LESAGE ILSE THUISVERPLEGING

Société en commandite simple


Dénomination : LESAGE ILSE THUISVERPLEGING
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 834.148.728

Publication

11/03/2011
ÿþL"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Motl 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

l "BBA"

e~~

m

1

~~

- 1 M1IR1 2011

*11038954*

Ondernemingsnr 183414872,8D3414v72,8 Benaming

(voluit)

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap Zetel : Steenovenstraat 11 - 8900 leper Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Lesage Ilse Thuisverpleging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge Uit een onderhandse akte geregistreerd te leper op 22 februari 2011:

geboekt drie blad geen verzending. Boek 43.blad 19 vak 7. Ontvangen vijfentwintig euro (25 euro) de

eerstaanwezend inspecteur , blijkt dat:

Op 1 l februari 2011 zijn verschenen:

1. Mevrouw lise Lesage, geboren te leper op 20 april 1976 (identiteitskaart nr. 590-6979458-43 en NN 76.04.20-128.23) en woonachtig te 8900 leper, Steenovenstraat II, wettelijk samenwonend met de heer Feys Laurens

2. De heer Laurens Feys, geboren te Roeselare op 9 mei 1975 (identiteitskaart nr. 590-7962158-36 en NN 75.05.09-017.62) en woonachtig te 8900 leper, Steenovenstraat 1 1, wettelijk samenwonend met mevrouw Ilse Lesage





Deze verklaren om bij onderhandse akte een gewone commanditaire vennootschap op te richten onder de benaming" Lesage lise Thuisverpleging" waarvan de statuten luiden als volgt:

Artikel 1. Vorm, naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een gewone commanditaire vennootschap.

De naam van de vennootschap luidt "Lesage Ilse Thuisverpleging".

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8900 leper, Steenovenstraat 1 l .

De zetel kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s), bekend te maken in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad, verplaatst worden naar om het even welke plaats in België.

Artikel 3. Doel van de vennootschap

De vennootschap heeft tot doel:

-Toedienen van verpleegkundige verzorgingen, voorgeschreven door de geneesheer, aan niet-gehospitaliseerde patiënten.











-Het uitoefenen van andere paramedische beroepen, in casu kinesitherapie en ergotherapie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

-De groot- en kleinhandel van farmaceutische producten.

-Het verstrekken van Onderwijs en het geven van lezingen over medische onderwerpen, het optreden als stagebegeleider.

-Het optreden als agent, bemiddelaar, makelaar, commissaris, concessionaris en promotor inzake alle mogelijke handelsverrichtingen.

-Het maken van alle studies en onderzoeken, betreffende alle commerciële en industriële activiteiten, de organisatie van vennootschappen en ondernemingen.

-Het besturen van vennootschappen welk doel deze vennootschappen ook mogen hebben.

-Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering.

-Zij mag alle handels-, nijverheids-, financiële, roerende of onroerende zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijke, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken.

-De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, in de meest uitgebreide zin.

Artikel 4. Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, die een aanvang neemt vanaf heden.

Artikel 5. Kapitaal en inbreng

Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 1000,00 EUR ( duizend Euro), volledig valstort, vertegenwoordigd door 10 aandelen.

Het kapitaal wordt als volgt onderschreven:

a) door mevrouw lise Lesage, voornoemd voor 9 aandelen

b)door de heer Laurens Feys, voornoemd voor 1 aandeel

Artikel 6. Wijzigen van het kapitaal

Het kapitaal kan worden verhoogd of verminderd, in een af meer keren, mits eenparige beslissing van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering.

Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 7. Aansprakelijkheid van de vennoten

Beherende vennoten

a.De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Stille vennoten

b.De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Te rekenen vanaf heden zijn de beherende vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk gehouden voor het maatschappelijke passief.

Mevrouw Ilse Lesage is de hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt beherende vennoot genoemd.

De heer Laurens Feys is stille vennoot. Hij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen hij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

Artikel S. Overdracht aandelen

Overgang van aandelen onder levenden.

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaandelijk en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 Burgerlijk Wetboek.

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de beherende vennoot zullen het voorwerp uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig art. 74 van de Vennootschappenwet.

Overgang van aandelen in geval van overlijden.

Het aandeel van een overleden vennoot gaat over op zijn/haar erfgenamen of rechtverkrijgenden mits akkoord van de andere vennoten. Ingeval van geen akkoord zullen de erfgenamen recht hebben op een vergoeding gelijk aan de boekhoudkundige waarde van de aandelen op dag van het overlijden.

De vergoeding van de aandelen dient binnen de 6 maanden na het overlijden te worden uitbetaald aan de erfgenamen.

Artikel 9. Aantal, toelating, uittreding en overlijden van de vennoten

De vennootschap wordt bestuurd door een (of meerdere) statutaire zaakvoerders. Wordt tot statutaire zaakvoerder benoemd voor de ganse duur van de vennootschap:

-mevrouw Ilse Lesage

haar mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden, zolang de vennootschap duurt.

Bij overlijden van de zaakvoerder zal comparant 2, de heer Laurens Feys, deze opvolgen.

Het ambt van zaakvoerder kan worden vergoed.

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om te handelen in naam van de vennootschap, in alle omstandigheden en om al de daden te stellen of toe te laten, die betrekking hebben op het doel der vennootschap.

De zaakvoerder kan slechts ontslagen worden om wettige redenen door een besluit van de algemene vergadering, genomen met eenparigheid van stemmen van de gecommanditeerde vennoten, met inbegrip van de statutaire zaakvoerder.

De zaakvoerder is bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren,'met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder kan met behulp van een bijzondere volmacht een gedeelte van hun rechten overdragen aan Iedere vennoot of aan een derde.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10. Controle

Iedere vennoot, zowel de beherende als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. ,

Artikel 1 l . Boekjaar - jaarvergadering - jaarrekening van de vennootschap

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wet met betrekking tot de boekhouding en de jaarrekeningen van de ondernemingen en de vennootschappenwet.

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op 1 juli van ieder jaar en eindigt op 30 juni van het volgende jaar. De maatschappelijke bescheiden worden ieder jaar op 30 juni afgesloten. Dit kan gewijzigd worden bij besluit van de zaakvoerder.

De zaakvoerder(s) maakt / maken de inventaris, de balans en de winst en verliesrekening op.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden goedgekeurd op definitieve wijze, door de vennoten verenigd in algemene vergadering (jaarvergadering) die gehouden wordt op de derde zaterdag van de maand november om 10.00 uur.

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de statutaire zaakvoerder, het college van zaakvoerders of van de gecommanditeerde vennoten. De jaarvergadering moet worden bijeengeroepen op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur, en dit binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe strekkende verzoek, Indien ten minste de helft van de gecommanditeerde vennoten hierom verzoeken per aangetekende brief aan de zaakvoerder, met opgave van de te behandelen onderwerpen.

Stemrecht - besluiten

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij anders is bepaald in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Tot een wijziging van de statuten kan maar besloten worden mits éénparigheid van stemmen van de gecommanditeerde vennoten.

Artikel 12. Verdeling van de winsten en verliezen van de vennootschap

Het batige saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, maakt de nettowinst uit van de vennootschap,

De vennoten, verenigd in algemene vergadering, zullen ieder jaar bij éénparigheid beslissen over de bestemming van het resultaat.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen. Artikel 13. Ontbinding van de vennootschap

Het overlijden, de onbekwaamheid of de uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee.

De vennootschap wordt voortgezet tussen de overblijvende vennoten, of met de erfgenamen van de vennoot, indien er slechts één vennoot zou overblijven. Indien de erfgenamen van de overleden

vennoot de vennootschap niet wensen verder te zetten, hebben zij recht op een scheidingsaandeel.

Het scheidingsaandeel is gelijk aan het evenredig deel van de vennoot van het netto-vermogen van de vennootschap zoals blijkt uit de laatst goedgekeurde jaarrekening. Indien het echter dient uitbetaald te worden binnen de drie jaar na de intrede van de vennoot, is het gelijk aan de inbreng van de overleden vennoot, zoals hiervoor bepaald onder artikel 9.

Artikel 14. Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening gebeuren door toedoen van een of meer vennoten, aangeduid door de vennoten verenigd in algemene vergadering, overeenkomstig artikel 183 en volgende van de wet op de vennootschappen.

De liquidatieboni en de eventuele verliezen worden verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun aandeel in het maatschappelijke kapitaal.

Artikel 15. Diversen

Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt geregeld door het wetboek op de vennootschappen. De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel van de onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

TIJDELIJKE BEPALINGEN - BENOEMINGEN

Eerste boekjaar

Ten uitzonderlijke titel zal het eerste boekjaar de periode omvatten die loopt van de eerste dag van de aanvang van de activiteit van de vennootschap tot 30 juni 2012.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op de derde zaterdag van de maand november 2012 om tien uur.

Bekrachtiging

De handelingen aangegaan door de oprichters vanaf I december 2010 worden geacht te zijn geweest voor de vennootschap in oprichting, dit in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen. Deze bekrachtiging zal enkel gevolgen met zich meebrengen vanaf de dag waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen heeft.

Gedaan te Ieper op 11 februari 2011, in 5 exemplaren, waarvan elke venoot erkent een exemplaar te hebben ontvangen. De overige exemplaren zijn bestemd voor administratieve doeleinden.

lise Lesage

Beherend vennoot-zaakvoerder

Voor-

'behouden

aan het

Belgisch

" Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(ent bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LESAGE ILSE THUISVERPLEGING

Adresse
STEENOVENSTRAAT 11 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande