MAROKKAANSE VERENIGING VOOR SAHARAANSE SOLIDARITEIT IN EUROPA, AFGEKORT: MVSSE

Association sans but lucratif


Dénomination : MAROKKAANSE VERENIGING VOOR SAHARAANSE SOLIDARITEIT IN EUROPA, AFGEKORT: MVSSE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.791.660

Publication

24/05/2012
ÿþMOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

fljEERGE' E.GD

11. 05. 2012

[~I~

RE.ciin'~'r? ~ijttiNyCJ~L

I.

fS ~

.. 9

iI 11111 IIII Ui 1 I

*12094602*

h

Benaming

(voluit) : Marokkaanse Vereniging voor Saharaanse Solidariteit in

Europa vzw

Rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk

Zetel 1412-r° t1eniESi uSK

Ondernemingsnr 0461.791.660

Voorwerp akte : Statuut

Bij agemene vergadering van 0610512012 werd beslist in het kader van de nieuwe vzw-wet de statuten van de vereniging te vervangen door:

Titel 1: Benaming zetel

Artikel 1:

De naam van de vereniging luidt: De Marokkaanse Vereniging voor Saharaanse Solidariteit In Europa vzw, afgekort MVSSE vzw.

Alle stukken uitgaande van de vzw moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting vzw.

Artikel 2:

De zetel is gevestigd Hugo Verriestwijk 56-871 O Wielsbeke

(Arrondissement Kortrijk).

Hij kan worden overgebracht naar elke andere plaats van het vlaams taalgebied of de Brusselse agglomeratie bij beslissing door de Algemene Vergadering.

Iedere verandering van de zetel moet binnen de maand worden bekend gemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatblad_

Titel 2: Doel  Duur

Artikel 3:

De vereniging heeft tot doel: haar bescheiden bijdrage te brengen om de sociale vrede in onze pluricurele samenleving te wortelen en te verstrekken, door de relatie tussen de Marokkaanse bevolkingsgroep van Saharaanse afkomst en al de andere groepen die tot onze samenleving behoren, te verbeteren en te steunen. Zij mag ook alle werkzaamheden ondernemen die tot de bevordering van dit doel dienen, zoals:

(Culturele events organiseren

[tinformatie-avonden te organiseren

Op de laatste blz van Lurk B vermelden Recta Naam en hoedar gnerd van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2,0

LIAile andere socio-culturele, sport-en opleidingsactiviteiten te organiseren

DDe emancipatie van de Marokkaanse Saharaanse vrouw in onze samenleving te steunen

ODe activiteiten voor de jeugd van onze Marokkaanse Saharaanse gemeenschap te steunen

Q'Strijden tegen het gemeenschappelijk falen

DDe actie en de strijd tegen racisme, xenofobie en antisemitisme te steunen

Q'Vorming en opleiding van volwassenen, om te strijden tegen analfabetisme en het niet weten van hun rechten en hun plichten

De vereniging beoogt de bevordering,de emancipatie en de integratie van de Marokkaanse bevolking van de Saharaanse afkomst in deze samenleving. Hiertoe zij werkt voor hetgeen volgt:

ODe geest van de solidariteit en van wederzijdse steun te bevorderen tussen de onderdanen uit de Marokkaanse Sahara die in europa wonen.

DDe verhoudingen en de banden te versterken tussen de componenten van de Marokkaanse Saharaanse gemeenschap hier in Europa.

DDe banden te versterken tussen de jongeren met hun wortel in de Sahara(Zuiden van Marokko), door het organiseren van tochten en vakantiekoloniën in de streek.

DRegionale ontwikkelingsprojecten te stimuleren, met behulp van derden.

DDe traditie, de folklore, de cultuur, de muziek en de noden van de streek van de Marokkaanse Sahara te bevorderen en te verspreiden bij de Europese entiteiten.

Q'Culturele wisselingen uit te voeren door het organiseren van sportactiviteiten ,van colloquia van lezingen, van voorstellingen van documentaire en andere films,van bijeenkomsten en van alle meetings.

DDe streek van de Sahara op een toeristisch plan bekend maken.

DDe actie te steunen en menselijke financiële middelen te zoeken om tegen de desertificatie te strijden om water prospecteren en naar boven te brengen voor de plaatselijke bevolking.

Q'Andere middelen te zoeken om de toestand van een nog embryonale landbouw te verbeteren.

Q'Het leven van de mensen in de oases en de dorpen van de Sahara te bevorderen en te verbeteren.

DDe plaatselijke en de internationale openbare opinie bewust te maken van de werkelijkheid en van de eigenheid van de Marokkaanse Sahara.

Oliet lot van de Sahara te verdedigen bij al de betrokkene instellingen.

OVechten voor het erkennen van onze standpunten  het Marokkaanse karakter van de Sahara te verdedigen  door al de nationale en de internationale betrokkene instanties, daar wij de autochtonen zijn, wiens families in de Sahara leven.

L]De behoeftige bevolking van de Marokkaanse Sahara in Europa en in de streek te steunen en te helpen.

DDe middelen te scheppen om onze behoeftige broeders te helpen en te beschermen (juridische,medische hulp,etc.).

QVerenigingen of organisaties in Europa of in de Sahara op te richten,die hetzelfde belang hebben, die dezelfde doelstelling nastreven of die soortgelijke of aanvullende activiteiten uitvoeren.

Artikel 4:

De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen die zich met betrekking tot het doel van de vereniging verdienstelijk hebben gemaakt als erelid tot de vereniging toelaten. Ereleden zijn toegelaten op de vergadering maar hebben geen stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.0

Artikel 5:

Elk lid kan te allen tijde vrijwillig uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Artikel 6:

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gedane inbrengen vorderen en hebben geen enkel recht zich te doen gelden op sociteitsvermogen.

Artikel 7:

Uitsluiting van een stichtend of aanhangend lid kan enkel uitgesproken worden door de Algemene Vergadering, bij meerderheid van tweederde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

In diezelfde omstandigheden beslist de Algemene Vergadering ook over vraag tot toelating van de effectieve leden. Er wordt nagegaan of de toetredene al dan niet een strafblad heft, wat zijn motivatie is om in de vereniging toe te treden en wat zijn bijdrage zal zijn in de vereniging.

Titel 3: Raad van Bestuur

Artikel 8:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie of ten hoogste vijf leden die lid zijn van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Oefenen deze personen echter binnen de vereniging, buiten hun mandaat, een speciale andere taak uit, dan worden deze vergoed zoals andere personen al naargelang hun bewezen daden.

Artikel 9:

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur en zijn herkiesbaar tijdens de statutaire Algemene Vergadering.

Artikel 10:

In geval van vacature tijdens een mandaat wordt een voorlopig bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Zo, door vrijwillig ontslag of verstrijken van termijn, het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Een lid van de Raad van Bestuur kan slechts afgezet worden niet een tweederde meerderheid van de stemmen van alle effectieve leden.

Artikel 11:

DDe bestuurders zullen niet persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de verbintenissen van de vereniging, Zij zijn alleen verantwoordelijk voor hun bestuur binnen de vereniging.

DDe Raad van Bestuur bindt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd in alle aangelegenheden, behalve in deze die door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

DDe Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere van zijn leden.

llBij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekeningen van de voorzitter en een ander bestuurslid.

iM M00 2.6

we ,

i

Titel 4: Algemene Vergadering

Artikel 12:

De AlgemeneVergadering is samengesteld uit alle werkende leden, ten minste vier, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste der aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering,

Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 13:

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor: het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, omzetting vzw in vennootschap net sociaal oogmerk, alle gevallen waarin de statuten dit vereisen, benoeming en afzetting van de commissarissen en bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt volgekend, kwijting aan bestuurders en commissarissen.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 14:

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer de 1/5 van de leden erom vraagt, een bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen.

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter, of twee bestuurders of de helft van de werekende leden.

Alle werkende leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of aangetekende brief, ten minste acht dagen voor de vergadering.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden

behandeld wanneer hierom wordt verzocht door de minimum 4 leden.

Artikel 15:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter (en de secretaris) en opgenomen worden in een bijzonder register.

Uittreksels daarvan worden ondertekend door de voorzitter (en door de secretaris) of door twee bestuurders.

Leden alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

Artikel 16:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

e

" ~~ "

Voorbehouden ' l aan het Belgisch Staatsblad

MOU 2.0

L/11.1% - Vervolg

Titel 5: Bijdragen

Artikel 17:

De toegetreden en aanhangende leden betalen een bijdrage.

Het bedrag van deze bijdrage is vastgelegd door de Raad van Bestuur, dit bedrag bedraagt maximum 150,00 EUR.

Titel 6: Ontbinding en vereffening

Artikel 18:

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daaraan de rechtbank van Kortlijk, één of meerdere vereffenaars. Tij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de verefeningsvoorwaa rden,

Artikel 19:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging.

Raad van bestuurders

Larch Ragragui. voorzitter

El Ghazouani Moulould. ondervoorzitter

Baihi Meriem. secretaris

Bouihrouchane M'bark. financien verantwoordelijke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
MAROKKAANSE VERENIGING VOOR SAHARAANSE SOLID…

Adresse
HUGO VERRIESTWIJK 56 8710 WIELSBEKE

Code postal : 8710
Localité : WIELSBEKE
Commune : WIELSBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande