MIDDENSTAND GROOT KORTEMARK

Association sans but lucratif


Dénomination : MIDDENSTAND GROOT KORTEMARK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.158.482

Publication

08/08/2013
ÿþ MOD 2.2

1 ~_j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

m

u

~I

T

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*i3izsoaa*

o'5 3:4 À 482

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Middenstand Groot Kortemark

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Markt 23 _ 8610 Kortemark

Onderwerp akte : Oprichting

V.Z.W. Middenstand Groot Kortemark

Markt 23, 8610 Kortemark

Ondergetekenden:

1. Laurence Dobbelaere, Knesselarestraat 162 bus A000,8730 Beernem;

2. Timothy Debaillie, Akkerwindestraat 49, 8820 Torhout;

3. Hendrika Dobbelaere, Markt 30, 8610 Kortemark;

4. Mieke Baert, Nieuwstraat 16, 8610 Kortemark;

5. Jacky Vandecasteele, Koutermolenstraat 94, 8610 Kortemark;

6. Viviane Exter, Koutermolenstraat 94, 8610 Kortemark;

7. Julie Decaestecker, Handzamestraat 28, 8610 Kortemark;

8. Natalie Vanslembrouck, Amersveldestraat 237, 8610 Kortemark.

9. Lieven Ingelbeen, stadenstraat 21, 8610 Kortemark

alle bovenvermelden hebben de Belgische nationaliteit zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten de volgende zijn :

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Middenstand Groot Kortemark, vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De zetel bevindt zich te 8610 Kortemark, Markt 23.

Door beslissing van de algemene vergadering kan de zetel elders worden overgebracht.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel

Een vereniging voor alle middenstanders van groot Kortemark

Verdediging van de belangen van de middenstand op alle vlakken;

Inspraak in tal van gemeentelijke raden;

Klantenbinding onder de leden versterken en alle mogelijke initiatieven om de Kortemarkse handel te

promoten;

Het beoefenen, bevorderen en verspreiden van de Vlaamse volkscultuur in al zijn aspecten;

Het nemen van allerlei initiatieven zowel op nationaal als internationaal vlak, tot het verwezenlijken van een

ruime volksculturele vorming en een kijk op de wereld;

Ondermeer het organiseren tot dit doel van nationale of internationale manifestaties of enige anderen

initiatieven;

Het bieden van een gezonde ontspanning in goede groepsgeest;

Alle handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de v.z.w.

De vereniging kan plaatselijke of andere afdelingen en onderafdelingen oprichten en opheffen en daarvoor

alle gezag uitoefenen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 4. De vereniging wordt voor onbepaalde tijd opgericht, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden.

Art. 5, Het aantal leden Is onbeperkt. De vereniging telt werkende leden en niet-werkende leden. Alleen de werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

Alle leden, werkende en niet-werkende, gaan door hun toetreding de verbintenis aan de statuten en huishoudelijk reglement van de v.z.w. na te leven.

Art. 6. Het lidgeld bedraagt EUR 50 en wordt jaarlijks bepaald door de raad van beheer,

Art. 7. Het bezit der vereniging bestaat uit al de roerende en onroerende goederen door haar ten bezwarende of ten kosteloze titel verworven en die de wet haar toelaat te bezitten. Het maatschappelijke fonds wordt geprezen door: stortingen der leden, boeten, giften en legaten van bijzonderen, de toelagen van de openbare besturen en alle andere voordelen, waarvan de vereniging wettelijk mag genieten.

Art. 8. De vereniging wordt beheerd door een raad van minstens drie leden, gekozen door de algemene vergadering, bij openbare stemming en bij volstrekte meerderheid der aanwezige gerechtigde leden. Hun mandaat is geldig voor vier jaar. De uittredende bestuursleden zijn echter herkiesbaar. De beheerraad kiest eveneens bij geheime stemming en bij volstrekte meerderheid onder zijn leden: een voorzitter, een secretaris, een penningmeester. Zij vormen samen het dagelijkse bestuur. Om verkiesbaar te zijn moet men meerderjarig zijn en minstens lid. Tevens moet zijn of haar kandidatuur in de bekendmaking van de dagorde der algemene vergadering voorgebracht zijn geweest.

Art. 9. De beheerraad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuursleden. Hij mag beslissen wanneer de meerderheid der raadsleden aanwezig is. Beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid der aanwezige stemgerechtigden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger (secretaris), ondervoorzitter, beslissend.

Art. 10. De beheerraad heeft tot zijn bevoegdheid alle handelingen die behoren tot het beheer der vereniging in de ruimste zin genomen. Voor alle akten die vallen onder het dagelijkse beheer, is de handtekening van de voorzitter, samen met die van de secretaris of samen met die van een bestuurslid voldoende. De beheerraad vergadert op bijeenroeping door zijn voorzitter of een bestuurslid telkens als zij het nuttig achten.

Art, 11. De secretaris is gelast met het administratief werk van de vereniging. Hij stelt onder toezicht van het dagelijks bestuur de notulen op der vergadering. Deze notulen worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks werken. Hij zal zorgen dat de dagorde samen met een kopie van het verslag der vorige bestuursvergadering minstens twee dagen vddr de volgende vergadering in handen der bestuursleden zal komen. Hij houdt de lijst en de adressen van de leden van de vereniging bij.

De penningmeester beheert de goederen der vereniging. Hij maakt de inventaris ervan op en bewaart hem, Hij is verantwoordelijk voor de kasgelden en de hem toevertrouwde boeken. Hij betaalt de mandaten die door de voorzitter en een daartoe door de beheerraad gemachtigde raadslid ondertekend zijn. Hij int de bijdragen en al de sommen die aan de vereniging verschuldigd zijn of die door haar moeten ontvangen worden. Hij levert daarvan kwijting af. Hij zorgt voor plaatsing, overbrenging en terugtrekking van de gelden ingevolge opdrachten ondertekend door de voorzitter, zijn plaatsvervanger die het bedrag aanduiden dat dient geplaatst, overgebracht of teruggetrokken.

Art. 12. Door de tegenwoordige leden worden eenparig tot beheerders aangesteld;

Voorzitter: Laurence Dobbelaere, Knesseiarestraat 162 bus A000

Ondervoorzitter: Timothy Debailiie, Akkerwindestraat 49,8820 Torhout

Secretaris: Natalie Vanslembrouck, Amersveldestraat 237, 8610 Kortemark

Ondersecretaris : Mieke Baert, Nieuwstraat 16, 8610 Kortemark

Penningmeester: Hendrika Dobbelaere, Markt 30, 8610 Kortemark

Art, 13. De beheerraad is gelast een huishoudelijke verordening op te maken tot uitvoering van de tegenwoordige standregelen en welke onder meer nader de specifieke taak van iedere functie in het bestuur zal bepalen.

Art, 14. De algemene vergadering oefent het soevereine gezag uit over de vereniging. Tot haar bevoegdheid behoren onder meer de wijziging van de statuten, de benoeming en de afstelling van de beheerders, de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen, de ontbinding van de vereniging, verder al de beslissingen die de wettelijke of statutaire bevoegdheid van de beheerraad overschrijden.

N00 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Art. 15. De beheerraad roept ten minste een maal per jaar een algemene vergadering bijeen. Buitengewone algemene voorwaarden kunnen worden belegd telkens als het belang der vereniging dat vereist: zij moeten worden gehouden op aanvraag van minstens één tiende der deelgenoten. Alle deelgenoten worden door brief of omzendbrief uitgenodigd met opgave van de dagorde.

Art. 16. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij ontstentenis door de ondervoorzitter of de secretaris. Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn, hetzij persoonlijk, hetzij door een gemandateerd medelid. Geen mandataris mag echter meer dan één ander lid vertegenwoordigen. Ieder lid heeft stemrecht en beschikt over één stem.

Art. 17. In algemene regel is de vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn. De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend. Bij afwijking op voorgaande, worden de beslissingen nopens de wijzigingen van de standregelen, vrijwillige ontbinding der vereniging, uitsluiting van een deelgenoot, slechts genomen mits de bijzonder voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventuele rechterlijke homologatie, vereist door artikelen 8, 12 en 20 der wet.

Art. 18. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een bijzonder register ingeschreven.

Art. 19. Elk jaar, worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar vastgesteld en het budget van het volgende dienstjaar opgemaakt en ter goedkeuring aan het bestuur voorgelegd. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt 31 december. Het eerste boekjaar begint op 8 juli 2013 en zal eindigen op 31 december 2013.

Art. 20. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 21. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, aan de netto activa zal een bestemming gegeven worden die overeenstemt met de doelstelling van de v.z.w Middenstand Groot-Kortemark. De toekenning zal gebeuren aan één of meerdere verenigingen met rechtspersoonlijkheid, doch nooit aan een natuurlijk persoon. De algemene vergadering zal in concreto over de bestemming beslissen. Bij ontstentenis hiervan zal een beslissing uitgelokt worden van de rechtbank door bemiddeling van de vereffenaar of de belanghebbende.

Waarvan akte, verleden te Kortemark op 8 juli 2013.

Dobbelaere Laurance

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
MIDDENSTAND GROOT KORTEMARK

Adresse
MERKT 23 8610 KORTEMARK

Code postal : 8610
Localité : KORTEMARK
Commune : KORTEMARK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande