MEESTER-SCHILDERS EN WONINGINRICHTERS MIDDEN WEST-VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : MEESTER-SCHILDERS EN WONINGINRICHTERS MIDDEN WEST-VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.727.523

Publication

07/03/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

i5. 02. 2013

S3ECH:~~t~~ KOOPHANDEL ORTRIJK

Benaming : Meester-Schilders en Woninginrichters Midden West-Vlaanderen

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Arme Klarenstraat 55 8800 Roeselare

Ondernemingsnr : 0 407 727 523

Voorwerp aide : Publicatie Wijzigingen van de statuten

1119M.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering heeft op haar vergadering van 15 oktober 2011 overeenkomstig haar statuten en art. 8 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 artikel 1 van haar statuten gewijzigd.

De gecoördineerde nieuwe tekst van de statuten luidt als volgt :

Artikel 1 :

De vereniging draagt als benaming : " Meester-Schilders en Woninginrichters Midden West-Vlaanderen

vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2 :

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8800 Roeselare Arme Klarenstraat 55 , gerechtelijk

arrondissement Kortrijk.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel :

a.de zelfstandige personen en bedrijven te verenigen die het beroep van schilder, behanger, vloerbekleder, woninginrichter en de hiermee verwante beroepen op een erkende wijze uitoefenen in de regio Midden West Vlaanderen

b.hun beroepsbelangen te verdedigen en te bevorderen, zowel op economisch, sociaal en juridisch als op moreel en maatschappelijk vlak

c.een geest van verstandhouding, morele steun en beroepsethiek bij de leden bevorderen

d.advies verlenen op bedrijfseconomisch, administratief en socio-economisch vlak

e.het bevorderen van de nascholing en beroepsvolmaking van de leden

filet informeren van de leden over de ontwikkelingen in de beroepssector

g.en, in het algemeen, hetzij afzonderlijk, hetzij gemeenschappelijk, alle initiatieven te ontwikkelen en alle maatregelen te treffen die zij nuttig acht voor de beroepsbelangen van de leden en voor de organisatie in zijn geheel

Zij kan in deze zin ook , doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de, opbrengst hiervan uitsluitend wordt bestemd voor het doel waarvoor zij werd opgericht.

Zij mag roerende en onroerende goederen, nodig voor de verwezenlijking van haar doel, verwerven en bezitten, zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 :

De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht.

TITEL Il  leden

Artikel 5 :

De vereniging telt leden en toegetreden leden. Alleen de leden zijn stemgerechtigd lid van de algemene vergadering.

Tot de vereniging kan als lid toetreden al wie door de Raad van bestuur aanvaard wordt. De Raad van bestuur beslist soeverein over elk verzoek tot opneming. De kandidaat werkend lid dient te voldoen aan volgende toetredingsvoorwaarden :

" beroepsactief zijn als schilder, behanger, vloerbekleder of woninginrichter of leraar of adviseur in voornoemde vakken op een erkende wijze in regio Midden west Vlaanderen

" hun lidmaatschapsbijdrage aan Bouwunie of unizo hebben betaald

De vzw telt tenminste 3 leden.

De toegetreden leden zijn de zelfstandige personen, leraren en adviseurs in decoratietechnieken en bedrijven die het beroep van schilder, behanger, vloerbekleder of woninginrichter op een erkende wijze uitoefenen in de regio Midden West Vlaanderen en de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage aan Bouwunie nationaal betalen

Een lijst waarin alle leden van de vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woonplaats wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Elk jaar wordt de lijst aangevuld met een opgave, naar alfabetische orde opgemaakt, van de wijzigingen die zich met betrekking tot de leden hebben voorgedaan. Alle leden kunnen van die lijst kosteloos inzage nemen.

Artikel 6 :

Een lid kan uit de vereniging treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Elk lid dat ophoudt de voorwaarden te vervullen bepaald in artikel 11 van de statuten wordt geacht ontslag te nemen,

De uitsluiting van een lid kan alleen op voorstel van de Raad van Bestuur en met een meerderheid van tweederden van de uitgebrachte stemmen door de Algemene Vergadering worden uitgesproken, nadat betrokkene de kans werd geboden om gehoord te warden. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Artikel 7

De ontslagnemende of uitgesloten leden evenals hun erfgenamen of rechtverkrijgenden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch het leggen der zegels, noch een inventaris eisen of vorderen. Zij kunnen geen teruggave eisen van de door hen betaalde lidmaatschapsbijdragen.

Artikel 8

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering van Bouwunie nationaal en ook aan Bouwunie nationaal betaald.

TITEL III - Algemene Vergadering

Artikel 9 :

De Algemene Vergadering is de souvereine macht van de vereniging. Zij heeft de bevoegdheid om

1.De statuten van de vereniging te wijzigen

2.0e bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten

3.Kwijting te geven aan de bestuurders en de commissarissen

4.0e leden te aanvaarden

5.De leden uit te sluiten

6.De jaarlijkse begroting, rekeningen en balans goed te keuren

7.De vereniging te ontbinden, de wijze van vereffening en de bestemming van het saldo van het

maatschappelijk bezit te bepalen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10 :

De Algemene Vergadering bestaat uit de voorzitter en minimum 6 leden.

Artikel 11 :

De leden van de Algemene Vergadering worden aangeduid voor een termijn van 5 jaar.

De leden van de Algemene Vergadering die driemaal na elkaar zonder verontschuldiging afwezig zijn worden van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

Artikel 12 :

De leden van de Algemene vergadering zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem, Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid, houder van een schriftelijke volmacht. Ieder lid kan bij stemming over hoogstens twee schriftelijke volmachten beschikken.

Artikel 13

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In afwijking van bovenstaande alinea, moeten de beslissingen inzake wijziging van de statuten, uitsluiting van de leden of ontbinding van de vereniging, genomen worden zoals bepaald in de artikels 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 114

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar tijdens het tweede semester samengeroepen

door de voorzitter.

Tijdens deze vergadering worden de begroting, rekeningen en balans ter goedkeuring voorgelegd.

Telkens wanneer het maatschappelijk belang dit vereist, kan de Raad van Bestuur een Bijzondere Algemene Vergadering samenroepen. Er moet een Bijzondere Algemene Vergadering gehouden worden op schriftelijke aanvraag van minstens één vijfde van de stemgerechtigde leden. De aanvraag moet de agendapunten aanduiden die zij wensen behandeld te zien.

De leden worden tot de gewone of buitengewone vergadering opgeroepen tenminste tien dagen voor de vergadering door middel van een brief die de dagorde vermeldt.

Artikel 15 :

De beslissingen van de Algemene Vergadering zijn bindend voor al de leden. Zij worden opgenomen in een proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter. De processen-verbaal worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar al de belanghebbenden er kennis van kunnen nemen.

TITEL IV -- Raad van Bestuur

Artikel 16 :

§1. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, die bestaat uit de voorzitter en 3 leden benoemd door de Algemene Vergadering.

Artikel 17 :

De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een termijn van 5 jaar. Zij zijn herkiesbaar.

De benoeming van de bestuurders wordt binnen de maand meegedeeld aan het Bestuur van het Belgisch

Staatsblad met het oog op de bekendmaking in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 18 :

De Raad van Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van bestuur of van beschikking, nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, voor zover die niet door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering worden voorbehouden.

" ~r

I. I ~ 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist.Hij wordt samengeroepen door de voorzitter, Er moet een vergadering van de Raad van Bestuur worden gehouden op schriftelijke aanvraag van minstens twee bestuurders, De aanvraag moet de agendapunten aanduiden die zij wensen behandelt te zien,

De oproeping tot de bijeenkomst van de Raad van Bestuur vermeldt de agenda. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om het huishoudelijk reglement te wijzigen.

Artikel 20

De bestuurders zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem. Zij kunnen zicht niet laten vertegenwoordigen.

De Raad van Bestuur is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige leden en de beslissingen worden, voor zover de statuten of het huishoudelijk reglement hierover niet anders beschikken, bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking van de stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 21

De beslissingen van de Raad van Bestuur zijn bindend voor al de leden. Zij worden opgenomen in een proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter. De processen-verbaal worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar al de belanghebbenden er kennis van kunnen nemen.

TiTEL V  Dagelijks Bestuur

Artikel 22

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan de voorzitter - ondervoorzitter - schatbewaarder - de secretaris.

Het dagelijks bestuur kan geldig kwijting of ontlasting geven in naam van de vereniging tegenover het Bestuur der Postrijen, Telegraaf, Telefoon, Postcheckambt, enz.

Het dagelijks bestuur heeft de bevoegdheid om in naam van de vereniging één- of meer post-of bankrekeningen te openen, alle betalingen te doen en te ontvangen en daarvan kwijtschrift te geven of te eisen.

De voorzitter heeft de bevoegdheid om alle bewaargevingen te doen en te ontvangen; alle roerende goederen te verkrijgen, te verwisselen of te vervreemden, alsook in huur te geven of te nemen; alle officiële en private subsidies en tegemoetkomingen te aanvaarden en te ontvangen; alle contracten, verkopingen en ondernemingen aan te nemen en te sluiten.

Deze machten kan hij overdragen aan door hen gemachtigde lasthebbers.

Artikel 23 :

De voorzitter en de secretaris kunnen in naam van de vereniging alle onroerende goederen verkri}gen, verwisselen of vervreemden, alsook in huur geven of nemen; alle leningen aangaan, met of zonder waarborg; de maatschappelijk onroerende goederen met hypotheek bezwaren, alle leningen en voorschotten met beding van dadelijke uitwinning aangaan en toestaan; aile rechten uit verbintenissen of alle zakelijke rechten verzaken alsook alle zakelijke of persoonlijke zekerheidsstellingen; handlichting geven voor of na betaling van alle geprivilegieerde of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, inbeslagnemingen of andere verhinderingen; het nemen van de beslissing tot het instellen van de rechtsvordering, pleiten, zowel als eiser of ais verweerder voor aile rechtsmachten en alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren, dadingen aangaan compromissen sluiten,

TITEL VI  Begroting en rekeningen

Artikel 24 :

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Elk boekjaar worden de rekeningen en de balans afgesloten en wordt de begroting van het volgend jaar opgesteld, Zij worden door de Raad van Bestuur aan de goedkeuring van de Algemene vergadering onderworpen.

TITEL VII  Wijziging aan de statuten  Ontbinding en vereffening  slotbepaling

Artikel 25 :

Elke wijziging aan de statuten en de ontbinding van de vereniging kunnen door de Algemene Vergadering slechts beslist worden wanneer twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wanneer de twee derden van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, zal de Algemene Vergadering voor een nieuwe zitting worden opgeroepen, die dan op geldige wijze kan beslissen onafgezien van het aantal aanwezige

~

Luik B - Vervolg

of vertegenwoordigde (eden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste

vergadering worden gehouden.

Artikel 25 :

Geen enkele wijziging aan de statuten kan doorgevoerd worden, tenzij bij meerderheid van twee derden van

de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De ontbinding van de vereniging kan slechts uitgesproken worden bij meerderheid van vier vijfden van de

aanwezige of vertegenwoordigde leden.

' Artikel 27

In geval van ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden omschrijven. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging overgedragen aan Bouwunie vzw.

Art.28 :

Voor alles wat in deze statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstbejag toepasselijk.

Bij besluit van de algemene vergadering van 15 Oktober 2011 werd kennis genomen van het ontslag als

bestuurder van

Vansteenkiste Bart bestuurder .

Berteloot Hendrik bestuurder

Maertens Wim bestuurder

Vanderheeghe Luc bestuurder

Chielens Erwin bestuurder

Hun ontslag gaat in vanaf 1 Januari 2012

Bij besluit van de algemene vergadering van 15 Oktober 2011 zijn volgende personen tot bestuurder herbenoemd voor een periode van 5 jaar met ingang van 1 Januari 2012

Dejonghe Fernand Voorzitter, schilder, Berkenlaan 19 Eemegem

Martens Yvan Schatbewaarder schilder ,Belgielaan 9 Tielt

Quartier Eddy Secretaris schilder, Roeselaarsestraat 108 Moorslede

Lefevere Mamik Ondervoorzitter, schilder, Spanjestraat 30 Al Roeselare

Bij besluit van de algemene vergadering van 15 Oktober 2011 zijn volgende personen tot bestuurder benoemd voor een periode van 5 jaar met ingang van 1 Januari 2012

Vandamme Frank Bestuurslid schilder ,Esenweg 120 B Diksmuide

Van Der Steene Kristof bestuurslid schilder , Streulestraat 8 Eernegeml

Cobbaert Robert bestuurslid schilder , Bukkersstraat 20 leper)

Quartier Eddy bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" Voqr-behouden aan het Belgisch Staatsblad

\ad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MEESTER-SCHILDERS EN WONINGINRICHTERS MIDDEN…

Adresse
ARME-KLARENSTRAAT 55 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande