LANCKRIET & CO

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LANCKRIET & CO
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 436.615.410

Publication

15/04/2014
ÿþUl

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR fi 7 -04-

BELGISCH STA.

Mod Word 11.1

E14"1_1EuGLLEGD uk iFffl. Dai

. ;MANI( VAN K0001-1ANDU

2014 &4iff 2014

\TS:31.bn

Griffie

........... ........ ______________

Ondememingsnr : 0436.615.410

Benaming

(voluit) LANCKRIET 84 Co

(verkort) :

Rechtsvorm coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel 8750 Wingene (Zwevezele), Marktplein 25

(volledig adres)

Onderwerp akte: statutenwijziging

Uittreksel uit een akte, verleden voor notaris Karel Vanbeylen te Zwevezele op 24 maart 2014, neergelegd vôôr registratie, inhoudende de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de coöperatieve vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid "LANCKRIET & Co", gevestigd te 8750 Wingene (Zwevezele), Marktplein 25, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brugge, met ondernemingsnummer 0436.615.410.

Met eenparigheid van stemmen heeft de algemene vergadering ondermeer het volgende beslist:

1. Vaststelling dat het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (18.592,01 EUR) bedraagt in plaats van zevenhonderd vijftig duizend Belgische frank (750.000 BEF).

2. Verwijzing naar de notulen van de bijzondere algemene vergadering de dato 10 december 2013, onder meer letterlijk luidend ais volgt:

"De vergadering besluit, met éénparigheid van stemmen, tot uitkering van een tussentijds dividend van 32.000,00 E bruto in totaal, hetzij 160,00 E per aandeel, en dit vanuit de beschikbare reserves, aan de vennoten, in verhouding tot hun respectievelijk aandeel in het kapitaal, hetgeen afdoende blijkt uit de aanwezigheidslijst.

Deze dividenden worden betaalbaar gesteld op 30/12/2013 en zullen worden uitgekeerd, na afhouding van; 10 % roerende voorheffing (cfr. artikel 537 W1B), als volgt:

-aan Lanckriet Rudy: een netto-bedrag van 13.680,00¬

-aan Vanootegem Frieda: een netto-bedrag van 13.680,00¬

-aan Lanckriet Jens: een netto-bedrag van 1.440,00 E

Rekening houdende met deze uitkering wordt vastgesteld dat de normen gesteld in artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen niet overtreden worden.

De vennoten, die voormeld dividend mochten ontvangen, verklaren het verkregen bedrag aan nettodividenden onmiddellijk te zullen inbrengen in het kapitaal van de vennootschap en dit overeenkomstig de bepalingen van artikel 637 van het Wetboek van inkomstenbelastingen, ingevoerd bij de programmawet van 28 juni 2013. De vennoten verbinden zich hiertoe een buitengewone algemene vergadering te houden voor Meester Vanbeylen Karel, Notaris met standplaats te Zwevezele in de loop van de maand maart 2014."

3, ln toepassing van artikel 537 Wetboek van Inkomstenbelastingen ingevoerd krachtens artikel 6 van de Programmawet van 28 juni 2013, verhoging van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal met achtentwintig duizend achthonderd euro (28.800,00 EUR) door inbreng in speciën om het te brengen van echttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (18.592,01 EUR) op zevenenveertig duizend driehonderd tweeënnegentig euro één cent (47.392,01 EUR), zonder creatie van nieuwe aandelen.

Bevestiging dat de inbreng in speciën afkomstig is van uitgekeerde belaste reserves waarop 10% roerende voorheffing werd afgehouden.

4. Vaststelling realisatie kapitaalverhoging ten belope van in totaal achtentwintig duizend achthonderd euro (28.800,00 EUR) door inbreng in speciën door

- de heer LANCKR1ET Rudy, wonende te 8750 Wingene, Marktplein 25, voor een bedrag van dertien duizend zeshonderd tachtig euro (13.680,00 EUR);

- mevrouw VANOOTEGHEM Frieda, wonende te 8750 Wingene, Marktplein 25, voor een bedrag van dertien duizend zeshonderd tachtig euro (13.680,00 EUR);

- de heer LANCKRIET Jens, wonende te 8750 Wingene, Pincestraat 7, voor een bedrag van duizend, vierhonderd veertig euro (1.440,00 EUR).

5. Wijziging van het artikel 5 van de statuten, als volgt:

"Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt zevenenveertig duizend driehonderd tweeënnegentig euro één cent (47.392,01 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Het vast gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst en volstort.

Het vaste gedeelte van het kapitaal kan enkel verhoogd of verminderd worden krachtens een besluit van de algemene vergadering op de wijze als vereist voor een statutenwijziging.

Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal wordt verhoogd respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten gewijzigd hoeven te worden.

De aandelen zijn op naam,"

6. Beslissing dat het bestuurdersmandaat van de heer LANCKRIET Rudy, voornoemd, voor de duur van de vennootschap geldt, te rekenen sinds 30 december 2004.

7. Integrale vernieuwing van de statuten, aangepast aan het Wetboek van Vennootschappen, aan de 'eorporate governance" Wet en aan de hiervoor vermelde agendapunten en aanvaarding van deze nieuwe statuten, waarbij ondermeer het volgende ongewijzigd blijft: de rechtsvorm, de naam, de duur, het doel, de zetel, de datum van de algemene vergadering en het boekjaar. De plaats van de jaarvergadering en de externe vertegenwoordigingsmacht wordt hergeformuleerd.

Deze nieuwe statuten luiden als volgt:

RECHTSVORM-NAAM

De vennootschap heeft de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "LANCKRIET & Co",

ZETEL

8750 Wingene (Zwevezele), Marktplein 25.

DOEL

De kleinhandel in elektrische toestellen, verlichtingsartikelen en radio-elektrisch materieel. Werkplaats 1/00T het herstellen van elektrisch en radio-elektrisch materieel. Onderneming voor het plaatsen van verlichting, drijfkracht en telefoon. Onderneming voor het plaatsen van televisie-antennes. Onderneming voor het plaatsen en aansluiten op een reeds bestaand aansluitingspunt van individuele toestellen op gas. Onderneming voor het plaatsen van elektriciteit in het algemeen.

Deze opsomming is bepalend doch niet beperkend.

Het doel kan ten allen tijde worden uitgebreid,

KAPITAAL

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt zevenenveertig duizend driehonderd tweeënnegentig euro één cent (47.392,01 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Het vast gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst en volstort.

Het vaste gedeelte van het kapitaal kan enkel verhoogd of verminderd worden krachtens een besluit van de algemene vergadering op de wijze als vereist voor een statutenwijziging.

Het veranderlijk gedeelte van het kapitaal wordt verhoogd respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder dat de statuten gewijzigd hoeven te worden.

De aandelen zijn op naam.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door hetzij de enige bestuurder, hetzij een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste twee leden, verkozen onder de vennoten door de algemene vergadering, voor een duur bepaald door de algemene vergadering. De bestuurder is na het verstrijken van het mandaat herkiesbaar.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De enige bestuurder dan wel de raad van bestuur is bevoegd om aile handelingen van beheer en beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onafgezien van de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg, leiding en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in en buiten rechte.

Onafgezien van de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden, in en buiten rechte, door de enige bestuurder, alleen optredend, of door twee bestuurders, gezamenlijk optredend.

De bestuurders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering van de vennoten, 'jaarvergadering' genoemd, moet ieder jaar worden

bijeengeroepen op de derde maandag van de maand mei om 10.00 uur.. Indien die dag een wettelijke feestdag

is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Iedere algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats binnen het

%/bans gewest, aangewezen in de oproeping.

TOELATING TOT DE ALGEMENE VERGADERING-STEMRECHT

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde die zelf geen

vennoot moet zijn. Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of

naamlening zijn niet geoorloofd.

Elke vennoot is stemgerechtigd op de algemene vergadering. Elk aandeel geeft recht op één sten

Wanneer één of meer aandelen op naam toebehoren aan verscheidene personen, dan kunnen de daaraan

verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die

daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dit aandeel verbonden stemrecht

uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

AANLEGGEN VAN RESERVES-WINSTVERDEUNG

Jaarlijks wordt ten minste vijf ten honderd van de nettowinst, na aftrek van de gebeurlijk overgedragen

verliezen, voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve en dit tot zolang als, en in de mate waarin, dit

wettelijk verplicht is.

De algemene vergadering beslist over de uitkering en de verdeling van de winst.

De betaling van dividenden geschiedt op het tijdstip dat de raad van bestuur aanduidt. Er mogen door de

raad van bestuur tussentijdse dividenden worden uitbetaald,

VERDELING VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVENDE SALDO

Na betaling van de schulden en de lasten van de vennootschap, wordt het saldo verdeeld onder de

vennoten naar evenredigheid van hun aandelenbezit.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

(Get.) Karel Vanbeylen, notaris te Zwevezele.

Tegelijk hiermede neergelegd: afschrift van de akte en gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. vn LiJkB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

' eoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/07/2013 : BG068643
25/07/2012 : BG068643
30/08/2011 : BG068643
08/12/2010 : BG068643
03/11/2009 : BG068643
06/10/2008 : BG068643
31/08/2007 : BG068643
05/07/2006 : BG068643
10/10/2005 : BG068643
30/11/2004 : BG068643
18/08/2003 : BG068643
10/01/2003 : BG068643
23/11/1993 : BG68643

Coordonnées
LANCKRIET & CO

Adresse
MARKTPLEIN 25 8750 ZWEVEZELE

Code postal : 8750
Localité : Zwevezele
Commune : WINGENE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande