MARIPAT

Société en commandite simple


Dénomination : MARIPAT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 837.761.383

Publication

20/07/2011
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I Iq CII VA VII ~ I ICI I I I IIII

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

be a

BF

st~

Motl 2.1

MOiVITE ~~

DIR

-CTr~LG~

NEERGELEGD

Gdiî

6ELGIS

~C.~c

-5. 07. z011

KOOPHAN DEL TRIJK

RECH

Ondernemingsnr : a ~~ ?, ~ , 3 e3 Benaming

(voluit) : MARIPAT Rechtsvorm : COMM.V

Zetel : GULDEN-SPORENSTRAAT, 12, 8800 ROESELARE

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING.

UITTREKSEL UIT EEN ONDERHANDSE OPRICHTINGSAKTE VERLEDEN OP 1 JULI 2011. Geregistreerd negentien bladzijden geen verwijzingen op 01 JULI 2011 te Roeselare, boek 6/129, blad 8, vak 8. Ontvangen vijfentwintig EURO (25,00 EUR). De E.a. Inspecteur L. BATAILLIE, getekend De Eerstaanw.; Verifcateur, J. DEPREZ;

RECHTSVORM

De vennootschap is een gewone commanditaire vennootschap.

NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP

MARIPAT

ZETEL VAN DE VENNOOTSCHAP

Gulden-Sporenstraat, 12 te 8800 Roeselare.

DUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd.

BEDRAG VAN HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL (VOLSTORT).

Duizend Euro (ê 1.000,00), vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die elk één honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

BEHERENDE VENNOOT

Mevrouw Marina VANTHOURNOUT, woonachtig te 8800 Roeselare, Gulden-Sporenstraat, 12, is hoofdelijk aansprakelijk en beherend vennoot.

BESTUUR

De vennootschap zal bestuurd warden door de zaakvoerder, Mevrouw Marina VANTHOURNOUT, die de maatschappelijke handtekening heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

BOEKJAAR

Het boekjaar gaat in op 01 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar gaat in op 1 juli 2011 en zal afgesloten worden op 31 december 2012.

JAARVERGADERING

De jaarvergadering van de vennoten zal gehouden worden op de laatste zaterdag van de maand mei om 19 uur op de maatschappelijke zetel.

RESULTAATBESTEMMING

Het batig saldo dat de boekhoudkundige bescheiden of de balans- en resultatenrekening aanwijst, nadat alle lasten en algemene kosten, de nodige voorzieningen en waardeverminderingen of afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Over de winstverdeling, de reservevorming en de dividenduitkering zal worden beslist door de algemene vergadering.

Indien overgegaan wordt tot winstverdeling zal deze onder de vennoten worden verdeeld naar evenredigheid van het aantal aandelen dat ieder bezit.

De vergadering van de vennoten kan eveneens een tantième toekennen aan de beherende vennoten.

De vennoten mogen evenwel bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige boekjaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Evenwel mag geen uitkering geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de balans of jaarrekening is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan, het totaal bedrag van de activa zoals dit blijkt ui de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Het positief resultaat, zoals dit blijkt uit de balans of jaarrekening zal evenwel eerst als volgt worden besteed

1.Vijf procent als vorm van bijzondere reserve. Deze bestemming is niet langer meer nodig wanneer die bijzondere reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt;

2.Het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens de aanschaffing van de nodige middelen voor een optimale beoefening van het statutair doel en om de vennootschap in te dekken tegen alle onvoorziene risico's;

3.Het stelselmatig aanleggen van een voorziening via een intern gefinancierde onderhandse pensioenbelofte naar analogie met de boekhoudreglementering en met de adviezen van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen (Advies 107/9) onder meer rekening houdende met het sterfterisico en de rente;

4.Het uitkeren van een redelijk interestdividend op het ingebrachte kapitaal;

5.Over het resterende saldo wordt elk jaar beslist door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de commanditaire vennoten wordt vereist.

De eventuele verliezen zullen gedragen worden door de vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit. Zij kunnen door derden worden verplicht de hen uitgekeerde rente en dividenden terug te betalen, indien zij niet genomen zijn uit de werkelijke winst van de vennootschap. Is er in dat geval bedrog, kwade trouw of grove nalatigheid van de zaakvoerder, dan kan de vennoot hem vervolgen tot betaling van wat hij heeft moeten teruggeven.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

\fore-

behouden -

zen he

Be,E!ach i VERDELING VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVENDE SALDO

Sz.ztsb!zd I

Ingeval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaar(s) die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is/zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is of zijn, van rechtswege vereffenaar(s).

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 182, 183 en 184 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid over beslist.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde Rechtbank van Koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

BESTUUR. BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER.

Met éénparigheid van stemmen hebben de oprichters beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire zaakvoerder, dit voor onbepaalde duur en met volledige externe vertegenwoordigingsbevoegdheid : Mevrouw VANTHOURNOUT Marina Maria, voornoemd, die hier tussenkomt en dit mandaat aanvaardt en verklaart niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Voormeld mandaat wordt onbezoldigd uitgeoefend, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

VOOR UITTREKSEL :

De Zaakvoerder,

Marina VANTHOURNOUT

Tegelijkertijd hierbij neergelegd : geregistreerde onderhandse oprichtingsakte d.d. 01.07.2011.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste b!z. van Luid B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de lnstrantertaa^da notaris, °:Eizij van de perso(o)n(e.^.) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van darden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MARIPAT

Adresse
GULDEN-SPORENSTRAAT 12 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande