KONINKLIJKE SCHUTTERSGILDE ST BARBARA GULLEGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE SCHUTTERSGILDE ST BARBARA GULLEGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 467.684.609

Publication

27/07/2012
ÿþ Mo0 2.2

[Ift'e< ; ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0467.684.609

Benaming

(voluit) : Koninklijke Schuttersgilde St Barbara Gullegem

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Hondschotestraat 2, 8560 Gullegem

Onderwerp akte : Wijziging van statuten - ontslag en samenstelling raad van bestuur

De bijzondere algemene vergadering van 2410212012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten ais volgt te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst

TITEL 1- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam : "Koninklijke Schuttersgilde St-Barbara Gullegem", vereniging zonder

winstoogmerk. De vereniging spruit voort uit de Koninklijke Karabijnschuttersgilde St: Barbara, gesticht in 1629.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Hondschotestraat 2, 8560 Gullegem (Wevelgem), gerechterlijk

arrondissement Kortrijk. De raad van bestuur is gemachtigd om binnen de gemeente de zetel te verplaatsen.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel om met aile ter beschikking staande middelen mee te werken aan het beoefenen, de ontwikkeling en de uitbreiding van de schietsport. Daartoe kan zij ondermeer recreatieve, sociale, culturele, vormende, sportieve en soortgelijke activiteiten organiseren. Zij tracht verder dit doel te bereiken door ondermeer het inrichten van lokale, nationale en internationale wedstrijden, Zij staat eveneens in voor training en opleiding van nieuwe schutters en initiatie in de schietsport. De vereniging kan alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks daarmee betrekking hebben. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handeisdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur

TITEL il - Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vijf bedragen. De vereniging telt werkende en niet-, werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De wettelijke bepalingen (artikelen 7 tot 11), zijn alleen op hen van toepassing.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon die door de raad van bestuur als dusdanig

wordt toegelaten, Een lid verliest van rechtswege zijn lidmaatschap wanneer

a) een afwezigheid zonder gegronde reden op drie opeenvolgende werkvergaderingen wordt vastgesteld.

b) het lid zijn daadwerkelijke medewerking afzijdig houdt

c) de Iidmaatschappelijke bijdrage niet wordt vereffend

d) deze komt te overlijden of rechtsonbekwaam wordt verklaard.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

1/nron " I.Innm on i.nn." lioleonínn

MONTE

20-

BELGISCH

UR BELGE

17- 2012

STAATSBLA,

NEERGELEGD

11. 07. 2012

REGH KOOPHANDEL

III

" 12133506*

V beh aa Be Sta

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

z

Artikel 7

De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen ais ereleden,

beschermleden tot de vereniging toelaten.

Artikel B

De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt maximum 250,00¬ . De leden zijn in geen geval persoonlijk

aansprakelijk voor de verbintenissen van deze vereniging.

Artikel 9

Elk lid van de vereniging aanvaardt, door het feit zelf van zijn lidmaatschap, alle bepalingen en

verplichtingen die in de statuten en in het huishoudelijk reglement zijn vervat.

Artikel '413

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis gebracht worden. De uitsluiting van een lid kan slecht door de algemene vergadering en niet een meerderheid van twee derde van de stemmen worden uitgesproken, dit overeenkomstig Art 12 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 11

Uittredende of uitgesloten leden en/of hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen (behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald).

TITEL III - Raad van bestuur

Artikel 12

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste vijf en ten hoogste achttien leden die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Ze oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand na neerlegging bij de griffie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.

Artikel 13

leder werkend lid kan zich kandidaat stellen bij een eventuele verkiezing van de raad van bestuur.

Artikel 14

Het mandaat van bestuurder neemt aanvang vanaf het moment van aanstelling door de algemene vergadering. De betuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Zo, door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat er regelmatig in hun vervanging is voorzien..

Artikel 15

1° De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter (of twee bestuurders) roept de raad tenminste drie maai per jaar bijeen en zit de vergaderingen voor, ingeval hij/zij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders. De besluitvorming die niet geregeld wordt door de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, wordt omschreven in het eventueel huishoudelijk reglement.

2° De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die de voorzitter vervangt.

3° Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register (jaarboek). De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door minstens twee bestuurders.

Artikel 16

1° De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die voor de we uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen, De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen, en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

2° De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de verenigingen. Hij bepaalt hun taken en bezoldigingen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3° De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs, mits machtiging van de algemene vergadering, aan een andere persoon die geen lid is van de vereniging,

4° De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

5° De raad van bestuur kan uit zijn leden een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover banken en andere financiële instellingen,

TITEL IV - Algemene vergadering

Artikel 17

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 18

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Artikel 19

1° De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Ze moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar.

2° De raad van bestuur is bovendien verplicht, ais één vijfde van de werkende leden daartoe verzoekt, een buitengewone vergadering bijeen te roepen.

3° De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend zijn door de voorzitter, twee bestuurders of één vijfde van de werkende leden. Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief, per e-mail of per aangetekend schrijven, minstens zeven dagen vóór de vergadering.

4° De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de werkende leden moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden, tenzij op verzoek door één twintigste van de leden.

Artikel 20

1° ln gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger.

2° Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen; een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging moet door de burgerlijke rechtbank worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, Op de tweede vergadering is een gewone meerderheid voldoende. Tot wijziging van het doel van de onderneming kan slechts met éénparigheid van stemmen worden besloten.

3° Bij ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor de wijziging van het doel.

4° Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Artikel 21

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders. Leden, alsook derden, die van enig belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V - Rekeningen, begrotingen

Artikel 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de

rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL VI - Ontbinding, vereffening

Artikel 23

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding of ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 19 par. 2 en 3, of artikel 20

van de wet van 27 juni1921. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij

l410D 2,2

.P...-" I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

gebreke daaraan, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 24

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft,

Artikel 25

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

De algemene vergadering heeft op datum van 28/05/2010 het ontslag ais bestuurder aangenomen van:

Soubry Vincent, Bergelen 82, 8560 Gullegem, geboren op 10 januari 1961

Worden herbenoemd ais bestuurders:

Coppenolle Marc, Roterijstraat 78, 8560 Wevelgem, geboren op 24 december 1950 Croubels Rudy, Ballingstraat 20, 8560 Gullegem, geboren op 12 oktober 1962 Cuvelier Tom, Poststraat 11, 8560 Gullegem, geboren op 09 juli 1969 Debaets Piet, Schonebeek 111, 8930 Menen, geboren op 02 mei 1958 Hanssens Diederik, Rederijkerstraat 26, 8560 Gullegem, geboren op 27 augustus 1966

Neyrinck Karl, Koningin Fabiolastraat 222, 8560 Gullegem, geboren op 25 januari 1970

Notebaert Luc, Poststraat 13, 8560 Gullegem, geboren op 15 mei 1944

Thermote Filip, Koningin Fabiolastraat 81, 8560 Gullegem, geboren op 12 maart 1956

Thermote Jody, Hoefsmedestraat 9, 8510 Belfegem, geboren op 09 mei 1979 Vandemaele Germain, Kwadestraat 4, 8560 Gullegem, geboren op 05 oktober 1933 Vandemaele Philip, Torrestraat 42, 8560 Gullegem, geboren op 29 mei 1969 Willems Ludo, Wijnbergstraat 71, 8560 Gullegem, geboren op 20 april 1949

Werd op datum van 28/05/2010 benoemd als bestuurder.

Vande Meulebroecke Nico, Goevrouwestraat 9, 8930 Lauwe, geboren op 15 januari 1975

allen van Belgische nationaliteit.

De raad van bestuur heeft onder zijn bestuurders volgende functies verdeeld en in die functie benoemd, hetgeen zij aanvaarden:

Voorzitter: Luc Notebaert, voornoemd

Ondervoorzitter: Filip Thermote, voornoemd

Ondervoorzitter: Kari Neyrinck, voornoemd

Secretaris: Jody Thermote, voornoemd

Penningmeester: Rudy Croubels, voornoemd

Gedaan te Gullegem

2 juli 2012

(Get.) COPPENOLLE Marc, CROUBELS Rudy, CUVELER Tom, DEBAETS Piet, HANSSENS Diederik, NEYRENCK Karl, NOTEBAERT Luc, THERMOTE Filip, THERMOTE Jody, VANDE MEULEBROECKE Nico, VANDEMAELE Germain, VANDEMAELE Philip, WILLEMS Ludo

Coordonnées
KONINKLIJKE SCHUTTERSGILDE ST BARBARA GULLEG…

Adresse
HONDSCHOTESTRAAT 2 8560 GULLEGEM

Code postal : 8560
Localité : Gullegem
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande