LV VANDEWALLE WIM

Divers


Dénomination : LV VANDEWALLE WIM
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 633.941.619

Publication

22/07/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

De vennootschap kan alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met

haar doel, of die dit kunnen bevorderen; zij kan deelnemen in iedere onderneming die kan bij¬dragen

tot haar ontwikkeling of deze kan bevorderen.

HOOFDSTUK II. KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5 Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt dertigduizend negenhonderd zestig euro (¬ 30.960,00).

Het is verdeeld in honderd twintig (120) aandelen.

...

HOOFDSTUK III. OVERDRACHT EN OVERGANG VAN AANDELEN

...

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK IV. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 10 Benoeming en ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer beherende vennoten. De duur van hun functie, tenzij bij ontslag of ontzetting, is gelijk aan de duur van de vennootschap. De vennoot die bij de oprichting van de vennootschap met toestemming van alle vennoten als beherend vennoot tot de vennootschap is toegetreden, is beherend vennoot. Alléén hij die de verbintenis heeft aangegaan voor rekening van de vennootschap lichamelijke arbeid te verrichten, kan beherend vennoot zijn. Die verbintenis kan slechts worden aangegaan door degenen die in de vennootschap een landbouwbedrijf zullen exploiteren, waarmee zij ten minste de helft van hun arbeidsinkomen verdienen en waaraan zij ten minste de helft van hun arbeidstijd besteden.

Beherende vennoten kunnen ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan alle vennoten en met inachtneming van een opzeggingstermijn van twee jaar, behoudens afstand hiervan toegestaan bij besluit genomen enerzijds door de andere beherende vennoten bij eenparigheid van stemmen en anderzijds door de stille vennoten met de meerderheid van stemmen.

Bij overlijden van een beherend vennoot, worden zijn erfgenamen of rechtverkrijgen¬den niet van rechtswege beherend vennoot. Zij worden slechts beherend vennoot na uit-drukkelijke en voorafgaande aanvaarding door alle beherende vennoten en de meerderheid van de stille vennoten. Een beherend vennoot kan slechts om zwaarwichtige redenen uit zijn functie worden ontzet. Het besluit daartoe wordt door de andere vennoten genomen in de algemene ver¬gadering van de beherende vennoten en van de stille vennoten; met eenparigheid van stemmen van de beherende vennoten  de belanghebbende vennoot uitgezonderd  en de meerderheid van drie/vierde van de stemmen van de stille vennoten.

Voornoemde heer Wim VANDEWALLE, wordt zoals hoger bepaald tot beherend vennoot benoemd. Artikel 11 Salaris

Iedere beherende vennoot wordt vergoed voor zijn arbeid, ten minste op basis van het minimumloon voor geschoolde arbeiders van dezelfde sector. De beherende vennoot heeft recht op bezoldiging, ongeacht de aard en de omvang van de bedrijfsresultaten. Deze bezoldiging wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering, met goed¬keuring van de beherende vennoot en overeenkomstig het artikel van de statuten betref¬fende de verdeling van de bedrijfsresultaten. Artikel 12 Intern bestuur

Iedere beherende vennoot is bevoegd om alle handelingen van het intern bestuur te ver¬richten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet uitsluitend de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 13 Externe vertegenwoordiging

Iedere beherende vennoot vertegenwoordigt de vennootschap individueel in alle hande¬lingen in en buiten rechte. Indien er meerdere beherende vennoten zijn, heeft ieder van hen de bevoegdheid om afzonderlijk op te treden.

Artikel 14

Overeenkomstig artikel 816 van het Wetboek van Vennootschappen wordt bepaald dat volgende handelingen van bestuur, zowel intern als extern, door de beherende vennoten slechts gesteld mogen worden na de voorafgaande schriftelijke toestemming van de al¬gemene vergadering van de stille vennoten beslissend met meerderheid van stemmen. Deze voorafgaande toestemming van de algemene vergadering van de stille vennoten is noodzakelijk voor:

 het verwerven en vervreemden van onroerende goederen;

 het in pacht nemen of opzeggen van pacht;

 het oprichten van bouwwerken;

 belangrijke wijzigingen aan de veestapel of aan de wijze van exploiteren;

 alle rechtshandelingen die een waarde van vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00) overtreffen. Artikel 15 Verantwoordelijkheid van de beheerders

De beherende vennoten staan onbeperkt in voor de verbintenissen van de vennoot¬schap; de stille vennoten zijn alléén verbonden tot beloop van hun inbreng.

De beherende vennoten zijn jegens de vennootschap aansprakelijk voor de fouten die zij in de uitoefening van hun opdracht begaan, zelfs indien zij hun taken verdeeld hebben. Hun

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

aansprakelijkheid wordt beoordeeld zoals inzake lastgeving. Zij zijn jegens derden hoofdelijk

aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van een overtreding van de bepalingen van de wet of van de statuten. Ten aanzien van de feiten waaraan de beherende vennoten geen deel hebben gehad, zijn zij van hun aansprakelijkheid slechts ontheven in zoverre zij bewijzen dat hen geen schuld treft, en dat zij alle feiten hebben aangeklaagd op de eerste algemene vergadering die volgt op hun kennisname van deze feiten.

Artikel 16 Toezicht

De stille vennoten hebben het recht tweemaal in het jaar inzage te nemen van de boeken en bescheiden van de vennootschap. Zij kunnen zich op kosten van de vennootschap laten bijstaan door een deskundige. Deze kan door de beherende vennoten worden ge¬wraakt. In dat geval wordt de deskundige, op verzoek van de stille vennoten, aangewe¬zen door de voorzitter van de

burgerlijke rechtbank van het rechtsgebied waar de vennootschap haar zetel heeft.

HOOFDSTUK V. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17 Algemene vergadering van de stille vennoten en beherende vennoten, en van de stille vennoten

De jaarvergadering van de beherende en van de stille vennoten vindt ieder jaar plaats op de derde zaterdag van juni om 19u00 op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen over elke aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen statutenwijziging inhoudt. ...

HOOFDSTUK VI. BEHEER  RESERVE  WINSTVERDELING

Artikel 24 Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december. Op het einde van ieder boekjaar worden de boeken en de geschriften afgesloten.

...

Artikel 25 Verdeling van de bedrijfsresultaten

De verdeling van de bedrijfsresultaten geschiedt als volgt:

1. met goedkeuring van de beherende vennoten, kan de algemene vergadering be¬sluiten het batig saldo, na toewijzing van het salaris van de beherende vennoten, geheel of gedeeltelijk te reserveren;

2. ingeval het batig saldo niet geheel gereserveerd wordt overeenkomstig voorgaand lid, wordt het aan de aandelen toebedeeld tot beloop van ten hoogste de wettelijke intrest op het gestorte kapitaal; HOOFDSTUK VII. ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 26 Ontbinding

De landbouwvennootschap kan niet ontbonden worden door de wil van één van de ven¬noten. Zij wordt evenmin ontbonden door vereniging van alle aandelen in één hand, zo¬lang niet tot ontbinding is besloten.

Ongeacht of de vennootschap van rechtswege ontbonden is of door een uitspraak van de rechter, dan wel door een besluit van de algemene vergadering van de beheren¬de en de stille vennoten, blijft de vennootschap als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot deze afgesloten is. Tot de ontbinding van de landbouwvennootschap kan slechts overgegaan worden met inachtneming van de voorschriften bepaald voor een statutenwijziging.

Artikel 27 Benoeming van vereffenaars

Mochten geen vereffenaars benoemd zijn, dan zijn de beherende vennoten die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de stille vennoten kan te allen tijde één of meer veref¬fenaars benoemen of ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, alléén, gezamenlijk, dan wel in college, de vennoot¬schap vertegenwoordigen.

De benoeming van de vereffenaars en de wijze waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen, wordt openbaar gemaakt door neerlegging van een uittreksel en be¬kendmaking ervan in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

OVERGANGSBEPALINGEN

De eerste jaarvergadering van de stille vennoten zal gehouden worden in tweeduizend zeventien.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot eenendertig december tweeduizend zestien.

...

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL VAN AKTE

(getekend) Notaris Stephan Mourisse

Wordt tevens neergelegd

° gelijkvormig afschrift van akte (bevattende de statuten)

Coordonnées
LV VANDEWALLE WIM

Adresse
BLASIUSSTRAAT 63 8972 POPERINGE

Code postal : 8972
Localité : Krombeke
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande