LOKALE CHRISTELIJKE GEMEENSCHAP

Association sans but lucratif


Dénomination : LOKALE CHRISTELIJKE GEMEENSCHAP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 473.511.438

Publication

08/03/2012
ÿþM0D 2,2

bi

E st

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging_ van de akte ter griffie

MONITEUR

2

9 -02-

MNAIINYNAV~V~IYN ELGISCH STA

*iaosa~za

FI (; F

'012 NEERGELEGD

\TSBLAD

22, 02, 2012

RECHTBMCA N DEL

Ondememingsnr : 473.511.438

Benaming

(voluit) : Lokale Christelijke Gemeenschap

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Vlaanderenstraat 17, 8500 Kortrijk, Belgie

Onderwerp akte : Nieuwe statuten t.g.v adresverandering Maatschappelijke zetel

LOKALE CHRISTELIJKE GEMEENSCHAP

Vereniging zonder Winstoogmerk

8500 Kortrijk

Handelskaai 3

Gerechtelijk Arrondissement: Kortrijk

STATUTEN

Zij die ondertekenen, leden van "Lokale Christelijke Gemeenschap", in algemene ,vergadering; samengekomen op 12 Februari 2012, te Handelskaai 3, 8500 Kortrijk, Hebben met eenparigheid van stemmen de gewijzigde statuten van de v.z.w.. goedgekeurd:

" Mayeur Peter, belg, wonende te Vlaanderenstraat 17 te 8500 Kortrijk, bediende

" Mayeur Lieven, Belg, wonende te Vlaanderenstraat 4 te 8501 Kortrijk-Heule, gepensioneerd

" Prosec Jean-Paul, belg, wonende te Vredestraat 24 te 8750 Wingene, mecanicien

" Lensen Bram, nederlander, Rembrandt Van Rijnstraat 36, 4507 BV Schndijke (Nederland) De statuten zijn gewijzigd om het nieuwe adres van de maatschappelijke zetel te reflecteren.

Art 1. De vereniging genaamd "Lokale Christelijke Gemeenschap" zal haar maatschappelijke zetel hebben: te Handelskaai 3, 8500 Kortrijk

Art 2. De vereniging heeft als doel, het volle evangelie van Jezus Christus te verkondigen, en het verspreiden van het geschreven en gesproken woord in de ruimste zin van het woord, o.a. via het houden van erediensten naar Bijbelse normen. Bovendien wilt de vereniging Christelijke naastenliefde betonen aan alle, mensen, en voorziet de vereniging volgens de gegeven mogelijkheden noodlijdende mensen de benodigde, zielzorgelijke en financiele begeleiding te geven.

Art 3. het minimum aantal effectieve leden werd vastgesteld op drie.

Art 4. Nieuwe leden kunnen zich ten allen tijde schriftelijk kandidaat stellen bij de voorzitter. Aan elk lid staat" het vrij uit de vereniging te treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de voorzitter. De aanvaarding van nieuwe leden dient goedgekeurd door eensgezind besluit van de bestuursraad, wiens uitspraak souvereign is. Enkel de algemene vergadering, met meerderheid van twee derden der stemmen, is bevoegd om leden te ontslaan wiens gedrag niet verenigbaar is met de doelstelling van de v.z.w. Het lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door. hem betaalde vrijwillige bijdragen. De maximum bijdrage van de effectieve leden bedraagt 50,00 Euro per jaar.

Art 5. De algemene vergadering is bevoegd in de materie zoals voorzien in art 4, 12 van de "wet van 27 Juni: 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 Mei 2002' De uitnodigingen tot de algemene vergaderingen. geschieden door de voorzitter of secretaris via geschreven uitnodigingen, minstens 8 dagen voor de. vergadering. De uitnodiging zal ook de agenda voor de vergadering bevatten. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten. Leden en belanghebbende derden kunnen de besluiten van de algemene vergadering inzien op de maatschappelijke' zetel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso - Naam en handtekening

TRijlagen bij het telgisch Staatsblad - 08/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Ltlik B - Vervolg

Art 6. De raad van bestuur is samengesteld uit tenminste 3 leden en wordt benoemd door de algemene vergadering. De duur van het maandaat van bestuurder is onbeperkt zover de volledige toewijding van de bestuurder niet in gedrang komt, De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging, Hij kan ze, zonder bijzondere toestemming van de algemene vergadering in alle vormen van juridische en extra-juridische akten binden. De raad van bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor het stellen van alle daden van beheer en beschikking die de vereniging aanbelangen, met uitzonderingen van deze die door deze statuten in de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De leden van de raad van bestuur hebben administratief elk afzonderlijk volmacht om de vereniging te vertegenwoordigen. De financiele volmacht van de voorzitter, secretaris, en penningmeester is afzonderlijk beprekt tot een bedrag van 2000 Euro. Boven dit bedrag is de gezamenlijke goedkeuring nodig van de raad van bestuur.

Art 7. De geldmiddelen van de vereniging bestaan uitsluitend uit vrijwillige bijdragen, giften, toelagen en legeten. Geen enkel lid kan verplicht worden tot het betalen van bijdragen.

Art 8. Verantwoording van uitgaven en bestedingen gebeurt door inzage te verlenen van de boekhouding. De boekhouding is ter beschikking van de leden en van de weldoeners, De rekeningen en begrotingen van elk boekjaar, eindigend op 31 December van elk kalenderjaar, worden door de raad van bestuur opgesteld en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art 9. De algemene vergadering kan beslissen tot het wijzigen van de statuten mits het volgen van de schikkingen van art 8. van de "wet van 27 Juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 Mei 2002".

Art 10. In geval van ontbinding zal het netto-activa van de vereniging worden overgedragen aan één of meerdere door de algemene vergadering aan te duiden vereniging(en) met een gelijkaardig doel als beschreven in art 2 van deze statuten.

Art 11. Voor alle punten die niet voorzien zijn in de statuten is de uitspraak van de bestuursraad bindend,

Alzo goedgekeurd op de algemene vergadering van 12 Februari 2012, gehouden te Handelskaai 3, te 8500 Kortrijk

(Get.) Peter Mayeur, Lieven Mayeur, Jean-Paul prosec, Bram Lensen

SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEIDSVERDELING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Op de algemene vergadering van 12 Februari 2012, gehouden te Handelskaai 3, te 8500 Kortrijk, werden de volgende personenen herbevestigd als bestuurder voor een onbepaalde termijn:

" De heer Peter Mayeur, Vlaanderenstraat 17, 8500 Kortrijk, geboren 13/10/1970 te Kortrijk

" De heer Lieven Mayeur, Vlaanderenstraat 4, 8501 Kortrijk-Heule, geboren 19/11/1948 te Kortrijk

" De heer Jean-Paul Prosec, Vredestraat 24, 8750 Wingene, geboren 25/22/1955 te Brugge

De functies zijn als volgt verdeeld:

Voorzitter: Mayeur Peter

Sectretaris: Mayeur Lieven

Penningmeester: Prosec Jean-Paul

(Get.) Peter Mayeur, Lieven Mayeur, Jean-Paul Prosec

Peter Mayeur, Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

}

,ivoor-behouden -.,aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij hd BéTgïsch Sfâáf§bIid - D8/03TZü12

Coordonnées
LOKALE CHRISTELIJKE GEMEENSCHAP

Adresse
VLAANDERENSTRAAT 17 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande