LAST CHANCE BELGIQUE, AFGEKORT : L.C.B.

Association sans but lucratif


Dénomination : LAST CHANCE BELGIQUE, AFGEKORT : L.C.B.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 545.887.393

Publication

12/02/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

arrondissement Kortrijk.

2. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt

zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 1 sectie 4. Duur.

1. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2 : DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 2 sectie 1. Doeleinden.

1. De bescherming der dieren door het bestrijden van wrede praktijken jegens de dieren, en het beoefenen en verspreiden van de mogelijkheden die tot het welzijn van de dieren kunnen bijdragen.

2. De vereniging heeft tot doel steun en informatie te bieden voor het dierenwelzijn en dit in de breedste zin van het woord.

3. De vereniging heeft tot doel de bescherming van alle dieren, bijstand bieden aan dieren in nood en het bestrijden van dieren ellende in het algemeen. Te dien einde, beheert de vereniging het opvang en de nodige verzorging om hun lijden te verlichten van de tot haar toevertrouwde dieren.

4. De vereniging stelt zich eveneens tot doel: zoveel mogelijk dierenvrienden en dierenbeschermers, natuurliefhebbers en voorstanders te verenigen, ter verdediging en ter bescherming van alle dieren, van het landschap, van het milieu en van de natuur.

5. Het steunen van alle instellingen, activiteiten en het samenwerken met andere verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

Art. 2 sectie 2. Activiteiten.

1. Om de doeleinden te bereiken, kan de vereniging bijstand geven aan de personen die de vereniging contacteren.

2. De vereniging zorgt voor opvang van gevonden en verloren gelopen huisdieren, kan afstanden aanvaarden en een nieuwe thuis zoeken voor de dieren. Om dit doel te bereiken, kan de vereniging het vervoer van dieren voorzien en uitvoeren en kan ook fungeren als dierenambulance.

3. De dieren waarvoor de vereniging zorgt worden geadopteerd met een dierenbeschermingscontract.

4. De vereniging mag ook sterilisatie, identificatie en in conformiteit stellen, van de tot haar toevertrouwde dieren laten uitvoeren.

5. De in beslag genomen dieren door de politie kunnen ook worden opgenomen en verzorgd door de vereniging, afhankelijk van het beschikbaare ruimte in tijdelijke pleeggezinnen of dierenasielen van de vereniging.

6. De vereniging kan meewerken aan het in beslag nemen van dieren en steun bieden in rechtzaken.

7. De vereniging kan, om de doeleinden te bereiken, aansluiten bij koepelverenigingen zowel internationale als nationale en regionale verenigingen, teneinde door samenwerking het bereiken van het doel te vergemakkelijken.

8. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

9. Zij kan ook in die zin, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

10. Om de doeleinden te verwezenlijken , zal de vereniging de meest brede activiteiten aan de dag leggen , zonder dat deze opsomming beperkend is.

11. De verenigin treedt ook op als dierenrechten organisatie en dierenbeschermings organisatie.

Artikel 3 : LIDMAATSCHAP

Art. 3 sectie 1. Samenstelling.

1. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden.

2. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

3. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

4. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

5. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art.26. Novies, §1,3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de publicatiedatum van de oprichtingsstatuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

6. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

7. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

8. De Toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze contributie wordt vastgesteld door de bestuurders. Het maximum bedrag van de jaarlijkse bijdrage is vastgesteld op vijfhonderd euro (¬ 500-).

9. Toegetreden leden kunnen deelnemen aan alle activiteiten die de vereniging inricht om het statutair doel te bereiken, zij zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw.

10. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term  lid in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

11. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Artikel 4 : RAAD VAN BESTUUR

Art. 4 sectie 1. Sammenstelling.

1. De vereniging wordt bestuurdt door een raad van bestuur, bestaande uit tenminste drie leden, die al dan niet

effectief lid zijn van de vereniging.

Art. 4 sectie 2. Duur van de benoeming van de bestuurders. 1. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4 sectie 3. Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders.

1. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

2. De bestuurders oefenen hun mandaat kostenloos uit.

3. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 4 sectie 4. Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders.

1. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

2. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

3. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutair minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

4. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 4 sectie 5. Bevoegdheden van de bestuurders.

1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

2. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

3. De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

4. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

5. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

6. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

7. De raad van bestuur kan, indien hij het nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de Post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

8. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

9. In het kader van een optimale samenwerking, kan in bepaalde omstandigheden de vereniging zonder winstoogmerk Last Chance Frankrijk, met zetel bevestigd 119 rue du Pré de Villers 54440 Herserange Frankrijk, tussenkomen in beslissingen en activiteiten. De condities worden beschreven in het huishoudelijk reglement.

Artikel 5 : ALGEMENE VERGADERING

Art. 5 sectie 1. Sammenstelling.

1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

2. Deze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

3. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht. Elk effectieve lid heeft één stem.

4. De algemene vergadering moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van komend jaar.

5 Zij wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de

vereniging zulks vereist.

Art. 5 sectie 2. Bevoegdheden.

1. Het wijzigen van de statuten.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3. De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

4. De benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging.

5. De goedkeuring van een uitzonderlijk actieprogramma opgesteld door de raad van bestuur.

6. De goedkeuring van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage zoals voorgesteld door de raad van bestuur.

7. De ontbinding van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5 sectie 3. Wijze van bijeenroeping.

1. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten on geldig te zijn ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders.

2. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, e-mail of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

3. De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd

door de raad van bestuur.

Art. 5 sectie 4. Wijze van kennisgeving van besluiten aan de leden en aan derden.

1. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en opgenomen worden in een bijzonder register.

2. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

Artikel 6 : VERMOGEN VAN DE VERENIGING

Art. 6 sectie 1. Financiering.

1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andre voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 6 sectie 2. Bij ontbinding.

1. Ingeval van ontbinding, de activa zullen na aanzuivering van de passiva, worden toegekend aan een andere

vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

Artikel 7 : ONTBINDING

Art. 7 sectie 1. Ontbinding.

1. De ontbinding van de vereniging wordt door de algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

2. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

3. Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophendel. Binnen de 30 dagen na de neerleging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeêindiging van vereffenaars bij uitreksel bekendgemaakt te worden bij het Belgisch staatsblad.

1. VOORZITTER :

Constandt Stephanie, gedomicilieerd te 8510 Kooigem, 46 Molentjesstraat.

2. SECRETARIS :

Cardon Carole, gedomicilieerd te 7700 Mouscron, 94 rue du Labyrinthe.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

3. PENNINGMEESTER :

Deunynck Dominique, gedomicilieerd te 8510 Kooigem, 46 Molentjesstraat.

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Te Kooigem, 25 januari 2014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Constandt Stephanie Cardon Carole

Deunynck Dominique

Voorzitter Secretaris

Penningmeester

23/12/2014
ÿþMOD 2.0

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte









MO \IITEUR BELuc

6 -12- 20iii

SCH STAAL': 5 »A7 .

NEERGELEGD

BELG 1 3 OST, 2014

Rechtbank van KOOPHANDE

Gent, afá. KORTRIJK

G

J



Benaming

(voluit) : Last Chance Belgique

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Molentjesstraat 46, 6510 Kooigem - Belgïe

Ondernemingsnr : 0545.887.393

Voorwerp akte : Wijziging naam en statuten

Loulous et Compagnie

Benaming : Loulous et Compagnie

Rechtsvorm : Vereniging zonder winst oogmerk

Zetel : Molentjesstraat 46, 8510 Kooigem

Ondememingsnr : 0545.887.393

Voorwerp akte : Nieuwe statuten en benaming van de V.Z.W., goedgekeurd in de buitengewone algemene vergadering van 01 oktober 2014.

Artikel 1 : DE VERENIGING

Ait 1 sectie 1. Rechtsvorm.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna « VZW » genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen gepubliceerd in het Belgish Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd « V&S-wet »),

Art. 1 sectie 2. Naam.

1. De VZW draagt de naam : 'Loulous & Compagnie'. Afgekort 'L&C' zowel in het nederlands als in het frans. De naam Last Chance Belgïe word gewijzigd om verwarring met andere bestaande verenigingen te voorkomen. Dit tel de acties van de VZW in België niet wijzigen.

2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddelijk vooragegaan of gevolgd door de woorden « vereniging zonder winstoogmerk » in het nerderlands of « association sans but lucratif » in het frans » of door de afkorting « VZW » in het nederlands of «ASEL» in het frans, met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1 sectie 3. Zetel.

1. De zetel van de VZW is gevestigd op Molentjesstraat 46 te 8510 Kooigem, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

2. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten,

Art. 1 sectie 4. Duur.

1. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2 : DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Art. 2 sectie 1. Doeleinden.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

a

MDD 2,0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

1, De bescherming der dieren door het bestrijden van wrede praktijken jegens de dieren, en het beoefenen en verspreiden van de mogelijkheden die tot het welzijn van de dieren kunnen bijdragen,

2. De vereniging heeft tot doel steun en informatie te bieden voor het dierenwelzijn en dit in de breedste zin van het woord.

3. De vereniging heeft tot doel de bescherming van aile dieren, bijstand bieden aan dieren in nood en het bestrijden van dieren ellende in het algemeen, Te dien einde, beheert de vereniging het opvang en de nodige verzorging om hun lijden te verlichten van de tot haar toevertrouwde dieren.

4. De vereniging stelt zich eveneens tot doel: zoveel mogelijk dierenvrienden en dierenbeschermers, natuurliefhebbers en voorstanders te verenigen, ter verdediging en ter bescherming van alle dieren, van het landschap, van het milieu en van de natuur,

5. Het steunen van alle instellingen, activiteiten en het samenwerken met andere verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

Art. 2 sectie 2. Activiteiten.

1. Om de doeleinden te bereiken, kan de vereniging bijstand geven aan de personen die de vereniging contacteren.

2. De vereniging zorgt voor opvang van gevonden en verloren gelopen huisdieren, kan afstanden aanvaarden en een nieuwe thuis zoeken voor de dieren. Om dit doel te bereiken, kan de vereniging het vervoer van dieren voorzien en uitvoeren en kan ook fungeren als dierenambulance.

3. De dieren waarvoor de vereniging zorgt worden geadopteerd met een dierenbeschermingscontract.

4. De vereniging mag ook sterilisatie, identificatie en in conformiteit stellen, van de tot haar toevertrouwde dieren laten uitvoeren.

5. De in beslag genomen dieren door de politie kunnen ook worden opgenomen en verzorgd door de vereniging, afhankelijk van het beschikbaare ruimte in tijdelijKe pleeggezinnen of dierenasielen van de vereniging.

6. De vereniging kan meewerken aan het in beslag nemen van dieren en steun bieden in rechtzaken.

7. De vereniging kan, om de doeleinden te bereiken, aansluiten bij koepelverenigingen zowel internationale als nationale en regionale verenigingen, teneinde door samenwerking het bereiken van het doel te vergemakkelijken.

8. Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.

9. Zij kan ook in die zin, doch slechts op bijkomende wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

10. Om de doeleinden te verwezenlijken , zal de vereniging de meest brede activiteiten aan de dag leggen ,

zonder dat deze opsomming beperkend is.

11, De verenigin treedt ook op als dierenrechten Organisatie en dierenbeschermings organisatie.

Artikel 3 : LIDMAATSCHAP

Art. 3 sectie 1. Samenstelling.

1. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden.

2. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

3. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

4. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

5. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vernield in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art.26. Novies, §1,3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de publicatiedatum van de oprichtingsstatuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

6. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

7, De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

8, De Toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze contributie wordt vastgesteld door de bestuurders. Het maximum bedrag van de jaarlijkse bijdrage is vastgesteld op vijfhonderd euro (¬ 500-).

9. Toegetreden leden kunnen deelnemen aan alle activiteiten die de vereniging inricht om het statutair doel te bereiken, zij zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw.

10. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

11, Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Artikel 4: RAAD VAN BESTUUR

Art. 4 sectie 1. Sammenstelling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2,0

1. De vereniging wordt bestuurdt door een raad van bestuur, bestaande uit tenminste drie leden, die al dan niet effectief lid zijn van de vereniging,

Art, 4 sectie 2. Duur van de benoeming van de bestuurders.

1, De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 4 sectie 3. Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders.

1. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden,

2. De bestuurders oefenen hun mandaat kostenloos uit.

3. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 4 sectie 4. Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders.

1. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

2. De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

3. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutair minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

4. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Art. 4 sectie 5. Bevoegdheden van de bestuurders.

1. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

2, De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

3. De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

4. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

5. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

6. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

7, De raad van bestuur kan, indien hij het nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de Post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen,

8. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

Artikel 5 ALGEMENE VERGADERING

Art, 5 sectie 1. Sammenstelling.

1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

2. Deze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders,

3, Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht, Elk effectieve lid heeft één stem.

4, De algemene vergadering moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van komend jaar.

5 Zij wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Art, 5 sectie 2, Bevoegdheden.

1. Het wijzigen van de statuten.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders,

s

Voor-behbuden aan het Belgisch Staatsblad

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

3. De goedkeuring van de begroting en van de rekening,

4. De benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging.

5. De goedkeuring van een uitzonderlijk actieprogramma opgesteld door de raad van bestuur.

6. De goedkeuring van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage zoals voorgesteld door de raad van bestuur.

7. De ontbinding van de vereniging,

Art. 5 sectie 3, Wijze van bijeenroeping.

1. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten on geldig te zijn ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders.

2. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, e-mail of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

3. De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Art. 5 sectie 4. Wijze van kennisgeving van besluiten aan de leden en aan derden.

1. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de

secretaris, en opgenomen worden in een bijzonder register.

2, Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien,

Artikel 6 : VERMOGEN VAN DE VERENIGING

Art. 6 sectie 1. Financiering.

1, De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andre voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen ais ter ondersteuning van een specifiek project,

2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke wijze die niet in strijd is met de wet.

Art, 6 sectie 2. Bij ontbinding,

1. Ingeval van ontbinding, de activa zullen na aanzuivering van de passiva, worden toegekend aan een

andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

Artikel 7:ONTBINDING

Art. 7 sectie 1. Ontbinding.

1. De ontbinding van de vereniging wordt door de algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

2. Het moet evenwel uitdrukkelijk vernield worden op de agenda van de algemene vergadering.

3. Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophendel. Binnen de 30 dagen na de neerleging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van vereffenaars bij eitreksel bekendgemaakt te worden bij het Belgisch staatsblad.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

1. VOORZITTER :

Constandt Stephanie, geboren op 12/03/1974 in Mouscron, Rijksregistemummer 74.03.12-160.85

gedomicilieerd te 8510 Kooigem, 46 Molentjesstraat,

2. SECRETARIS :

Cardon Carole, geboren op 24/0711992 ln Mouscron, Rijksregistemummer 92.07.24-392.93

gedomicilieerd te 7700 Mouscron, 88 rue Raymond Beaucame.

3. PENNINGMEESTER :

Deunynck Dominique, geboren op 25/07/1972 in Kortrijk, Rijksregistemummer 72.07.25-275.51

gedomicilieerd te 8510 Kooigem, 46 Molentjesstraat.

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en de penningmeester afzonderlijke en onbeperkte volmachten,

Te Kooigem, 01 oktober 2014.

Constandt Stephanie Voorzitter Cardon Carole Deunynck Dominique

Secretaris Penningmeester

Luik B - Vervolg

MOP 2.0

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LAST CHANCE BELGIQUE, AFGEKORT : L.C.B.

Adresse
MOLENTJESSTRAAT(KOO) 46 8510 KOOIGEM

Code postal : 8510
Localité : Kooigem
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande