MAENHOUT EN COMPAGNIE

NV


Dénomination : MAENHOUT EN COMPAGNIE
Forme juridique : NV
N° entreprise : 444.866.546

Publication

09/05/2014
ÿþOndernemingsnr : 0444.866.546

Benaming

(voluit) : MAENHOUT & COMPAGNIE

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : 8720 Dentergem, Wontergemstraat 25

(volledig adres)

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING - OMZETTING NV IN BVBA

Uit een akte verleden voor het ambt van notaris Martine Vandemaele te Wakken (Dentergem) op 3110312013, ter registratie neergelegd, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering met eenparigheid van stemmen heeft beslist:

EERSTE BESLUIT

BEVESTIGING DIVIDENDUITKERING

De buitengewone algemene vergadering bevestigt dat er in de bijzondere algemene vergadering gehouden op dertig december tweeduizend en dertien met eenparigheid van stemmen werd beslist om een tussentijds dividend uit te keren ten bedrage van tweehonderdduizend euro (¬ 200.000,00), dit overeenkomstig artikel 537 WIB.

Een netto-dividend ten bedrage van honderdtachtigduizend euro (¬ 180.000,00) werd uitgekeerd aan de aandeelhouders, na inhouding van tien procent (10 %) roerende voorheffing, te weten twintigduizend euro (¬ 20.000,00).

Ingevolge deze beslissing heeft elk van de aandeelhouders een schuldvordering op de vennootschap ten belope van zijn of haar deel in het tussentijds dividend, in verhouding tot zijn of haaraandelenbezit.

Aldus wordt met eenparigheid van stemmen beslist om een kapitaalverhoging in natura door te voeren van een bedrag van honderdtachtigduizend euro (¬ 180.000,00), onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 WIB.

Na deze uiteenzetting verklaren de voornoemde aandeelhouders op de hoogte te zijn dat de resterende tien procent (10 %) van hun dividenduitkering als roerende voorheffing werd ingehouden om te worden doorgestort. TWEEDE BESLUIT

KENNISNAME VAN DE VERSLAGEN

De buitengewone algemene vergadering ontslaat de voorzitter van de voorlezing van het verslag opgesteld door de bestuurder over het belang voor de vennootschap van de voorgestelde inbreng in natura en de kapitaalverhoging en van het verslag van de bedrijfsrevisor bevattende een beschrijving van de voorgestelde inbreng in natura, de toegepaste waarderingsmethoden en de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

De aandeelhouders, vertegenwoordigd zoals voormeld, verklaren voorafgaand aan deze beslissing een exemplaar van deze verslagen te hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen. Ze verklaren er geen opmerkingen op te formuleren.

Conclusies van de bedrijfsrevisor

De conclusies van het verslag van de bedrijfsrevlsor de dato vijftien maart tweeduizend en veertien, opgesteld door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BEDRIJFSREVISOR BART BOSMAN", vertegenwoordigd door de heer BOSMAN Bart, bedrijfsrevisor, luiden letterlijk als volgt:

"... F. BESLUIT

Ondergetekende, Burg. BVBA Bedrijfsrevisor Bart Bosman, vertegenwoordigd door Bart Bosman, bedrijfsrevisor, werd aangesteld door de bestuurder, dhr. Pascal Maenhout, op 1 februari 2014 om krachtens art. 602 van de Vennootschappenwet verslag uit te brengen over de voorgenomen kapitaalverhoging door inbreng in natura van het tegoed aan dividend van dhr. Pascal Maenhout ten belope van 92.160,00 EUR, het tegoed aan dividend van dhr. Maenhout Patrick ten belope van 720,00 EUR, het tegoed aan dividend van dhr. Maenhout Carlos ten belope van 720,00 EUR, het tegoed aan dividend van mevr. Fien Maenhout ten belope van 43.200,00 EUR en het tegoed aan dividend van mevr. Lotte Maenhout ten belope van 43,200,00 EUR bij de NV MAENHOUT & COMPAGNIE, met zetel te 8720 Dentergem, Wontergemstraat 25.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

J1\ L.,.._ L ....... :;..)/t

'i- 20N ~

NEERGELEGD

;TAATSBLAID1

-

0. 04. 2014

~tK TF3ANK KSjffidNDEL ~

f~X r iCORTRI.IK

Nad Wald 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONfTE

30-0 ELGISCH

*19096679*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

I

r r -De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der

t - Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is

voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

-de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

-dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit creatie van 726 nieuwe aandelen van de NV Maenhout & Compagnie, waarvan er 372 zullen worden toegekend aan dhr. Pascal Maenhout, 3 aan dhr. Maenhout Patrick, 3 aan dhr. Maenhout Carlos, 174 aan mevr. Fien Maenhout en 174 aan mevr, Lotte Maenhout.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat ons verslag geen "faimess opinion" is.

Huidig verslag wordt afgeleverd onder de uitdrukkelijke opschortende voorwaarde dat alle aandeelhouders van de vennootschap hun reeds uitgedrukte intentie daadwerkelijk uitvoeren. Onderhavig verslag werd opgesteld voor het gebruik van de aandeelhouders van de vennootschap in het kader van de verhoging van het kapitaal zoals hierboven beschreven en kan derhalve voor geen enkel ander doel gebruikt worden. Deze kapitaalsverhoging kadert binnen art. 537 WIB 92. Deinze, 15 maart 2014 ..."

Neerlegging

Het verslag van de bestuurder en het verslag van de bedrijfsrevisor zullen met een uitgifte van het onderhavig proces-verbaal worden neergelegd op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel. DERDE BESLUIT

KAPITAALVERHOGING

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen, onder de voorwaarden en de bepalingen van artikel 537 WIB, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met honderdtachtigduizend euro (¬ 180.000,00) om het kapitaal te brengen van eenenzestigduizend negenhonderddrieënzeventig euro en achtendertig cent (¬ 61.973,38) op tweehonderd eenenveertigduizend negenhonderddrieënzeventig euro en achtendertig cent (¬ 241.973,38), door inbreng in natura van één of meer vorderingen in rekening  courant gecreëerd door voormelde uitkering van een tussentijds dividend.

De kapitaalverhoging gaat gepaard met de creatie van zevenhonderdzesentwintig (726) nieuwe aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, uit te geven en in te schrijven tegen de globale prijs van honderdtachtigduizend euro (¬ 180.000,00), zonder uitgiftepremie.

De zevenhonderdzesentwintig (726) nieuwe aandelen zullen van dezelfde aard zijn en dezelfde rechten en plichten bieden als de bestaande aandelen. Deze nieuwe aandelen zullen delen in de winsten pro rata temporis vanaf de onderschrijving, met dien verstande dat later doorgevoerde kapitaalverminderingen prioritair zullen worden aangerekend op het kapitaal dat valt onder het regime van artikel 537 WIB.

Op de nieuwe aandelen zal gestort worden ten belope van honderd procent (100 %).

De zevenhonderdzesentwintig (726) nieuwe aandelen zullen worden toegekend aan de aandeelhouders als vergoeding voor de inbreng in natura, zijnde het netto-bedrag van de dividenduitkering die zij van de vennootschap hebben ontvangen, dit in verhouding tot hun aandelenbezit.

Inbreng

Is alhier tussengekomen:

-de heer MAENHOUT Pascal, voornoemd, die na voorlezing te hebben gehoord van al wat voorafgaat, verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten der vennootschap en verklaart met zijn netto-aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, te weten tweeënnegentigduizend honderdzestig euro (¬ 92.160,00), te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging door inbreng van de vordering in rekening-courant op zijn naam in voormelde vennootschap zoals beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor en op heden nog openstaat voor tenminste hetzelfde bedrag.

-mevrouw MAENHOUT Fien, voormeld, die na voorlezing te hebben gehoord van al wat voorafgaat, verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten der vennootschap en verklaart met haar netto-aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, te weten drieënveertigduizend tweehonderd euro (¬ 43.200,00), te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging door inbreng van de vordering in rekening-courant op haar naam in voormelde vennootschap zoals beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor en op heden nog openstaat voor tenminste hetzelfde bedrag.

-mevrouw MAENHOUT Lotte, voormeid, die na voorlezing te hebben gehoord van al wat voorafgaat, verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten der vennootschap en verklaart met haar netto-aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, te weten drieënveertigduizend tweehonderd euro (¬ 43.200,00), te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging door inbreng van de vordering in rekening-courant op haar naam in voormelde vennootschap zoals beschreven In het verslag van de bedrijfsrevisor en op heden nog openstaat voor tenminste hetzelfde bedrag.

-de heer MAENHOUT Patrick, vertegenwoordigd zoals voormeld, die na voorlezing te hebben gehoord van al wat voorafgaat, verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten der vennootschap en verklaart met zijn netto-aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, te weten zevenhonderdtwintig euro (¬ 720,00), te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging door inbreng van de vordering in rekening-courant op zijn naam in

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

r Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge voormelde vennootschap zoals beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor en op heden nog openstaat voor tenminste hetzelfde bedrag.

-de heer MAENHOUT Carlos, vertegenwoordigd zoals voormeld, die na voorlezing te hebben gehoord van al wat voorafgaat, verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten der vennootschap en verklaart met zijn netto-aandeel in voormeld uitgekeerd dividend, te weten zevenhonderdtwintig euro (¬ 720,00), te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging door inbreng van de vordering in rekening-courant op zijn naam in voormelde vennootschap zoals beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor en op heden nog openstaat voor tenminste hetzelfde bedrag.

Elk van de inbrengers verduidelijkt nogmaals dat voormeld ingeboekt credit-saldo van de door hem/haar aangehouden vordering in rekening-courant tot stand is gekomen ten gevolge van het tussentijds dividend toegekend door de bijzondere algemene vergadering van dertig december tweeduizend en dertien.

Ingevolge onderhavige inbreng wordt het netto-bedrag van voorschreven dividenduitkering onmiddellijk In het kapitaal opgenomen.

Vergoeding voor de inbreng

Als vergoeding voor deze inbreng in natura worden zevenhonderdzesentwintig (726) nieuwe aandelen gecreëerd van dezelfde aard, die dezelfde rechten en plichten bieden ais de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen vanaf heden.

Deze zevenhonderdzesentwintig (726) nieuwe  volledig volstortte  aandelen, worden toegewezen als volgt:

-driehonderdtweeënzeventig (372) aandelen aan de heer MAENHOUT Pascal, voornoemd; -honderdvierenzeventig (174) aandelen aan mevrouw MAENHOUT Fien, voornoemd; -honderdvierenzeventig (174) aandelen aan mevrouw MAENHOUT Lotte, voornoemd; -drie (3) aandelen aan de heer MAENHOUT Patrick, voornoemd;

-drie (3) aandelen aan de heer MAENHOUT Carlos, voornoemd;

als vergoeding voor de gedane inbreng.

Na deze uiteenzetting verklaren de aandeelhouders op de hoogte te zijn dat de resterende tien procent (10

%) van hun dividenduitkering als roerende voorheffing werd ingehouden om te worden doorgestort.

De vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel

537 WIB, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de

dividendpolitiek ten opzichte van de vijf voorbije boekjaren.

VIERDE BESLUIT

VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGING

De vergadering stelt vast en verzoekt mij, notaris, akte te nemen van het feit dat voormelde

kapitaalverhoging ten bedrage van honderdtachtigduizend euro (¬ 180.000,00) daadwerkelijk verwezenlijkt werd

en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op tweehonderd eenenveertigduizend

negenhonderddrieënzeventig euro en achtendertig cent (¬ 241.973,38), vertegenwoordigd door negenhonderd

zesenzeventig (976) aandelen zonder vermelding van waarde.

VIJFDE BESLUIT

ONTSLAG EN DÉCHARGE

Met eenparigheid van stemmen besluit de vergadering tot het ontslag van de voltallige raad van bestuur,

bestaande uit de volgende bestuurders:

-de heer MAENHOUT Pascal, voornoemd.

-de heer MAENHOUT Carlos, voornoemd.

-de heer MAENHOUT Patrick, voornoemd,

Met eenparigheid van stemmen besluit de vergadering hen décharge te geven voor het door hen gevoerde beleid.

ZESDE BESLUIT

KENNISNAME VAN DE VERSLAGEN

De vergadering besluit vervolgens met eenparigheid van stemmen de ondergetekende notaris te ontslaan van het voorlezen van het verslag van de raad van bestuur de dato één maart tweeduizend en veertien, toelichtende het voorstel tot omzetting van de naamloze vennootschap in een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, opgesteld door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'BEDRIJFSREVISOR BART BOSMAN", vertegenwoordigd door de heer BOSMAN Bart, bedrijfsrevisor, de dato vijftien maart tweeduizend en veertien.

VERSLAGEN

Met betrekking tot deze omzetting werd door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BEDRIJFSREVISOR BART BOSMAN", vertegenwoordigd door de heer BOSMAN Bart, bedrijfsrevisor, de dato vijftien maart tweeduizend en veertien een verslag opgemaakt waarvan een exemplaar samen met een afschrift van onderhavige akte en een kopie van het hiervoor vermeld verslag van de raad van bestuur, bij deze eveneens overhandigd, zal worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Kortrijk.

Het besluit van dit verslag luidt letterlijk als volgt:

"... 6. BESLUIT

Ondergetekende, Burg. BVBA Bedrijfsrevisor Bart Bosman, vertegenwoordigd door Bart Bosman, bedrijfsrevisor, kantoor houdende te 9800 Deinze, verklaart op grond van zijn beperkte controles, uitgevoerd overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake de controles bij het aannemen van een andere vorm door de vennootschap, dat uit de staat van actief en passief van de NV MAENHOUT &

'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

COMPAGNIE, afgesloten op 31 december 2013 met een balanstotaal van 1.198.288,87 ¬ en een eigen vermogen van 630.711,23 ¬ zoals in dit verslag vermeld en zoals bijgevoegd bij het bijzonder verslag van het bestuursorgaan, er niet is gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad.

Het nettoactief van de vennootschap op 31 december 2013, zoals blijkt uit de staat van actief en passief op die datum bedraagt 630.711,23 ¬ en is 568.737,85 ¬ hoger dan het maatschappelijk kapitaal dat 61.973,38 ¬ bedraagt.

Er zijn andere inlichtingen ter voorlichting van de aandeelhouders en derden die wij onontbeerlijk achten.

Onderhavig verslag werd opgesteld voor het gebruik van de aandeelhouders van de vennootschap in het kader van de omvorming van de vennootschap zoals hierboven beschreven en kan derhalve voor geen enkel ander doel gebruikt worden. Deinze, 15 maart 2014, ..."

ZEVENDE BESLUIT

OMZETTING

Met eenparigheid van stemmen besluit de vergadering de vorm van de vennootschap te wijzigen met

behoud van haar rechtspersoonlijkheid en de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid aan te nemen.

Het kapitaal en de reserves blijven hetzelfde, alsook alle activa en passiva, de afschrijvingen, de

waardeverminderingen en waardevermeerderingen. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

zal de boeken die door de naamloze vennootschap werden gehouden voortzetten.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid behoudt het ondememingsnummer

0444.866.546 waaronder de naamloze vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Kortrijk.

De omzetting geschiedt op basis van de staat van activa en passiva van de vennootschap, afgesloten per

eenendertig december tweeduizend en dertien, zoals opgenomen in het verslag van de bedrijfsrevisor.

Alle verrichtingen die sedert gemelde datum werden gedaan door de naamloze vennootschap worden

verondersteld verricht te zijn geweest voor de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Het aantal aandelen van negenhonderdzesenzeventig (976) wordt behouden, Elk aandeel zal

één/negenhonderdzesenzeventigste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Voor zover voldaan wordt aan de wettelijke voorschriften terzake geschiedt deze omzetting met toepassing

van:

-artikel 121 van het Wetboek der Registratierechten.

-artikel 211 en 212 van het Wetboek der inkomstenbelastingen.

-artikel 775 van het Wetboek van Vennootschappen.

ACHTSTE BESLUIT

BENOEMINGEN

Met eenparigheid van stemmen besluit de vergadering bovendien om de volgende personen te benoemen

als statutair zaakvoerder van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, en dit voor de ganse

duur van de vennootschap:

-de heer MAENHOUT Pascal, voornoemd.

-de heer MAENHOUT Carlos, voornoemd.

-de heer MAENHOUT Patrick, voornoemd.

De heer MAENHOUT Pascal, voornoemd, verklaart zijn mandaat als statutair zaakvoerder van de.

vennootschap te aanvaarden, en dit behoudens andersluidende beslissing van de vergadering, onbezoldigd uit

te oefenen.

NEGENDE BESLUIT

VASTSTELLING ZETEL

Met eenparigheid van stemmen bevestigt de vergadering dat de zetel van de vennootschap wordt behouden

te 8720 Dentergem, Wontergemstraat 25.

TIENDE BEISLUIT

GOEDKEURING STATUTEN

Met eenparigheid van stemmen besluit de vergadering de statuten van de besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid als volgt op te stellen:

STATUTEN

ARTIKEL EEN: BENAMING

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt: "MAENHOUT & COMPAGNIE".

ARTIKEL TWEE: DOEL VAN DE VENNOOTSCHAP

1.Het optreden ais studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake fiscale, sociale, handels- en financiële aangelegenheden; het bemiddelen inzake kredieten, financieringen en beleggingen zo in roerende goederen of waarden ais in onroerende goederen.

2.Het optreden als reisagent of als houder van en reisbureau.

3.Het beheer, de instandhouding en valorisatie van een onroerend patrimonium, met inbegrip van het onderhoud, de verbouwing en bebouwing ervan. Dit omvat onder meer de aankoop, het bouwen, oprichten, uitrusten, ombouwen en verhuren, met het oog op beheer en opbrengst, en de verkoop met het oog op wederbelegging en opbrengst, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan,

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

4.Het beleggen van beschikbare middelen in roerende goederen en waarden: het verwerven, te gelde maken, inbrengen, afstaan en verhandelen door uitgiften en andere middelen van alle soorten marktwaarden, aandelen of obligaties, van participaties of belangen onder gelijk welke vorm in Belgische of buitenlandse vennootschappen.

5.Het bemiddelen in en het plaatsen van verzekeringen van welke aard ook;

Deze opsomming dient in de ruimste zin beschouwd te worden en is niet beperkend doch enkel van aanwijzende aard.

De vennootschap kan daarenboven belangen nemen hetzij door deelneming, inbreng of op elke andere wijze, in alle vennootschappen, ondernemingen, syndicaten of groeperingen, bestaande of op te richten, zo in België als in het buitenland die een gelijkluidend, soortgelijk of aanvullend doel nastreven of die van aard zijn de ontwikkeling in haar onderneming e bevorderen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zo in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij best geschikt zal achten.

De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende of onroerende verrichtingen mogen stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

ARTIKEL DRIE: ZETEL VAN DE VENNOOTSCHAP

De zetel van de vennootschap mag naar elke plaats in België worden overgebracht bij eenvoudige beslissing van de zaakvoer-ider(s), bekend te maken in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, mits naleving van de taalwetgeving aangaande de vennootschappen.

Eveneens bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) mag de vennootschap in België of in het buitenland bijhuizen, explohtatiezetels, werkhuizen of magazijnen oprichten.

ARTIKEL VIER: DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur.

Onverminderd de uitwerking der wettelijke gronden van ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergade-iring, beslissend zoals inzake wijziging der statuten.

ARTIKEL VIJF: MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op tweehonderdeenenveertigduizend

negenhonderddrieënzeventig euro en achtendertig cent (E 249.973,38) vertegenwoordigd door negenhonderdzesenzeventig (976) aandelen zonder nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigend één/negenhonderdzesenzeventigste van het kapitaal.

ARTIKEL ZES: AANDELEN

De aandelen zijn op naam. Zij worden ingeschreven in het register van aandelen met de juiste aanduiding van de vennoten, het aantal aandelen dat zij bezitten, alsook de aantekening van de gedane stortingen Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

ARTIKEL ZEVEN: OVERDRACHT VAN AANDELEN

Goedkeuring  Recht van voorkoop

* Procedure

a)De vennoot die één of meer aandelen onder bezwarende titel wenst over te dragen aan een derde, moet eerst de andere vennoten uitnodigen hun voorkooprecht uit te oefenen, tegen de prijs, verder bepaald, behoudens overeenstemming tussen partijen

Hij richt een aangetekende brief aan elke aandeelhouder waarin hij meedeelt hoeveel aandelen hij wenst over te dragen, de prijs en de identiteit van de kandidaat-koper. De aandelen moeten aan de andere vennoten bij voorrang aangeboden worden naar evenredigheid van hun aandelenbezit. Hieromtrent kan de overdragende vennoot alle nodige inlichtingen bekomen bij de zaakvoerder(s).

Elke vennoot heeft maximaal drie maanden te rekenen vanaf het versturen van het verzoek tot uitoefening van het voorkooprecht, om de aandelen te kopen, onder voorbehoud van wat hierna volgt:

Elke vennoot kan:

-zijn voorkooprecht uitoefenen en de aandelen kopen binnen voormelde termijn van drie maanden;

-zijn voorkooprecht niet uitoefenen binnen voormelde termijn van drie maanden.

In dat geval loopt een tweede termijn van drie maanden. Binnen deze nieuwe termijn van drie maanden kunnen één of meer andere vennoten de aandelen inkopen. Daartoe zal de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen, een nieuwe aangetekende brief aan de vennoten verzenden, binnen de week na het verstrijken van de eerste termijn van drie maanden, hen mededelend hoeveel aandelen in overdracht zij nog in tweede fase kunnen inkopen en tegen welke prijs.

De vennoten beschikken over een termijn van veertien dagen na ontvangst van die brief om al dan niet hun voorkooprecht uit te oefenen.

Blijven er dan nog aandelen over of hebben de aandelen bij de vennoten geen koper gevonden, dan zal tenslotte de overdragende vennoot onmiddellijk de zaakvoerder(s) verwittigen, die het recht heeft een derde kandidaat-koper te zoeken, die de aandelen inkoopt, aan de prijs hierna vermeld, dit alles binnen de tweede termijn van drie maanden hoger bepaald.

Wordt dergelijke koper niet gevonden, dan kan de overdragende vennoot, na het verstrijken van de twee voormelde drie maanden, hetzij na zes maanden, zijn aandelen overdragen aan de kandidaat-koper, minimaal aan de prijs aangeboden aan de overige vennoten op de wijze zoals vermeld.

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge b)Ingeval van overdracht van aandelen onder kosteloze titel, of ingeval van overgang door overlijden kunnen deze slechts overgedragen worden of overgaan aan de erfgenamen in rechte lijn van de desbetreffende vennoot. Slechts met unanimiteit van alle overige vennoten kunnen zij op die manier ook overgedragen worden of overgaan aan één of meer andere vennoten of aan een derde,

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de overige vennoten nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij door de overige vennoten niet aanvaard zijn, hebben recht op de tegenwaarde van de overgegane aandelen vastgesteld zoals hierna bepaald.

Prijs.

Ingeval de vennoten gebruik maken van hun voorkeurrecht is de verkoopprijs van een aandeel gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van overdracht tenzij anders wordt overeengekomen, met als minimum de koopprijs door de kandidaat-ovememer aangeboden. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door een neutraal deskundige, die, op verzoek van de partijen, zal worden aangewezen door hen, of bij gebreke aan akkoord, door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De deskundige moet door zaakvoerder(s) in de gelegenheid worden gesteld inzage te nemen van boeken en bescheiden, zelfs deze in het verleden opgesteld. De zaakvoerders zijn verplicht hem alle gewenste inlichtingen nodig voor het vervullen van zijn opdracht, te verschaffen. De deskundige zal rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap.

De deskundige moet, op straffe van zonder vergoeding ontslagen te zijn van zijn functie, uiterlijk binnen de drie maanden van zijn aanstelling de uitslag van zijn schatting meedelen aan de vennoten.

De kosten van de deskundige zijn ten laste van de koper.

De afkoop van de aandelen door een derde zal in elk geval tot stand moeten komen binnén de maand na de dag waarop de waarde, op hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Aan een medevennoot zal een periode van minimum één jaar tot maximum vijf jaar toegestaan worden om de koopsom te voldoen tenzij anders overeengekomen. De betaling zal in schijven geschieden, zoals vastgesteld in de koopovereenkomst. Op de schuldig gebleven koopprijs Is een interest tegen de wettelijke interestvoet verschuldigd, te betalen na de verlopen periode. Na het verstrijken van de termijn(en) tot betaling kunnen de rechthebbenden de koper tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

Overdracht van aandelen wanneer de vennootschap slechts uit één vennoot bestaat

Indien de vennootschap slechts uit één vennoot bestaat, zal deze vrij zijn al zijn aandelen of een gedeelte ervan, over te dragen aan wie hij het wenst.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Indien de enige vennoot geen uiterste wilsbeschikking nagelaten heeft betreffende de uitoe-ifening van de rechten verbonden aan de aandelen, zullen die rechten uitgeoefend worden door zijn regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap, tot de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen.

Indien er aandelen zouden zijn die niet evenredig verdeelbaar zijn, zullen voormelde erfgenamen en legatarissen de verplich-'ting hebben om voor voormelde aandelen een gevolmachtigde aan te wijzen; bij gebreke aan akkoord zal de gevolmachtigde aangeduid worden door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap haar zetel heeft, zetelend in kortgeding op verzoek van de meest gerede partij.

Bij gebreke aan aanwijzing van een bijzonder gevolmachtigde zal de uitoefe-%ning van de rechten verbonden aan de niet evenredig verdeelbare aandelen worden opgeschort. In afwijking van het vorenstaande, oefent diegene die het vruchtgebruik van de aandelen van een vennootschap erft, de lidmaatschapsrechten uit.

ARTIKEL ACHT: ONDEELBAARHEID VAN DE EFFECTEN

De aandelen zijn ondeelbaar.

Zijn er verschillende eigenaars van één onverdeelbaar aandeel, of is de eigendom van een aandeel gesplitst tussen een blote eigenaar en een vruchtgebruiker, dan heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de daaraangehechte rechten te schorsen, tot één enkele persoon als eigenaar van een aandeel tegenover de vennootschap is aangewezen.

Maakt de vennootschap van dit schorsingsrecht geen gebruik, dan zal zij, in geval van vruchtgebruik, enkel de vruchtgebruiker erkennen voor de verschillende rechten die aan een aandeel verbonden zijn.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen.

De nieuw verkregen aandelen zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als het oude. Laat de blote eigenaar het voorkeurrecht onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom.

ARTIKEL NEGEN

Van elke overdracht van aandelen wordt melding gemaakt in het register van aandel-den. Deze melding wordt gedateerd en ondertekend door de overdra-+ger en de overnemer, of bij overdracht door overlijden, door een zaakvoerder en de begunstigde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De overdracht van aandelen geldt ten aanzien van de vennoot-schap en van derden, vanaf haar inschrijving in gemeld regis-ter.

ARTIKEL TIEN

De hierboven beschreven regels inzake overdracht onder leven-'den zijn van toepassing bij overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

ARTIKEL ELF

Zolang de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden vennoot niet als vennoot aanvaard zijn, zoals hiervoren be-paald, zullen zij geen rechten kunnen doen gelden tegenover de vennootschap.

Zij zullen zich in geen geval mogen mengen In het bestuur van de vennootschap.

ARTIKEL TWAALF

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het faillissement, het kennelijk onvermogen of de ontzetting van één der vennoten.

De erfgenamen, schuldeisers of rechthebbenden van een vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels leggen op de goederen van de vennootschap, noch er de verdeling of de verkoop van vorderen. ARTIKEL DERTIEN

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Wanneer zij voor de vennootschap handelen, zullen de zaakvoer-ders steeds hun handteke-'ning moeten laten voorafgaan of volgen door de vermelding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij handelen en voor welke vennootschap zij optreden, tenzij dit duidelijk blijkt uit het stuk dat zij ondertekenen.

Niet statutaire zaakvoerder

De benoeming van een niet-statutaire zaakvoerder geschiedt met gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen.

Behoudens andersluidende overeenkomst is een niet-statutaire zaakvoerder ad nutum afzetbaar en wordt over zijn ontslag met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen beslist

Statutaire zaakvoerder

Nagenoemde personen zijn als statutair zaakvoerder van de vennootschap benoemd:

-De heer MAENHOUT Pascal Guy Felix Cornelius, geboren te Tielt op zesentwintig juli negentienhonderdnegenenvijftig, rijksregistemummer 59.07.26-313.01, echtgescheiden, wonende te 8720 Dentergem, Wontergemstraat 25.

-De heer MAENHOUT Patrick Emiel Julien Cornelius, geboren te Tielt op één september negentienhonderddrieënvijftig, rijksregisternummer 53.09.01-341.29, echtgenoot van mevrouw Steppe Annelyse Jozef, wonende te 8430 Middelkerke, Gentstraat 1 bus 0501.

-De heer MAENHOUT Carlos Michel Valère Cornelius, geboren te Tielt op twaalf januari negentienhonderdzesenvijftig, rijksregisternummer 56.01.12-341.94, echtgenoot van mevrouw Wamez Monique Maria Elisa Camille, wonende te 2930 Brasschaat, Antoinettalei 3.

De duur van het mandaat van een statutair zaakvoerder is onbeperkt, en zijn afzetting kan slechts plaatshebben om gewichtige redenen en mits statutenwijziging

ARTIKEL VEERTIEN

Elke zaakvoerder heeft alleen de meest uitgebreide macht om in naam van de vennootschap op te treden en alle daden te stellen welke niet uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering der aandeelhouders zijn voorbe-ihouden. Hij verte-genwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en verweerder.

De zaakvoerders kunnen bij volmacht welbepaalde delen van hun bevoegdheid toevertrou-wen aan elke persoon die zij daartoe geschikt achten.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tot een jaarverga-dering of buitengewone algemene vergadering hierover anders beslist

ARTIKEL VIJFTIEN: ALGEMENE VERGADERING

De jaarlijkse gewone algemene vergadering zal gehouden worden op de tweede vrijdag van de maand mei om 10 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de uitnodiging bepaald. indien dit een wettelijke feestdag is, zal de vergadering verplaatst worden naar de eerstvolgende werkdag.

Deze vergadering zal onder meer tot dagorde hebben: bespre-king van het verslag van de zaakvoerder(s) over het verlopen boek-jaar (voor zover dit van toepassing is), de goedkeuring van de jaarrekening, de kwijting te geven aan de zaakvoerder(s) en eventueel de herbenoeming van de zaakvoer-der(s).

ARTIKEL ZESTIEN

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergaderingen laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde, mits deze zelf vennoot weze.

Verder zal de algemene vergadering beraadslagen volgens de regels voorzien door de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

"

!

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het ` Belgisch Stpatsblad

Zij zal kunnen samengeroepen worden door de zaakvoerder(s) telkens het belang van de vennootschap zulks vereist.

De notulen van de vergaderingen zullen worden ondertekend door alle aanwezige vennoten; de expedities

of uittreksels die in en buiten rechte moeten worden voorgelegd, worden ondertekend door een zaakvoerder. Evenwel kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de

algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte verleden moeten worden. ARTIKEL ZEVENTIEN: INVENTARIS - JAARREKENING - WINSTVERDELING

Het boekjaar van de vennootschap begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Elk jaar op het einde van het boekjaar worden de boeken der ven-nootschap afgesloten en worden door de zaakvoerder(s) de inventaris en de jaarrekening, bestaande uit balans, resultatenrekening en toelichting, opgemaakt.

ARTIKEL ACHTTIEN

Het saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle kosten, nodige provisies en afschrijvingen, vormt het resultaat van het boekjaar van de vennootschap.

Van het positief resultaat van het boekjaar, na aanrekening van eventuele overgedragen verliezen, zal jaarlijks ten minste vijf ten honderd voorafgenomen worden, voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds een tiende van het kapitaal bereikt.

Het overschot wordt In beginsel onder de aandeelhouders verdeeld, tenzij de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s) beslist dat dit saldo voor het geheel of voor een gedeelte een andere bestemming zal krijgen en onder meer aangewend zal worden voor het vormen van een buitengewoon reservefonds of het overbrengen naar het volgend boekjaar.

Geen uitkering zal mogen geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL NEGENTIEN

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, heeft de algemene vergadering de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereffenaars te benoemen, hun machten en vergoedingen vast te stellen en de wijze van veref-+fening te bepalen, evenwel mits bevestiging van de benoeming van de vereffenaar(s) door de rechtbank van koophandel, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL TWINTIG

Na de vereffening van het maatschappelijk passief, zal het batig saldo tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal aandelen in hun bezit, nadat deze gebeurlijk op dezelf-'de vereffeningsvoet zullen gebracht zijn.

ARTIKEL EENENTWINTIG

Voor alles wat in onderhavige statuten niet is voorzien verklaren de verschijners zich te willen gedragen overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

ELFDE BESLUIT

VOLMACHT

Met eenparigheid van stemmen besluit de vergadering om volmacht te verlenen aan de BV o.v.v.e. BVBA "ACCOUNTANTSKANTOOR DIRK PECK" te 8700 Aarsele, Appelstraat 4  6a, en hun aangestelden, teneinde de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover alle belastingadministraties, waaronder de Administratie der Belasting over de Toegevoegde Waarde en de directe belastingen en de Administratie voor Inkomens- en Ondememingsfiscaliteit, alsook tegenover de Kruispuntbank der Ondernemingen, de ondememingsloketten en het sociaal verzekeringsfonds teneinde bij deze instanties de aanvragen, inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en alle andere formaliteiten in verband met administratieve, fiscale en sociale verrichtingen van de vennootschap uit te voeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL:

Neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent - afdeling Kortrijk; expeditie akte, gecoördineerde statuten, verslag van de raad van bestuur in toepassing van artikel 778 W.Venn., verslag van de raad van bestuur betreffende de kapitaalverhoging, verslag van de revisor bij de inbreng in natura, verslag van de revisor naar aanleiding van de omzetting van NV in BVBA.

Notaris Martine Vandemaele te Wakken (Dentergem)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

26/05/2014 : KO147154
27/05/2013 : KO147154
26/07/2012 : KO147154
25/07/2011 : KO147154
21/05/2010 : KO147154
27/07/2009 : KO147154
22/07/2008 : KO147154
20/06/2008 : KO147154
29/05/2007 : KO147154
01/06/2005 : KO147154
23/05/2005 : KO147154
03/09/2004 : KO147154
16/09/2003 : KO147154
04/10/2002 : KO147154
02/09/2002 : KO147154
02/09/2002 : KO147154
08/06/2001 : KO147154
21/09/2000 : KO147154
20/04/1999 : BL569518
19/08/1997 : BL569518
19/08/1997 : BL569518
01/01/1993 : BL569518
13/10/1992 : BLA65108

Coordonnées
MAENHOUT EN COMPAGNIE

Adresse
WONTERGEMSESTRAAT 25 8720 DENTERGEM

Code postal : 8720
Localité : DENTERGEM
Commune : DENTERGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande