MICA RALLYSPORT

Association sans but lucratif


Dénomination : MICA RALLYSPORT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.670.034

Publication

04/02/2013
ÿþ M06 2,2



Mea In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





111111111,1111jIM J1,1,11111 A easy« Ko, i2 jM.c.x013

Griffie



Ondernemingsnr : 5 0 2 6 7 0 0. 3

Benaming J `#

(voluit) : MICA Rallysport

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 8953 Wijtschate, Wambekestraat 2

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit de oprichtingsakte verleden te Wijtschate dd. 12 januari 2013 blijkt dat:

De ondergetekenden:

Callens Mike, bediende, wonende te Wijtschate, Wambekestraat 2,

Goddyn Charlotte, bediende, wonende te Oosnieuwkerke, Roeselarestraat 248,

Desmet Marleen, arbeider/bediende, wonende te Wijtschate, Vierstraat 19,

Allen van Belgische nationaliteit, op heden, 12 januari 2013, zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten de volgende zijn:

TITEL I. BENAMING, MAATSCHAPPELIJKE ZETEI.

Artikel 1,

De vereniging wordt genoemd " MICA Rallysport" VZW.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van verenigingen zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden « vereniging zonder winstoogmerk » of door de afkorting « vzw », en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2.

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 8953 WIJTSCHATE, Wambekestraat 2, gerechtelijk arrondissement leper. Ze kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur, waarbij iedere wijziging van de zetel binnen de maand moet gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad.

TITEL Il. MAATSCHAPPELIJK DOEL

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel:

-Het deelnemen aan rally(sprint) wedstrijden

-Het verwerven van sponsors (o.a, via promotionele acties, website, ,..) en diens vertrouwen winnen

-Het inrichten van feestelijkheden zoals bals, kaartingen, eetfestijnen, persvoorstellingen ten voordele van

het rallyteam

-Het aankopen van onderdelen, banden en gereedschap voor de rallywagen

-Het aankopen van materiaal voor de werken aan de rallywagen tijdens en na de wedstrijden (service

materiaal)

-Het aankopen van auto's met als doel deze om te bouwen tot rallywagen

-Het verhuren van de rallywagen aan derden

-Het ontwerpen van decoratie en kleuren op rallywagens

Ze mag tevens alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar

doe! en mag daartoe aile nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven,

bezitten en vervreemden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL III, VENNOTEN

Artikel 5.

De vereniging bestaat uit actieve leden en toetredende leden. Het aantal toetredende leden is onbeperkt

maar er moeten ten minste drie actieve leden zijn.

Behoudens hetgeen hierna bepaald wordt in deze statuten, genieten de werkende en toegetreden leden

dezelfde rechten,

Artikel 6.

Zijn actief lid:

Zij die bij deze akte verschijnen alsook ieder toetredend lid dat, voorgesteld door minstens twee actieve

leden, als dusdanig wordt toegelaten bij beslissing genomen door de Algemene Vergadering met drie vierden

van de aanwezige stemmen.

Artikel 7,

Iedere persoon die toetredend lid wenst te worden moet dit schriftelijk aanvragen aan de raad van bestuur, waar deze zijn kandidatuur zal onderzoeken.

De toetredende leden zijn alle belangstellende personen die zonder actief lid te zijn, gebruik wensen te maken van de diensten van de vereniging. Deze kunnen hun sympathie of hulp ten dienste stellen van de werking van de vereniging.

De opneming van deze leden hangt af van de beslissing van de raad van bestuur, waartegen geen beroep kan worden aangetekend.

Artikel 8.

De leden verbinden er zich toe de statuten en reglementen van de vereniging of mede de beslissing van de raad van bestuur, getroffen binnen de perken van zijn bevoegdheid, na te leven. De leden hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging,

Artikel 9.

De raad van bestuur bepaalt voor ieder maatschappelijk dienstjaar het bedrag van de jaarlijkse bijdrage voor de leden, zonder dat dit bedrag evenwel de 20¬ mag overschrijden. Van de volledige of gedeeltelijke betaling van de bijdrage kan de raad, na beraad, afzien.

Artikel 10.

De actieve en toetredende leden kunnen zich vrijwillig uit de vereniging terug trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur. Dit ontslag, evenmin als de uitsluiting waarvan spraak in artikel 11, ontslaat het lid niet van de verplichting zijn bijdrage die hij zou verschuldigd zijn, te betalen voor het lopende jaar.

Artikel 11.

Ieder lid die weigerde de jaarlijkse bijdrage te betalen, zal als ontslaggevende worden beschouwd. Door instemming met deze statuten ontzegt ieder lid zich van elke handeling en elk verzuim welke nadelig mochten zijn voor het maatschappelijk doel of die afbreuk zou doen hetzij aan de achting of de eer van de leden of van de vereniging zelf. Elke inbreuk op deze beschikking brengt uitsluiting mee van het in gebreke zijnde lid, na beslissing van de algemene vergadering welke ter zake uitspraak doet bij twee derde van de aanwezige stemgerechtigden, nadat de raad van bestuur een voorafgaand onderzoek heeft ingesteld waarvan de besluiten zouden uitwijzen dat de uitsluiting gerechtvaardigd is.

Artikel 12.

De ontslagnemende of uitgesloten leden, evenmin als de rechthebbenden van het ontslagnemend,

uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

TITEL IV. ORGANEN VAN DE VERENIGING

Artikel 13,

De organen van de vereniging zijn:

1.de algemene vergadering

2.de raad van bestuur

4,

rIiOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

,Seg

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14.

De algemene vergadering is bevoegd om:

1.In voorkomend geval de statuten te wijzigen en tot de ontbinding van de vereniging te beslissen, zich

daarbij schikkend naar de voorschriften van de artikelen 8 en 9 van de wet van 27 juni 1921 onder vereniging

zonder winstoogmerk.

2.De bestuurders te benoemen en te ontslaan

3.Jaarlijks de begrotingen en rekeningen goed te keuren

4.Uitspraak te doen over de uitsluiting van leden

5.AIle andere machten uit te oefenen voortspruitend uit de wet of de statuten.

Artikel 15.

De leden van de vereniging komen ten minste eenmaal per jaar in algemene vergadering bijeen, op de plaats, dag en het uur die vermeld staat op het oproepingsbericht, dat hun door de raad van bestuur wordt toegezonden minstens veertien dagen voor de gestelde datum. De buitengewone algemene vergaderingen worden door de raad van bestuur op eigen initiatief bijeengeroepen.

Artikel 16,

De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle leden, enkel de actieve leden hebben stemrecht. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis, door het oudste op de vergadering aanwezig lid van de raad. De raad van bestuur mag op de algemene vergaderingen personen uitnodigen die vreemd zijn aan de vereniging.

Artikel 17.

De leden worden verwittigd en opgeroepen tot de algemene vergadering per brief of door een rechtstreeks bericht aan de bestemmeling, en dit zonder dat een bewijs hiervan te moeten verstrekken. Een overzicht van te bespreken punten in de agenda wordt bij de oproeping toegevoegd en moet alle voorstellen inhouden die door de raad van bestuur of ten minste één derde van de actieve leden voorgesteld werden. Deze voorstellen moeten uiterlijk twee maanden voor de algemene vergadering bij de secretaris toekomen. De secretaris heeft de verplichting deze voorstellen schriftelijk voor te leggen aan de raad van bestuur zodat deze kan opgenomen worden in de agenda van de algemene vergadering. In uitzonderlijke gevallen waarover de raad van bestuur zal oordelen, kunnen besluiten getroffen worden die niet in de agenda voorkwamen.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de VZW-wet of in onderhavige statuten. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging van de statuten kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 18,

De algemene vergadering beslist geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden, onder voorbehoud van de

bepalingen van de wet van 27 juni 1921 onder vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 19.

De beslissingen van de algemene vergadering warden ingeschreven in het register van de notulen en

worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle

leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden die van een belang doen blijken kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend

door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder,

Iedere wijziging van de statuten moet worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 20.

Een actief lid kan slechts één ander actief lid vervangen op de algemene vergadering, als deze een

schriftelijke volmacht in zijn bezit heeft.

DE RAAD VAN BESTUUR

a

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21.

De raad van bestuur wordt samengesteld uit minimum 3 leden en maximum 4.

Als evenwel maar drie personen actief lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

Deze leden vervullen de taken van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en een schatbewaarder. Deze worden benoemd en zijn herroepbaar door de algemene vergadering en worden gekozen onder de actieve leden. De raad beslist geldig zodra de helft van de leden aanwezig is. Indien er slechts twee bestuurders zijn dienen beide bestuurders aanwezig te zijn om geldig te kunnen beslissen.

Artikel 22.

De duur van het mandaat is vastgesteld op 6 jaar, onbeperkt herkiesbaar. Bij het openvallen van een

mandaat wordt een voorlopige bestuurder benoemd om het mandaat van degene die hij vervangt te beëindigen.

Artikel 23.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend uitgezonderd indien er slechts twee bestuurders zijn.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Deze procedure heeft geen toepassing op gebruikelijke verrichtingen die marktconform plaatsgrijpen.

Artikel 24.

De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en besturen. Deze kan onder meer zonder dat deze opsomming beperking is of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan alle rechten verzaken, aile machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn, de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser als verweerder. Deze mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen, alle sommen en waarden innen, alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen, rekeningen openen bij banken, op voornoemde rekeningen aile verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijvingen of elk ander betalingsmandaat, een banksafe in huur nemen, alle door de vereniging betaalde sommen betalen, bij de post, douane, spoorwegmaatschappij alle dan niet aangetekende of verzekerde brieven telegrammen en colli's afhalen, alle postwissels of postassignaties of kwijtingen innen.

Artikel 25,

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur van de vereniging

overdragen aan een van zijn leden of aan een derde ai dan niet vennoot.

Artikel 26.

Alle handelingen die de vereniging verbinden naar buiten worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders die hun bevoegdheid niet moeten verantwoorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende die daden.

Artikel 27.

De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen tenzij de algemene vergadering daar anders over beslist.

Artikel 28.

Voor aile financiële uitgaven is de goedkeuring van alle leden van de raad van bestuur nodig. De financiële

rekening van de vereniging zal in een volmacht voorzien zijn aan de bestuurders,

Artikel 29.

Alle rechtvorderingen, zowel als eiser dan als verweerder, worden ingesteld op benaarstiging van de

voorzitter van de raad van bestuur of van de bestuurder die hem vervangt.

TITEL V. REKENING EN BEGROTING

Artikel 30.

Het maatschappelijk jaar begint de eerste januari en eindigt de eenendertigste december.

Net eerste maatschappelijk jaar begint op heden en eindigt de eenendertigste december 2413.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 31,

De rekeningen van het afgelopen maatschappelijk jaar en de begroting van het volgend maatschappelijk jaar zullen jaarlijks onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die zal gehouden worden op de tweede zaterdag van de maand juni van ieder jaar. Waarbij voor het eerst in 2014,

De vereniging mag een vereenvoudigde boekhouding voeren ï G ten minste betrekking moet hebben op de mutaties in contant geld of op de rekeningen.

Artikel 32.

Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt in de maatschappelijke reserve gestort.

TITEL VI, WIJZIGING AAN DE STATUTEN

Artikel 33,

Elke wijziging aan de statuten, voorgesteld hetzij door de raad van bestuur, hetzij ten minste één vierde van het aantal actieve leden, zal aan de leden moeten worden ter kennis gebracht op de wijze voorzien bij artikel 15, ten minste veertien dagen voor de datum van de vergadering die over het voorstel zal uitspraak doen. De vergadering zal uitspraak doen met inachtneming van de bij artikel 8 van de wet voorgeschreven regels,

TITEL VII. ONTBINDING, BESTEDING DER GOEDEREN

Artikel 34.

De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. De vereffening geschiedt door één of meer vereffenaars die hun opdracht vervullen hetzij overeenkomstig de statuten, hetzij kraohtens een besluit van de algemene vergadering, hetzij, bij ontstentenis daarvan, krachtens een rechterlijke beslissing die door enige belanghebbende of door het openbaar ministerie kan worden gevorderd.

In geval van ontbinding van de vereniging krijgt het netto actief van het maatschappelijk bezit een bestemming die zoveel mogelijk het doel van de vereniging benadert. Deze bestemming wordt bepaald door de algemene vergadering binnen de drie maanden na de bekendmaking van het besluit tot ontbinding van de vereniging en, ingeval gedurende deze termijn van de algemene vergadering mocht in gebreke blijven, door de bestuurders op dat ogenblik in functie.

Artikel 35.

In geval van ontbinding of van wezenlijke structuurverandering van de vereniging zullen de opbrengsten of schenkingen van legaten de bestemming krijgen welke door de schenkers of de erf dragers eventueel waren voorzien.

TITEL VIII, ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 36.

De verhoudingen tussen de verenigingen enerzijds en directie van de instellingen en inrichtingen die uit haar

werking ontstaan anderzijds worden desgevallend uitgewerkt in een reglement van inwendige orde,

Artikel 37.

Voar al hetgeen in deze statuten niet is voorzien wordt de vereniging bestuurd door de bepalingen van de

wet van 27 juni 1921.

TITEL IX. BENOEMINGEN

Artikel 38.

De VZW MICA Rallysport, in algemene vergadering bijeen op heden, heeft met unanimiteit beslist als

bestuurders aan te duiden, de hierna volgende personen:

1.Callens Mike, bediende, wonende te Wijtschate, Wambekestraat 2

2.Goddyn Charlotte, bediende, wonende te Oosnieuwkerke, Roeselarestraat 248

Onder hen hebben dezen beslist, in raad van bestuur op heden, onmiddellijk na de stichting, het bestuur als

volgt samen te stellen:

Voorzitter: De heer CALLENS Mike

Secretaris en penningmeester: Mevr. GODDYN Charlotte

AANVAARDING VAN TOEGETREDEN LEDEN

De raad van bestuur beslist meteen unaniem om volgende persoon te aanvaarden als toegetreden lid:

MOD 2.2

.j

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Vercaigne Gregory, arbeider, wonende te Vlamertinge, Guida Gezellestraat 3,

Pauwels Griet, bediende, wonende te Vlamertinge, Guido Gezellestraat 3,

Aan de voorzitter wordt opdracht en volmacht gegeven om aile formaliteiten (neerlegging, publicatie, KBO) te vervullen,

WAARVAN AKTE,

Mike Callens

voorzitter



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MICA RALLYSPORT

Adresse
WAMBEKESTRAAT 2 8953 WIJTSCHATE

Code postal : 8953
Localité : Wijtschate
Commune : HEUVELLAND
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande