LEONARDOSCHOOL

Association sans but lucratif


Dénomination : LEONARDOSCHOOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.398.190

Publication

17/04/2014
ÿþ MOD 2.2

jfli;sr In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V beh

aa

Bel Staf

Ondernerningsnr: (D O. AO

Benaming

(voluit) : LEONARDOSCHOOL

111111 *14084066*

(verkort) :

Rechtsvorm: V.Z.W.

Zetel: Zuiddreef 5 8640 VLETEREN

Onderwerp akte: Oprichting

Oprichtingsakte LEONARDOSCHOOL, VZW

Vleteren, op 26 maart 2014,

Tussen:

Nele Bouve, Meiboomstraat 24, 8970 Poperinge, Licentiate Germaanse Talen

Pedro Dewulf, Sint-Maartensstraat 16A, 8640 Westvleteren, Plant Manager Stoen

Jurgen Dumont, Duinkerkestraat 112, 8670 Poperinge, Licentiaat Natuurwetenschappen

Gudrun Franchois, Zuiddreef 5, 8640 Woesten, Master in de Muziek

Filip Maekelberg, Werf 111, 8970 Poperinge, Kantoordirecteur Crelan

Pieter Marchand, Diepemeers 27, 8970 Poperinge, IT-Consultant Yeast BVBA

Fernand Markey, Brugse Steenweg 87, 8620 Nieuwpoort, Directeur Basisonderwijs op rust

allen van Belgische nationaliteit, wordt overeengekomen een vereniging zonder winstgevend doel op te richten volgens de wet van 27 juni 1921 met volgende statuten:

I: Benaming, zetel, doel en duur:

Art.1:De vereniging draagt als naam: Leonardoschool V.Z.W. Ze heeft haar maatschappelijke zetel te Vleteren, in de Zuiddreef 5. De raad van bestuur kan de zetel verplaatsen. De V.Z.W. ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Ieper,

, Art.2: De V.Z.W. heeft tot doel onderwijsvernieuwing, geïnspireerd op de behoeften van hoogbegaafde , kinderen en jongeren, te bevorderen, alsook ondersteunende activiteiten ten behoeve van dit werk te , ondernemen. Tevens is het doel het oprichten en in stand houden van een school. De vereniging mag hiertoe

" samenwerkingsverbanden aangaan met andere organisaties of initiatieven.

Art.3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde worden ontbonden.

II. Leden

Art.4: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen. De vereniging kent twee soorten!

. leden:

a) effectieve leden, dit zijn zij die voldoen aan volgende voorwaarden:

°wensen lid te worden en dit schriftelijk kenbaar maken aan de voorzitter naar aanleiding van de algemene;

vergadering

°kinderen op school hebben

: °doelstelling van de vereniging omschreven in art. 2 onderschrijven

Ode bijzondere afspraken vastgelegd in het huishoudelijk reglement schriftelijk goedkeuren.

Hierna worden deze de leden genoemd.

De tweede voorwaarde is niet noodzakelijk voor het personeel van de school, Elk lid van de algemene

vergadering kan iemand voordragen omwille van diensten of deskundigheid die met de gewone meerderheid'

van stemmen opgenomen kan worden in de algemene vergadering. Deze persoon moet niet voldoen aan de;

tweede voorwaarde.

: , b) toegetreden etlew. aft natulaike en recht personen die de doeMeng, zoàs omschreven tin

onderschrijven.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Op de algemene vergadering wordt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden beslist over het al dan niet aanvaarden van de nieuwe leden. Voor de uitsluiting van leden is een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden nodig.

Art. 5: Elk lid kan te allen tijde uit de vergadering treden. Het ontslag wordt per brief aan de voorzitter van de raad van bestuur gemeld.

Art.6: De ledenbijdrage is vrijblijvend voor toegetreden leden. Voor effectieve leden wordt deze bepaald door de algemene vergadering

III. De algemene vergadering

Art, 7:: De algemene vergadering is samengesteld uit elle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Elk lid beschikt over één stem. De leden kunnen door een ander lid of door een derde laten vertegenwoordigen. Elk lid of elke derde kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 8: De algemene vergadering Is uitsluitend bevoegd voor het aannemen van nieuwe leden, het benoemen en afzetten van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van het jaarplan, de rekeningen en de begroting, het wijzigen van de statuten, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het aannemen en wijzigen van het huishoudelijk reglement.

Art. 9: De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist. Zij vergadert minstens éénmaal per jaar voor de goedkeuring van de rekeningen en de begroting. De raad van bestuur moet de algemene vergadering binnen de maand bijeenroepen als één vijfde van het aantal leden van de algemene vergadering daarom verzoekt.

Art. 10: De leden worden schriftelijk of via e-mail uitgenodigd ten minste acht dagen voor de bijeenkomst. De agenda staat op de uitnodiging vermeid. Alle agendapunten die schriftelijk door minstens één twintigste van het aantal leden worden aangevraagd, moeten aan de agenda worden toegevoegd. De algemene vergadering kan besluiten nemen buiten de agenda, als de helft van de aanwezige leden of vertegenwoordigde [eden daarom verzoekt. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen als tenminste de helft van de leden of vertegenwoordigde leden aanwezig is. Wordt dit aantal niet bereikt, dan wordt op basis van dezelfde agenda een nieuwe bijeenkomst samengeroepen waar dan geldig beslist wordt met de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Alle leden zijn op dezelfde wijze stemgerechtigd. Behoudens de gevallen door de wet bepaald, worden aile beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De statuten kunnen door de algemene vergadering gewijzigd worden met inachtname van de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. De beslissingen werden opgenomen in notulen en bijgehouden in een daartoe bestemd register dat kan worden ingezien door aile leden. De beslissingen die derden aan belangen zullen hen per brief meegedeeld worden indien ze erom vragen. Het verslag van de vergadering wordt aan aile leden bezorgd per brief of per e-mail,

IV. Raad van bestuur.

Art.11: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, gekozen uit de leden van de algemene vergadering bij gewone meerderheid en die voor ten minste twee derde is samengesteld uit rechtstreeks gekozen vertegenwoordigers van personeel en van ouders. Om een billijk evenwicht te waarborgen hebben beide geledingen evenveel stemmen. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat gratis uit. Zij worden verkozen voor een periode van twee jaar en zijn herkiesbaar. Ze zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar, mits dit punt vooraf op de agenda werd geplaatst.

Art. 12: De raad van bestuur kiest uit de leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Zo nodig belast de raad ook andere bestuurders met een bijzondere functie. De leden van de raad van bestuur oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Art. 13: De raad vergadert op initiatief van de voorzitter of van twee bestuurders De raad kan slechts geldig vergaderen en beslissen als minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig is.

Art 14: De beslissingen binnen de raad van bestuur, worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in de notulen die in een daartoe bestemd register worden bijgehouden. Dat register ligt ter inzage van aile leden.

Art. 151 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke akte. Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig zou vertegenwoordigd zijn, de gezamenlijke handtekeningen van twee beheerders na beraadslaging met of machtiging van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden delegeren aan door hem aangestelde personen. Voor alle verschijning voor notaris en openbaar bestuur is de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee leden van de raad van bestuur die daartoe werden afgevaardigd.

V. Financieel beleid.

.4.

à

MOD 2.2

Luik B vervolg



Art. 17: Bij ontbinding van de vereniging zal haar vermogen Worden toevertrouwd aan één of meer organisaties met een gelijkaardig doel.

(nieuwe) samenstelling van de Raad van Bestuur:

De leden van de Leonardoschool V.Z.W. hebben in een gewone algemene vergadering te Pope ringe

volgende bestuurders benoemd:

" Jurgen Dumont

" Gudrun Franchols

" Filip Maekelberg

" Fernand Markey

Deze hebben onder hen aangeduid als

voorzitter: Gudrun Franchois

ondervoorzitter: Jurgen Dumont

penningmeester: Filip Maekelberg

secretaris: Fernand Markey

Voor waar en echt verklaard uittreksel

Filip Maekelberg

Bestuurder - Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LEONARDOSCHOOL

Adresse
ZUIDDREEF 5 8640 VLETEREN

Code postal : 8640
Localité : Oostvleteren
Commune : VLETEREN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande