LOGOPEDIA

Association sans but lucratif


Dénomination : LOGOPEDIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.079.334

Publication

13/04/2011
ÿþ1 MOD 2.2

e In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge



1H11 HIHIIIUH1UI1 111111 I~

X11056386*

Ondernemingsnr : pg 3s. p.73 . 539

Benaming

(voluit) : Logopedia

iveaergetegd ter griffie ven Oe rechtbank van koophandel Brugge - afdeling te Oostenae

on 0 1 APR, 20lfie1

VOOS behou aan l Belgh Staats)

i

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Rozeveldstraat 21, 8820 Torhout

Onderwerp akte : Oprichting

Ondergetekenden:

Stijn Vanthournout, Rozeveldstraat 21, 8820 Torhout

Astrid Vanvyaene, Rozeveldstraat 21, 8820 Torhout

Barbara De Vaere, Hoveniersstraat 32b, 9050 Ledeberg

- alle bovenvermelden hebben de Belgische nationaliteit - zijn overeengekomen: Art. 1. De vereniging draagt de naam Logopedia, vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De zetel bevindt zich te 8820 Torhout, Rozeveldstraat 21.Door beslissing van de algemene: vergadering kan de zetel elders worden overgebracht.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel

" het online verenigen van Nederlandstalige logopedisten over de landgrenzen heen,

de mogelijkheid te bieden om ervaringen, informatie en zelfgemaakt materiaal onderling te kunnen:

uitwisselen.

Art. 4. De vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden. Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt.

Art. 6. Het bezit der vereniging bestaat uit al de roerende en onroerende goederen door haar ten? bezwarende of ten kosteloze titel verworven en die de wet haar toelaat te bezitten. Het maatschappelijke fonds! wordt geprezen door: stortingen der leden, boeten, giften en legaten van bijzonderen, de toelagen van de openbare besturen en alle andere voordelen, waarvan de vereniging wettelijk mag genieten.

Art. 7. De vereniging wordt beheerd door een raad van minstens drie leden, gekozen door de algemene; vergadering, bij geheime stemming en bij volstrekte meerderheid der aanwezige gerechtigde leden. Hun; mandaat is geldig voor zes jaar. De uittredende bestuursleden zijn echter herkiesbaar. De beheerraad kiest; eveneens bij geheime stemming en bij volstrekte meerderheid onder zijn leden: een voorzitter, een secretaris,' een penningmeester. Zij vormen samen het dagelijkse bestuur. Om verkiesbaar te zijn moet men meerderjarig: zijn en minstens lid. Tevens moet zijn of haar kandidatuur in de bekendmaking van de dagorde der algemene; vergadering voorgebracht zijn geweest.

Art. 8. De beheerraad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuursleden. Hij mag beslissen; wanneer de meerderheid der raadsleden aanwezig is. Beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid: der aanwezige stemgerechtigden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger; (secretaris), ondervoorzitter, beslissend.

Art. 9. De beheerraad heeft tot zijn bevoegdheid alle handelingen die behoren tot het beheer der vereniging. in de ruimste zin genomen. Voor alle akten die vallen onder het dagelijkse beheer, is de handtekening van de voorzitter, samen met die van de secretaris of samen met die van een bestuurslid bijzonder gemachtigd door'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

het dagelijks bestuur voldoende. De beheerraad vergadert op bijeenroeping door zijn voorzitter of een bestuurslid telkens als zij het nuttig achten.

Art. 10. De secretaris is gelast met het administratief werk van de vereniging. Hij stelt onder toezicht van het dagelijks bestuur de notulen op der vergadering. Deze notulen worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks werken. Hij zal zorgen dat de dagorde samen met een kopie van het verslag der vorige bestuursvergadering minstens twee dagen vóór de volgende vergadering in handen der bestuursleden zal komen. Hij houdt de lijst en de adressen van de leden van de vereniging bij. De penningmeester beheert de goederen der vereniging. Hij maakt de inventaris ervan op en bewaart hem. Hij is verantwoordelijk voor de kasgelden en de hem toevertrouwde boeken. Hij betaalt de mandaten die door de voorzitter en een daartoe door de beheerraad gemachtigde raadslid ondertekend zijn. Hij int de bijdragen en al de sommen die aan de vereniging verschuldigd zijn of die door haar moeten ontvangen worden. Hij levert daarvan kwijting af. Hij zorgt voor plaatsing, overbrenging en terugtrekking van de gelden ingevolge opdrachten ondertekend door de voorzitter, zijn plaatsvervanger die het bedrag aanduiden dat dient ; geplaatst, overgebracht of teruggetrokken.

Art. 11. Door de tegenwoordige leden worden eenparig tot beheerders aangesteld;

Voorzitter: Astrid Vanvyaene, Rozeveldstraat 21, 8820 Torhout

Secretaris: Barbara De Vaere, Hoveniersstraat 32b, 9050 Ledeberg

Penningmeester: ' Stijn Vanthournout, Rozeveldstraat 21, 8820 Torhout

Art. 12. De beheerraad is gelast een huishoudelijke verordening op te maken tot uitvoering van de tegenwoordige standregelen en welke onder meer nader de specifieke taak van iedere functie in het bestuur zal bepalen.

Art. 13. De algemene vergadering oefent het soevereine gezag uit over de vereniging. Tot haar bevoegdheid behoren onder meer de wijziging van de statuten, de benoeming en de afstelling van de beheerders, de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen, de ontbinding van de vereniging, verder al de beslissingen die de wettelijke of statutaire bevoegdheid van de beheerraad overschrijden.

Art. 14. De beheerraad roept ten minste een maal per jaar een algemene vergadering bijeen. Buitengewone " algemene voorwaarden kunnen worden belegd telkens als het belang der vereniging dat vereist: zij moeten worden gehouden op aanvraag van minstens één tiende der deelgenoten. Alle deelgenoten worden door brief of omzendbrief uitgenodigd met opgave van de dagorde.

Art. 15. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij ontstentenis door de ondervoorzitter of de secretaris. Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn, hetzij persoonlijk, hetzij door een gemandateerd medelid. Geen mandataris mag echter meer dan één ander lid vertegenwoordigen. Ieder lid heeft stemrecht en beschikt over één stem.

Art. 16. In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn. De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend. Bij afwijking op voorgaande, worden de beslissingen nopens de wijzigingen van de standregelen, vrijwillige ontbinding der vereniging, uitsluiting van een deelgenoot, slechts genomen mits de bijzonder voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventuele rechterlijke homologatie, vereist door artikelen 8, 12 en 20 der wet.

Art. 17. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register ingeschreven.

Art. 18. Elk jaar, worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar vastgesteld en het budget van het i volgende dienstjaar opgemaakt en ter goedkeuring aan het bestuur voorgelegd. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt 31 december. Het eerste boekjaar begint vanaf neerlegging statuten tot 31 december :2011.

Art. 19. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en ; bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 20. In geval van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke wordt het netto-overblijvend actief, na vereffening van alle schulden, verdeeld onder de bestuursleden ter vergoeding van de gedane kosten.

Waarvan akte, verleden te Torhout, op 2011.

Vanvyaene Astrid, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LOGOPEDIA

Adresse
ROZEVELDSTRAAT 21 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande