LANDMETER PATRICK CARPENTIER

Société en commandite simple


Dénomination : LANDMETER PATRICK CARPENTIER
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 506.896.462

Publication

31/12/2014
ÿþVoo behou'

aan h

Belgis Staatst

Mod Word 11,1

~L;a:fit i=i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

1 6 DEC. 2014

Rechtbank van KOOPHANDEL

Gens, afd. KORTRIJK

Griffie

Ondernemingsnr : ÇbC 2.96 lijf. Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : 8560 Wevelgem - Vinkestraat 135

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Blijkens een onderhandse akte opgemaakt te Wevelgem op 12 december 2014, werd een gewone commanditaire vennootschap opgericht met als naam "Landmeter Patrick Carpentier".

Treedt op als hoofdelijk aansprakelijke vennoot:

de heer Patrick Carpentier, geboren te Elisabethville op 15 november 1961, wonende te 8560 Wevelgem,

Vinkestraat 135

Hij staat hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk in voor alle verbintenissen van de vennootschap

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8560 Wevelgem, Vinkestraat 135.

De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een andere plaats

in het Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest.

De vennootschap heeft als doel:

L Voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden:

N Het uitvoeren van het beroep van landmeter.

B/ Het uitvoeren van plaastbeschrijvingen, metingen en afpalingen van onroerende goederen.

CI Het opstellen van opmetingsplannen, het aanvragen van stedenbouwkundige vergunningen, attesten,

documenten en verkavelingsvergunningen en alle werkzaamheden die nodig zijn voor deze aanvraag.

DI Het bepalen van de verkoop- en verhuurwaarde van onroerende goederen;

El Het uivoeren van expertises en het verstrekken van advies;

FI Het opmaken van alle studies, ontwerpen, berekeningen, meetverrichtingen, toezicht, beschrijvende

staten en dergelijke.

Gl Dit alles met betrekking tot alle onroerende goederen, bouwkunde, wegeniswerken, bruggenbouw en

dergelijke, zowel ter land, op zee als in de lucht.

HI Het organiseren en inrichten van cursussen, seminaries en opleidingen met betrekking tot het beroep van

landmeter.

II Verhuur en verkoop van topografische apparatuur.

JI Verkoop van divers klein topografisch materiaal.

K/ Verkoop van hard- en software.

Li Veiligheidscoördinatie.

IL Voor eigen rekening:

Al Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

LANDMETER PATRICK CARPENTIER

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen;

B/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en liet beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

III. Bijzondere bepalingen

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op aile wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de statutaire regels betreffende statutenwijziging zijn gesteld.

Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 18.600,00 EUR.

Het kapitaal is vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die ieder

1/100ste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Op het kapitaal werd als volgt ingeschreven door de oprichters van de vennootschap:

-door de gecommanditeerde vennoot, voormeld, werd ingeschreven op 75 aandelen, waarvoor 375,00 EUR

werd betaald;

-door de stille vennoot werd ingeschreven op 25 aandelen, waarvoor 125,00 EUR werd betaald.

Gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De commanditaire of stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dal zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht. De commanditaire of stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, die gecommanditeerde of beherende vennoot moeten zijn. Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die de duur van hun opdracht bepaalt.

Elke zaakvoerder afzonderlijk optredend, heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het doel van de vennootschap.

Elke zaakvoerder afzonderlijk optredend, is bevoegd om de vennootschap in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

De zaakvoerder kan voor het verwezenlijken van het doel beroep doen op derden.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden op de derde vrijdag van de maand december om veertien uur, Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerst volgende werkdag op het zelfde uur gehouden.

Het boekjaar gaat in op één juli en eindigt op dertig juni van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder(s) een inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld.

Zo de wet dit vereist, dient door de zaakvoerder(s) tevens een jaarrekening en/of jaarverslag opgemaakt te worden.

At." Voor-

behouden

aan het

Belgisch

staatsblad

De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel. Deze stukken worden opgemaakt conform de wettelijke bepalingen terzake.

In het jaarverslag wordt rekenschap gegeven van het gevoerde beleid. Het verslag omvat tevens een commentaar op de jaarrekening, waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap.

De zuivere winst blijkt uit de boekhoudkundige bescheiden, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Indien overgegaan wordt tot winstverdeling zal deze onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit.

De vergadering van de vennoten kan evenwel een tantième toekennen aan de beherende vennoten.

De vennoten mogen echter bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge ln geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaar(s) die al dan niet vennoten kan/kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening. Worden er geen vereffenaars benoemd, dan islzijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn, van rechtswege vereffenaar(s). Hij/zij heeft/hebben de bevoegdheden die het Wetboek van vennootschappen aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist. Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Verklaringen - Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar vangt aan bij de oprichting van de vennootschap en zal afgesloten worden op 30 juni 2016. Alle handelingen verricht sedert 1 oktober 2014 worden geacht in naam en voor rekening van de vennootschap te hebben plaatsgevonden.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden de laatste vrijdag van de maand december van het jaar 2016.

De heer Patrick Carpentier, voornoemd, wonende te 8560 Wevelgem, Vinkestraat 135, die aanvaardt, wordt benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder, met ingang vanaf de datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De bezoldiging van de zaakvoerder zal vastgelegd worden bij afzonderlijk besluit van de algemene vergadering.

De oprichters geven bijzondere volmacht aan LeadService Comm.V, ondernemingsnummer 0821.029.477, met maatschappelijke zetel te 8790 Waregem, Stationsstraat 173 en met als zaakvoerder Deprez Stephanie, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van aile administratieve formaliteiten inzake de KruispuntBank der Ondernemingen, evenals alle formaliteiten met betrekking tot de BTW en fiscale administraties, alsmede alle verplichtingen inzake het sociaal statuut der zelfstandigen en vergunningen met betrekking tot de uitgeoefende activiteit , te verzekeren.

Aldus getekend;

Patrick Carpentier

zaakvoerder

Tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte dd. 12 december 2014



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LANDMETER PATRICK CARPENTIER

Adresse
VINKESTRAAT 135 8560 WEVELGEM

Code postal : 8560
Localité : WEVELGEM
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande