KONINKLIJKE SPORT EN VERMAAK PITTEM, AFGEKORT : KSV PITTEM

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE SPORT EN VERMAAK PITTEM, AFGEKORT : KSV PITTEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.405.718

Publication

06/08/2012
ÿþVoorbehouder aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

111,,1!!I~NRNI~NV~IIVM

isev~*

Ondememingsnr : 0431.405.7'18

' Benaming

(voluit) : Koninklijke Sport en Vermaak Pittem

(verkort) : KSV Pittem

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winsoogmerk

Zetel : Egemstraat 106 8740 Pittem

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel.

Tijdens de bijzondere algemene vergadering van 16 juni 2012 wordt beslist om de maatschappelijke zetel Egemstraat 106 8740 Pittem te verplaatsen naar Egemstraat 47 8740 Pittem. En dit met onmiddellijke ingang..

NEERGELEGD ter GRIFFIE dei

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TI

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: 26 Pla-

rif @ green

De Voorzitter

Vandaele Koen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/05/2015
ÿþz " ; + ~ .~_ MOB 2.2

/ 7" L In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~~~.f" ~ ~$,



t--

*1506 10 1111 N

; Ondefnemingsnr : 0431.405.718 IE3enaming

fvarurt) :

Koninklijke Sport en Vermaak Pittem

Griffie

LGISCH S RAj 5Allferugge

De griffier

LONITEURhtbank Koophandel

NEERGELEGD

2 9-R4- 2015 Z~ APR 2015

(verkort) : KSV Pittem

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Egemstraat 47 8740 Pittem

Onderwerp akte : Nieuwe statuten, ontslagen en benoemingen

Tekst

De bijzondere algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 13 oktober 2014 de volgende beslissingen genomen en de volgende statuten goedgekeurd.

A. Nieuwe Statuten

Deze statuten vervangen alle voorgaande en zijn nu als volgt samengesteld:

Titel I - Naam, zetel, doel en duur:

Artikel 1

De vereniging draagt ais naam Koninklijke Sport en Vermaak Pittem, afgekort KSV Pittem.

Artikel 2

De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 3

De zetel van de vereniging is gevestigd in de Egemstraat 47, 8740 Pittem, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. De zetel kan slechts worden verplaatst door de algemene vergadering, die dezelfde regels in acht neemt als voor een statutenwijziging.

Artikel 4

De vereniging stelt tot doel de voetbalsport in het bijzonder en de fysieke paraatheid in het algemeen te stimuleren en te beoefenen in clubverband. Daarnaast streeft de vereniging naar een bevordering, het behartigen, de inrichting van en de medewerking aan sport en ontspanning binnen het grondgebied van de gemeente Pittem, dit onder alle mogelijke vormen en toepassingen, hetzij rechtstreeks hetzij onrechtstreeks. Zo zal de vereniging allerhande manifestaties en tornooien van sportieve, recreationele en culturele aard kunnen inrichten, realiseren of mogelijk maken. Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële en niet-winstgevende doelstellingen, met ingebrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van deze ideële en niet-winstgevende doelstellingen. Met dit doel mag zij alle roerende en onroerende goederen bezitten, alle diensten in dat verband uitbaten, alle nuttige overeenkomsten sluiten met overheden of private personen en deelnemen aan of meewerken met verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven, in zovere zij niet in tegenstrijd zijn met de geldende wetgeving op de VZW.

Artikel 5

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il - Leden

Artikel 6

De vereniging bestaat uit werkende en niet-werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

a) Werkende leden:

- zijn degenen die deze statuten ondertekenen;

- zijn degenen die als werkend lid met naam worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art 26, novies § 1,30 van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel; bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het Ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

iH I



a 'v Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

- de wettelijke bepalingen zijn alleen op de werkende leden van toepassing;

- met de hiernavolgende term "lid" in de statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de werkende leden;

- de vereniging bestaat uit minstens vijf werkende leden;

b) Toegetreden leden:

- zijn de aangeslotenen om te genieten van de activiteiten van de vereniging (o.m. voetballers);

- zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering;

- hun rechten en verplichtingen worden omschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 7

ledere natuurlijke of rechtspersoon die werkend lid wenst te worden, moet een aanvraag richten tot de raad

van bestuur. Ze dienen over hun burgerlijke en politieke rechten te beschikken en de volle leeftijd van 18 jaar te

hebben bereikt. De kandidatuur wordt door de raad van bestuur onderzocht, die beslist over de aanvaarding bij

gewone meerderheid.

Artikel 8

De werkende en niet werkende leden van de vereniging zijn verplicht:

- de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen, na te leven;

- de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Door de leden wordt geen verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt ot het uitvoeren van hun taak.

Artikel 9

Het jaarlijks lidgeld voor de werkende leden is vastgesteld op maximum 25 Euro. De algemene vergadering bepaalt, rekening houdend met voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld. Artikel 10

De leden zijn vrij om zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken, door één maand vooraf, schriftelijk en aangetekend hun ontslag te geven aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3- van de stemmen. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda van de algemene vergadering voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Opgave van redenen is niet vereist, Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam, of in staat van verlengde meerderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt geplaatst, alsook indien het lid niet voldoet aan de vereisten van art. 7. De raad van bestuur mag, in afwachting van de beslissing van de algemene vergadering, de leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de staffuten. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel van het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve nooit teruggave van gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

Titel III - Raad van Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste drie bestuurders. Indien de VZW slechts drie leden telt, zijn er maar twee bestuurders. In ieder geval moet het aantal bestuurders minder zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 12

De bestuurders zijn al dan niet lid van de vereniging. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering, die tevens de termijn van hun benoeming bepaalt. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging wordt voorzien.

Artikel 13

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon of videoconferentie. De regels van beraadslaging zoals hierboven vermeld blijven van toepassing. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en akten worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 14

Bevoegdheden van bestuurders:

a) De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip ondermeer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken enz.

b) Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden en/of de ondervoorzitter of de gerechtigde correspondent, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enige besluit of enige machtiging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

c) De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen of taken, en voor daden van het dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan het dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelf aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De voorzitter of de voorzitter ad interim en de secretaris zij elk afzonderlijk gelast met het dagelijk bestuur, verzorgen de lopende zaken en de dagdagelijkse briefwisseling en ondertekenen afzonderlijk of gezamenlijk de nodige documenten. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen en waarvan de waarde meer bedraagt dan 1.000,00 Euro, is de vereniging gebonden door de handtekening van de voorzitter of de voorzitter ad interim en de secretaris. Voor andere handelingen volstaat de handtekening van één bestuurder.

Titel IV - Algemene vergadering

Artikel 15

De algemene vergadering is samengesteld uit aile werkende leden. Zij wordt voorgezeten dcor de voorzitter van de raad van bestuur, door de ondervoorzitter of door de secretaris. Bij afwezigheid van één der voornoemden wordt de vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige. Een lid kan zich door een ander laten vertegenwoordigen. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem in de algemene vergadering.

Artikel 16

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a) het wijzigen van de statuten

b) het benoemen of afzetten van bestuurders

c) desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen

d) de Kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e) het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

f) het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g) het aanvaarden of uitsluiten van een lid

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, en

1) alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 17

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens het belang of het doel van de vereniging dit vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, en voor het goedkeuren van het beleid van de bestuurders. Deze vergadering vindt plaats op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, dat voor 31 december van dat jaar valt. In principe zal dit tijdens de maand juni zijn. De algemene vergadering moet worden bijeengeroepen telkens wanneer 115d° van de werkende leden daarom verzoekt. In dat geval wordt de algemene vergadering bijeengeroepen binnen de 15 dagen, met vermelding van de gevraagde agendapunten. Alle werkende leden worden uitgenodigd per gewone brief of per e-mail, tenminste 14 dagen voor de vergadering. De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, en wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en hiermee akkoord gaan. ln gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten met een gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezig cf vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Artikel 18

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is . vermeld en indien 2/3d@ van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waarop een geldig besluit kan worden genomen ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2,3d" van de aanwezige of vertegenwoordige stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. De wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden aangenomen met een meerderheid van 4/5d°. Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledige gecoördineerde statuten na deze wijziging worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging wordt de wijziging bekend gemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 19

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en worden ingeschreven in een bijzonder register. Ze worden schriftelijk of per e-mail aan de leden opgestuurd.

Titel V - Inzagerecht

Artikel 20

Het bijzonder register wordt op de zetel van de vereniging bijgehouden, en Kan worden ingezien door de leden of belanghebbende derden. Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het ledenregister raadplegen, alsook alle verslagen en beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur.

Titel VI - Rekeningen en begrotingen

Artikel 21

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van het kalenderjaar. De raad van bestuur sluit jaarlijks de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Titel VII - Ontbinding en vereffening

w

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 22

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213de van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en er bovendien een 4l5d0 meerderheid akkoord is om vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda staan van de algemene vergadering. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan het Kinderkankerfonds. Hel ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars zal worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Titel VIII - Varia

Artikel 23

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is voorzien, blijft de wel van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

B. Ontslagen en benoemingen raad van bestuur

De bijzondere algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 13 oktober 2014 de volgende beslissingen genomen:

1. Raad van bestuur:

a) Het ontslag aanvaard van volgende bestuurders:

- Tonny Thurman, wonende te Pittem, Korte veldweg;

- Karien Bruneel, wonende te Pittem, Molenakker;

- Luc Monteyne, wonende te Pittem, Burchtstraat;

- Patrick Dedeine, wonende te Pittem, Meulebekestraat;

- Gilbert Schelstraete, wonende te Pittem, Vijfstraat;

- Pascal De Meyer, wonende te Pittem, Tieltstraat;

- Chris Van Nieuwenhuyse, wonende te Pittem, Tieltstraat;

- Geert Demets, wonende te Pittem, Egemstraat.

b) De benoeming aanvaard van volgende bestuurders:

- Peter Deman, wonende te Pittem, Meulebekestraat;

- Geert Maddens, wonende le Pittem, Molenakker;

- Stefaan Landuyt, wonende te Pittem, Joos de ter Beerstlaan;

- Walter Soenens, wonende te Pittem, Kwiekmotestraat;

- Marino Desmet, wonende te Pittem, Kouterstraat. - Martine Devlaminck.

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Koen Van Daele, wonende te Tielt, Robert Schumanstraat

- Chris Uyttenhove, wonende te Pittem, Cardijnstraat

Franky Bibauw, wonende te Pittem, Tieltstraat

Etienne Spriet, wonende te Pittem, Egemsebinnenweg

- Bart Heytens, wonende te Pittem, Kerkstraat

- Lieven Deman, wonende te Roeselare, Hammestraal

- Peter Deman, wonende te Pittem, Meulebekestraat

- Geert Maddens, wonende te Pittem, Molenakker

- Stefaan Landuyt, wonende te Pittem, Joos de ter Beerstlaan

- Walter Soenens, wonende te Pittem, Kwiekmotestraat

- Marino Desmet, wonende te Pittem, Kouterstraat - Martine Devlaminck.

Met éénparigheid van stemmen heeft de raad van bestuur op heden (her)benoemd:

- als voorzitter: Koen Van Daele

- als ondervoorzitter: Chris Uyttenhove

- als secretaris: Marino Desmet

- als penningmeester: Geert Maddens.

Tot het dagelijks bestuur wordt benoemd:

r . MOD 2.2

~ ~ º%

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Koen Van Daele, voorzitter

Franky Bibauw, jeugdvoorzitter

Chris Uyttenhove, ondervoorzitter

Marino besmet, secretaris

Geert Maddens, penningmeester 1S1e ploeg

Martine Devlaminck, penningmeeter jeugd

Peter Deman, Commissaris boekhouding en financiën



Volgende personen kunnen elk apart geld van de rekening afhalen zonder handtekening van andere

dagelijkse bestuursleden tot 1.000,00 Euro:

Franky Bibauw

Martine Devlaminck

Geert Maddens

Voor een bedrag van meer dan 1.000,00 Euro hebben ze de handtekening van volgende personen nodig:

Franky Bibauw

Marino Desmet

Koen Van Daele

Voorzitter

Op de laatste biz. van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
KONINKLIJKE SPORT EN VERMAAK PITTEM, AFGEKOR…

Adresse
EGEMSTRAAT 47 8740 PITTEM

Code postal : 8740
Localité : Egem
Commune : PITTEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande