LOEPE-LOEPE

Association sans but lucratif


Dénomination : LOEPE-LOEPE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.552.240

Publication

24/02/2014
ÿþ MOD 2.2

i~ Eaij0.t 114'1' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

,



NEERGELEGD

13. 02. 2014

RLCH"i JAwii KOqPhiANDEI,

KCHTRIGtYiffie



" 1904979

be a

B

Sti

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 5-46 sp_ Î1-Û

Benaming

{voiuit) : LOEPE-LOEPE ~-~-W-

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Roeseiarestraat 32 - 8880 Rollegem-Kapelle

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMING BESTUURDERS

Uittreksel uit de oprichtingsvergadering van 10 februari 2014 ;

De ondergetekenden,

Pollet Wim, wonende te 8890 Moorslede, Dadizelestraat 197, geboren op 19 juli 1986 met

rijksregisternummer 860719 265 50

Mathys Rudy, wonende te 8560 Moorsele, Overheulestraat 315, geboren op 16 augustus 1965 met

rijksregisternummer 650816 273 86

Vercaigne Tamara, wonende te 8560 Moorsele, Overheulestraat 315, geboren op 28 juni 1978 met

rijksregisternummer 760628 31694

Vandevijver Marvin, wonende te 8880 Rollegem-Kapelle, Rennevoortstraat 36 geboren op 29 maart 1985

met rijksregisternummer 850329 311 43

Hierna gezamenlijk aangeduid als de oprichters

zijn op 10 februari 2014 overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en hebben

besloten om daartoe unaniem de volgende statuten te aanvaarden

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam ; Loepe -- Loepe v.z.w.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd op Roeselarestraat 32, 8880 Rollegem-Kapelle. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. De zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Artikel 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4< De vereniging heeft tot doel het organiseren van een of meerdere jaarlijkse rondritten met tractoren of andere voertuigen. De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van deze doelstellingen.

Artikel 5. De vereniging zal alle roerende en onroerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom.

TITEL 11.  Leden

Artikel 6. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 7. Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard,

Artikel 8. De vereniging kan ook toetredende leden aanvaarden. Onder de toetredende leden wordt verstaan alle personen die willen meewerken om het doel van de vereniging te verwezenlijken. Deze toetredende leden hebben geen stemrecht. Hun rechten en verplichtingen worden bepaald door een huishoudelijk reglement dat door de Raad van Bestuur wordt opgesteld en door de Algemene Vergadering wordt goedgekeurd.

Artikel 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende of gewone brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Bijlagen-bij-het$elgisclrStaatsblact =-24/0212üi4 _ ATcnexes" üu Moniteur belgu

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Uitsluiting van leden kan enkel door de algemene vergadering met tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 10. De schorsing van een lid brengt geen automatische uitsluiting mee. In geval van schorsing zal een algemene vergadering binnen de maand na schorsing moeten worden samengeroepen door de raad van bestuur die dan een definitief standpunt inneemt inzake het lidmaatschap van het geschorste lid.

Artikel 11. De ontslagnemende en uitgesloten leden, evenals de erfgenamen van het overleden lid, hebben geenszins recht op het eigen vermogen van de vereniging. Zij kunnen evenmin noch opgave of overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

Artikel 12. Do maximumbijdrage van de leden is vastgesteld op maximum 250 Euro per jaar. Zij dient evenwel door de algemene vergadering vastgesteld te worden. Voorziet de algemene vergadering hieromtrent niets op de agenda, dan is ook geen enkele bijdrage verplicht. De effectieve leden hebben ook geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

TITEL III. -- Raad van bestuur

Artikel 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden die, al clan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit ten minste twee leden. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Ze worden benoemt voor onbepaalde duur en hun mandaat eindigt slechts door afsterven, door ontslag of afstelling. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 14. De leden van de raad van bestuur kiezen uit hun leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, alsmede iedere functie die zij nodig achten.

Artikel 15. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders, Hij mag slechts uitspraak doen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Zij worden opgenomen in de processen-verbaal ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Deze processen-verbaal worden genotuleerd in het bijzonder register van de raad van bestuur.

Artikel 16. De uittreksels uit het bijzonder register van de raad van bestuur die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 17. De raad van bestuur heeft in zijn bevoegdheid al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging in de ruimste zin genomen, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Artikel 18 , De raad van bestuur benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij in opdracht, al de leden van het personeel der vereniging en stelt ze af. De raad van bestuur bepaalt hun werkzaamheid en hun bezoldiging.

Artikel 19. Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door de raad van bestuur.

Artikel 20. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan een ander persoon die al dan niet lid is van de vereniging.

Artikel 21, De raad van bestuur kan bovendien en in ieder geval :

a) een algemeen mandaat verlenen aan elke mandataris naar keuze om afzonderlijk alle financiële en administratieve documenten en alle akten die de v.z.w. verbinden te ondertekenen;

b) een bijzonder mandaat verlenen aan elke mandataris naar keuze;

c) een bijzonder mandaat van dagelijks bestuur geven aan één of meer bestuurders.

TITEL IV. -- Algemene vergadering

Artikel 22. De algemene vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid

a) de wijzigingen aan de statuten van de vereniging;

b) de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

c) het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

d) de goedkeuring van de begroting en van de rekening ;

e) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

f) de aanneming van nieuwe leden en de uitsluiting van leden.

Artikel 23. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en voor de begroting van het komend boekjaar.

Artikel 24, Een algemene vergadering kan gehouden worden in gevallen bepaald bij de wet en telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet gehouden worden telkens wanneer één vijfde van de leden erom verzoeken.

Artikel 25. Elke algemene vergadering heeft plaats op dag, uur en plaats aangeduid in de bijeenroepingsbrief, welke aan ieder lid bezorgd wordt.

Artikel 26. De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur gedaan per brief, per e-mail of per fax, aan elk lid gericht ten minste acht kalenderdagen v66r de vergadering en ondertekend in naam van de raad van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOE] 2.2

bestuur door de voorzitter.De uitnodiging bevat de agenda. De algemene vergadering kan ook punten behandelen welke niet op de uitnodiging voorkomen, doch kan bij meerderheid tegen minderheid deze ook afwijzen.

Artikel 27. Elk punt bestemd voor de agenda van een algemene vergadering moet minstens drie kalenderdagen váór de betrokken vergadering aan de voorzitter worden meegedeeld. Deze punten dienen verplicht op de agenda geplaatst en behandeld te worden.

Artikel 28. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis van deze, door de secretaris van de vereniging, die dan een secretaris ad interim aanwijst.

Artikel 29, in algemene regel is de algemene vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezigen zij, en haar beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Sij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Een lid dat niet op de algemene vergadering kan aanwezig zijn, kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de algemene vergadering.

Artikel 30. In afwijking van voorgaand artikel geldt het volgende

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen aangenomen worden met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel vereist.

Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 31. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de processen-verbaal, getekend door de voorzitter en de secretaris alsook door de leden die erom verzoeken. Deze kunnen op de zetel van de vereniging door leden en door belanghebbende derden worden ingezien.

De in rechte of elders uit te brengen uittreksels daarvan, worden getekend door de voorzitter van de raad van beheer of door twee bestuurders.

Artikel 32. leder lid van de algemene vergadering ontvangt binnen de maand na het bijeenroepen van de algemene vergadering een verslag. Kan een lid niet akkoord gaan met een bepaalde formulering in het verslag, moet hij zijn opmerking schriftelijk meedelen aan de voorzitter van de raad van bestuur dit binnen de veertien dagen na dagtekening van het verslag.

TITEL V. -- Rekeningen en begrotingen

Artikel 33. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de zes

maand na afsluiten van het boekjaar.

TITEL VI. -- Ontbinding en vereffening

Artikel 34. In geval van vrijwillige ontbinding wordt door de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aangesteld. De vereffenaars zullen na aanzuivering van het passief een verslag opstellen voor de algemene vergadering omtrent hun vereffeningswerkzaamheden. De algemene vergadering bepaalt dan uitdrukkelijk de bestemming van het netto-actief. Dit moet overgemaakt worden aan een vereniging in de non-profitsector met een doel dat te vergelijken is met het doel van de ontbonden vereniging en/of aan een organisatie dat zich inzet voor gezinnen die in armoede leven,

Artikel 35. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

De vereniging zal in toepassing van artikel 3 van de vzw-wet rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van de statuten en de akten betreffende de benoeming van bestuurders en van de personen die gemachtigd zijn om de vereniging te vertegenwoordigen in het verenigingsdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de vereniging haar zetel heeft.

De Oprichters erkennen dat er niettemin in naam van de vereniging reeds verbintenissen kunnen worden aangegaan Vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid bezit. De personen die, in welke hoedanigheid ook, dergelijk verbintenissen aangaan, zijn persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk indien de vereniging binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij bovendien de verbintenissen niet heeft overgenomen binnen zes maanden na het verkrijgen

4

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

van de rechtspersoonlijkheid, Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

De algemene vergadering beslist volgende personen te benoemen als bestuurder ven v.z.w . Loepe-Loepe :

Mathys Rudy, Overheulestraat 315, 8560 Moorsele - 650816 273 86

Pollet Wim, Dadizelestraat 197, 8890 Moorslede - 860719 265 50

Vandevijver Marvin, Rennevoortstraat 36, 8880 Rollegem-Kapelle - 850329 311 43

Uittreksel uit de Raad van Bestuur v.z.w. Loepe-Loepe gehouden op 10 februari 2014 :

De Raad van Bestuur beslist de mandaten in de Raad van Bestuur als volgt te verdelen

Voorzitter : Rudy Mathys

Secretaris : Wim Pollet

Penningmeester : Marvin Vandevijver

Rudy Mathys

Voorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen-bij-het B-elgisch-Stautsbbe=Z4/02f2014 = Amexe-s ~ü 1Vlónitéürlsëlgë

Coordonnées
LOEPE-LOEPE

Adresse
ROESELARESTRAAT 32 8880 ROLLEGEM-KAPELLE

Code postal : 8880
Localité : Rollegem-Kapelle
Commune : LEDEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande