijwonen. Deze aanvaarding wordt opgetekend in de notulen.

l

7 ~ T

è

! r

MOI) 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Bestuurders kunnen hun ontslag schriftelijk indienen bij de raad van bestuur. Wanneer door ontslag of door afzetting het aantal bestuurders onder het wettelijk minimum daalt, dan blijven de rest van de bestuurders in functie tot in de vervanging van de weggevallen bestuurders is voorzien.

Een bestuurder mag niet plots of onaangekondigd ontslag nemen, indien dit de belangen of de goede werking van de vereniging zou schaden.

Artikel 16.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en

een penningmeester of financieel verantwoordelijke. Een bestuurder kan meerdere van deze functies opnemen.

De mandaten van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester zijn onverenigbaar met het uitoefenen van een politiek ambt.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of, in opdracht, door de secretaris. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, indien deze afwezig is, door de oudste aanwezige ondervoorzitter,

De raad van bestuur kan slechts geldige beslissingen nemen, als minimum de helft van het aantal bestuurders, eventueel naar boven afgerond, aanwezig is. Indien dit quorum niet wordt bereikt, kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden met dezelfde agenda en beslissingen nemen indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid, dit betekent de helft (eventueel naar boven afgerond) plus één van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De onthoudingen worden niet meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Elke bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om zich op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen Elk bestuurslid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels hierboven vermeld zijn van overeenkomstige toepassing.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden medegedeeld per brief, e-mail, per telegram of per telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt. Zij worden ondertekend door de voorzitter van de raad van betuur en door de verslaggever, De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register.

Artikel 17.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elk gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. De raad treedt op als eiser en als verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien aile daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en ontlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken,

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigd zijn, de gezamenlijke handtekeningen van voorzitter en secretaris, zonder dat deze van enige beraadslaging of machtiging blijk moeten geven.

De raad van bestuur kan bepaalde handelingen of taken overdragen aan een door hen samengesteld dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Het mandaat kan ten allen tijde en met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

Voor alle verschijning voor een notaris of een openbaar bestuur is de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee leden van de raad van bestuur die daartoe afgevaardigd worden. De vertegenwoordigers handelen gezamenlijk.

De raad van bestuur vaardigt alle reglementen van inwendige orde uit die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk geacht worden. Deze maatregelen worden gebundeld in een huishoudelijk reglement,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

welke aan alle werkende leden en alle toegetreden leden wordt bezorgd. Deze maatregelen mogen niet strijdig zijn met de bindende voorwaarden van de wet of van de statuten.

TITEL 5. REKENINGEN EN BEGROTINGEN.

Artikel 18.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de rekeningen en de begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting van de bestuurders of, desgevallend, van de commissaris(sen).

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wetgeving vermelde stukken binnen de dertig dagen na de goedkeuring worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement Brugge of, indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank.

TITEL 6. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 19.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de vereniging slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering. Dit gebeurt op de wijze zoals de wet voorschrijft. In geval van vrijwillige ontbinding bepaalt de algemene vergadering of, bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

De activa van de vereniging zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal

aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

4

TITEL 7. VARIA,

Artikel 20.

Voor alles wat niet in deze statuten is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2

mei 2002, alsook de gebruiken inzake verenigingen en het huishoudelijk reglement van toepassing.

Artikel 21.

Wijzigingen van de raad van bestuur sedert de vorige neerlegging bij de griffie van de rechtbank van

koophandel van Brugge, dd. 29-12-2005:

Ontslag:

Mvr. Lamote Wendy, ontslagnemend

Dhr. Goethals Dominique, ontslagnemend

Dhr. Delos André, ontslagnemend

Dhr. Neyts Eugène, ontslagnemend

Dhr. Vercruysse Julien, overleden

Benoemingen:

Dhr. Danneels Karel, Dudzeels Neerhof 20, 8380 Duclzele; °Brugge, 06-02-1950; 500206 201 04 Mvr. De Smet Ingrid, Ramstraat 19,8370 Blankenberge; °Varsenare, 08-05-1967; 670508 208 24 Dhr. De Vuyst Paul, Ramstraat 19, 8370 Blankenberge; 'Brugge, 21-02-1967; 670221 183 26

De Raad van Bestuur van de vereniging is heden samengesteld als volgt:

Mvr. Beuselinck Patricia, Pescatorstraat 54, 8450 Bredene

Mvr. Cottyn Greet, Hertendreef 10, 8020 Oostkamp

Dhr. Danneels Karel, Dudzeels Neerhof 20, 8380 Dudzele

Dhr. De Keyser Maurits, Noordreiestraat 11, 8000 Brugge

Mvr. De Smet Ingrid, Ramstraat 19, 8380 Blankenberge

Dhr. De Vuyst Paul, Ramstraat 19, 8380 Blankenberge

Dezen hebben onder elkaar aangesteld, tot:

voorzitter-secretaris: Mvr. Beuselinck Patricia

ondervoorzitter-secretaris: Dhr. De Keyser Maurits

penningmeester: Dhr, Danneels Karel

!

a t i

M00 2.2

" oor-be iSuderr aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

voor echt en waar verklaard, te Dudzele, 15-06-2013

Beuselinck Patricia, Danneels Karel,

voorzitter-secretaris penningmeester





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE MUZIEKMAATSCHAPPIJ POLDERGALM DU…

Adresse
ST LENARDSSTRAAT 28 8380 DUDZELE

Code postal : 8380
Localité : Dudzele
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande