LEVEN MET PIJN

Association sans but lucratif


Dénomination : LEVEN MET PIJN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.271.667

Publication

03/03/2014
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0844.271.667 Benaming

(voluit) : Leven met Pijn

V bah

aa Bel Stat

i

*1905467

(veegort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Beekstraat 10A, 8920 Langemark

Onderwerp akte : Wijziging statuten, benoeming nieuw bestuurslid en ontslag bestuursleden

Statuten vzw Leven met Pijn

Wijziging statuten

Op 17/12/2013 werden de leden van de Algemene vergadering bijeengeroepen met ais doel de statuten te wijzigen, waarvan hier akte werd genomen.

I; Naam, zetel, doel en duur

Art. 1: naam

De vereniging draagt de naam 'Leven met Pijn'

Art. 2: zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in Pottebezemstraat 37, 8680 Koekelare, in het gerechtelijke

arrondissement Veume. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement veranderd worden door een

eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Art, 3; doel

De vereniging heeft ais doelgroep mensen met een chronische aandoening, langdurig zieken of mensen met een functionele beperking en hun partner! familieleden. Zij heeft als doel:

"het sociaal netwerk van de doelgroep (en hun familieleden! partner) verruimen en hen zo uit hun sociaal isolement halen

" het aanbieden van activiteiten voor mensen met een bestaandsmininium of laag inkomen

"het organiseren van allerhande activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend en

maatschappijgericht vlak en dit aan lage deelnameprijzen

.samenwerken met andere organisaties die dezelfde gemeenschappelijke doelstellingen beogen.

" het nemen van intiatieven om de ontplooiing van haar leden te bevorderen

.het verdedigen van de maatschappelijke belangen van haar leden.

De vereniging:

.is bevoegd om in ondergeschikte orde handeisdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het art. 3 en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

"Kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten en goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

" kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

Art.4: duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

il: Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0DZ.2

II: Leden

Art. 5: effectieve, (werkende) leden

De vereniging telt tenminste 3 werkende leden. De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. Het aantal werkende leden is onbeperkt.

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Een werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het huishoudelijk reglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

Wie werkend lid wenst te worden, stelt zich schriftelijk kandidaat bij de Voorzitter van de vzw of een ander bestuurslid. De stichters van de vzw zijn de eerste werkende leden.

Werkende leden kunnen uitgesloten worden bij een meerderheid van stemmen door de leden van de Algemene Vergadering,

Art. 6; toegetreden leden

Als lid kan tot de vereniging toetreden, elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Raad van Bestuur als zodanig worden toegelaten. Kandidaat leden moeten voldoen aan volgende voorwaarden:

" de minimumleeftijd van 14 jaar bereikt hebben

" een jaarlijkse bijdrage betalen, bepaald in het Huishoudelijk reglement

De Raad van Bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding en kan op door hem te bepalen

voorwaarden niet- werkende leden tot de vereniging toelaten.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het

huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Het aantal toegetreden leden is onbeperkt.

Art. 7: ereleden

De VZW kan ook ereleden hebben, De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de VZW bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 8: lidgeld

De jaarlijkse bijdrage aan zowel werkende als niet-werkende leden wordt nader bepaald in het Huishoudelijk Reglement en wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur. De bijdrage wordt gebruikt om het doel van de vereniging en de onkosten te financièren.

Art. 9: ontslag

Effectieve (vaste) leden kunnen op schriftelijke vraag, gericht aan de Raad van Bestuur, ontslag nemen. Zij dienen eerst de toegewezen taken af te werken of over te dragen aan een ander effectief lid. Het ontslag is pas geldig wanneer dit is voorgelegd op de Algemene Vergadering.

Leden die hun jaarlijkse bijdrage niet betaald hebben voor het einde van de eerste maand van het nieuwe jaar, worden als ontslagnemend beschouwd. Zij kunnen gedurende het lidjaar op eenvoudige vraag ontslag geven. Hun bijdrage van het jaar waarin zij ontslag nemen, kan niet teruggevorderd worden.

Art. 10: uitsluiting

Alle leden verklaren zich te schikken naar het Huishoudelijk Reglement en de statuten van de vereniging. Als aan deze voorwaarden niet wordt voldaan kunnen de leden van de Algemene Vergadering, met 213de meerderheid van stemmen en nadat het lid is gehoord of opgeroepen, het lid uitsluiten.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 11: vertegenwoordiging

Enkel de voorzitter en de penningmeester kan de verenging vertegenwoordigen en dit na uitdrukkelijke toestemming van de leden van de Algemene Vergadering.

111: Algemene vergadering

Art. 12: samenstelling

.,r

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921,

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwei een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art, 13: bijeenroeping Aigemene vergadering

De Algemene Vergadering moet ten minste eenmaal per Jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de Algemene Vergadering geregeld volgens de wet van 27 juni 1921 en volgens bepaling in deze statuten.

Aile werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen, ten minste acht dagen váór de aanvang van de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, mét vermelding van de agenda.

Art. 14; voorzitter, agenda

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de Raad van Bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 15: besluiten, stemrecht

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 16; notulen

Van de Algemene vergadering worden notulen genomen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De notulen worden bijgehouden in een register op het adres van de vzw.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden aan de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of per e-mail ter kennis gebracht. Dit alles onverminderd door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

IV; bestuur

Art. 17: algemene bepalingen

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders, Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de Algemene Vergadering ontslagen worden bij 213de meerderheid.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de Algemene Vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de Algemene Vergaderingen.

Art. 18: rechten en plichten

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handeis- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van

de bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervuilen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 19: dagelijks bestuur

De raad ben oemt een gedeiegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en aile andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Art. 20: bijeenroeping raad van bestuur

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per email, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden In een daartoe bestemd register zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

V: begrotingen, rekeningen, ....

Art. 21: boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van eik boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet

als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december van datzelfde jaar.

VI: ontbinding, vereffening

Art. 22. Vereffening

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 23: ontbinding

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 24, Wetgeving

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken Inzake de verenigingen van toepassing.

Vil: benoeming en ondertekening

, t I

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

M0D2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering heeft ontslagen met eenparigheid van stemmen:

Eric

Ameyelric, wonende in Oostende en geboren op 15 september 1971 als bestuurslid Ameye Patrick, wonende in De Haan en geboren op 5 oktober 1951 als ondervoorzitter Mylle Serge, wonende in Torhout en geboren op 7 december 1969 als bestuurslid

De Raad van Bestuur heeft aangenomen:

Maria Van Loock, wonende in de Beekstraat 10A te 8920 Langemark en geboren op 3 oktober 1950 als voorzitter

Sandra van Eenoo, wonende in de Pottebezem 37 te 8680 Koekelare en geboren op 13 maart 1977 als ondervoorzitter

Nancy Van Eenoo, wonende in de Catstraat 51 te 8680 Koekelare en geboren op 19 augustus 1978 als secretaris

Davy Vantuyne, wonende in de Zuidstraat 6 bus 10 te 8680 Koekelare en geboren op 4 november 1979, als penningmeester

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Koekelare op 17 december 2013 in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Veurne.

Maria Van Loock

Voorzitter

Sandra Van Eenoo

Ondervoorzitter

Nancy Van Eenoo

Secretaris

Davy Vantuyne

Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/03/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



be

tIll1 III 1 li1L 1ll1 lI li t 1111 I1 1 L Liii

` '1â059835

Ondernemingsnr: í L.c914." al" Benaming

(voluit): Leven met pijn

0 8 MARI 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Beekstraat 10A - 8920 Langemark

Onderwerp akte : Start VZW

Statuten van de VZW 'Leven met pijn'

Datum: 1812/2012

Plaats: Aartrijke

Uur: 14.00

Goedgekeurd in de vergadering d.d. 1812)2012

' Raad van Bestuur:

Van Eenoo Sandra  N.N. 77031602071 - Penningmeester

Van Eenoo Nancy  N.N. 78081908074  Secretaris

Ameye Eric N.N. 71091516962- PR

Van Loock Maria  N.N. 50100306295- voorzitster

Ameye Patrick N.N. 51100501902- ondervoorzitter

Mylle Serge  N.N. 69120723521- PR

1.Hoofdstuk I: benaming, zetel, doel

Art 1: De VZW draagt de naam 'Leven met pijn' en is opgericht voor onbepaalde duur.

Art 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Langemark Beekstraat 10A, gelegen in het gerechtelijk arrondissement leper. De zetel kan binnen het gerechtelijk arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art 3: Het doel van de VZW is om personen en familieleden van personen met chronische pijn samen te brengen en zo die vicieuze cirkel te doorbreken. Het is zo dat mensen met een functiebeperking en personen met chronische pijn weinig sociaal contact hebben en de bedoeling van het oprichten van deze VZW is dan ook om hun sociaal netwerk van deze mensen te verruimen en de partners en familieleden te ondersteunen.

De VZW kan alle activiteiten inrichten of eraan deel te nemen of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend en maatschappijgericht vlak.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 22

A Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat is wettelijk toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zuilen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

2.Hoofdstuk Il: Leden

Art 4: Het aantal leden is onbeperkt maar minimum 3. De VZW bestaat uit werkende leden en toegetreden Leden.

Art 5: Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben aile bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 192f hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de VZW of een ander bestuurslid.

De stichters van de VZW zijn de eerste werkende leden (zie intro)

Art.6: De VZW heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de VZW moet men aan volgende voorwaarden voldoen:

- De minimumleefftijd van 14 jaar bereikt hebben;

- een jaarlijks lidgeld betalen.

Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lldmaatschapsvoonrvaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

Werkende leden kunnen ook worden uitgesloten na stemming in de algemene vergadering.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art 7: De VZW kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de VZW bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art. 8: Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur (of de algemene vergadering). Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 25.00 EURO,

Art. 9: Enkel de voorzitster Van Loock Maria en de penningmeester Van Eenoo Sandra zijn gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen. De penningmeester verzorgt de boekhouding. De secretaris zorgt voor verslaggeving van de vergadering van de algemene vergadering.

3.Hoofdstuk iII: Algemene vergadering

Art. 10: De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921.

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de VZW;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

INGA 2.2

- de uitsluiting van een werkend lid;

- de omzetting van de VZW in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11; De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. De locatie van de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bepaald.

Art. 12: 0e beslissingen van de algemene vergadering kunnen worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt: via de website en ter inzage in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 13: Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden.

Art. 14: De uitnodiging voor algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens 8 dagen voor de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 15: De vergadering is geldig samengesteld indien 3 leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ingeval van staking van de stemmen beschikt de voorzitter van de Algemene Vergadering over de beslissende stem. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de VZW geldt de wet op de vues.

Art. 16: Eik lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

4.Hoofdstuk IV: Raad van bestuur

Art.18: de raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie werkende leden. Het mandaat van bestuurder dient door de algemene vergadering herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 17: De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 18: De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de VZW zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 19: De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de VZW overdragen aan één van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art. 20: Tegenover leden en derden wordt de VZW rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders ni. de voorzitster en de penningmeester. Beneden het bedrag van 50.00 EURO volstaat de handtekening van één van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 21: De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de VZW dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van 4 per jaar. De uitnodiging komt bij gewone mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. 0e uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de raad van bestuur verstuurd.

Art. 22: De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten

Voor-be`rroodeRG

aan het Selgisch Staatsblad

Luik 6 -Vervolg

vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stammen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 23: De besluiten van de raad van bestuur worden neergeschreven in de notulen die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden.

Art. 24: De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van wet van 27 juni 1921.

Art. 25: Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Art. 26: Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921

Art. 27: Bij ontbinding van de vzw wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige VZW met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 28: Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Aartrijke op 18/2/2012 in 6 originele exemplaren en ondertekend door aile stichtende leden ais in de aanhef vermeld.

Voorzitter Van LoQck Maria

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizit van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LEVEN MET PIJN

Adresse
BEEKSTRAAT 10A 8920 LANGEMARK

Code postal : 8920
Localité : Langemark
Commune : LANGEMARK-POELKAPELLE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande