LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE

Divers


Dénomination : LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 434.466.661

Publication

02/09/2013
ÿþmad 11.1

I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

qou

Ondernemingsnr: 0434.466.661

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit) : LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE

(verkort)

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : Lange Koeistalstraat 11

8432 Middelkerke (Leffinge)

Onderwerp akte : Partiële splitsing door oprichting van nieuwe besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST"

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door notaris Bernard Muylle te Middelkerke op 31 december" 2012, Geregistreerd te Oostende Registratie 1 op acht januari tweeduizend dertien dertien bladen geen, verzendingen. Boek 756 blad 71 vak 16 Ontvangen : vijfentwintig euro (25,00) De E.a. Inspecteur-Ontvanger,, (getekend) H. GRYSON, dat op de buitengewone algemene vergadering van de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" met zetel te 8432 Middelkerkek (Leffinge), Lange' Koeistalstraat 11, de volgende besluiten werden genomen

Eerste besluit

Verslagen en voorafgaande verklaringen

1.1. Splitsingsvoorstel

De vennoten van de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", te splitsen; vennootschap, heeft op dertig juni tweeduizend en twaalf, een splitsingsvoorstel opgesteld overeenkomstig artikel 743 van het Wetboek van Vennootschappen. Dit splitsingsvoorstel werd neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Brugge, afdeling Oostende, op zeven september tweeduizend en twaalf.

1.2. Verslag van de vennoten

De vennoten hebben eveneens op dertig juni tweeduizend en twaalf, een omstandig schriftelijk verslag', opgemaakt omtrent de voorgestelde splitsing, overeenkomstig artikel 745 van het Wetboek van; Vennootschappen.

1.3. Verslag van de bedrijfsrevisor

De heer Joseph VAN WEMMEL, bedrijfsrevisor, vennoot en zaakvoerder van de BV onder de vorm van een BVBA Van Wemmel-Kaekebeke- Bedrijfsrevisoren, met zetel te 9000 Gent, Apostelhuizen 26, heeft op veertien december tweeduizend en twaalf, een verslag opgesteld over het splitsingsvoorstel, overeenkomstig artikel 746 van het Wetboek van Vennootschappen.

Dit verslag besluit in de volgende bewoordingen :

"Vil BESLUIT VAN DE BEDRIJFSREVISOR

Ondergetekende, Joseph Van Wemmel, bedrijfsrevisor, vennoot en zaakvoerder van de BV ovv BVBA Van Wemmel W Kaekebeke  Bedrijfsrevisoren, met zetel te 9000 Gent, Apostelhuizen 26 VWK, brengt: overeenkomstig de bepaling van het artikel 746 van het Wetboek van Vennootschappen verslag uit over de voorgenomen partiële splitsing van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE VERHAEGHE , door enerzijds de oprichting van de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" en anderzijds: het behoud van de Landbouwvennootschap `LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE: Ondergetekende verklaart op basis van de door ondergetekende uitgevoerde en de in het onderhavig controleverslag beschreven controlewerkzaamheden, die werden uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake. de controle van fusie- en splitsingsvenichtingen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, dat :

1) door de vennoten van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" wordt gesteld dat de voorgenomen verrichting van de partiële splitsing aanleiding geeft tot het toekennen aan de vennoten van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" van één aandeel van de BVBA OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" voor één aandeel van de Landbouwvennootschap `LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" waarbij, gezien de specificiteit van de partiële splitsing en strikt genomen geen berekening van een ruilverhouding maar enkel een toekenning aan de vennoten van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" van één aandeel in de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST' voor` één aandeel van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" wordt voorgesteld;

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

2) er geen bijzondere moeilijkheden zijn geweest bij de waardering ter bepaling van de ruilverhouding. Het onderhavige controleverslag werd opgesteld in toepassing van de bepaling van het artikel 746 van het Wetboek van Vennootschappen in het kader van het partieel splitsingsvoorstel omtrent de partiële splitsing van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" door enerzijds de oprichting van de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" en anderzijds het behoud van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE":

Ondergetekende wenst er tenslotte de nadruk op te leggen dat huidig verslag voor geen andere doeleinden mag gebruikt worden."

Gent, 14 december2012

(volgt de handtekening)

Joseph Van Wemmel Bednjfsrevisor".

Met eenparigheid van stemmen stelt de vergadering de voorzitter vrij van lezing te geven van de verslagen van de vennoten en van de bedrijfsrevisor. Elke aanwezige vennoot erkent een exemplaar van deze verslagen te hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen. De vergadering keurt deze verslagen goed.

Een exemplaar van deze verslagen wordt neergelegd terzelfdertijd met de uitgifte van dit verslagschrift, op de griffie van de rechtbank van koophandel te Brugge, afdeling Oostende.

1.4. Belangrijke wijziging van het vermogen

De voorzitter verklaart, namens de vennoten, dat geen enkele belangrijke wijziging zich heeft voorgedaan in de activa en de passiva van het vermogen van de te splitsen vennootschap sinds datum van het opstellen van het splitsingsvoorstel.

Tweede besluit

Splitsing

De voorzitter geeft lezing van het splitsingsvoorstel zoals hierboven uiteengezet. De algemene vergadering keurt dit voorstel goed in al zijn geledingen.

De algemene vergadering besluit tot de partiële splitsing van de landbouwvenootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", te splitsen vennootschap, aan de voorwaarden voorzien in het splitsingsvoorstel hierboven uiteengezet, door overdracht van de bestanddelen van het vermogen van laatstgenoemde vennootschap die verband houden met bankverrichtingen en aanverwanten, aan de op te richten besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST", conform de splitsingsbalans opgesteld op eenendertig maart tweeduizend en twaalf, en zoals de goederen uitvoerig werd omschreven in het splitsingsvoorstel en in het verslag van de vennoten en van de bedrijfsrevisor.

Ter vergelding van deze overdracht wordt onmiddellijk en rechtstreeks toegekend aan de vennoten van de te splitsen vennootschap, aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, volledig volgestort, van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST', die zullen worden verdeeld onder de vennoten van de te splitsen vennootschap a rato van één aandeel van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" voor één aandeel van de partieel te splitsen vennootschap.

Overeenkomstig het splitsingsvoorstel zoals hierboven vernield, zef de verdeling onder de vennoten van de partieel te splitsen vennootschap van de aandelen van de nieuwe besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPTAELE-VERHAEGHE INVEST' in verhouding gebeuren met hun rechten in het kapitaal van de partieel te splitsen vennootschap.

Voorwaarden van de overdracht

1) Vanuit boekhoudkundig standpunt, wordt de overdracht gerealiseerd op basis van de stand van de activa en de passiva van het vermogen van de te splitsen vennootschap afgesloten op eenendertig maart tweeduizend en twaalf.

Alle handelingen uitgevoerd door de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" vanaf één april tweeduizend en twaalf, voor wat betreft het gedeelte dat wordt opgesplitst, zullen vanuit boekhoudkundig standpunt worden beschouwd als uitgevoerd voor rekening van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST", die de overgedragen bestanddelen verkrijgt, op last voor deze laatste om al de verplichtingen en verbintenissen van de te splitsen vennootschap uit te voeren voor zover zij betrekking hebben op diezelfde bestanddelen.

2) De overdracht van de activa en de passiva van het vermogen van de partieel gesplitste vennootschap in de boeken van de verkrijgende vennootschap wordt verwerkt aan de waarde waarmede haar actieve en passieve bestanddelen en haar eigen kapitaal voorkomen in haar eigen boekhouding op datum van de boekhoudkundige toestand op eenendertig maart tweeduizend en twaalf.

3) De schulden en lasten verbonden aan de partieel te splitsen landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" die heden nog niet bekend zijn, zullen gedragen en betaald worden door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST", inzoverre deze betrekking hebben op het afgesplitste deel.

4) Alle hangende gerechtelijke procedures, zowel ten voordele als ten nadele, zullen ten bate of ten laste komen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" inzoverre deze betrekking hebben op de afgesplitste activiteiten.

Zij omvatten tevens het geheel van rechten en verplichtingen met name de splitsingskosten die daarop betrekking hebben.

Het criterium waarop deze verdeling is gebaseerd is de substantiële waardering of waardering aan nettoboekwaarde in de partieel te splitsen vennootschap.

5) Teneinde discussie te vermijden aangaande de toescheiding van bepaalde vermogensbestanddelen van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", ingeval de hierbij beschreven toescheiding geen uitsluitsel geeft, hetzij omdat de gedane toewijzing voor interpretatie vatbaar zou zijn, hetzij

mod 11.9

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad mod 11.1

omdat het vermogensbestanddelen betreft die bij onachtzaamheid of bij onwetendheid niet opgenomen waren in de opgave van de toegescheiden vermogens, wordt uitdrukkelijk bedongen dat alle activa en passiva waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld of zij aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE VERHAEGHE INVEST' toe te wijzen zijn, dan wel blijven bij de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", toekomen aan de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE",

De bestaande landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" zal derhalve alle activa behouden waaromtrent geen duidelijke toescheiding is vast te stellen, alsook alle passiva die niet duidelijk toegescheiden zijn aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" ter gehele aflossing van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST".







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge Derde besluit

Oprichting en goedkeuring van de statuten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST".

De algemene vergadering stelt voor een nieuwe besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" op te richten waarvan de zetel zal worden gevestigd te 8432 Middelkerke (Leffinge), Lange Koeistalstraat 11, en de statuten van deze vennootschap vast te stellen zoals hierna volgt.

Zij keurt bovendien het verslag goed opgesteld door de heer Joseph VAN WEMMEL, bedrijfsrevisor voormeld, overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen.

De conclusie van het verslag luidt als volgt :

"IX BESLUIT VAN DE BEDRIJFSREVISOR

Ondergetekende, Joseph Van Wemmel, bedrijfsrevisor, vennoot en zaakvoerder van de BV ovv BVBA Van Wemmel  Kaekebeke  Bedrijfsrevisoren, met zetel te 9000 Gent, Apostelhuizen 26 VWK, werd aangesteld op 30 juni 2012 om het verslag op te stellen, overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 742, 745 en 746, verwijzend naar het artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen in relatie met het artikel 78 van het Koninklijk Besluit van 30 januari 2001 tot de uitvoering van het Wetboek van Vennootschappen waarbij de betreffende activa- en passivabestanddelen worden ingebracht aan de netto-boekwaarde, de aanschaffingswaarde of de nominale waarde in het kader van het boekhoudkundig continui'teitsprincipe en dat uit het onderzoek van de voorgenomen inbreng In natura naar aanleiding van de oprichting van de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST ' is gebleken dat :

1. De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura bij oprichting;

2. Het bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

3. De beschrijving van de inbreng in natura naar aanleiding van de oprichting van de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

4. De toegepaste methode van waardering van de in te brengen bestanddelen aan de op 31 maart 2012

weergegeven netto-boekwaarde of de nominale waarde voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van waardering verantwoord zijn, rekeninghoudend met de in dit verslag weergegeven vennootschapsrechtelijke context in het kader van de voorgenomen partiële splitsingsoperatie. Er werd bij de bepaling van de inbrengwaarde geen rekening gehouden met mogelijke latente meer- of minderwaarden van de uit te brengen activa-bestanddelen in "going concern" optiek.

5, De als tengeprestatie te verstrekken vergoeding driehonderdzevenenzestigduizend vijthonderdenvier euro veertig eurocent (367.504,40 EUr) bedraagt voor de hiervoor beschreven inbreng in nature met de uitgifte van 13.230 aandelen zonder vermelding van een nominale waarde per aandeel, elk aandeel vertegenwoordigd 1/13.230ee van het maatschappelijk kapitaal.

Bovendien kan ondergetekende verklaren dat de vermogensbestanddelen, deeluitmakend van de hiervoor beschreven inbreng in nature, naar economische maatstaven kunnen worden gewaardeerd. De waarde waartoe de methode van waardering overeenkomstig het continuiïeitsprincipe aan de netto-boekwaarde, de aanschaffingswaarde of de nominale waarde heeft geleid komt tenminste overeen met het aantal en de fractiewaarde van de aan de aandeelhouders van de te splitsen vennootschap, "Landbouwvennootschap LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" toe te kennen 13.230 aandelen.

De aan ondergetekende toevertrouwde opdracht bestaat er niet in een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, het huidig controleverslag bevat geen "faimess opinion".

Dit controleverslag werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van het artikel 444 van het Wetboek van Vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in nature bij de oprichting van cie BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" onder de opschortende voorwaarde van de realisatie van de partiële splitsing van de "Landbouwvennootschap LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" en het huidige controleverslag mag niet voor andere doeleinden gebruikt of aangewend worden.

Opgesteld te Gent op 14 december 2012.

(Volgt de handtekening) Joseph Van Wemmel Bedrijfsrevisor ".

Een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor wordt neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel terzelfdertijd met een uitgifte van onderhavig proces-verbaal.

Als gevolg van de partiële splitsing door oprichting van de nieuwe vennootschap wordt het kapitaal van de nieuwe besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST' vastgesteld op driehonderdduizend euro (300.000,00 EUR).



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 17,1

Uit de splitsing van het kapitaal zoals blijkt uit het splitsingsvoorstel en voormeld verslag van de bedrijfsrevisor volgt dat er tweehonderdtwintigduizend vijfhonderd euro van het kapitaal van de landbouwvennootschap wordt toegescheid aan de nieuwe besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST'.

Door incorporatie van negenenzeventigduizend vijfhonderd euro (79.500 euro) van de beschikbare reserves wordt het kapitaal van de nieuwe vennootschap driehonderdduizend euro bedragen (300.000,00 EUR).

Onroerende rechten

Ingevolge onderhavige partiële splitsing door oprichting van de nieuwe vennootschap worden volgende onroerende rechten van de bestaande partieel te splitsen landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" toegescheiden aan de nieuwe besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST' :

Gemeente Middelkerke (5d.) afdeling  voorheen Leffinge)

1. Het vruchtgebruik voor een duur van twintig jaar te rekenen vanaf negenentwintig januari tweeduizend en twee, van :

Een perceel landbouwland gelegen "Van Cuylhoek", nabij de Langekoeistalstraat, gekadastreerd in de sectie D nummer 897 B met een oppervlakte van veertien hectaren vijftien aren vijfenveertig centiaren (14ha 15a 45ca). Oorsprong van eigendom

Toebehorend aan de echtgenoten Opstaele Peter-Verhaeghe Chantai te Middelkerke (Leffinge) voor de naakte eigendom en aan de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" voor het vruchtgebruik gedurende twintig jaar ingevolge aankoop jegens het Openbaar Centrum van Maatschappelijk Welzijn te Brugge blijkens akte verleden voor de heer Jan Moerkerke, commissaris bij het aankoopcomité te Brugge, op negenentwintig januari tweeduizend en twee, overgeschreven op het tweede hypotheekkantoor te Brugge op zeven maart daarna, formaliteitsnummer 62-T-07/03/2002-2900.

2. Het vruchtgebruik voor een duur van twintig jaar te rekenen vanaf achtentwintig oktober tweeduizend en acht, van

Twee aanpalende percelen landbouwland gelegen Van Cuylhoek, gekadastreerd in de sectie D nummers 270 A en 277 A voor een totale oppervlakte van één hectare zesentachtig aren negenentachtig centiaren (1 ha 86a 89ca).

Oorsprong van eigendom

Toebehorend aan de echtgenoten Opstaele Peter-Verhaeghe Chantal te Middelkerke (Leffinge) voor de naakte eigendom en aan de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" voor het vruchtgebruik gedurende twintig jaar ingevolge aankoop jegens Vandekerckhove Gilbert te Middelkerke (Slijpe), blijkens akte verleden voor ondergetekende notaris op achtentwintig oktober tweeduizend en acht, overgeschreven op het tweede hypotheekkantoor te Brugge op dertien november daarna onder formaliteitsnummer 62-T-13-11-2008-17059.

3. Het vruchtgebruik voor een duur van twintig jaar te rekenen vanaf dertien november tweeduizend en zeven, van :

Een perceel landbouwgrond, gelegen ter plaatse genaamd "Mechelhof"; volgens titel en recent uittreksel ten kadaster gekend onder Middelkerke, vijfde afdeling (Leffinge), in de sectie C, nummer 5191A, groot drie hectaren éénendertig aren zesenvijftig centiaren (3ha31 a56ca).

Oorsprong van eigendom

Toebehorend aan de echtgenoten Opstaele Peter-Verhaeghe Chantal te Middelkerke (Leffinge) voor de naakte eigendom en aan de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" voor het vruchtgebruik gedurende twintig jaar ingevolge aankoop jegens Vanneste Simonne te Gistel, blijkens akte verleden voor ondergetekende notaris op dertien november tweeduizend en zeven, overgeschreven op het tweede hypotheekkantoor te Brugge op zevenentwintig november daarna onder formaliteitsnummer 62-T27/11/2007-19199.

4. Het vruchtgebruik voor een duur van twintig jaar te rekenen vanaf eenentwintig mei tweeduizend en acht, van :

- Een perceel landbouwland gelegen "Mechefhof", gekadastreerd in de sectie C nummer 493 K voor zeven hectaren tweeëntachtig aren vijfentwintig centiaren (7ha 82a25ca).

- Een perceel weiland gelegen "Mechefhof', gekadastreerd in de sectie C nummer 493 P voor twee hectaren vijftien aren elf centiaren (2ha 15e 11ca).

Oorsprong van eigendom

Toebehorend aan de echtgenoten Opstaele Peter-Verhaeghe Chantal te Middelkerke (Leffinge) voor de naakte eigendom en aan de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" voor het vruchtgebruik gedurende twintig jaar ingevolge aankoop jegens het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn te Brugge blijkens akte verleden voor de heer Jan Moerkerke, directeur ai. bij het aankoopcomité te Brugge, op eenentwintig mei tweeduizend en acht overgeschreven op het tweede hypotheekkantoor te Brugge op achttien juni daarna onder nummer 9251.

Stad Gistel (1B afdeling)

1. Het vruchtgebruik voor een duur van twintig jaar te rekenen vanaf vijftien november tweeduizend en twee, van :

- Een perceel landbouwgrond, gelegen ter plaatse genaamd "Kapel Sinte-Godelieve", kadastraal bekend eerste afdeling, sectie D, nummer 203/A, met een oppervlakte volgens titel en kadaster van één hectare vierenzeventig aren drieëntwintig centiaren (Olha74a23ca).

- Een perceel landbouwgrond, gelegen ter plaatse genaamd "Kapel Sinte-Godelieve", kadastraal bekend eerste afdeling, sectie D, nummer 206/A, met een oppervlakte volgens titel en kadaster van twee hectaren vijfenveertig aren tweeënnegentig centiaren (02ha45a92ca).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

- Ëen perceel landbouwgrond, gelegen ter plaatse genaamd "Kapel Sinte-Godelieve", kadastraal bekend volgens titel eerste afdeling, sectie D, deel van nummer 158/H, met een oppervlakte volgens meting van zeven hectaren negenenzeventig aren vijfentachtig centiaren (07ha79a85ca), thans gekadastreerd in de sectie D nummer 158 M voor zelfde oppervlakte.

Oorsprong van eigendom

Toebehorend aan de echtgenoten Opstaele Peter-Verhaeghe Chantal te Middelkerke (Leffinge) voor de naakte eigendom en aan de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" voor het vruchtgebruik gedurende twintig jaar ingevolge aankoop jegens Verhaeghe Rogier en Vanneste Simonne te Gistel, blijkens akte verleden voor ondergetekende notaris op vijftien november tweeduizend en twee, overgeschreven op het tweede hypotheekkantoor te Brugge op drie december daarna onder formaliteitsnummer 62-T-0311212002-16166.

2. Het vruchtgebruik gedurende twintig jaar te rekenen vanaf dertien november tweeduizend en zeven, van : Een perceel landbouwgrond, gelegen te Gistel, nabij de Autoweg E5 (thans E40) en de Zwarte Weg, groot volgens vroegere meting negen hectaren drie aren elf centiaren (9ha03a11ca); volgens titel ten kadaster gekend in de sectie D, deel van nummers 1581N en 158/K, thans gekadastreerd in de sectie D nummer 158 S voor dezelfde oppervlakte,

Bodemdecreet.

a) De comparanten verklaren dat op of in voorbeschreven onroerende goederen geen risico-inrichting gevestigd is of was.

Met risico-inrichtingen worden bedoeld : inrichtingen zoals fabrieken, werkplaatsen, opslagplaatsen, machines, installaties, toestellen en handelingen die een verhoogd risico op bodemverontreiniging kunnen inhouden en die voorkomen op de lijst door de Vlaamse Regering opgesteld in overeenstemming met artikel 6 van het Bodemdecreet.

b) De comparanten leggen de bodemattesten voor, afgeleverd door de OVAM op zevenentwintig december

tweeduizend en twaalf in overeenstemming met artikel 101 § 1 van genoemd decreet.

Deze bodemattesten bepalen :

"(...) 2. Inhoud van het bodemattest.

De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodemkwaliteit. Dit

bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen

1. Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een orienterend onderzoek aan de OVAM is bezorgd met melding van de overdracht,

2. Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling : www.overdracht.ovam.be.

3. Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet. Meerinformatie www.ovam.be/grondverzet

4. De OVAM staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens,

c) De comparanten verklaren met betrekking tot voorbeschreven onroerende goederen geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de vennootschap of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsverplichting of risicobeheer, tot gebruiks- of bestemmingsbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.

d) Op grond van bovenstaande verklaringen bevestigt de notaris dat de bepalingen van het Bodemdecreet in verband met de overdracht van gronden werden nageleefd.

Statuten

De statuten van de nieuwe besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPSTAELE-VERHAEGHE

INVEST" luiden als volgt :

A. "NAAM  DUUR  ZETEL  DOEL

Artikel 1: Naam

De vennootschap wordt als besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht onder de

naam "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven,

orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de

woorden "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of door de afkorting "BVBA", met

nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap en haar ondernemingsnummer gevolgd door de

vermelding van de zetel van de Rechtbank van Koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel

heeft, en het inschrijvingsnummer.

Artikel 2: Duur

De vennootschap wordt opgelicht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf de datum van de neerlegging

ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Artikel 3: Zetel

De zetel van de vennootschap is bij de oprichting gevestigd te 8432 Middelkerke (Leffinge), Lange

Koeistalstraat 11.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij besluit van de zaakvoerder(s).

Zelfde zaakvoerder(s) hebben het recht bestuurlijke zetels in het binnen- en buitenland op te richten.

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België of in het buitenland, alleen of in

samenwerking met derden om het even welke industriële, handels- financiële en onroerende handelingen te

stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

- Het oordeelkundig beheer van een onroerend patrimonium. Zij mag ondermeer onroerende goederen verwerven, laten bouwen, laten opschikken, laten uitrusten en laten ombouwen, doch alleen met het oog op het beheer en de opbrengst en dus niet met het oog op de verkoop of de wederverkoop.

- Zij mag onroerende goederen vervreemden met het oog op de wederbelegging van de opbrengst.

- De vennootschap heeft tevens tot voorwerp het verkrijgen door middel van aankoop, intekening, of iedere andere wijze, van roerende waarden, schuldvorderingen, deelbewijzen en deelnemingen in financiële, industriële of commerciële ondernemingen.

- Het doen van alle handels- en financiële verrichtingen, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen, het stellen van alle raadgevende daden en beheersdaden, met uitzondering van adviesverschaffing inzake beleggingen en geldplaatsingen, het exploiteren van portefeuilles en kapitalen, het deelnemen in alle ondernemingen, het oprichten, zowel door inbreng als op iedere anderen wijze, van vennootschappen en er op eender welke wijze aan deelnemen.

- De organisatie, de beheersproblematiek, de marktstudies en marketingbegeleiding van andere

ondernemingen.

- Het verlenen van managementadvies.

- Managementsactiviteiten van holdings : het tussenkomen in het dagelijks bestuur, het vertegenwoordigen van

bedrijven op grond van het bezit van of controle over het maatschappelijk kapitaal en andere

managementsactiviteiten.

- De vorming, de plaatsing, of het tegen vergoeding ter beschikking stellen van gespecialiseerd personeel.

- Deelnemen als bestuurder, zaakvoerder en vereffenaar in andere binnen- buitenlandse vennootschappen.

De vennootschap kan alles doen wat rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar doel, in de

ruimste zin, kan bijdragen.

Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van de termen.

De vennootschap kan de activiteit uitoefenen van onroerende financieringshuur.

Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking

van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

De vennootschap mag, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen door inbreng, afstand, fusie, inschrijving

of aankoop van effecten, financiële tussenkomst of op welke andere wijze ook, in zaken, ondernemingen,

verenigingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of samenhangend doel nastreven of eenvoudig

nuttig zouden zijn tot de verwezenlijking van haar doel.

Zij mag namelijk alle roerende en onroerende goederen die nodig zijn tot het verwezenlijken van haar doel

verkopen, kopen, verhuren, huren, verpachten, pachten, oprichten of ruilen; alle fabrieksmerken, patenten en

vergunningen nemen, bekomen, aankopen of afstaan en in het algemeen alle burgerlijke, commerciële,

industriële, onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bij het maatschappelijk doel

aansluiten of van die aarde zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

B. KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5: Kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt driehonderdduizend

euro (¬ 300.000,00).

Het is verdeeld in dertienduizend tweehonderd dertig (13.230) aandelen zonder nominale waarde met

een breukwaarde van één/dertienduizend tweehonderd dertigste (1113.230) elk.

Artikel 6: Wijziging van het maatschappellik kapitaal

Tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone

algemene vergadering ten overstaan van een notaris en in geval van agio moet dat volledig worden volgestort

bij de inschrijving.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng:

- in geld, worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten naar de evenredigheid van het

deel van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen;

- in natura, komt deze inbreng voor vergoeding door aandelen die het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen slechts in aanmerking voor zover hij bestaat uit vermogensbestanddeten die naar economische maatstaven kunnen worden gewaardeerd, met uitsluiting van verplichtingen tot het verrichten van werk en van diensten.

Artikel 7: Kapitaalvermindering

De buitengewone algemene vergadering kan ten overstaan van een notaris besluiten tot een kapitaalvermindering indien de oproeping tot deze vergadering het doel van de kapitaalvermindering en de wijze waarop ze zal gebeuren, vermeldt.

De reële kapitaalvermindering is degene die geschiedt door terugbetaling aan de vennoten of door gehele of gedeeltelijke vrijstelling van de storting van het saldo van de inbreng.

De nominale kapitaalvermindering is degene die geschiedt ter aanzuivering van geleden verliezen of om een reserve te vormen tot dekking van voorzien verlies.

Artikel 8: Kapitaalsbescherming

Bij vermindering van het nettoactief tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de buitengewone algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van twee maanden nadat het verlies is of had moeten zijn vastgesteld, om te beraden en te besluiten over de ontbinding of over andere op de agenda aangekondigde maatregelen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan éënlvierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : [recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien. Artikel 9: Aandelen op naam - Register

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden. Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Artikel 10: Overdracht van aandelen onder de levenden

a) De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld. Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden aan een vennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of aan bloedverwanten in de rechte lijn van de overdrager.

b) De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de vennoten

kennis geven bij een a angetekende brief waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

c) Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden.

Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing.

d) In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaans-mogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde-deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde-deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zat in elk geval tot stand moeten komen binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

De bepalingen inzake overdracht onder de levenden zijn van toepassing door of ten voordele van een rechtspersoon.

Artikel 11: Overpang van aandelen bit overlieden

De aandelen van een vennoot mogen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld. Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgaan aan een vennoot, de echtgenoot van de erflater of aan bloedverwanten in de rechte lijn van de erflater.

De erfgenamen, tegatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoten (of zaakvoerders) nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet ais vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel 9 van deze statuten is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Bij overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden moeten dezen binnen de drie maanden aan de vennootschap meedelen welke erfgenaam als eigenaar of gevolmachtigde zal optreden.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 12: Benoeming - Ontslaq

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoot.

Een statutair zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten,

met inbegrip van de zaakvoerder zelf indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Tot statutaire zaakvoerders van de vennootschap worden aangesteld :

- de heer OPSTAELE Peter, wonende te 8432 Middelkerke (Leffinge), Lange Koeistalstraat 11.

- mevrouw VERHAEGHE Chantal, wonende te 8432 Middelkerke (Leffinge), Lange Koeistalstraat 11.

Artikel 13: Salaris

Het mandaat van de zaakvoerders is kosteloos, tenzij de algemene vergadering anders beslist,

Artikel 14: Intern bestuur -- Beperkingen

De zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig

zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad mod 19.1



Artikel 15: Tegenstrijdig belang

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft, dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de artikelen 259, 260 en 261 van het Wetboek van Vennootschappen, na te komen.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts genomen worden of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor een tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk niet de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, zowel ten aanzien van de

vennootschap ais van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Artikel 16: Externe vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Artikel 17: Bijzondere volmachten

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

D. CONTROLE

Artikel 18: Benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, voor

zover de vennootschap niet verplicht is een of meer commissarissen te benoemen. De vennoten kunnen zich

laten bijstaan door een accountant.

E. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 19: Gewone bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste maandag van de maand september veertien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Artikel 20: Bijeenroeping  Bevoegdheid - Verplichting

De zaakvoerders en in voorkomend geval de commissarissen kunnen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. De zaakvoerders en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen,

De bijeenroeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen vóór de vergadering, met opgave van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en eventuele commissaris, alsook aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel 21: Aanwezigheid - Vertegenwoordigjna van aandelen

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot.

Artikel 22: Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 23: Aandelen in onverdeeldheid  Vruchtgebruik op aandelen

Wanneer één of meer aandelen op naam toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door aile gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst. Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 24: Besluitvoering in de gewone en de bijzondere algemene vergaderinq

De gewone en bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 25: Buitengewone algemene vergadering  statutenwiiziginq

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer zij drie/vierden van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

F. INVENTARIS  JAARREKENING  RESERVE  WINSTVERDELING

Artikel 26: Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennoctschap gaat in op één april en eindigt op eenendertig maart van het

daaropvolgende jaar.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Voorbehouden aan het Bel Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de

gisch Staatsblad zaakvoerdersraad of zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig artikel 92 en/of 93

van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 27: Bestemming van de winst - Reserve

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en

de afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst vande vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen,

totdat deze éénftiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding tot ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of en deel ervan zal worden gereserveerd.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen.

G. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 28: Ontbinding  Benoeming van vereffenaars

Na haar ontbinding, door besluit van de buitengewone algemene vergadering of door de rechter, dan wel van rechtswege, blijft de vennootschap als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening.

In geval van vrijwillige ontbinding wordt gehandeld naar de voorschriften van artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen. iedere wijziging van de naam van de vennootschap is vanaf haar invereffeningstelling verboden. Een beslissing tot verplaatsing van de zetel van de vennootschap kan niet worden uitgevoerd dan na homologatie van de beslissing door de Rechtbank van Koophandel van het rechtsgebied waar de vennootschap haar zetel heeft.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn) van rechtswege vereffenaar(s).

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

Artikel 29: Bevoegdheden van vereffenaars

De vereffenaars zijn bevoegd tot aile verrichtingen vermeld in artikelen 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

H. KEUZE VAN WOONPLAATS

Artikel 30

De zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, dienen de zaakvoerdersraad bij hun benoeming of nadien, per aangetekend schrijven mee te delen op welk adres hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap. Bij gebreke hieraan worden ze geacht woonplaats te kiezen op de zetel van de vennootschap.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Eerste gewone algemene vergadering  Eerste boekjaar

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de eerste maandag van de maand september tweeduizend dertien.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot eenendertig maart tweeduizend dertien.

BIJZONDERE VOLMACHT.

Bijzondere volmacht wordt gegeven aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Accountantskantoor Van Maele", te 9000 Gent, Apostelhuizen 26, om - met mogelijkheid tot indeplaatsstelling - de formaliteiten inzake inschrijving, wijziging en doorhaling te vervullen ten aanzien van een erkend ondernemingsloket, teneinde inschrijving te bekomen in de Kruispuntbank Ondernemingen en de BTW- en fiscale formaliteiten te vervullen."

"





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge



Dit besluit wordt aangenomen met unanimiteit.

Vierde besluit

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen :

- het kapitaal van de landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" na de partiële splitsing te verhogen met tienduizend vijfhonderd euro (10.500 EUR) zonder creatie van nieuwe aandelen, door incorporatie van beschikbare reserves ten belope van dat bedrag. Aldus zal het kapitaal van de landbouwvennootschap, dat na de partiële splitsing honderd negendertigduizend vijfhonderd euro bedroeg, thans honderd vijftigduizend euro bedragen (150.000,00 EUR).

- de statuten van de landbouwvennootschap in overeenstemming te brengen met de voorgaand besluit. VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/09/2012
ÿþq

Mod Word 11.t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Nedergelegd ter griffie van el rechtbank van koophandel Brugge  afdeling te Oostenae

1P 7 SEP, 2.012

G riffi

>izissooa"

Ondernemingsnr: 0434.466.661

Benaming

(voluit) : LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE - VERHAEGHE

(verkort) :

Rechtsvorm : LV

Zetel : LANGE KOEISTALSTRAAT 11

8432 MIDDELKERKE (LEFFINGE)

(volledig adres)

Onderwerp akte : UITTREKSEL SPLITSINGSVOORSTEL - PARTIËLE SPLITSING

Ondergetekenden:

1.De heer OPSTAELE PETER, vennoot, wonende te 8432 Middelkerke (Leffinge), Lange Koeistalstraat 11;

2.Mevrouw VERHAEGHE CHANTAL, vennoot, wonende te 8432 Middelkerke (Leffinge), Lange Koeistalstraat 11;

Vennoten van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", stelt hierbij het voorstel tot partiële splitsing door oprichting van een nieuwe vennootschap, dit overeenkomstig de artikelen: 677, 743 en 744 van het Wetboek van Vennootschappen.

2. F2UILVERHOUDING

De verrichting geeft aanleiding tot het toekennen van één aandeel van de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" voor één aandeel van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE".

Gezien de specificiteit van de partiële splitsing, is er strikt genomen geen berekening van een ruilverhouding, maar enkel een toekenning aan de aandeelhouders van de Landbouw-vennootschap; "LANDBOUW-BEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", van één aandeel in de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" voor één aandeel van de Landbouw-vennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE".

De elementen vereist in de artikelen 731, 742, 743, 745 en 746, waar in het bijzonder het gebruik van verschillende evolutiemethoden wordt toegelicht, zijn zonder voorwerp.

3. WIJZE WAAROP DE AANDELEN IN DE NOG OP TE RICHTEN BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE

INVEST"WORDEN UITGEREIKT

(ArtiKel 743;3° van het Wetboek van Vennootschappen)

Het geplaatst kapitaal van de te splitsen BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" bedraagt 300.000,00 EUR, volledig volgestort en is vertegenwoordigd door 13.230 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde per aandeel, elk aandeel vertegenwoordigend 1113.230ste van het maatschappelijk kapitaal.

De uitreiking van de aandelen BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" zal gebeuren op de zetel van de vennootschap tegen de behoorlijke inschrijving in het aandelenregister van beide vennootschappen, de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" en de op te richten vennootschap, de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST'.

Op de laatste biz. van Luik B vermélden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

4. DATUM VANAF WANNEER DE AANDELEN BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" RECHT

GEVEN OM TE DELEN IN

DE WINST, ALSMEDE ELKE BIJZONDERE REGELING

BETREFFENDE DIT RECHT

(Artikel 743, 4° van het Wetboek van Vennootschappen)

De nieuwe aandelen, uitgegeven door de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" geven onmiddellijk recht om te delen in de winst, inclusief deze welke voortvloeit uit de handelingen welke de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" sinds 1 april 2012 boekhoudkundig wordt geacht te hebben verricht voor rekening van de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST".

Er worden geen bijzondere regelingen getroffen met betrekking tot dit recht.

5. DATUM VANAF WANNEER DE HANDELINGEN VAN DE PARTIEEL TE SPLITSEN LANDBOUWVENNOOTSCHAP "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" BOEKHOUDKUNDIG GEACHT WORDEN TE ZIJN VERRICHT VOOR REKENING VAN DE NOG OP TE RICHTEN BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST"

(Artikel 743, 5° van het Wetboek van Vennootschappen)

Vanaf 1 april 2012 worden de verrichtingen van de partieel te splitsen Landbouwvennootschap "I..ANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" voor wat betreft het gedeelte dat wordt opgesplitst, vanuit boekhoudkundig oogpunt geacht te zijn verricht voor rekening van de nog op te richten BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST'.

6. DE RECHTEN DIE DE NOG OP TE RICHTEN BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" TOEKENT AAN DE AANDEELHOUDERS VAN DE TE SPLITSEN LANDBOUWVENNOOTSCHAP "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", DIE BIJZONDERE RECHTEN HEBBEN EN AAN DE HOUDERS VAN ANDERE EFFECTEN DAN AANDELEN, OF JEGENS HEN VOORGESTELDE MAATREGELEN

(Artikel 743, 6° van het Wetboek van Vennootschappen)

De nog op te richten vennootschap BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" geeft geen aandelen noch effecten uit waaraan bijzondere rechten verbonden zijn andere dan deze voorzien in de statuten.

8.BIJZONDERE VOORDELEN TOEGEKEND AAN DE LEDEN VAN DE BESTUURSORGANEN VAN DE

VENNOOTSCHAPPEN DIE

DEELNEMEN AAN DE SPLITSING

(Artikel 743, 8° van het Wetboek van Vennootschappen)

Aan het bestuursorgaan van de partieel te splitsen Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" en de nog op te richten BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" warden geen bijzondere voordelen toegekend.

9. NAUWKEURIGE BESCHRIJVING EN VERDELING VAN

DE NOG OP TE RICHTEN BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" OVER TE DRAGEN DELEN VAN

ACTIVA EN PASSIVA

VAN HET VERMOGEN

(Artikel 743,9° van het Wetboek van Vennootschappen)

Aan de nog op te richten BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST' worden de bestanddelen van het vermogen van de partieel te splitsen Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", die verband houden met bankverrichtingen en aanverwanten, en dergelijke toegescheiden conform de splitsingsbalans opgesteld op 31 maart 2012, waarvan kopij bijgevoegd wordt aan huidig verslag van de zaakvoerder. Zij omvatten ook de vergunningen, het geheel van contracten, directe verbintenissen en verplichtingen, noodzakelijk voor de uitoefening van deze activiteiten.

De schulden en lasten verbonden aan de partieel te splitsen Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" die heden nog niet bekend zijn, zullen gedragen en betaald worden door de nog op te richten BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST', inzoverre deze betrekking hebben op het afgesplitste deel.

Alle hangende gerechtelijke procedures, zowel ten voordele als ten nadele, zullen ten bate of ten laste komen van de nog op te richten BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" inzoverre deze betrekking hebben op de afgesplitste activiteiten.

w

"

~

Zij omvatten tevens het geheel van rechten en verplichtingen met name de splitsingskosten die daarop betrekking hebben.

Met criterium waarop deze verdeling is gebaseerd is de substantiële waardering of waardering aan nettoboekwaarde in de partieel te splitsen vennootschap.

Teneinde discussie te vermijden aangaande de toescheiding van bepaalde vermogens-bestanddelen van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", ingeval de hierbij beschreven toescheiding geen uitsluitsel geeft, hetzij omdat de gedane toewijzing voor interpretatie vatbaar zou zijn, hetzij omdat het vermogensbestanddelen betreft die bij onachtzaamheid of bij onwetendheid niet opgenomen waren in de opgave van de toegescheiden vermogens, wordt uitdrukkelijk bedongen dat aile activa en passiva waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld of zij aan de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST" toe te wijzen zijn, dan wel blijven bij de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE", toekomen aan de Landbouwvennootschap `LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE".

De bestaande Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" zal derhalve alle activa behouden waaromtrent geen duidelijke toescheiding is vast te stellen, alsook alle passiva die niet duidelijk toegescheiden zijn aan de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST' ter gehele aflossing van de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST"

10 VERDELING ONDER DE AANDEELHOUDERS VAN DE PARTIEEL TE SPLITSEN

LANDBOUWVENNOOTSCHAP "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE"VAN DE AANDELEN VAN

DE NOG OP TE RICHTEN BVBA "OPSTAELE-VERHAEGE INVEST' ALSMEDE HET CRITERIUM

WAAROP DEZE VERDELING IS GEBASEERD

(Artikel 743, 10° van het Wetboek van Vennootschappen)

De aandelen van de verkrijgende vennootschap BVBA "OPSTAELE VERHAEGHE INVEST" worden ais volgt verdeeld onder de aandeelhouders van de partieel te splitsen Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE"

-elk aandeel van de Landbouwvennootschap "LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE" geeft recht op één aandeel in de BVBA "OPSTAELE-VERHAEGHE INVEST'.

11. NEERLEGGING VAN HET SPLITSINGSVOORSTEL

Overeenkomstig artikel 743 van het Wetboek van Vennootschappen, moet het splitsingsvoorstel door elke vennootschap die aan de splitsing deelneemt uiterlijk zes weken váôr de algemene vergadering die over de splitsing moet besluiten, ter griffie van de Rechtbank van Koophandel worden neergelegd.

Opgesteld te Middelkerke, op 30 juni 2012.

OPSTAELE PETER VERHAEGHE CHANTAL

Vennoot Vennoot

Voor-6ehouoen aan het Belgisch Staatsblad

EijIàgen-bij liëti èTgisch Staatsblad -18/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheia van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(b)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/07/1988 : BGL16

Coordonnées
LANDBOUWBEDRIJF OPSTAELE-VERHAEGHE

Adresse
LANGE KOEISTALSTRAAT 11 8432 LEFFINGE

Code postal : 8432
Localité : Leffinge
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande