KSJ DE WIEK

Association sans but lucratif


Dénomination : KSJ DE WIEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 896.455.093

Publication

03/07/2013
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

veaergeiegr# ter griffie ven Ob rechtbank ven kortº%,.Mdsl flrugge

2 4 JUNI 2013Griffie

Itn110

1 111

Onderriemingsnr : 896.455.093

Benaming

(voluit) : VZW KSJ DE WIEK

(verkort) : vzw KSJ DE WIEK

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Ernest Claeslaan 45, 8820 Torhout

Onderwerp akte : aanpassing statuten VZW & aangepast register

zie bijlage

BIJLAGE 1:

STATUTEN vzw

De ondergetekenden

1.Tom Paul, Joris Viieghe, Patrijzendreef 33, 8800 Roeselare Geboren op 30 maart 1982 te Torhout

820330-319.39

2.Pieter Bert Merlevede, Kroonmolenstraat 15 bus 7, 9100 Sint-Niklaas. Geboren op 11 november 1982 te

Roeselare 821107-089.45

3.Bert Maurits Werbrouck, Emest Claeslaan 45, 8820 Torhout. Geboren op 9 juli 1984 te Oostende 840709-

221.61

4.1-lannes Ludo Werbrouck, Emest Claeslaan 45, 8820 Torhout. Geboren op 22 april 1988 te Oostende.

880422-125.24

5,Thijs Johan Vlieghe, Eugeen van Oyestraat 10, 8820 Torhout. Geboren op 18 juli 1989 te Torhout.

890718-333.75

allen van Belgische nationaliteit,

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 en onder de hierna volgende voorwaarden

Titel I - Naam - Zetel - Doel - Duur

Art. 1.De vereniging draagt als naam: vzw KSJ De Wiek

Art. 2.De vereniging is gevestigd te Torhout 8820, Emest Claeslaan 45. Gerechtelijk arrondissement Brugge

Art. 3.De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het oprichten, aankopen, verhuren, verkopen, benutten, exploiteren en beheren van jeugdlokalen en materiaal voor de jeugdbeweging van de "wijk Maria-Assumpta", te Torhout. Zij kan alle daden stellen die de jeugdbeweging ten goede kunnen komen, zonder enige beperking. Zij kan hiervoor alle schenkingen ontvangen. Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Art. 4.De vereniging wordt heden opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden.

Titel Il - Leden

Art. 5.Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen en moet tenminste de groepsleider,

secretaris en de helft actief leiding van de jeugdbeweging KSJ De Wiek te Torhout bevatten.

Onder actieve leiding wordt verstaan: A) leiding van KSJ de Wiek die is ingeschreven bij VKSJ West. B)

vrijwillig gestopte leiding van KSJ de Wiek, aangesloten bij VKSJ West tot 2 jaar na de laatste inschrijving.

De eerste leden zijn de ondergetekende stichters.

Op de laatste blz. van LL 'k B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

ti MOD 22

Art. 6.0oor de leden is geen bijdrage verschuldigd, wel kan de Raad van Beheer, zo hij dit nodig oordeelt, oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage.

Art. 7.Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de Raad van Beheer op voorwaarde dat art. 5 nageleefd wordt.

Art. 8.Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij art.12 van de Wet van 27 juni 1921. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard. Een lid mag zijn lidmaatschap in de vereniging nooit naar voor brengen in politieke of publicitaire aangelegenheden op straffe van uitsluiting.

Art. 9.Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen der vereniging of het opmaken van een boedelbeschrijving verlangen. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen.

Titel IIl - Bestuur - Raad van Beheer

Art. 10.0e vereniging wordt bestuurd door een Raad van Beheer van tenminste vier leden, benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar, De beheerders oefenen hun mandaat gratis uit.

Art. 11.

§ 1. Beheerders worden verkozen door de algemene vergadering voor een termijn van drie jaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerst volgende algemene verkiezingen.

§ 2. Mocht, door welk geval ook - vrijwillig ontslag, overlijden, verstrijken van termijn, afzetting, enz., de vorenstaande bepalingen niet meer nageleefd zijn of nageleefd kunnen worden, dan blijven de andere beheerders in functie, totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Zij moeten binnen hun termijn de eerstvolgende verkiezingen voorbereiden, desnoods na statutenwijziging.

Art. 12. Om tot beheerder verkozen te worden moet men geen lid zijn van de vereniging.

Art. 13.

§ 1. De Raad van Beheer kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden.

Wordt geen voorzitter verkozen, dan presideert de beheerder met de hoogste anciënniteit de vergaderingen en oefent die de bevoegdheden uit die gewoonterechterlijk of anderszins aan een voorzitter toekomen.

§ 2. De Raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee beheerders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere beheerders.

§ 3, De Raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de beheerders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid ; bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Een beheerder kan zich door een ander beheerder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de raad van beheer op zijn volgende vergadering wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee beheerders.

Art. 14,

§ 1.De Raad van beheer bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning; van het lenen en ontlenen, voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken en alle handelingen die vallen binnen het doel van de VZW.

§ 2. De Raad van beheer benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

§ 3. De Raad van beheer kan slechts bijzondere volmacht verlenen aan derden en leden voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

§ 4. De Raad van beheer vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§ 5. De Raad kan één of meer afgevaardigd-beheerders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, o.m. met de geldige handtekening tegenover het bestuur der postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële instellingen.

Worden er twee of meer afgevaardigd-beheerders aangesteld, dan oefenen zij - behoudens bijzondere volmacht aan één onder hen - gezamenlijk het dagelijks bestuur uit.

Art. 15.Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee beheerders.

Tegenover derden zijn dezen niet gehouden enig bewijs voor te leggen.

Titel IV - Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 16. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Een lid mag zich echter door een ander lid laterr vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht. Ieder lid beschikt over één stem,

Art. 17.De algemene vergadering is bevoegd voor

a) Statutenwijziging ;

b) Benoeming en afzetting van beheerders ;

c) Goedkeuring van begrotingen en rekeningen ;

d) Vrijwillige ontbinding ;

e) Uitsluiting van leden.

Art, 18.

§ 1. Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgende jaar.

Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de maand november. In afwachting van die vergadering mag de Raad van Beheer, per maand, één twaalfde uitgeven van de antwerp-begroting.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom verzoeken.

§ 3. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, van twee

beheerders of van één vijfde van de leden.

Zij worden verstuurd per gewone post of e-mail ten laatste zeven dagen voor de vergadering.

§ 4. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de Raad van Beheer maar één twintigste van de leden hebben het recht punten op de agenda te brengen.

De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Art. 19.De vergadering wordt gepresideerd door de Voorzitter van de Raad van Beheer of, bij diens ontstentenis, door de aanwezige beheerder met de hoogste anciënniteit; de vergadering kan echter dit voorzitterschap weigeren door, bij eenvoudige meerderheid, een ander te kiezen.

De voorzitter wijst de secretaris aan.

Art. 20.In gewone gevallen kan de algemene vergadering slechts geldig besluiten nemen als de helft van de leden aanwezig is en met eenvoudige meerderheid van stemmen

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bij art. 8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht worden genomen.

Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter.

Art. 21. - Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de voorzitter en de secretaris waarvan een kopie wordt verstuurd naar alle leden van de algemene vergadering. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee beheerders.

Titel V - Financieel beleid

Art. 22.Het boekjaar loopt van 1 september tot 31 augustus. Bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar vanaf datum van oprichtingsakte tot 31 augustus 2008, Rekeningen en begrotingen warden, eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de Raad van Beheer voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Titel VI - Ontbinding en vereffening

Art. 23Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig art. 20 en volgende van de Wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten.

Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars ; bij gebreke daarvan kan de Rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende,

Art. 24

§ 1 Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, worden de netto-activa (roerend en onroerend) besteed aan jeugdbeweging KSJ De Wiek te Torhout.

§ 2 Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van onderhavige vereniging en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan individuele leden of oud-leden, enkel aan verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art. 25 Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921.

%

1doD 22

" e~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Titel VII - Overgangsbepalingen

Art. 26De algemene vergadering heeft tot beheerders verkozen

1.Hannes Ludo Werbrouck, Ernest Claeslaan 45, 8820 Torhout. Geboren op 22 april 1988 te Oostende.

880422-125.24

2.Robin Vanmessenhove, Bruggestraat 181, 8820 Torhout. Geboren op 18 juni 1993 te Torhout. 930618-

127.67

3.Michiel August R. Jaques, Rijnstraat 2, 8820 Torhout. Geboren op 11 juli 1989 te Torhout.

890711-111.22

4.Lisa Diana hlemeryck, Ruitjesbosstraat 54, 8820 Torhout. Geboren op 08 januari 1992 te Torhout.

920108-166.78

hierboven nader geïdentificeerd, die dit mandaat aanvaarden.

De beheerders hebben aangesteld als

Voorzitter. Hannes Werbrouck

Ondervoorzitter: Robin Vanmassenhove

Secretaris: Lise Hemeryck

Penningmeester. Michiel Jaques

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden te Torhout, op 11/01/2013. Van deze akte werden 2 oorspronkelijke exemplaren ondertekend door de in aanhef genoemde stichters.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

E

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
KSJ DE WIEK

Adresse
ERNEST CLAESLAAN 45 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande