LANDBOUWVENNOOTSCHAP MARC D'HOOGHE, AFGEKORT : LV MARC D'HOOGHE

Divers


Dénomination : LANDBOUWVENNOOTSCHAP MARC D'HOOGHE, AFGEKORT : LV MARC D'HOOGHE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 550.506.375

Publication

18/04/2014
ÿþ*14084915*

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Or,dernemingsnr Benaming

(volui) : LANDBOUWVENNOOTSCHAP MARC D'HOOGHE iverkoiti LV MARC D'HOOGHE

Rechtsvorm: Landbouwvennootschap

Zetel: Passendaalsestraat 105, 8890 Moorslede

(volledig adres)

" Onderwerp akte: Oprichting

In het jaar tweeduizend en veertien, 1 april zijn verschenen:

1,De heer Marc D'HOOGHE, woonachtig in 8890 Moorslede, Elzerijstraat 41

2.De heer Pieter-Jan D'HOOGHE, woonachtig in 8890 Moorslede, Elzerijstraat 41

3.Mevrouw Ann-Sophie D'HOOGHE, woonachtig in 8890 Moorslede, Pater Lievensstraat 12

4,De heer Joris WYSEUR, woonachtig in 8980 Beselare, Potteriestraat 33

Verschijners beslissen de onderhandse akte te verlijden van een landbouwvennootschap, die zij onder

elkander verklaren op te richten overeenkomstig de bepalingen van artikel 789 en volgende van het Wetboek

van Vennootschappen, op volgende wijze:

1. De vennootschap is opgericht onder de benaming "Landbouwvennootschap Marc D'Hooghe".

In alle akten en andere stukken die van de vennootschap uitgaan, moet de maatschappelijke benaming onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden landbouwvennootschap", voluit geschreven of: in afkorting "L.V,".

2. De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur met ingang van lapril 2014.

Onverminderd de gerechtelijke ontbinding, kan zij slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering van de beherende en van de stille vennoten, beslissend met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten en met de meerderheid van drie vierde van de stemmen van de stille vennoten.

3. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8890 Moorslede, Passendaalsestraat 105.

Hij kan verplaatst worden bij besluit van de algemene vergadering van de beherende vennoten en stille

vennoten met naleving van de vereisten van statutenwijziging.

4. De vennootschap heeft tot doel: de uitbating van een landbouwbedrijf in het bijzonder de teelt van granen (met uitzondering van rijst), peulgewassen en oliehoudende zaden alsook de teelt van groenten, meloenen en wortel- en knolgewassen.

De vennootschap is ook actief als zorgboerderij.

De vennootschap kan alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, of die dit kunnen bevorderen; zij kan deelnemen in iedere onderneming die kan bijdragen tot haar ontwikkeling of deze kan bevorderen.

5. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt E 6.250,00. Het is verdeeld in 625 aandelen, zonder nominale waarde, die elk 1/625ste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

6. Het maatschappelijk kapitaal wordt gevormd door een inbreng in natura van E 5,000,00 en een inbreng in speciën voor een bedrag van E 1.250,00, in te brengen door de 4 respectieve oprichters.

7. In aansluiting met voormelde inbrengen wordt de hoedanigheid van de vennoten als volgt vastgesteld; -zijn beherende vennoten: De heer Marc D'HOOGHE, voornoemd

-is stille vennoot: Mevrouw Ann-Sophie D'HOOGHE, voornoemd, de heer Joris WYSEUR, voornoemd, de heer Pieter-Jan D'HOOGHE, voornoemd.

8. In de maatschappelijke zetel wordt een aandelenregister bijgehouden waarin worden aangetekend:

1.de identiteit van elke vennoot en het aantal hem toebehorende aandelen;

2.de gedane stortingen;

3.elke overdracht van aandelen met de datum; deze vermelding wordt gedagtekend en ondertekend door de

overdrager en de overnemen

4.de overgang wegens overlijden of de toewijzing na verdeling, met de datum; deze vermeldingen worden

gedagtekend en ondertekend door de beherende vennoten en de rechtverkffigenden.

De overdrachten en de toewijzingen kunnen slechts tegen de vennootschap worden ingeroepen vanaf de

datum van hun inschrijving in het register. De vennootschap kan er zich echter voor die datum wel op beroepen.

J e laaste blz van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenierende notaris. hetzil van de pegso(oinfent

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te veitegenveoordigen

Verso: Nam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

oo 5o4.

. Iedere vennoot of elke derde belanghebbende kan kennis nemen van dit register.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge 9. De aandelen kunnen slechts overgaan bij overlijden of overgedragen worden onder de levenden',

-aan een vennoot;

De aandelen kunnen aan anderen dan de in het voorgaand lid bedoelde personen slechts overgaan of

overgedragen worden met de toestemming van alle beherende vennoten enerzijds en van de meerderheid van

de stille vennoten anderzijds.

10. Elke overdracht van aandelen onder de levenden is onderworpen aan het recht van voorkoop van de beherende vennoten. De vennoot die aandelen wenst over te dragen, moet de beherende vennoten bij aangetekende brief in kennis stellen van de voorgenomen overdracht en de voorwaarden ervan. Het recht van voorkoop wordt uitgeoefend binnen de twee maanden na de voormelde kennisgeving.

Indien meerdere beherende vennoten in aanmerking komen voor de koop van de aandelen, worden deze aan de betrokken vennoten toegewezen in verhouding tot hun deelneming in het kapitaal.

Indien het recht van voorkoop niet werd uitgeoefend voor het geheel of een dele van de betrokken aandelen, kan de voorgenomen overdracht van de niet in voorkoop genomen aandelen op geldige wijze plaats hebben met toestemming van de meerderheid van de stille vennoten en onder de voorwaarden bepaald in artikel 805 van het Wetboek van Vennootschappen.

Wordt van het recht van voorkoop gebruik gemaakt, dan worden de prijs en de wijze van betaling vastgelegd zoals bepaald in artikel 11 hierna.

11. Indien de overdracht van aandelen wordt geweigerd of bij overlijden de hoedanigheid van vennoot wordt ontzegd, moeten de vennoten die zich tegen de overdracht of de overgang verzetten, deze aandelen overnemen.

Indien meerdere vennoten in aanmerking komen voor de overname van de aandelen, en onder voorbehoud van de uitoefening van het recht van voorkoop overeenkomstig artikel 10 van onderhavige statuten, worden die aandelen verdeeld naar evenredigheid van het getal van de aandelen die aan de verkrijgende vennoten toebehoren.

De overname van de aandelen geschiedt bil gebrek aan minnelijke overeenkomst, tegen de prijs vastgesteld door een deskundige die op verzoek van de meest gerede partij zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het rechtsgebied waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. De deskundige stelt de prijs vast met inachtneming van het vermogen en het rendement van de vennootschap. Voor de betaling van de prijs kan geen langere termijn dan één jaar worden toegestaan.

De verkrijger van de aandelen kan deze niet overdragen zolang de prijs van de overgenomen aandelen niet volledig is betaald.

12. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer beherende vennoten. De duur van hun functie, tenzij bij ontslag of ontzetting, is gelijk aan de duur van de vennootschap. De vennoot die bij de oprichting van de vennootschap met toestemming van alle vennoten als beherend vennoot tot de vennootschap is toegetreden, is beherend vennoot. Alleen hij die de verbintenis heeft aangegaan voor rekening van de vennootschap lichamelijke arbeid te verrichten, kan beherend vennoot zijn. Die verbintenis kan slechts worden aangegaan door degenen die in de vennootschap een landbouwbedrijf zullen exploiteren, waarmee zij ten minste de helft van arbeidsinkomen verdienen en waaraan zij ten minste de helft van hun arbeidstijd besteden.

Beherende vennoten kunnen ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan alle vennoten en met inachtneming van een opzeggingstermijn van twee jaar, behoudens afstand hiervan toegestaan bij besluit genomen enerzijds door de andere beherende vennoten bij eenparigheid van stemmen en anderzijds door de stille vennoten met meerderheid van de stemmen.

Bij overlijden van een beherend vennoot, worden zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden niet van rechtswege beherend vennoot. Zij worden slechts beherend vennoot na uitdrukkelijke en voorafgaande aanvaarding door alle beherende vennoten en de meerderheid van de stille vennoten.

Een beherend vennoot kan slechts om zwaarwichtige redenen uit zijn functie worden ontzet. Het besluit daartoe wordt door de andere vennoten genomen in de algemene vergadeirng van de beherende vennoten en van de stille vennoten; met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten  de belanghebbende vennoot uitgezonderd  en de meerderheid van drie vierde van de stemmen van de stille vennoten.

De heer Marc D'HOOGHE, voornoemd, wordt zoals hoger bepaald tot beherend vennoot benoemd.

13. ledere beherende vennoot wordt vergoed voor zijn arbeid, ten minste op basis van het minimumloon voor geschoolde arbeiders van dezelfde sector. De beherende vennoot heeft recht op bezoldiging, ongeacht de aard en de omvang van de bedrijfsresultaten. Deze bezoldiging wordt jaarlijks vastgelegd door de algemene vergadering, met goedkeuring van de beherende vennoot en overeenkomstig het artikel van de statuten betreffende de verdeling van de bedrijfsresultaten,

14. ledere beherende vennoot is bevoegd om alle handelingen van het intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het dcel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet uitsluitend de algemene vergadering bevoegd is.

15. ledere beherende vennoot vertegenwoordigt de vennootschap individueel in alle handelingen in en buiten rechte. Indien er meerdere beherende vennoten zijn, heeft ieder van hen de bevoegdheid om afzonderlijk op te treden.

16. Overeenkomstig artikel 816 van het Wetboek van Vennootschappen wordt bepaald dat volgende handelingen van bestuur, zowel intern als extern, door de beherende vennoten slechts gesteld mogen worden na de voorafgaande schriftelijke toestemming van de algemene vergadering van de stille vennoten beslissend met meerderheid van stemmen, Deze voorafgaande toestemming van de algemene vergadering van de stille vennoten is noodzakelijk voor:

-het verwerven en vervreemden van onroerende goederen;

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge -het in pacht nemen of opzeggen van pacht;

-het oprichten van bouwwerken;

-belangrijke wijzigingen aan de veestapel of aan de wijze van exploiteren;

17. De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennootschap; de stille vennoten zijn alleen verbonden tot beloop van hun inbreng.

De beherende vennoten zijn jegens de vennootschap aansprakelijk voor de fouten die zij in de uitoefening van hun opdracht begaan, zelfs indien zij hun taken verdeeld hebben. Hun aansprakelijkheid wordt beoordeeld zoals inzake lastgeving. Zij zijn jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van een overtreding van de bepalingen van de wet of van de statuten. Ten aanzien van de feiten waaraan de beherende vennoten geen deel hebben gehad, zijn zij van hun aansprakelijkheid slechts ontheven in zoverre zij bewijzen dat hen geen schuld treft, en dat zij alle feiten hebben aangeklaagd op de eerste algemene vergadering die volgt op de kennisname van deze feiten.

18. De stille vennoten hebben het recht tweemaal in het jaar inzage te nemen van de boeken en bescheiden van de vennootschap, Zij kunnen op eigen kosten zich laten bijstaan door een deskundige. Deze kan door de beherende vennoten worden gewraakt. In dat geval wordt de deskundige, op verzoek van de stille vennoten, aangewezen door de voorzitter van de burgerlijke rechtbank van het rechtsgebied waar de vennootschap haar zetel heeft.

19. De jaarvergadering van de beherende en van de stille vennoten vindt ieder jaar op de vierde zaterdag van de maand juni om 14.00 uur plaats op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadeirng worden bijeengeroepen om te beraadslagen over elke aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen statutenwijziging inhoudt.

20. ledere beherende vennoot is bevoegd, op eigen initiatief of op verzoek van een andere vennoot, een buitengewone algemene vergadering van de stille vennoten, en een buitengewone algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten bijeen te roepen.

21. De oproepingen tot de algemene vergadering geschieden bij aangetekend brief, toegezonden aan de

vennoten, uiterlijk vijftien dagen voor de vergadering. De agenda wordt bij de uitnodiging gevoegd.

Onder voorbehoud van het hiernabepaalde worden de beherende vennoten en de stille vennoten allen tot

de algemene vergadering toegelaten.

De vergadering wordt voorgezeten door de oudste in leeftijd onder de aanwezige beherende vennoten.

22. Een besluit van de algemene vergadering van de stille vennoten is vereist met betrekking tot:

1.het geven van kwijting aan de beherende vennoten van hun beheer:

2.de verdeling van de bedrijfsresultaten;

34e beloning van de beherende vennoten;

4.de voorstellen die ingevolgde artikel 16 van onderhevige statuten door de beherende vennoten aan de

algemene vergadering ter goedkeuring moeten voorgelegd worden.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De beherende vennoten hebben recht om de vergadering bij te wonen, zelfs indien zij geen aandelen

bezitten.

23. Een besluit van de algemene vergadering van de beherende vennoten en de stille vennoten is vereist

met betrekking tot;

1.de wijziging van de statuten;

2.de vrijwillige ontbinding van de vennootschap.

De besluiten worden genomen met eenparigheid van de stemmen van de beherende vennoten en met een

meerderheid van drie vierde van de stemmen van de stille vennoten.

Elke vennoot beschikt over één stem, ongeacht het aantal aandelen dat hij bezit.

24, Indien één of meer aandelen aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de

daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele

persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang deze aanwijzing niet gedaan is, worden de daaraan verbonden rechten opgeschort tot zij één van

hen of een derde schriftelijk hebben aangewezen om ten aanzien van de vennootschap dit recht uit te oefenen.

25. Afgezien van de regels betreffende de vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke stille vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot. Niemand mag op de vergadering houder zijn van meer dan één volmacht.

26. Flet boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december,

Op het einde van ieder boekjaar worden de boeken en de geschriften afgesloten.

De beherende vennoten bezorgen elke stille vennoot ten minste vijftien dagen voor de jaarvergadering een

schriftelijk verslag over de bedrijfsresultaten dat voldoende gegevens bevat om aan de stille vennoten een

inzicht te verschaffen in de financiële toestand van het bedrijf en van de bedrijfsresultaten.

Elke stille vennoot kan aan de beherende vennoten nadere inlichtingen vragen betreffende dit verslag,

27. De verdeling van de bedrijfsresultaten geschiedt als volgt:

1.met goedkeuring van de beherende vennoten, kan de algemene vergadering besluiten het batig saldo, na

toewijzing van het salaris van de beherende vennoten, geheel of gedeeltelijk te reserveren;

2.ingeval het batig saldo niet geheel gereserveerd wordt overeenkomstig voorgaand lid, wordt het aan de

aandelen toebedeeld tot beloop van het ten hoogste de wettelijke intrest op het gestorte kapitaal;

r °or 1

Jen 1

gekicech

" Ste vibilad

3.de rest wordt, in voorkomend geval, aan de beherende vennoten ter vergoeding van hun arbeid en aan de aandelen toebedeeld in een verhouding van vijfentwintig procent voor de beherende vennoten en vijfenzeventig procent voor de stille vennoten,

28, De landbouwvennootschap kan niet ontbonden worden door de wil van één van de vennoten, Zij wordt evenmin ontbonden door verenigingen van alle aandelen in één hand, zolang niet tot ontbinding is besloten.

Ongeacht of de vennootschap kan rechtswege ontbonden is of door een uitspraak van de rechter, dan wel door een besluit van de algemene vergadering van de beherende en de stille vennoten, blijft de vennootschap als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot deze afgesloten is.

Tot de ontbinding van de landbouwvenncotschap kan slechts overgegaan worden met inachtneming van de voorschriften bepaald voor een statutenwijziging.

29. Mochten geen vereffenaars benoemd zijn, dan zijn de beherende vennoten die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadeirng van de stille vennoten kan te allen tijde één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen, Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, alléén, gezamenlijk, dan wel in college, de vennootschap vertegenwoordigen.

De benoeming van de vereffenaars en de wijze waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen, wordt openbaar gemaakt door neerlegging van een uittreksel en bekendmaking ervan in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

30. De vennoten opteren voor het toepassen van het stelsel der Personenbelastingen, behoudens met unanimiteit van stemmen anders beslist wordt.

31. Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op eenendertig december tweeduizend en vijftien. De eerste jaarvergadering zal plaats vinden in de maand juni tweeduizend en zestien.

De ondergetekenden erkennen dat deze akte is opgemaakt in zoveel originelen als er partijen zijn, en dat ieder van hen daarvan een exemplaar heeft ontvangen, terwijl bovendien één origineel bestemd is om neergelegd te worden op de griffie van de rechtbank overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Waarvan akte, getekend de oprichters Marc D'Hooghe

Ann-Sophie D'Hooghe Joris Wyseur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Pieter-Jan D' Hooghe

ast o! van Luit: B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persotoM(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handiekening

Coordonnées
LANDBOUWVENNOOTSCHAP MARC D'HOOGHE, AFGEKORT…

Adresse
PASSENDAALSTRAAT 105 8890 MOORSLEDE

Code postal : 8890
Localité : MOORSLEDE
Commune : MOORSLEDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande