KUNSTIG DAMME

Divers


Dénomination : KUNSTIG DAMME
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 546.602.621

Publication

08/07/2014
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr 0546.602.621 Benaming

(voluit) : Kunstig Daims

(verkort):

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk Zetel Kerkstraat 32 8340 Damme

Onderwerp akte: OVERBRENGING ZETEL VAN DE VERENIGING

Er blijkt uit het verslag van de bijzondere vergadering van de raad van bestuur d.d. 20.08.2014 dat de zetel van de vereniging wordt overgebracht naar "Jacob van Maerlantstraat 17, 8340 Damme" en dit vanaf 1 juli 2014

(Get.) Gerard Van Overmeire, bestuurder

Illi3121. 11 6II 0J

j UI

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

24/02/2014
ÿþII

i

Mon 2.2

,i i. - In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR BELGMERCELEGDTER GRIFFIEVAN DE

ECHTBANKVAN KOOPHANDELTE

18 -02- 2014 BR U©GE(Ai=DEUNGBROGGE)

BELGISCH STAATSBAD O 7 .FEB, TJggrlffier.

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit):

546 60 2 621

Kunstig Damme

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kerkstraat 32 8340 Damme

Onderwerp akte : Onderhandse oprichting

Kunstig Damme VZW

8340 DAMME

ONDERHANDSE OPRICHTINGSAKTE

STATUTEN

Ondergetekenden, natuurlijke personen

1. De heer Van Overmeire Gerard, gepensioneerde, Koolkerkesteenweg 80 8340 Damme, Belg;

2. De heer Missiaen, Bart, leraar, Jacob van Maerlantstraat,17 8340 Damme, Belg;

3. Mevr. Roggeman, Marina, lerares, Jacob van Maerlantstraat, 17 Damme, Belgische; 4, Mevr. Mouleert, Line, gepensioneerde, Vierscharestraat, 21 8340 Damme, Belgische; 5. Mevr. De Backer, Yvi, gepensioneerde, Akkerstraat, 5 8310 Brugge , Belgische;

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 (hierna de "Wet van 27 juni 1921"), die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

Artikel 1 : Naam, zetel, doel, duur

1.1 De vereniging draagt als naam: "Kunstig Damme" en neemt de rechtsvorm aan van een vereniging

zonder winstoogmerk, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921

1.2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 8340 Damme, Kerkstraat 32 - gerechtelijk arrondissement

Brugge. De zetel mag naar elk ander adres binnen de stad Damme overgebracht worden bij. eenvoudige beslissing van de raad van bestuur met 2/3 meerderheid van stemmen.

1.3.1 De vereniging heeft tot doel haar leden de gelegenheid te bieden om hun creativiteit te ondersteunen in hun Kunstbeoefening door het organiseren van culturele activiteiten, inrichten of helpen inrichten van tentoonstellingen, kunstmanifestaties, voordrachten, cursussen en workshops voor alle kunstvormen. De vereniging heeft eveneens tot doel gesteld de contacten tussen de diverse kunstbeoefenaars aan te moedigen en jongeren creatief te inspireren en te stimuleren zich cultureel te manifesteren.

1,3.2 De vereniging mag eveneens activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen zoals: -aile activiteiten die de goede geest in de vereniging stimuleren en/of in stand houden;

-alle activiteiten die de ontwikkeling van de amateurkunsten ten goede komen;

-alle activiteiten die de integratie van deze vereniging in de levensgemeenschap bevorderen. 1.3.3 De vereniging ontzegt zich echter alle politieke, wijsgerige of godsdienstige besprekingen.

1.3.4 De vereniging kan ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht. De vereniging mag eveneens onroerende goederen huren, verwerven, laten bouwen, laten oprichten, laten uitrusten en/of laten ombouwen. Hiertoe mag de vereniging ook financieringen aangaan. Voormelde activiteiten dienen evenwel steeds in overeenstemming met en ter bevordering van haar doel te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.3.5 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Artikel 2; Leden

2.1 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie in aantal bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste (werkende) leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Niet-werkende leden hebben alleen de rechten en de verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

2.2 Als lid kan tot de vereniging toetreden: eenieder natuurlijk persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt toegelaten, Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur, Nieuwe leden worden immers aangenomen bij besluit van de raad van bestuur met 2/3 meerderheid van stemmen.

2.3 De raad van bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden (beschermende of andere leden) tot de vereniging toelaten.

2.4 De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt maximum ¬ 100,00. De raad van bestuur stelt jaarlijks het lidgeld vast.

2.5 Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat weigert zijn lidgeld te betalen, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering geschieden en met een meerderheid van twee derden van de aanwezigen of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

2.6 Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van/of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Artikel 3: Raad van bestuur

3.1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie en ten hoogste zes leden die werkend lid zijn van cie vereniging. Het aantal leden van de raad van bestuur zal steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering .Ze worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Ze oefenen hun mandaat kosteloos uit. De duur van hun mandaat bedraagt vijf jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar.

3.2 Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men bovendien worden voorgedragen door een werkend lid.

3.3 Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van de duur van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid en slechts wanneer de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering,

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur,

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt, Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

3.4.1 De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter of twee bestuurders, of de secretaris roept de raad bijeen en dit per gewone brief of per aangetekende brief of per mail ten minste vijf dagen voor de vergadering. De oproepingsbrief bevat de dagorde. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval de voorzitter belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en bij afwezigheid van beiden, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

3.4.2 De raad vergadert slechts geldig indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De

beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt. Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder alle bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging omtrent de agendapunten plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

3.4.3 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris of twee bestuurders, en ingeschreven worden in een daartoe speciaal bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

de voorzitter of de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders gezamenlijk deze documenten geldig ondertekenen.

3.5.1 De raad van bestuur beheert de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

3.5.2 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

3.5.3 Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden,geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders.

3.5.4 De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit, die hij nodig oordeelt.

Artikel 4: Algemene vergadering

4.1 De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter, en bij afwezigheid van beiden, door de oudste van de aanwezige bestuurders,

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan eventueel slechts één ander lid vertegenwoordigen,

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering,

4.2 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-het wijzigen van de statuten,

-het benoemen en ontslaan van bestuurders,

-het benoemen en uitsluiten van een lid,

-het goedkeuren van begrotingen en rekeningen,

-het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

4.3.1 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang ven de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, dit in de loop van de maand maart.

4.3.2 De raad ven bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

4.3.3 De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter, of de ondervoorzitter, of twee bestuurders of één vijfde van de werkende leden Alle werkende leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief, ten minste vijf dagen voor de vergadering.

4.3.4 De oproepingen, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens één twintigste van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer hierom verzocht wordt door een lid mits akkoord van de meerderheid van de aanwezige leden.

4.4.1 De algemene vergadering is slechts geldig samengesteld wanneer de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, behalve in die gevallen waarin de wet of de statuten een strengere meerderheid vereisen.

Wanneer, op basis van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, de algemene vergadering niet rechtsgeldig kan vergaderen, kan een nieuwe vergadering worden belegd die kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen over dezelfde agendapunten als op de eerste vergadering. Deze tweede vergadering van de algemene vergadering kan niet binnen de acht dagen na de eerste vergadering plaatsvinden,

Met ulizondering van de door de wet en statuten bepaalde gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen en tegenwoordige stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

4,4.2 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit geval niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Dit besluit tot wijziging moet door de rechtbank van eerste aanleg worden bekrachtigd,

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doe! van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

4.4.3 Dezelfde regels als in de 4.4.2. moeten worden nageleefd bij de ontbinding van de vereniging,

4 M0D 2.2

4.4.4 Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij

uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

4.5 Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en die opgenomen worden in een bizender register. Dit register kan op de zetei varti de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders gezamenlijk deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 5: Begrotingen

5.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan, loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december 2014. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 6: Ontbinding, vereffening

6,1 ln geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

6.2. ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een goed werk,

Voor ailes wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is opgenomen, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, of het huishoudelijk reglement.

Artikel 7: Overgangsbepalingen

7.1 ln toepassing van artikel 3, §2 van de Wet van 27juni 1921 worden alle verbintenissen die personen, in de periode voor de oprichting hebben aangegaan in naam en voor rekening van de vereniging, door de vereniging overgenomen, met ingang van de datum waarop de vereniging rechtspersoonlijkheid verwerft.

Verder zullen de documenten die werden opgesteld in de voorbereidingsfase en die m.n. de overeenkomsten tot tentoonstellen van kunstwerken ter gelegenheid van het evenement "Madammen in Damme" door de raad van bestuur worden bekrachtigd tijdens haar eerste vergadering.

7.2 Benoeming van de [eden van de raad van bestuur

In toepassing van artikel 3 van de statuten worden met ingang van 8 januari 2014 volgende

personen benoemd tot leden van de raad van bestuur:

De heer Van Overmeire Gerard Koolkerkesteenweg 80, 8340 Damme 45.01.25-159.43

De heer Missiaen Bart Jacob van Maerlantstraat 17, 8340 Damme 59.07.31-243.18

Mevr. Roggeman Marina Jacob van Maerlantstraat 17, 8340 Damme 59.03.25-154.65

Mevr. Mouiaert Lina Vierscharestraat 21, 8340 Damme 50.04.24-014.53

Mevr. De Becker Yvi Akkerstraat 5, 8310 Brugge 46.02.16-192.17

Het mandaat van voormelde leden van de raad van bestuur zal eindigen op 31 december 2019.

7.3 De heer Van Overmeire Gerard, 8340 Damme Koolkerkesteenweg 80, bestuurder, wordt met recht

tot substitutie, belast met de bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van onderhavige statuten en het benoemingsbesluit van de leden van de raad van bestuur.

Aldus opgemaakt, vastgesteld en aangenomen te Damme bij onderhandse akte op de oprichtingsvergadering van 8 januari 2014 en dit in twee originelen overeenkomstig artikel 2, [aatste lid van de Wet van 27 juni 1921, en vijf aanvullende originelen ten behoeve van de oprichters, waarvan één origineel zal worden bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

(volgen de handtekeningen van alle oprichtende leden)

M011 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Kunstig Damme VZW 8340 DAMME

VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Bij de eerste algemene vergadering van de VZW Kunstig Damme, met zetel te 8340 Damme, Kerkstraat 32 en gehouden op 5 februari 2014, werden, overeenkomstig artikel 3 van de statuten,aan de hiernavolgende personen, met eenparigheid van stemmen, volgende functies toegewezen:

-Voorzitter: Mevr. Moulaert Lina, gepensioneerde, Vierscharestraat, 21 8340 Damme. -Ondervoorzitter: De heer Missiaen Bart, leraar, Jacob van Maerlantstraat, 17 8340 Damme. -Penningmeester: Mevr. Moulaert Lina, gepensioneerde, Vierscharestraat, 21 8340 Damme, -Secretaris: Mevr. Roggeman Marina, lerares, Jacob van Maerlantstraat, 17 8340 Damme

- Bestuurders:

Mevr; De Becker Yvi, gepensioneerde, Akkerstraat, 5 8310 Brugge

De heer Van Overmeire Gerard, gepensioneerde, Koolkerkesteenweg, 80 8340 Damme

Voor eensluidend uittreksel

Van Overmeire Gerard, bestuurder (lasthebber)

Coordonnées
KUNSTIG DAMME

Adresse
Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk Zetel Kerkstraat 32 8340 Damme

Code postal : 8340
Localité : DAMME
Commune : DAMME
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande