MAREUS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MAREUS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 553.948.687

Publication

01/07/2014
ÿþMd Word 111

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111 1111IMIN

Ondernemingsnr : Ç Ç 3 99e 6"4-

Benaming

(voluit) : MAREUS

Rechtsvorm: coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: 8620 Nieuwpoort, Redanweg 15

Onderwerp akte: OPRICHTING - STATUTEN

Uittreksel afgeleverd voor registratie om neer te leggen op de Rechtbank van Koophandel te Veume.

Uit een akte verleden voor Notaris Vincent Van Walleghem te KOKS1JDE (Sint-Idesbald) op achttien juni

tweeduizend veertien, blijkt dat een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht

onder de benaming 'MAREUS", met maatschappelijke zetel te Nieuwpoort, Redanweg 15 tussen:

t De heer ROMMELAERE, Piet Antoon André Maria, gebo-ren te Nieuwpoort op achtentwintig april

" negentienhonderd negenenvijftig (nationaal nummer 59.04.28-275.55), wonende te 8670 Koksijde (Oostduinkerke), Galjoenweg 25.

2. mevrouw ROMMELAERE, Katrien Annie, geboren te Nieuwpoort op vijf februari negentienhonderd vieren. - zestig (nationaal nummer 64.02.05-202.36), wonende te 8490 Jabbeke, Cathilfeweg 8,

3. De Heer DEMUYNCK, Lieven Karel, geboren te Oosten-de op tien juni negentienhonderd ; eenenzeventig, (nationaal nummer: 71.06.10.465.89), wonende te 8470 Gistel (Moere), Provincieweg 161; 1.0PRICHTING  INBRENGEN DIVERSE BEPALINGEN.

A. Verklaring van oplichting Financieel plan.

" De comparanten, optredende in hoedanigheid van oprich-ters, verzoeken ons de authentieke akte te verlijden van een coöperatieve vennootschap met beperkte aan-sprakelijkheid die zij hebben opgericht onder de naam "MAREUS" met maatschappelijke zetel te 8620 NIEUW-POORT, Redanweg 15, waarvan het vaste : gedeelte van het kapitaal TWINTIGDUIZEND EURO (20.000,00 E) bedraagt, en verdeeld is in TWEEHONDERD aandelen met een nomina-le waarde van HONDERD euro ieder.

; Overeenkomstig de bepalingen van artikel 391 van het Wetboek van Vennootschappen hebben de' ; oprichters víkir het verlijden van de oprichtingsakte ons een financi-eet plan overhandigd opgemaakt op datum: van 18/06/2014 ondertekend door de oprichters, waarin zij het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal . van de op te richten vennootschap, groot TWINTIGDUIZEND euro (20.000,00 q, verantwoorden,

B. Inbrengen.

De comparanten verklaren en erkennen dat het gehele vaste gedeelte, 20.000 E, van het kapitaal is onderschreven en dit als volgt:

Door de Heer Rommelaere Piet, voornoemd, wordt inge-schreven tot beloop van twee/vijfden (2/5) van het; vaste gedeelte van het kapitaal of ACHTDUIZEND EURO (8.000,00 E) en waarvan hij VIERDUIZEND EURO (4.000,00 ¬ ) onmiddellijk volstort in geldspeciën.

Als vergelding voor deze inbreng worden hem TACHTIG aandelen Categorie "A" toegekend. leder aandeel' is volstort tan belope van honderd procent.

- Door Mevrouw Rommetaere Katrien, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van tweeivijfden (2/5) van het vaste gedeelte van het kapitaal of ACHTDUIZEND EURO (8.000,00 E) en waarvan zij VIERDUIZEND

" EURO (4.000,00 E) onmiddellijk volstort in geldspeciën.

Als vergelding voor deze inbreng worden haar TACHTIG aandelen Categorie "A" toegekend. leder aandeel: is volstort ten belope van honderd procent.

- Door de Heer Demuynck Lieven, voornoemd, wordt inge-schreven tot beloop van één/vijfde (1/5) van het vaste gedeelte van het kapitaal of VIERDUIZEND EURO (4.000,00 E) en waarvan hij TWEEDUIZEND EURO (2.000,00 E) onmiddellijk volstort in geldspeciën.

Als vergelding voor deze inbreng worden hem VEERTIG aandelen Categorie "B" toegekend, leder aandeel is volstort ten belope van honderd procent.

Overeenkomstig artikel 399 van het Wetboek van Ven-nootschappen werd een bedrag, groot TIENDUIZEND EURO (10.000,00 E) váár de oprichting van de vennootschap gedeponeerd bij storting op een.

" bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP Paribas Fortis te Koksijde namelijk opi rekeningnummer BE45 0017 2982 9389.

" Het bewijs van deponering wordt alhier voorgelegd.

_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD TER GRIFFIE

Rechtbank van Koophandel Gent

19 JUNI 2014

Griffie

Afdeillicy VEURNE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B vervoie

Deze bijzondere rekening wordt uitsluitend ter be-schikking van de vennootschap gehouden. Over deze rekening kan alleen beschikt worden door de personen die bevoegd zijn om de vennootschap te verbinden, en pas nadat de optredende notaris aan de hoger genoemde bankinstelling het bericht zal hebben toegezonden van het verlijden van onderhavige akte.

O. Inbreng door echtgenoten gehuwd onder een stelsel met gemeenschappelijk vermogen.

De notaris heeft aan de comparanten voorlezing gegeven van artikel 1422 van het Burgerlijk Wetboek betreffen-de handelingen verricht door een echtgenoot.

D. Oprichtingskosten.

" De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, onder welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, be-dragen bij benadering 1.200,00 (BTW inclusief).

E. Diverse bepalingen en verklaringen.

De optredende notaris heeft de personen die hierna als bestuurder worden aangeduid, gewezen op de verbodsbe-palingen vervat in het Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierender-tig, waarop zij verklaard hebben niet onder de toepas-sing daarvan te vallen.

De comparanten erkennen dat de ondergetekende notaris hen toelichting verstrekt heeft over de beschikkingen van het Wetboek van Vennootschappen betreffende het financieel plan en betreffende de verantwoordelijkheid van de oprichters van een vennootschap wanneer deze opgericht wordt met een kennelijk ontoereikend kapi-taal (artikel 391 van het Wetboek van Vennootschap-pen).

In verband met de verkrijging van belangrijke vermo-gensbestanddelen binnen twee jaar na de oprichting, heeft de ondergetekende notaris aan de comparanten voorlezing gedaan van artikel 396 van het Wetboek van Vennootschappen en voorzien van de nodige toelichting ter vervulling van zijn plicht als readsman.

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennoot-schappen, verklaren de comparanten, ter, gelegenheid van de oprichting van de vennootschap, dat deze de rechten en verbintenissen aangegaan door de

vennoot-schap in oprichting sedert , overneemt onder de opschortende voorwaarde van neer...:

legging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het res-sort i waarbinnen de vennootschap haar zetel gevestigd heeft, overeenkomstig de artikelen 2, §4 en 68 van het. Wetboek van Vennootschappen.

" Il. STATUTEN

" Naam

De vennootschap wordt ais coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht onder de ,

bij-zondere benaming "MAREUS".

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen van heden. Behoudens door de rechter

kan de vennootschap slechts worden ontbonden door beslissing van een buitengewone algemene vergadering

met inacht-neming van de vereisten voor statutenwijziging.

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd in België te 8620 Nieuwpoort, Redanweg 15.

De zetel kan verplaatst worden door een besluit van de Raad van Bestuur.

De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt overeen-komstig het Wetboek Vennootschappen en aan de

vennoten ter kennis gebracht bij gewone brief.

Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, hetzij rechtstreeks, hetzij ais tus- '

senpersoon, elle activiteiten als holding, patrimoniumvennootschap, beheerrnaatschappij, managementvennoot- "

schap, syndicus, makelaar, aannemer, handelaar, expert, commissionair, financier, adviseur op aile do-meinen

waarin zij competent is, en waarin zij actief mag zijn in overeenstemming met de wettelijke reglementeringen.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werk-zaamheden die onderworpen zijn aan wettelijke of

re-glementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Deze activiteiten kunnen uitgeoefend worden zowel voor eigen rekening, als voor rekening van derden, en

he-treffen onder meer:

1. Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrecht-streeks betrekking hebben op het oordeelkundige be-heer, uitbreiding, verfraaiing en transformatie van een eigen roerend en onroerend patrimonium, zoals:

onroerende goederen aanwerven, laten bouwen en verbouwen, laten opschikken, laten uitrusten, ombouwen, verfraaien, in huur geven of nemen, verkavelen, onder-houden, ontwikkelen en uitbaten, urbaniseren, ver-vreemden en ruilen met het oog op beheer, wederbeleg-ging en opbrengst;

beschikbare middelen beleggen in elle roerende goe-deren en waarden, een portefeuille van roerende waar-den beheren, en dienaangaande aankopen en verkopen verrichten zonder speculatief karakter;

2. Advies, bijstand en know-how verlenen in aile do-meinen waarin zij competent is, zoals marketing, promotie, ontwikkeling, research, design, handel en pro-ductie, secretariaat, bedrijfs- en financieel beheer, en al wat daarmede rechtstreeks of onrechtstreeks ver-band houdt,

a Flet nemen van participaties onder eender welke vorm, in aile bestaande of nog op te richten vennootschappen en ondernemingen, evenals het verlenen van aile managementbijstand, het waarnemen van mandaten als bestuurder of vereffenaar en het ter beschikking stellen van personen gespecialiseerd in het adviseren en lof besturen van ondernemingen, dit alles in de meest ruime zin.

4, Land- en tuinbouwgronden verpachten of zelf land- en tuinbouwbedrijven uitbaten.

5. Alle handelsfondsen, met inbegrip van hoteluitba-tingen, serviceflats, rusthuizen, winkels horeca uitbatingen en vakantieoorden, vergunningen, octrooien, licenties en fabrieksmerken aankopen, in huur nemen,

ver., laehouden ami het Belgisch staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening

Luik B - vervolg

verhuren, onderhuren en verhuren, verkopen en ruilen, commercialiseren, exploiteren, in concessie geven en in concessie nemen.

6. Onderneming in roerende en onroerende goederen, en hei optreden als bouwpromotor in de meest ruime zin; alle bemiddeling, dienstverlening en service bij ver-richtingen van roerende en onroerende aard; agent en of makelaar in verzekeringen, eveneens voor Belgische en voor buitenlandse vennootschappen; leasing, financieringen en leningen; verwerven, bouwen, ruiten, la-ten bouwen, verbouwen, in huur geven of nemen, onderhuren of -verhuren, verkopen en omvormen, verkavelen en uitbaten, beheren van alle onroerende goederen in de breedste zin, zoals, appartementen, kantoren, win-kels, woningen, studentenhomes, gronden, wouden, waters en domeinen.

7. De organisatie van business meetings, handelsmis-sies, professionele contacten, zowel in binnen- als in buitenland, en alles wat daarmede verband houdt, inbe-grepen het zorgen voor maaltijden, overnachtingen, vergaderruimten, logistieke en intellectuele bijstand.

8. Trading in de meest ruime zin.

De vennootschap zal aile burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende bande-lingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrecht-streeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, Inbreng, of elke andere wijze' in alle vennootschappen, ondernemingen, economische samenwer-kingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zo in België ais in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap is bevoegd deel te nemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, uitbreiding, omzetting, fusie, opslorping, het bestuur en de controle van on-dernemingen met gelijkaardige, aanverwante of ; aanvul-lende activiteiten; ze kan verder aile hulp verlenen aan ondernemingen waarin ze belang stelt onder meer in de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen, alsook bil wijze van bijstand inzake bestuur en/of ad-ministratie, De vennootschap mag ten voordele van der-den tevens alle waarborgen toestaan, aile roerende goederen verpanden, alle onroerende goederen met hypo-theek bezwaren.

De vennootschap mag optreden als bestuurder, volmacht-drager, mandataris of vereffenaar in andere vennoot-schappen, zich borg stellen voor derden, bestuurders en aandeelhouders, evenals hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan, behoudens de wettelijke beper-kingen terzake.

" De algemene vergadering van de aandeelhouders kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren en uit-breiden, mits zich te schikken naar de wettelijke re-gels terzake.

' Maatschappelijk kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk. Het veranderlijke gedeelte wordt verhoogd, respectievelijk verminderd door toetreding of storting van inbrengen, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten. De verrichtingen geschie-den zonder dat de statuten dienen te worden gewijzigd, Het ' kapitaal mag nooit minder bedragen dan twintigdui-zend euro 20.000).. Dit minimumbedrag vormt het vast gedeelte van het kapitaal dat enkel kan worden ver-hoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de voorschriften voor een statutenwijziging en met naleving van de wet- " telijke vormvereisten in verband met de vaststelling van de kapitaalverhoging.

Het maatschappelijk kapitaal is bij de oprichting gevormd door inbrengen in geld.

Boven dat minimumbedrag is het maatschappelijk ka-pitaal veranderlijk zonder statutenwijziging als ge-volg van de intreding van nieuwe vennoten, van het ne-men van nieuwe aandelen door personen die reeds ven-noot' waren of van uittreding of uitsluiting en over-lijden van vennoten, een of ander binnen de door deze statuten toegestane mogelijkheden.

Storting op aandelen

Het vast kapitaal, groot twintigduizend euro (¬ 20.000) is vertegenwoordigd door TWEEHONDERD (200) aandelen met een nominale waarde van HONDERD euro (.¬ 100) per aandeel.

Door het nemen van een aandeel bij de oprichting of later gaat de vennoot de onvoorwaardelijke verbintenis aan om het bedrag ervan te storten.

Bijstorting of volstorting worden door de raad van bestuur opgevraagd op een door hem te bepalen tijd-stip. Aan de vennoten wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een girorekening waarop de betaling, bij uitsluiting van elk andere wijze van betaling, door overschrijving of storting dient te worden gedaan. Het lid komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving be-paalde termijn en er is bij laattijdige betaling rente verschuldigd van één ten honderd (1%) per begonnen maand.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op de aandelen van een vennoot niet volledig zijn gedaan, blijft de uitoefening van zijn rechten geschorst, onverminderd de mogelijkheid om de vennoot uit te sluiten.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de raad van bestuur worden gedaan.

De storting op de aandelen wordt getekend in het register van de vennoten waarvan sprake is in artikel 14 van deze statuten,

Soorten aandelen

De aandelen zijn onderverdeeld in 2 categorieën

1) Categorie A; Op deze aandelen kan enkel worden in-geschreven door de personen die, onder de , voorwaarden die nader gespecificeerd warden in het huishoudelijk reglement van de vennootschap, en na !goedkeuring van de algemene vergadering van de vennootschap, toegela-ten worden tot toetreding in de Vennootschap

Voor-Ipeliouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik a vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

,



Voorbehouden Luik B - verve;

aan het 2) Categorie B: Op aandelen van categorie B kan enkel worden Ingeschreven door de personen die worden voor-gesteld door de aandeelhouders van categorie A aandelen, en die voorts, onder de voorwaarden die nader ge-specificeerd worden in het huishoudelijk reglement van de vennootschap, en na goedkeuring van de algemene vergadering van de vennootschap, toegelaten worden tot toetreding in de vennootschap.

Belgisch Staatsblad Deze categorieën van aandelen geven volgende rechten en verplichtingen aan de vennoten:

1) Categorie A

a. Elk aandeel geeft recht op één stem binnen de Cate-gorie A.

b, De aandeelhouders van de Categorie A beschikken sa-men over minimum 4/5 van de totaliteit van de

stemmen.

° c. De aandelen geven recht op dividenden.

d. Minimum één bestuurder wordt benoemd op voordracht van de aandeelhouders Categorie A

e. Stemming: De aandelen geven recht op een gekwaleceercie meerderheid binnen de raad van bestuur en' op de algemene vergadering.

C Aanwezigheidsquorum: Elke raad van bestuur of alge-mene vergadering kan slechts geldig beraadslagen in-dien voldoende bestuurders resp. aandeelhouders van de Categorie A aanwezig of vertegenwoordigd zijn

g. De voorzitter van de Raad van Bestuur wordt aange-duid onder de bestuurders die Categorie A vertegen--woordigen

2) Categorie B:

a. Elk aandeel geeft recht op één stem binnen de Cate-gorie B.

b. De aandeelhouders van de Categorie B beschikken sa-men over maximum 1/5 van de totaliteit van de stemmen.

c. De aandelen geven recht op dividenden

d. Minimum één bestuurder wordt benoemd op voordracht van de aandeelhouders Categorie B

De aandelen zullen geacht worden, vanaf de uitgifte ervan, te behoren tot de categorie waartoe deze, bij:

hun uitgifte, expliciet zijn toegewezen. Aandelen die, na hun uitgifte, niet kunnen worden toegewezen aan een,

categorie op grond van voorgaande regeling, zullen worden geacht te behoren tot de categorie B aandelen.

Flet behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de al-gemene vergadering om te bepalen op hoeveel:

aandelen en uit welke categorie de nieuwe vennoten recht zullen hebben.

Aandelen van de categorie A die worden overgedragen hetzij aan een vennoot van categorie B, hetzij aan:

een derde (nieuwe vennoot), veranderen van rechtswege naar categorie B

Aandelen van de categorie B die worden overgedragen aan een vennoot van categorie A, veranderen van!

rechtswege naar categorie A.

Terugneming van gestorte gelden

Het is de vennoten niet toegestaan geld dat zij op hun aandelen gestort hebben terug te nemen. in geen

geval kan een vennoot, zolang hij lid Me, de intrekking verlangen van slechts een gedeelte van zijn aandelen.

Verhoging van het kapitaal door het nemen van nieuwe aandelen

Onverminderd de mogelijkheid om het statutair minimum-kapitaal te verhogen bij besluit van de:

buitengewone algemene vergadering volgens de regels vastgesteld voor de wijziging van de statuten, kan het

maatschap-pelijk kapitaal boven het statutaire minimum verhoogd worden door het nemen van nieuwe

aandelen door venno-ten tegen inbreng in geld of in nature. Een vennoot mag slechts nieuwe aandelen nemen

mits toestemming van de algemene vergadering. Het is deze algemene vergade-ring die beslist welke soort

aandelen er worden ver-kregen voor de nieuwe/bijkomende inbreng.

Uitgifte van obligaties

De algemene vergadering kan de raad van bestuur mach-tigen obligaties uit te geven, al dan niet

gewaarborgd door zakelijke zekerheden, en waarvan hij de bijzon-derheden bepaalt.

Zij beslist of de obligaties aan toonder dan wel op naam zijn.

Vennoten

De vennoten zijn de oprichters aangewezen in de op-richtingsakte evenals al degenen die later toetreden en

daartoe een of meer aandelen nemen.

Aansprakelijkheid van de vennoten

De vennoten zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en niet

gehouden bij te dragen in de verliezen van de vennootschap bo-ven het bedrag dat op hun aandelen dient te

worden ge-stort. Tot dat bedrag zijn de vennoten elk voor zich verbonden, zonder hoofdelijkheici.

Verplichtingen van de vennoten jegens de vennootschap

Een vennoot kan niet, zelfs niet door wijziging van de statuten, tegen zijn wil enige verplichting worden op-

gelegd boven de verplichtingen die hij bij zijn toe-treding heeft opgenomen.

Register van de vennoten

In de zetel van de vennootschap wordt een register bijgehouden, dat op de eerste bladzijde de akte van

oprichting van de vennootschap bevat en vervolgens de vermelding van:

1°de naam, de voornamen, het beroep en de woon-plaats van de vennoten;

2°de datum van hun toetreding, uittreding of uit-sluiting:

3°het aantal aandelen met vermelding van het ty-pe, de nominale waarde ervan, door ieder van hen

genomen en de bedragen gestort of terugge-nomen, een of ander binnen de grenzen waarin die verrichtingen

bij deze statuten zijn toege-staan.

De vermelding van de terugneming van de inbreng, toegestaan, wordt ondertekend door de vennoot

die de terugneming gedaan heeft.

Toetreding van nieuwe vennoten







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

werden kunnen pas toegelaten worden als vennoot indien zij:

1. toegelaten worden door de raad van bestuur;

2. inschrijven op het aantal aandelen vastgelegd door de algemene vergadering en elk aandeel ten belope van minimum % volstorten op het ogenblik van de toelating;

3. eventueel een uitgiftepremie en administratieve kost betalen, vastgesteld door de algemene vergadering,.

4. aile andere verplichtingen, vereiste garanties en borgstellingen verlenen, zoals vastgesteld door de al-

gemene vergadering.

Uittreding van vennoten

Elke vennoot mag vrijwillig uittreden binnen de perken opgelegd door de wet en de statuten en het

huishoude-lijk reglement.

De uitgetreden vennoot heeft recht op een scheidings-aandeel zoals bepaald in het huishoudelijk reglement.

Uitsluiting van vennoten

. Een vennoot kan uitgesloten worden om gegronde redenen zoals omschreven in het huishoudelijk reglement, of om elke andere in de statuten of huishoudelijk reglement vermelde oorzaak.

De uitgesloten vennoot heeft recht op een scheidings-aandeel zoals bepaald in het huishoudelijk reglement Overdracht van aandelen

" De aandelen categorie A kunnen vrij overgedragen wor-den aan andere aandeelhouders van de categorie A , en aan personen of rechtspersonen die verbonden zijn niet een aandeelhouder van de categorie A in de zin van ; art. 11W. Venn.

Alle andere overdrachten van aandelen zowel van aande-len categorie A ais categorie B kunnen slechts gebeu-ren indien de overdracht goedgekeurd wordt door een besluit van de algemene vergadering dat ; genomen wordt volgens de regels inzake quorum en meerderheid die gelden voor een statutenwijziging.

" Indien een aandeelhouder van de categorie B komt te overlijden, hebben zijn erfgenamen recht op een

schei-dingsaandeel.

Inpandgeving van aandelen

Aandelen kunnen niet in pand gegeven worden.

' Schuldeisers van vennoten Faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamveridaring van een

vennoot

De aandelen zijn niet vatbaar voor beslag. Schuldei-sers van een vennoot kunnen wel beslag leggen onder de vennootschap op de rente (of de dividenden) en op de ristomo's die aan de beslagene kunnen toekomen. ; alsme-de op het bedrag dat hem na zijn uittreding of uit-sluiting dan wel na de ontbinding van de vennootschap t kan worden toegekend.

' Overlijden van een vennoot

; In geval van overlijden van een vennoot wordt de ven-nootschap niet ontbonden.

De erfgenamen kunnen de vereffening niet vorderen maar hebben recht op de waarde van het:

.scheidingsaandeel van hun rechtsvoorganger in de vennootschap, zoals be-paald in het huishoudelijk

" reglement.

Indien de erfgenaam echter al vennoot was voor het overlijden, verkrijgt hij de aandelen van zijn rechts- ;

:voorganger.

De regels van dit artikel zijn van overeenkomstige toepassing in geval van ontbinding van een rechtsper-

'soonvennoot

Bestuur en vertegenwoordiging

Raad van Bestuur

, De vennootschap wordt bestuurd door minimum twee be-stuurders die zullen benoemd worden door de algemene vergadering, waarvan minstens één bestuurder op voor-dracht van de aandeelhouders Categorie A en minstens één bestuurder op voordracht van de aandeelhouders Ca-tegorie B.

De raad van bestuur zal steeds beslissen op basis van navolgende aanwezigheids- en stemvereistem

1) De raad van bestuur kan slechts een beslissing ne-men wanneer tenminste de meerderheid van de bestuur-ders die de Categorie A aandeelhouders vertegenwoordi-gen aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn;

2) Een beslissing is slechts goedgekeurd met een gewo-ne meerderheid van de geldig uitgebrachte

stemmen, op voorwaarde dat minstens I bestuurder van de Categorie A vertegenwoordigers met de beslissing

heeft ingestemd.

De voorzitter of in voorkomend geval zijn gevolmach-tigde beschikt over een doorslaggevende stem.

Vrijwillig ontslag

Ieder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad.

Een bestuurder is echter verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat er redelijkerwijze in

zijn vervanging kan worden voorzien.

Ongevraagd ontslag

Bestuurders kunnen bij gewone meerderheid van stemmen door de algemene of een buitengewone

glgemene vergadering worden ontslagen.

Voorzitter

De raad van bestuur indien er een is, benoemt bij gewone meerderheid van stemmen een van zijn leden tot

moorzitter.

Bij ontstentenis van een voorzitter of bij diens afwezigheid worden de vergaderingen van de raad voor-

gezeten door de oudste in leeftijd van de bestuurders.-

...... - -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

yoor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse: Naam en handtekening

yoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Vergadering van de Raad van Bestuur

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist, na oproeping

door de voorzitter of, bij diens belet, door twee be-stuurders.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in enig andere plaats in België, aan-

gewezen in de oproepingsbrief.

Oproeping en agenda

" De oproeping tot de vergadering van de raad van bestuur wordt, behoudens in geval van dringende noodzakelijkheid, ten minste vijf voile dagen voor de ver-gadering verzonden, De oproepingsbrief bevat de agen-da

" Over de punten die daarin niet vermeld zijn, kan slechts dan rechtsgeldig worden beraadslaagd en beslo-ten, wanneer aile bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen.

Deze instemming wordt geacht te zijn gegeven, wan-neer blijkens de notulen geen bezwaar is gemaakt. Besluitvorming Vertegenwoordiging van afwezige leden

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergade-ring.

De bestuurder die belet is kan volmacht geven aan een van de collega's van de raad, maar slechts voor één vergadering. Nochtans kan een bestuurder slechts één medelid van de raad vertegenwoordigen.

De besluiten van de raad van bestuur genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stem-men heeft de bestuurder die de vergadering voorzit, beslissende stem.

Indien een of meer aanwezige bestuurders zich onthou-den worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de overige aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Schriftelijke besluitvorming

Met een besluit van de raad van bestuur staat gelijk een gedagtekend stuk dat door alle bestuurders is ondertekend en waarvan in de notulen aantekening is ge-daan,

Notulen

Van de besluiten van de raad van bestuur worden notu-len gehouden die worden aangetekend op fosse bladen die voorzien zijn van een voignummer en bij de afslui-ting van het boekjaar worden opgenomen in een gebonden register.

Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de bevoegde organen van vertegenwoordiging ongeacht of deze aan de besluitvorming hebben deelgenomen.

Gelijke behandeling

Bij elk besluit van de raad van bestuur moeten de ven-noten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, ge-lijk behandeld worden.

Bezoldiging

Bij iedere benoeming van bestuurders beraadslaagt de algemene vergadering over de vraag of de bestuurders voor de vervulling van hun ambt bezoldigd worden en stelt zij in bevestigend geval de wijze en de " omvang van die bezoldiging vast.

Is bij de benoeming geen bezoldiging toegekend, dan kan zulks slechts gedaan worden bij een nieuw besluit van de gewone of bijzondere algemene vergadering.

De bezoldiging kan bestaan in een vast of variabel be-drag ten leste van de bedrijfskosten van het boekjaar. Bestuursbevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd tot alle handelingen van beheer en beschikking te besluiten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de al-gemene vergadering bevoegd is,

Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit col-legiaal bestuur, met name overleg, leiding en toe-zicht, kunnen de bestuurders de bevoegdheden onder el-kaar verdelen.

Uitoefening van de externe vertegenwoordigingsmacht

De vennootschap kan vertegenwoordigd worden door één gedelegeerd bestuurder binnen de perken van " het dage-lijks bestuur, zoals dit gedefinieerd wordt in de sta-tuten.

Buiten het dagelijks bestuur wordt de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigd door twee bestuur-ders waarvan minstens één benoemd werd op voordracht van de aandeelhouders van categorie A of door de voor-zitter van de Raad van Bestuur alleen optredend,

Dagelijks Bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur alsook de vertegenwoordiging wat dit bestuur aangaat, overdragen aan één of meerdere gedelegeerd bestuurders

Voor de toepassing van de statuten warden tot daden van "dagelijks bestuur gerekend: aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vennootschap te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijld besluit te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Worden onder meer aanzien als daden van dagelijks be-stuur:

- alla postverrichtingen, zoals het openen van een postchequerekening, de ontvangst van een aangetekende zending met of zonder ontvangstbewijs, de ontvangst of de uitgifte van postmandaten en in het algemeen al hetgeen betrekking heeft op de tussenkomst van de postdiensten;

- aile betrekkingen met openbare besturen en admini-straties, zodat de gedelegeerd bestuurder alleen mag optreden in verband met deze diensten, zonder enige machtoverdracht te moeten bewijzen;

- het ondertekenen van alle verbintenissen voor bedra-gen tot 5.000 EUR (excl. BTW) of kleiner - aile bedragen of waarden betalen of overdragen tegen kwijtschrift of andere ontvangstbewijzen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

- aile transacties met financiële instellingen zoals cheques, overschrijvingen, mandaten en wisselbrieven ondertekenen voor bedragen tot 5.000 EUR

A. Controle

De algemene vergadering van de vennootschap kan een of meer commissarissen of controlerende

vennoten benoemen overeenkomstig de bepalingen van de wet ter controle op de financiële toestand, de

jaarrekening en de regelmatigheid, ten aanzien van de wet en de statu-ten en van de verrichtingen die in deze

jaarrekening moeten worden vastgesteld.

B.Algemene vergadering

Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergade-ring

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar, de

algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar, de derde vrijdag van de

maand juni om zeventien uur, door of namens de voorzitter van de raad van bestuur worden bijeengeroepen.

Ten allen tijde kan een bijzondere algemene verga-dering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en

bij gewone meerderheid van stemmen te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid

behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om de unanimiteit

van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te be-

sluiten.

De bijeenroeping van een buitengewone algemene vergadering die als agendapunt een beslissing bevat die

krachtens deze statuten de unanimiteit van de aan-wezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, kan slechts

geschieden door alle leden van de raad van be-stuur optredend als college. Opdat dergelijke vergade-ring

geldig zou kunnen beraadslagen, moet de raad van bestuur formeel het bewijs voorleggen dat aile aan-

deelhouders kennis hebben genomen van de oproeping.

Plaats van de vergadering

De gewone algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats

in België aangewezen in de oproeping.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergade-ringen worden gehouden in de plaats aangewezen in

de oproeping.

Verplichte bijeenroeping

De raad van bestuur is verplicht een bijzondere of buitengewone vergadering bijeen te roepen wanneer de -

helft van het aantal vennoten die beschikken over de helft der stemmen het vragen.

Hun verzoek wordt bij aangetekend schrijven aan de zetel van de vennootschap gestuurd; het moet de :

agen-dapunten opgeven waarover de algemene vergadering dient te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping tot de dientengevolge te houden alge-mene vergadering moet worden gedaan binnen drie

weken na het gedane verzoek.

In de oproeping kunnen aan de agendapunten, opge-geven door de vennoten, andere onderwerpen door de

raad van bestuur worden toegevoegd.

Oproeping tot de algemene vergadering  Termijnen

De oproepingen tot een algemene vergadering worden gedaan door middel van een aangetekende brief ten

min-ste vijftien dagen voor de vergadering.

Oproeping tot vergadering  inhoud

De oproeping tot de algemene vergadering vermeldt:

rde naam, de rechtsvorm en de zetel van de vennootschap alsmede het nummer waaronder zij in het

handelsregister is ingeschreven;

2°de datum en het uur van de vergadering;

3°de nauwkeurige aanwijzing van de plaats van de vergadering;

ede agenda met opgaaf, in voorkomend geval, van de bijzondere verslagen van de raad van bestuur en

van de commissaris(sen) of een re-visor die door de wet zijn voorgeschreven;

5cde formaliteiten die, in overeenstemming met het volgend artikel van deze statuten, ver-vuld moeten

worden om aan de vergadering deel te nemen;

ede identiteit van de personen van wie de op-roeping uitgaat en de hoedanigheid waarin zij handelen;

Formaliteiten om tot de vergadering toegelaten worden

Om tot de vergadering te worden toegelaten, indien dit vereist wordt in de oproeping, moeten de vennoten

of hun gemachtigden uiterlijk vijf werkdagen voor de ver-gadering kennis geven van hun voornemen deel te

nemen aan de vergadering bij gewone brief te richten aan de vennootschap.

Daartoe wordt aan de oproepingsbrief een strook ge-hecht waarmee de vennoot kennis kan geven, alsmede

een formulier om volmacht te geven.

Bestuurders, die vennoten zijn, zijn vrijgesteld van deze formaliteiten.

Presentielijst

De vennoten of hun vertegenwoordigers ondertekenen de presentielijst.

Niemand kan aan de beraadslaging of stemming deel-nemen, indien hij deze lijst niet van tevoren heeft

ondertekend.,

Vertegenwoordiging van vennoten

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoor-digd worden door een gevolmachtigde die zelf vennoot

';dient te zijnL

Om geldig te zijn moet de volmacht bij geschrift gegeven zijn voor de gehele duur van de vergadering,

... _ .... ..... _ ........ ....... _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbled Luik B - Vervolg

Maakt de volmacht geen melding van enige verplich-ting van de gevolmachtigde om zijn stem in een bepaalde zin uit te brengen, dan kan de niet-naleving van de instructies die hem dienaangaande door zijn lastgever zijn gegeven, niet aan de vennootschap worden tegenge-worpen.

Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door een eenhoofdig orgaan van vertegenwoordiging of door een persoon aan wie volmacht is gegeven volgens de voor-schriften van dit artikel.

Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij deze wijze van zaakwaarneming zijn niet geoorloofd,

Verplichte vertegenwoordiging van eigenaars van aande-len in onverdeeldheid

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toe-behoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat een enkele persoon schrifte-lijk is aangewezen als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worcien, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer een of meer aandelen tot het gemeenschap-pelijk vermogen van echtgenoten behoren en er

" tussen de echtgenoten geen overeenstemming bereikt wordt, dan zal de persoon, vermeld in het

aandelenregister rechtsgeldig kunnen deelnemen aan de vergadering, on-verminderd de mogelijkheid van

; aanwijzing door de be-voegde rechter,

Deelnemen van de bestuurders en de comrnissaris(sen) aan de algemene vergadering

De bestuurders en de commissarissen nemen aan de algemene vergadering deel.

Indien geen commissarissen benoemd zijn mogen le-dere vennoot, of, in voorkomend geval, de controleren-

de vennoten, vertegenwoordigd of bijgestaan worden door een accountant.

Voorzitterschap  Bureau

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens

afwezigheid, door het oudste lid in leeftijd van die raad.

De voorzitter wijst een secretaris aan, die geen vennoot hoeft te zijn, evenals twee vennoten die als

sternop nemers optreden.

De in dit artikel genoemde personen maken het bu-reau uit.

Vaststelling van de geldigheid van de samenstelling van de vergadering- stemrecht

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadsla-gen indien er tenminste één aandeelhouder van de ;

' Cate-gorie A aanwezig of geldig vertegenwoordigd is.

Elk aandeel geeft recht op één stem. De totaliteit van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige of geldig

vertegenwoordigde aandeelhouders van de Categorie B wordt evenwel beperkt tot 20% van het totaal aantal

uitgebrachte stemmen,

; De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid, tenzij de wet of de statuten een bijzondere , meerder-heid voorschrijven.

, Beslissingen kunnen slechts genomen worden mits in-stemming van de aanwezige of geldig vertegenwoordigde aandeelhouders Categorie A.

Notulen

Van elke algemene vergadering worden tijdens de verga-dering notulen opgemaakt, De notulen bevatten een be-knopt verslag van het verloop der vergadering. Zij vermelden inzonderheid de identiteit van de personen die het bureau vormen en van de andere aanwezige per-sonen; de uitslag van de stemming over de punten van de agenda met, voor elk besluit afzonderlijk, het aan-tal rechtsgeldig uitgebrachte stemmen voor een tegen, evenals, in voorkomend geval, het aantal ongeldige stemmen en blanco stemmen. De notulen worden door de secretaris onder leiding van de voorzitter opgetekend om in een daartoe bestemd register opgenomen te worden; zij worden aan het eind van de vergadering onder-tekend door de leden van het bureau en door de vennoten die het vragen. Van elke algemene vergadering die ten overstaan van een notaris wordt gehouden, door deze een authentiek proces-verbaal opgemaakt.

Afschriften en uittreksels

Afschriften en uittreksels van de notulen van de gewo-ne en van de bijzondere algemene vergadering worden ondertekend door de personen die als orgaan de ven-nootschap kunnen verbinden, ongeacht of zij aan de vergadering hebben deelgenomen. Elke vennoot kan op de zetel van de vennootschap kennis nemen van de notulen of zich op zijn kosten een afschrift daarvan doen af-geven.

C.Rekening en rekenschap  Bepaling en bestemming van de winst Openbaarmaking van de jaarstukken Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op een-endertig december van elk jaar,

Boekhouding

De vennootschap voert een boekhouding volgens de vige-rende wetgeving op jaarrekening,

Inventaris

De raad van bestuur maakt elk jaar na de afsluiting van het boekjaar een inventaris op met toepassing van de waarderingsregels. Zolang de vennootschap niet in vereffening is gesteld of anderszins genoopt is haar :bedrijf stop te zetten, wordt bij die vaststelling er-van uitgegaan dat zij haar bedrijf zal voortzetten.

Jaarrekening

Nadat de rekeningen in overeenstemming zijn gebracht met de gegevens van de inventaris maken de; bestuurders de jaarrekening op. Deze jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de 'toelichting en wordt opgemaakt volgens de wettelijke voorschriften.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening



t yoor- Luik B - verve;

.behouden Informatie te verstrekken aan de vennoten voor de jaarvergadering

aan het Voor de gewone algemene vergadering, die binnen zes maanden na de afsluiting van het boekjaar moet

Belgisch bijeen-komen, wordt aan de vennoten met de oproeping een exemplaar gezonden:

Staatsblad 1°van de jaarrekening;

2°van het jaarverslag en van het controleverslag van de commissarissen indien er zijn.

Wettelijke reserves

Jaarlijks wordt van de nettowinst, dat is de te be-stemmen winst van het boekjaar, in voorkomend geval

verminderd niet het overgedragen verlies van de vorige boekjaren, een bedrag van ten minste een twintigste

" afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het in artikel 5 van deze statuten bepaalde minimumkapitaal heeft bereikt. Resultatentoewijzing

, Wat de resultatentoewijzing betreft: de algemene ver-gadering bepaalt bij gewone meerderheid van:

stemmen de bestemming van het positieve resultaat zoals het blijkt uit de voorgelegde jaarrekening en dit na' even-tuele toewijzing van vijf procent aan de wettelijke reserve totdat een tiende van het maatschappelijk kapitaal is bereikt. Het eventuele negatieve resultaat wordt overgedragen naar het volgende boekjaar. Verlie-zen kunnen worden ten leste genomen door individuele vennoten indien zij hiertoe onherroepelijk en onvoorwaardelijk instemmen.

G. Ontbinding en vereffening

Rechtspersoonlijkheid na ontbinding

Na haar ontbinding, door besluit van de buitenge-wone algemene vergadering of door de rechter, dan wel: van rechtswege, blijft de vennootschap als rechtsper-soon voortbestaan voor haar vereffening.

Benoeming van de vereffenaars

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de be-stuurders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars, zowel ten aanzien van de vennoten ais van derden. De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen en ontslaan. Zij beslist of de Vereffenaars, indien er meer zijn, alleen, gezamenlijk, dan wel als college de vennootschap vertegen-woordigen.

Bevoegdheden van de vereffenaars

De vereffenaars zijn bevoegd tot aile verrichtin-gen vermeld in de artikelen 183 en volgende van het. Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene verga-dering, bij gewone meerderheid van stemmen, ; anders

Openbaarmakingen

De ontbinding van de vennootschap wordt openbaar gemaakt, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschap-pen.

Jaarrekening en jaarverslag

Elk jaar maken de vereffenaars een inventaris op als-mede de jaarrekening volgens de regels die op de ; ven-nootschap van toepassing waren voor haar ontbinding. Bovendien leggen zij aan de algemene vergadering " de uitkomsten van de vereffening voor met vermelding van de redenen waarom de vereffening niet kon worden vol-tooid. De jaarrekening wordt openbaar gemaakt volgens de regels die dienaangaande op de vennootschap van toepassing waren voor haar ontbinding.

Verantwoordelijkheid van de vereffenaars

De vereffenaars zijn zowel jegens derden als jegens de vennoten verantwoordelijk voor de vervulling van hun taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun beheer.

Afsluiting van de vereffening

Na afloop van de vereffening brengen de vereffenaars aan de algemene vergadering verslag uit over het gebruik van de waarden der vennootschap en leggen haar de rekeningen met de stukken tot staving voor. De vergadering stelt commissarissen aan, die geen revisoren hoeven te zijn, om die stukken te onderzoeken en belegt een nieuwe vergadering, na verslag over de wijze waarop de vereffenaars hun taak hebben vervuld.

D.Algemene bepalingen

Keuze van de woonplaats

De bestuurders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisge-vingen kunnen warden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

Kennisgeving aan de vennoten

Alle kennisgevingen aan vennoten terzake van de ven-nootschap geschieden langs de post aan de woonplaats van de vennoten die vermeld Is in de oprichtingsakte of in het register van de vennoten. In geval van ver-andering van zijn woonplaats moet de vennoot zijn nieuwe woonplaats meedelen aan de vennootschap. Zolang zulke mededeling niet gedaan is, wordt de vennoot ge-acht woonplaats gekozen te hebben in zijn oorspronke-lijke woonplaats. Deze clausule is van overeenkomstige toepassing in geval van verplaatsing van de zetel van een rechtspersoonven noot.

Verval van vorderingen

" Alle rechten en vorderingen terzake van de vennoot-schap tegen de vennootschap, van uitgetreden of uitgesloten vennoten, van rechtsopvolgers van overleden vennoten vervallen door verloop van vijf jaar te reke-nen van de dag waarop hun lidmaatschap of dat van hun rechtsvoorganger geëindigd is.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge







Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Óngeldige statutaire clausules

De clausules van deze statuten waardoor afbreuk mocht gedaan zijn aan wetten die de openbare orde be-

treffen worden voor niet geschreven gehouden en kunnen geen aanleiding geven tot nietigverklaring van de

ven-nootschap.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN.

1. Jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op de derde vrijdag van de maand juni tweeduizend zestien om

17.00 uur op maatschappelijke zetel.

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de da-tum van de oprichting en eindigt op eenendertig

decem-ber tweeduizend vijftien.

2. Buitengewone algemene vergadering

De vennoten bijeengekomen in buitengewone algemene vergadering hebben bovendien volgende besluiten.

genomen:

Worden benoemd tot bestuurders:

1,0p voordracht van de aandeelhouders van categorie A; De heer ROMMELAERE, Piet Antoon André

Maria, geboren te Nieuwpoort op achtentwintig april negentienhonderd negenenvijftig (nationaal nummer

' 59.04.28-275.55), wonende te 8670 Koksijde (Oostduinkerke), Galjoenweg 25,

2.0p voordracht van de aandeelhouders van categorie B: De Heer DEMUYNCK, Lieven Karel, geboren te

Oostende op tien juni negentienhonderd eenenzeventig, (nationaal nummer 71.06.10.465.89), wo-nende te

8470 Gistel (Moere), Provincieweg 161;

die allen verklaren te aanvaarden en bevestigen dat zij niet getroffen zijn door een besluit die zich daartegen

verzet.

De opdracht van bestuurder is vastgesteld voor onbepaalde duur

De opdracht van bestuurder wordt kosteloos uitgeoefend.

De algemene vergadering beslist, na nazicht van het financieel plan, om geen commissaris aan te stellen.

3. Vergadering van de Raad van Bestuur

- Worden met eenparigheid benoemd tot gedelegeerde-bestuurders voor onbepaalde duur: "

1,De heer ROMMELAERE, Piet Antoon André Maria, gebo-ren te Nieuwpoort op achtentwintig april negentienhonderd negenenvijftig (nationaal nummer 59.04.28-275.55), wonende te 8670 Koksijde (Oost-duinkerke), Galjoenweg 25.

2.De Heer DEMUYNCK, Lieven Karel, geboren te Oost-ende op tien juni negentienhonderd eenenzeventig, (nationaal nummer. 71.06.10.465.89), wonende te 8470 Gistel (Moere), Provincieweg 161; die beiden aanvaarden.

Aanstelling vaste vertegenwoordiger

De vergadering beslist om de heer Rommelaere Piet, voornoemd, aan te stellen als vaste : vertegenwoordiger van de CVBA "MAREUS" belast met de uitvoering van de opdracht als bestuurder in naam ° en voor rekening van CVBA "MAREUS", indien de CVBA MARE US" als bestuurder wordt benoemd in de nieuw ° op te richten naamloze ven-nootschap "MARELEC CONSTRUCT" met zetel te 8620 Nieuw-poort, Redanweg 15;

5. Volmacht wordt verleend aan:

' BVBA Accountantskantoor Gilbert Verslype, met kantoor te Heirweg 56 te 8430 Middelkerke met

; mogelijkheid tot indeplaatsstelling, wordt aangesteld om aile for-maliteiten te vervullen en aile documenten te

onderte-kenen die nodig zijn om de vennootschap in te schrij-ven in het ondememingsloket en de B.M.

administra-lie en de sociale aangelegenheden.

Voor uittreksel.

Hiermede neergelegd:

- een expeditie van de oprichtingsakte,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de taatete blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MAREUS

Adresse
REDANWEG 15 8620 NIEUWPOORT

Code postal : 8620
Localité : NIEUWPOORT
Commune : NIEUWPOORT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande